BrouX Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 η χειρότερη βλακεία που μπορεί να κάνει κάποιος είναι το τσιγάρο. Μόνο μαχαίρι κόβεται ούτε ηλεκτρονικό ούτε τίποτα, εγώ που και που κάνω ναργιλέ και αυτό την επόμενη μέρα το σιχαίνομαι νιώθω ότι μου έχουν κλείσει οι πνεύμονες, κάπνιζα 1 καπνό σε 1μιση μέρα...πάνε 2 χρόνια τώρα !!ποτέ ξανά!! 2
kostasbm Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 το εχω κοψει 34 χρονια ..ειμαι 63 ..καπνιζα 1,5 πακετο και μερικα στριφτα gaulloise οταν το εκοψα συνεχισα να πηγαινω σε μπαρακια για να τεσταρω τον εαυτο μου για να παλεψω τη νευρικοτητα ετρωγα κατι καραμελλιτσες κοκκινες μεχρι καποια στιγμη που τις βαρεθηκα σε συνδυασμο με το τρεξιμο μου εγιναν ποιο ευκολα και απολαμβανω το ποτο μου η το καφε μου χωρις να μπαινω στο πειρασμο για τσιγαρο εχω καταληξει οτι ειναι στο μυαλο μας...εγκεφαλικη ασθενεια γιαυτο και πολλοι δεν θελουν πιεστουν να το κοψουν 3
pano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, kostasbm είπε ..καπνιζα 1,5 πακετο και μερικα στριφτα gaulloise Αρχηγός..
Macosj Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Εγώ υπέκυψα, λέω ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος καπνός, εδώ και τέσσερις φορές. Αλλά αυτός πραγματικά θα είναι ο τελευταίος 1
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 2 hours ago, NicoleV said: Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα μένεις στα 4-5 τσιγάρα την ημέρα.Είναι μεγάλο το ρίσκο.Την τέταρτη επιστρέφω από τις διακοπές, οπότε τέρμα οι κρέπαλες καλυτερα μια και εξω
Anastazio Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Ειναι η δευτερη αποπειρα που κανω τις τελευταιες 15 μερες,καπνιζω 20 χρονια απο ενα καπνο το 2ημερο ειμαι τεζα τζανκι δλδ,αυτο που καταλαβα απο την προηγουμενη που κρατησε κανα 8μηνο ειναι οτι"Once a smoker,always a smoker", ουτε που καταλαβα πως το 1 τσιγαρο εγινε 1 πακετο. Γενικα για να πετυχει νομιζω οτι ενας καπνιστης πρεπει να αλλαξει γενικα και το lifestyle του, μαζι με το τσιγαρο πρεπει να μετριαστει η πολυ καθιστικη ζωη,τα ποτα,το τζανκ φουντ γιατι τουλαχιστο στο δικο μου μυαλο ολα αυτα πανε πακετο! 2
johnythedirector Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Στις 14/8/2021 στις 12:48 ΠΜ, pano είπε Πω ρε φίλε,ζωή είναι αυτή; Ακριβώς αυτό είναι ΖΩΗ. Ζωη σημαίνει κίνηση. Θανατος=Ακινησία. Όλα κοβονται. Και μάλιστα κόβονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οταν κάποιος ενήλικας ηλικίας συνήθως 45+ αρχίζει και βήχει καθημερινά, επισκέπτεται τον ιατρό και εκείνος του δείχνει ακτινογραφίες που υποδεικνύουν καρκίνο πνεύμονα σταδίου 2, τότε την επόμενη μέρα όχι μόνο δεν θέλει να δει τσιγάρο αλλά αποφεύγει και όλους όσους φούμαραν χωρίς κανένα δισταγμό. Κόψτε το πριν έρθει λοιπόν αυτή η ώρα. Γιατι οι πιθανότητες να έρθει είναι εξαιρετικά υψηλές, και μετα είναι αργά για δάκρυα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 18 ώρες πριν, Anastazio είπε Γενικα για να πετυχει νομιζω οτι ενας καπνιστης πρεπει να αλλαξει γενικα και το lifestyle του, μαζι με το τσιγαρο πρεπει να μετριαστει η πολυ καθιστικη ζωη,τα ποτα,το τζανκ φουντ γιατι τουλαχιστο στο δικο μου μυαλο ολα αυτα πανε πακετο! Αυτό είναι αλήθεια και το έχω ζήσει. Καπνίζω περίπου 22 χρόνια. Εδώ και δύο χρόνια καπνίζω απαρέγκλιτα, 2 στριφτά την ημέρα (δηλαδή, περίπου έναν καπνό τον μήνα). Πια, όταν δοκιμάσω να καπνίσω 3ο τσιγάρο μέσα στην ημέρα, δεν το καταφέρνω. Συνήθως δηλαδή, καταλήγω να το σβήνω. Για να μπορέσω ωστόσο, να το κάνω αυτό, έφτιαξα διατροφή αλλά και φυσική κατάσταση (τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο και τουλάχιστον 10χλμ. τρέξιμο / εβδομάδα). 1
AntiCambeR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, johnythedirector είπε Ακριβώς αυτό είναι ΖΩΗ. Ζωη σημαίνει κίνηση. Θανατος=Ακινησία. Μάλλον σαρκαστικά το έγραψε. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, johnythedirector είπε Ακριβώς αυτό είναι ΖΩΗ. Ζωη σημαίνει κίνηση. Θανατος=Ακινησία. Όλα κοβονται. Και μάλιστα κόβονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οταν κάποιος ενήλικας ηλικίας συνήθως 45+ αρχίζει και βήχει καθημερινά, επισκέπτεται τον ιατρό και εκείνος του δείχνει ακτινογραφίες που υποδεικνύουν καρκίνο πνεύμονα σταδίου 2, τότε την επόμενη μέρα όχι μόνο δεν θέλει να δει τσιγάρο αλλά αποφεύγει και όλους όσους φούμαραν χωρίς κανένα δισταγμό. Κόψτε το πριν έρθει λοιπόν αυτή η ώρα. Γιατι οι πιθανότητες να έρθει είναι εξαιρετικά υψηλές, και μετα είναι αργά για δάκρυα. Προφανώς με την φράση "ζωή είναι αυτή" αναφέρθηκε στο τσιγάρο και τις κακές συνήθειες, όχι στην γυμναστική και την σωματική ασκηση που κάνει καλό. Αναγκαία προϋπόθεση βέβαια να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Αν το κάνεις μονο το ζόρι και επειδή έτσι πρέπει, θα το σταματήσεις σίγουρα κάποια στιγμη.
johnythedirector Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Προφανώς με την φράση "ζωή είναι αυτή" αναφέρθηκε στο τσιγάρο και τις κακές συνήθειες, όχι στην γυμναστική και την σωματική ασκηση που κάνει καλό. Αναγκαία προϋπόθεση βέβαια να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Αν το κάνεις μονο το ζόρι και επειδή έτσι πρέπει, θα το σταματήσεις σίγουρα κάποια στιγμη. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το γυμναστήριο , μπορεί να κάνει βάρη σπίτι. Η διάδρομο σπίτι, ή τρέξιμο σε γήπεδο. Η να δοκιμάσει κάποιο άθλημα , υπάρχουν πλέον δεκάδες διαφορετικά.
Irene.j Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, johnythedirector είπε Ακριβώς αυτό είναι ΖΩΗ. Ζωη σημαίνει κίνηση. Θανατος=Ακινησία. Όλα κοβονται. Και μάλιστα κόβονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οταν κάποιος ενήλικας ηλικίας συνήθως 45+ αρχίζει και βήχει καθημερινά, επισκέπτεται τον ιατρό και εκείνος του δείχνει ακτινογραφίες που υποδεικνύουν καρκίνο πνεύμονα σταδίου 2, τότε την επόμενη μέρα όχι μόνο δεν θέλει να δει τσιγάρο αλλά αποφεύγει και όλους όσους φούμαραν χωρίς κανένα δισταγμό. Κόψτε το πριν έρθει λοιπόν αυτή η ώρα. Γιατι οι πιθανότητες να έρθει είναι εξαιρετικά υψηλές, και μετα είναι αργά για δάκρυα. Θα διαφωνησω με αυτη τη γνωμη. Η διακοπη καπνισματος χρειαζεται καλη ψυχολογια και οσο το δυνατον λιγοτερο στρες για να μπορεσεις να πετυχεις το στοχο σου. Δεν ειναι μια κουβεντα. Θελει πειθαρχεια, εγκρατεια, υπομονη. Χρειαζεται και να μπορεις να θελεις. Οταν διαγιγνωσκεσαι με μια τετοια ασθενεια,παγωνεις. Δε βλεπεις να υπαρχει για σενα παρον, παρελθον και κυριως μελλον. Ειναι σα να σε ρουφαει η γη. Δεν εχεις σωστη αντιληψη. Ολες οι νοητικες λειτουργιες κλονιζονται. Η μνημη σου αρχιζει να σε προδιδει. Οι ενεργειες σου γινονται μηχανικα. Δε σκεφτεσαι,μονο νιωθεις και μαλιστα ολα τα συναισθηματα ειναι διογκωμενα. Εισαι θυμωμενος, πονας, φοβασαι. Βρισκεσαι σε μια κατασταση μονιμης θλιψης και απογνωσης. Κοινως πας στα χαμενα για πολυ καιρο. Δεν εχεις κουραγια. Οποτε η ιδια αλλα και η επομενη μερα ειναι πιθανοτερο να σε βρει καπνιζοντας τονους τσιγαρα. Αυτο, που εσυ με το καθαρο μυαλο περιγραφεις, ερχεται αργοτερα. Θα συμφωνησω ομως στο "κόψτε το πριν έρθει λοιπόν αυτή η ώρα." 1
AntiCambeR Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, johnythedirector είπε Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το γυμναστήριο , μπορεί να κάνει βάρη σπίτι. Η διάδρομο σπίτι, ή τρέξιμο σε γήπεδο. Η να δοκιμάσει κάποιο άθλημα , υπάρχουν πλέον δεκάδες διαφορετικά. Είναι δύσκολο στο σπίτι, χρειάζεται χώρος και όργανα γυμναστικής που θα πρέπει να τα αποθηκεύεις κάπου.Ούτε μεγάλα μηχανήματα δεν μπορείς να έχεις Επίσης μπελάς για μετακόμιση. Δεν είναι δυνατόν πχ αυτό που έλεγαν να φοράς μάσκα στο γυμναστήριο, μου ήρθε αναγούλα.Κλειστά δεν είναι τα γυμναστήρια; Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2021 από AntiCambeR
LouCi4er Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2021 Εγω καπνιζα 20 χρονια,πρωτα Camel,μετα Marlboro και απο το 2010 μεχρι το 2018 που το εκοψα καπνιζα καπνο.Καπνιζα απο δευτερα λυκειου κανονικα με πακετο,καπου στα 20 το ειχα κοψει για κανενα 6μηνο (θυμαμαι πολυ ευκολα,μαλλον ηταν λιγο το διαστημα που ημουν καπνιστης) και το ειχα αρχισει ξανα μετα απο παροτρυνση φιλου,μεγαλη βλακεια αλλα τεσπα.Στο λοιπον,το εκοψα στα 34 μου,οχι επειδη το ηθελα αλλα επειδη απλα ετυχε.Ειχα αρρωστησει,ειχε κλεισει ο λαιμος μου τελειως και για 3 μερες δεν μπορουσα ουτε να καταπιω,οχι να καπνισω.Μετα τις 3 μερες λεω δεν συνεχιζω να δω μεχρι ποσο θα αντεξω?Ε,τελικα το εχω κομμενο 3 χρονια τωρα.Η αληθεια ειναι αν και δεν το περιμενα με τιποτα οτι ζοριστικα απιστευτα.Αλλαξε ολο το προγραμμα μου,εκει που κοιμομουν μετα τα μεσανυχτα παντα,μολις πηγαινε 21:00-22:00 με επιανε τρελη νυστα.Κοιμομουν αλλα ξυπναγα 5 το πρωι πολλες φορες ενω κανονικα ειχα ξυπνητηρι στι 7. Το πρωτο εξαμηνο εβλεπα ονειρα οτι καπνιζω,το σκεφτομουν συχνα μεσα στην μερα αν και οταν καπνιζαν διπλα μου,μου ερχοταν να ξερασω,δεν αντεχα τον καπνο με τιποτα.Παρολα αυτα,το σκεφτομουν συνεχεια.Το πρωτο διαστημα επισης,δεν μπορουσα να βγω με τιποτα εξω,βραδυ παντα.Δεν μπορουσα να διανοηθω πως γινεται να πιω ποτο χωρις να καπνισω.Τελικα ενα βραδυ βγηκα,πηραμε κατι πιτογυρα με φιλους,ηπια και κατι μπυρες και οταν εφυγα για το σπιτι ειπα:κοιτα που τελικα γινεται και χωρις τσιγαρο.Απο εκει και μετα ολα αρχισαν να γινονται πολυ ευκολα,το σκεφτομουν ολο και λιγοτερο. Κιλα πηρα και εγω αρκετα,τρωω και σαν ζωο βεβαια.Ημουν στα 72 κιλα και ειμαι και 1,84,μετα το τσιγαρο πηρα την ανηφορα,ειμαι 84 τωρα αλλα εχω αρχισει να περιοριζω το φαγητο,ειδικα αργα το βραδυ.Ημουν πολυ αδυνατος και τωρα εγινα ανθρωπος που λενε οποτε δεν με χαλασε και πολυ,καποιος που εχει ηδη παραπανω κιλα πολυ πιθανον να εχει θεμα αλλα καλυτερα παραπανω κιλα παρα χωρις πνευμονια.Απο θεμα γευσης οντως αλλαζει πολυ η φαση,πολλα πραγματα οπως ο φραπες πχ ή η κοκα κολα εχουν τελειως διαφορετικη γευση,το ιδιο και πολλα φαγητα.Απο θεμα αντοχης επειδη δεν καπνιζα και πολυ,δεν καταλαβα και πολυ διαφορα.Υπαρχει σιγουρα,απλα οχι κατι το τρομερο.Ισως ενας που καπνιζει 3-4 πακετα την ημερα,να δει μεγαλη διαφορα. Παντως το να κοψω το τσιγαρο,ηταν το καλυτερο πραγμα που μου ετυχε μεχρι στιγμης.Δεν υπαρχει χειροτερη μαλακια απο το καπνισμα.Η κοπελια που ανοιξε το θεμα,καλα θα κανει να βαλει τα δυνατα της και να το κοψει χωρις δευτερη σκεψη.Οσες στεναχωριες και να υπαρχουν στην ζωη καποιου,το τσιγαρο ή το ποτο ή οτιδηποτε απο αυτα,δεν προκειται να διωξει καμια.Ενθαρυντικο ειναι οτι πολλα απο τα νεα παιδια που βλεπω,δεν καπνιζουν.Θυμαμαι στην ηλικια μου,8 στους 10 πχ καπνιζαμε.Τωρα βλεπω πολυ ελαχιστα πιτσιρικια να καπνιζουν,το ιδιο και με το ποτο,δεν πινουν.Βεβαια τρωνε πολυ και ειναι ολα υπερβαρα και χωμενα μεσα στα κινητα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. 2
NicoleV Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, LouCi4er είπε Εγω καπνιζα 20 χρονια,πρωτα Camel,μετα Marlboro και απο το 2010 μεχρι το 2018 που το εκοψα καπνιζα καπνο.Καπνιζα απο δευτερα λυκειου κανονικα με πακετο,καπου στα 20 το ειχα κοψει για κανενα 6μηνο (θυμαμαι πολυ ευκολα,μαλλον ηταν λιγο το διαστημα που ημουν καπνιστης) και το ειχα αρχισει ξανα μετα απο παροτρυνση φιλου,μεγαλη βλακεια αλλα τεσπα.Στο λοιπον,το εκοψα στα 34 μου,οχι επειδη το ηθελα αλλα επειδη απλα ετυχε.Ειχα αρρωστησει,ειχε κλεισει ο λαιμος μου τελειως και για 3 μερες δεν μπορουσα ουτε να καταπιω,οχι να καπνισω.Μετα τις 3 μερες λεω δεν συνεχιζω να δω μεχρι ποσο θα αντεξω?Ε,τελικα το εχω κομμενο 3 χρονια τωρα.Η αληθεια ειναι αν και δεν το περιμενα με τιποτα οτι ζοριστικα απιστευτα.Αλλαξε ολο το προγραμμα μου,εκει που κοιμομουν μετα τα μεσανυχτα παντα,μολις πηγαινε 21:00-22:00 με επιανε τρελη νυστα.Κοιμομουν αλλα ξυπναγα 5 το πρωι πολλες φορες ενω κανονικα ειχα ξυπνητηρι στι 7. Το πρωτο εξαμηνο εβλεπα ονειρα οτι καπνιζω,το σκεφτομουν συχνα μεσα στην μερα αν και οταν καπνιζαν διπλα μου,μου ερχοταν να ξερασω,δεν αντεχα τον καπνο με τιποτα.Παρολα αυτα,το σκεφτομουν συνεχεια.Το πρωτο διαστημα επισης,δεν μπορουσα να βγω με τιποτα εξω,βραδυ παντα.Δεν μπορουσα να διανοηθω πως γινεται να πιω ποτο χωρις να καπνισω.Τελικα ενα βραδυ βγηκα,πηραμε κατι πιτογυρα με φιλους,ηπια και κατι μπυρες και οταν εφυγα για το σπιτι ειπα:κοιτα που τελικα γινεται και χωρις τσιγαρο.Απο εκει και μετα ολα αρχισαν να γινονται πολυ ευκολα,το σκεφτομουν ολο και λιγοτερο. Κιλα πηρα και εγω αρκετα,τρωω και σαν ζωο βεβαια.Ημουν στα 72 κιλα και ειμαι και 1,84,μετα το τσιγαρο πηρα την ανηφορα,ειμαι 84 τωρα αλλα εχω αρχισει να περιοριζω το φαγητο,ειδικα αργα το βραδυ.Ημουν πολυ αδυνατος και τωρα εγινα ανθρωπος που λενε οποτε δεν με χαλασε και πολυ,καποιος που εχει ηδη παραπανω κιλα πολυ πιθανον να εχει θεμα αλλα καλυτερα παραπανω κιλα παρα χωρις πνευμονια.Απο θεμα γευσης οντως αλλαζει πολυ η φαση,πολλα πραγματα οπως ο φραπες πχ ή η κοκα κολα εχουν τελειως διαφορετικη γευση,το ιδιο και πολλα φαγητα.Απο θεμα αντοχης επειδη δεν καπνιζα και πολυ,δεν καταλαβα και πολυ διαφορα.Υπαρχει σιγουρα,απλα οχι κατι το τρομερο.Ισως ενας που καπνιζει 3-4 πακετα την ημερα,να δει μεγαλη διαφορα. Παντως το να κοψω το τσιγαρο,ηταν το καλυτερο πραγμα που μου ετυχε μεχρι στιγμης.Δεν υπαρχει χειροτερη μαλακια απο το καπνισμα.Η κοπελια που ανοιξε το θεμα,καλα θα κανει να βαλει τα δυνατα της και να το κοψει χωρις δευτερη σκεψη.Οσες στεναχωριες και να υπαρχουν στην ζωη καποιου,το τσιγαρο ή το ποτο ή οτιδηποτε απο αυτα,δεν προκειται να διωξει καμια.Ενθαρυντικο ειναι οτι πολλα απο τα νεα παιδια που βλεπω,δεν καπνιζουν.Θυμαμαι στην ηλικια μου,8 στους 10 πχ καπνιζαμε.Τωρα βλεπω πολυ ελαχιστα πιτσιρικια να καπνιζουν,το ιδιο και με το ποτο,δεν πινουν.Βεβαια τρωνε πολυ και ειναι ολα υπερβαρα και χωμενα μεσα στα κινητα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Έχεις απόλυτο δίκιο, τα βάζεις κάτω και τα ζυγίζεις, τι είναι πιο σημαντικό? Η ζωή μου η το τσιγάρο? Όταν είχα κόψει το κάπνισμα, ήμουν προετοιμασμενη, είχα πει στον εαυτό μου, θα περάσεις μια μικρή χρονική περίοδο λίγο δύσκολη, σαν να έχεις μια ίωση, τα συμπτώματα τα ξέρεις, κακόκεφια, πονοκέφαλος, νευράκια κτλ, είναι όλα προσωρινά, θα κάνεις υπομονή και θα περάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα