Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι μόνο ένα τσιγάρο παίζει ρόλο, ακομα και να είσαι παθητικος καπνιστής χωρίς να έχεις βάλει τίποτα στο στόμα σου. Ας αφήσουμε τις συγκρίσεις γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση μεταξύ καπνίσματος και διατροφής. Το ότι έγινες άλλος άνθρωπος επειδή άλλαξες διατροφή και δεν σταμάτησες το κάπνισμα δεν σημαίνει κάτι, βελτιώθηκες αμεσα διότι οι αλλαγές από την διατροφή είναι αμεσοτερες, θα φτάσεις 60-70 και τα προβλήματα θα σου χτυπήσουν την πόρτα.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι να το κόψεις είναι δύσκολο την πρώτη φορά. Μετά γίνεται πολύ πιο εύκολο (εν μέρη επειδή γνωρίζεις ότι μπορείς να το κάνεις).

Το δύσκολο είναι να το διατηρήσεις. Το είχα κόψει για 5 χρόνια και το ξανάρχισα σε μια στιγμή μεγάλου στρες + στεναχώριας. Από τότε το έχω κόψει και ξαναρχίσει 2 φορέ. Καπνίζω για 3-4 μήνες, το κόβω για κανά 8 μήνες και ξανά απ' την αρχή.

Πλέον έχω μάθει τον εαυτό μου και έχω αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να το κόψω (και τα καταφέρνω σχετικά εύκολα) αλλά πάντα νιώθω ότι στερώ στον εαυτό μου μια ευχαρίστηση. Η κλεισούρα της καραντίνας δεν βοήθησε και στο ψυχολογικό κομμάτι οπότε το ζητούσα. Μετά από μερικούς μήνες το μπουχτίζω (ευτυχώς) και το κόβω.

Με λίγα λόγια μ'αρέσει να καπνίζω αλλά δεν μ'αρέσει να είμαι καπνιστής. Μακάρι να μην ήταν εθιστική και βλαβερή συνήθεια αλλά δυστυχώς είναι. 

Εφόσων το έχεις κόψει ήδη μια φορά, μη μασάς, θα τα ξανα καταφέρεις πολύ πιο εύκολα. Όπως είπαν αρκετοί ήδη, η εξάρτηση της νικοτίνης δεν κρατάει μεγάλο διάστημα (1-2 εβδομάδες max).  Όλα τα υπόλοιπα στο μυαλό είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ τώρα το έχω κόψει κάποιες μέρες, έτοιμος είμαι να πάω στο περίπτερο τώρα. Δεν κόβεται εύκολα, ειδικά αν έχεις προβλήματα 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μήπως έχετε μπερδέψει την @NicoleV και μας διαβάζει καπνίζοντας; 😅

Μια χαρά πήγαινε το θέμα, να μην το συνέχιζε δηλαδή, αλλιώς αυτό που έγραψα, ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Οπως το περίμενα, εσένα σε εκνευρίζει όταν σου την λένε για το τσιγάρο και επειδή δεν θες να νιώθεις ένοχος ψάχνεις να την πεις σε άλλους και να βρεις αλλα, ελαττώματα για να έχεις να λες. Εμένα με ρώτησες που μου λένε το ίδιο για την διατροφή μου συνέχεια αν μου αρέσει αυτό και πως νιώθω που με κάνουν να νιώθω λες και είμαι πρεζόνι; Τα ιδια ακριβώς λες και εσύ τώρα για τον ts ότι πανε να τον βγαλουν κάποιοι εξαρτημένο. Ας παραδεχτούμε ότι τα δύο συνήθεια /τρόποι ζωης αποτελούν πρόβλημα για την υγεία και ας μην πάμε να βγάλουμε τι είναι χειρότερο από τι για να νιώσουμε καλύτερα και λιγότερο ένοχοι. Αν σου αρέσει να καπνίζεις κάτσε να καπνίζεις, ελπίζω να το κάνεις σε ανοιχτό χώρο ή μόνος σου. 

Όχι δεν με εκνευρίζει καθόλου και δεν νοιωθω καθόλου ένοχος. Γιατί να νοιωθω ενοχος ; Δεν κάνω τίποτα κακό.
 Σπίτι μου μέσα ποτέ δεν καπνίζω. Μόνο στο μπαλκόνι. και σεβομε τους νόμους για το κάπνισμα. Όσα μαγαζιά δεν το επιτρέπουν δεν πάω.

Δημοσ.

Η λάθος λέξη είναι «κόβω».

Η σωστή είναι αντικαθιστώντας.

Ήμουνα 15 χρόνια καπνιστής και άλλαξα ζωή μετά από το τσιγάρο.

Τρεξιμο, γυμναστική με βάρη, κολύμπι, και γενικά κίνηση αντί να κάθομαι σε μια καφετέρια και να αμπελοφιλοσοφώ με τις ώρες μαζί με ενα τσιγάρο.

• Like 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, johnythedirector είπε

Τρεξιμο, γυμναστική με βάρη, κολύμπι, και γενικά κίνηση αντί να κάθομαι σε μια καφετέρια και να αμπελοφιλοσοφώ με τις ώρες μαζί με ενα τσιγάρο.

Πω ρε φίλε,ζωή είναι αυτή;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikwolf είπε

Αν βάλεις ένα διπλό ουίσκι δεν σου περνάει η ανάγκη για τσιγάρο?

Αντιθέτως, αυξάνεται πολύ με το ουίσκι και λιγότερο με μπύρα και καφέ.

Οταν καπνίζεις χρόνια, αυτά τα 2 τα έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου.

Πίνω καφέ η μπύρα και μου φαίνεται κατόρθωμα που αντιστέκομαι να μην καπνίσω, μου λείπει αλλά έχω πεισμώσει.

Δεν το σκέφτομαι, κάνω άλλα πράγματα.Και μόνο πχ που είμαι κάποιες ώρες στο forum, η πχ 1 ώρα στο You Tube, η στο FB, η ασχολούμαι με την δουλειά, περνάει η μέρα.

1 λόγος πού δεν έχω πάρει ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι γιατί υπάρχει περίπτωση να κολλήσω όπως πολλοί και να το έχω συνέχεια σαν πιπίλα με αποτέλεσμα να καταναλώνω περισσότερη νικοτίνη απο όσο όταν έκανα αυτά τα 7-8 τσιγάρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Αντιθέτως, αυξάνεται πολύ με το ουίσκι και λιγότερο με μπύρα και καφέ.

Οταν καπνίζεις χρόνια, αυτά τα 2 τα έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου.

Πίνω καφέ η μπύρα και μου φαίνεται κατόρθωμα που αντιστέκομαι να μην καπνίσω, μου λείπει αλλά έχω πεισμώσει.

Δεν το σκέφτομαι, κάνω άλλα πράγματα.Και μόνο πχ που είμαι κάποιες ώρες στο forum, η πχ 1 ώρα στο You Tube, η στο FB, η ασχολούμαι με την δουλειά, περνάει η μέρα.

1 λόγος πού δεν έχω πάρει ηλεκτρονικό τσιγάρο, είναι γιατί υπάρχει περίπτωση να κολλήσω όπως πολλοί και να το έχω συνέχεια σαν πιπίλα με αποτέλεσμα να καταναλώνω περισσότερη νικοτίνη απο όσο όταν έκανα αυτά τα 7-8 τσιγάρα.

Μα ίσα ίσα με το ηλεκτρονικό θα μειώσεις λίγο λίγο την νικοτίνη μέχρι να το κόψεις, δημιουργείς το δικό σου πρόγραμμα για το πως μπορείς να φτάσεις να το κόψεις. Αμα πάρεις περισσότερη νικοτίνη είναι βλακεια. Το να το σταματήσεις κατευθείαν βέβαια είναι πολύ προτιμότερο από το ηλεκτρονικο. 

Δημοσ.

Τα 20 τσιγάρα ημερισιως βλάπτουν 20 φορές παραπάνω από 1 και 4 φορές παραπάνω από 5 την ημέρα. 

Τα 60 τσιγάρα την ημέρα βλάπτουν ανάλογα. 

Ακόμα και το ένα τσιγάρο βλάπτει,και τα 3-4 βλάπτουν, 

αλλά η βλάβη που προκαλούν  μακροχρόνια είναι μηδαμινή σε σχέση με τα 40-50 τσιγάρα την ημέρα. 

Όλα είναι αναλογικά, καλύτερα 4-5 την ημέρα, λίγο αλκοόλ, λίγα τηγανητά, λίγα λιπαρά, λίγα γλυκά , λίγη γυμναστική και είσαι μια χαρά. 

Ακόμα καλύτερα αν δεν καπνιζεις καθόλου, αλλά όλα τα άλλα από λίγο,η ζωή θέλει και το λιπακι, και το γλυκάκι, και το κρασάκι. Θα είσαι λίγο καλύτερα,απο ότι αν κάνεις μια εντελώς στεγνή ζωή μόνο με λαχανικά. 

Απο την άλλη όμως αν κάνεις 2-3 πακέτα την ημέρα για πολλά χρόνια, κάποια στιγμή θα νοιώσεις τις επιπτώσεις, στην αναπνοή, στην αντοχή, στο δέρμα κλπ.

Αν πίνεις και ένα μπουκάλι ουισκυ την ημέρα μαζί με 3 πακέτα, θα τα νοιώσεις πολύ χειρότερα, αν τρως και σαβούρα συγχρόνως, ακόμα χειρότερα. 

Παν μέτρον άριστο. Όλα πάνε αναλογικά.

Στο τσιγάρο το ιδανικό είναι καθόλου,όσο αυξάνεται η ποσότητα σε συνδυασμό με άλλα, αλκοόλ, κακή διατροφή,καθιστική ζωή, τόσο αυξάνονται και τα προβλήματα, και τόσο πιο νωρίς εμφανίζονται. 

Δημοσ.
On 12/08/2021 at 22:38, stormrain said:

Υποτίθεται πως οι καπνιστές μεταβολιζουν καποιες θερμιδες παραπανω, πράγμα που σταματάει οταν το κόβουν. Προφανως βεβαια ισχυει κι αυτο με την γευση και τις επιδρομες στο ψυγειο όταν δεν ξερεις τι να κανεις.

Καλα πάντως για μενα η αυξηση βάρους δεν συγκρίνεται με τα οφέλη της διακοπής του καπνισματος. Θελω να πω, αντε και παίρνεις και 5 κιλα παραπάνω (που αν το έχεις στο νου σου καπου εκει θα είναι), δεν λεει κάτι τα χανεις σε δεύτερο χρονο αν θέλεις. 

ενας γνωστος που το εκοψε απλα μου λεει νιωθω γευσεις πλεον οποτε το εριξα στο φαγητο.εννοειται οτι το να παρεις 5-10 κιλα δεν καταστραφηκε ο κοσμος.τα ξαναχανεις μετα.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά εγώ καπνίζω πάνω απο 25 χρονια,και ειπα να το κόψω τώρα μιας που περιμένω και το πρώτο μου παιδακι..Δεν ειχα πει ποτε στο παρελθόν οτι το κοβω,η οτι κάνω κρατει τέλος πάντων..Εκανα και ηλεκτρονικό σε μια φαση(για τα λεφτα πιο πολυ)αλλα με μπουκωνε περισσοτερο απο το κανονικο τσιγαρο,οποτε το γυρισα παλι..

Για να μη τα πολυλογώ , μου σύστησε ενας φίλος το σπρέι της nicorette,και ειμαι πλέον άκαπνος περιπου στις 10 μέρες,χωρις συμπτώματα στέρησης..

Όπως προείπα,δεν ειχα πει ποτε οτι το κόβω,και ημουν βαρύς καπνιστής,οποτε(μη το ματιάσω βεβαια)ειμαι πολυ χαρούμενος που ως τώρα με κάλυψε αυτη η λύση και την προτείνω σε οποιον ενδιαφέρεται να κανει προσπάθεια..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με το θέμα του βάρους, πράγματι είναι σύνηθες να τσιμπάμε λίγο αφού το κόψουμε. Οι λόγοι:

1.  Εντός δύο - τριών εβδομάδων περίπου αρχίζει να επανέρχεται η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης στα επίπεδα που είχαμε προ καπνίσματος. Ειδικά για τους θεριακλήδες, οι διαφορά είναι μεγάλη. Τα πάντα έχουν πολύ δυνατότερη γεύση, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση.
  2. Η νικοτίνη μειώνει ελαφρώς την όρεξη. Συγκεκριμένα, ενεργοποιεί ορισμένα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες) στην περιοχή του υποθαλάμου, που «λένε» στον οργανισμό πότε έχει φάει αρκετά. Η νικοτίνη «πυροδοτεί» αυτό το εγκεφαλικό σήμα κορεσμού.
  3. Το κάπνισμα αυξάνει τον μεταβολισμό. Η νικοτίνη διεγείρει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα του οργανισμού το οποίο εκτός των άλλων επηρεάζει και τον μεταβολικό μας ρυθμό. Επιπρόσθετα αυξάνει την πίεση του αίματος καθώς και τον καρδιακό ρυθμό σε μετρήσιμα σημαντικό βαθμό, αυξάνοντας έτσι τις μεταβολικές μας δαπάνες. Το κατά πόσο, εξαρτάται από το πόσο καπνίζουμε.
  4. Η συνήθεια του καπνίσματος συνοδεύεται από μια σειρά καθημερινών ενεργειών, ρουτίνας και συμπεριφοριστικών συσχετίσεων. Η αφαίρεση της συνήθειας δημιουργεί τον πρώτο καιρό ειδικά ένα κενό, το οποίο σε συνδυασμό με τους άλλους παράγοντες μπορεί να πληρωθεί από την αυξημένη κατανάλωση τροφής.
  5. Το κάπνισμα δημιουργεί αγγειοσυστολή σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του κατώτερου πεπτικού συστήματος. Επιπρόσθετα, η νικοτίνη καταστέλλει τμήμα της φυσιολογικής χλωρίδας και πανίδας του εντέρου μας, οδηγώντας σε χαμηλότερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από την προσλαμβάνουσα τροφή μας. Η διακοπή του καπνίσματος λοιπόν οδηγεί σε μεγαλύτερη απορρόφηση ενέργειας ακόμα και διατηρήσουμε σταθερή την διατροφή μας.

Τα παραπάνω δεν θα πρέπει να μας τρομάζουν όμως, ή να μας αφαιρούν το κίνητρο διακοπής του καπνίσματος. Ακόμα και η πιθανή, πρόσκαιρη αύξηση του σωματικού βάρους μας είναι καταφανώς προτιμότερη από την συνέχεια της κακής αυτής συνήθειας για την γενικότερη υγεία μας.

Επίσης, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Δεν είναι δεδομένο πως θα πάρεις βάρος, ή θα πάρεις βάρος που δεν μπορείς να χάσεις κλπ. Πχ, εγώ άρχισα να χάνω βάρος ένα μήνα αφού έκοψα το τσιγάρο πέρσι το Πάσχα. Και κάπνιζα και πολύ, και για χρόνια (τρομάρα μου). Οπότε - και για την φίλη που άνοιξε το θέμα, αλλά και γενικά - αν μπορούμε ας κάνουμε μια προσπάθεια, είναι το καλύτερο που μπορούμε για την υγεία μας, το πορτοφόλι και τους αγαπημένους μας. Βούρ!!

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 13/8/2021 στις 4:54 ΜΜ, AntiCambeR είπε

Μήπως έχετε μπερδέψει την @NicoleV και μας διαβάζει καπνίζοντας; 😅

Μια χαρά πήγαινε το θέμα, να μην το συνέχιζε δηλαδή, αλλιώς αυτό που έγραψα, ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα μένεις στα 4-5 τσιγάρα την ημέρα.Είναι μεγάλο το ρίσκο.Την τέταρτη επιστρέφω από τις διακοπές, οπότε τέρμα οι κρέπαλες 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...