Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Πιτούλιας είπε Ναί, μόνο που δεν κατάλαβες πως με τα γραφόμενά σου επιβεβαίωσες αυτό που έγραψα. "Ημίμετρο" είπα και έγραψες "αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο". Το "μέχρι να το κόψεις τελείως" που γράφεις, αποτελεί απλά μιά αόριστη υπόθεση την οποία δεν έχεις κανέναν μα κανέναν τρόπο να επιβεβαιώσεις πως λειτουργεί σε όλους. Προφανως έχουμε άλλους ορισμούς για τις λέξεις και τις καταστάσεις, δεν θα τσακωθούμε για αυτό τώρα. Ημιμετρο θα ήταν εάν δεν βοηθούσε κανέναν να το κόψει, οπότε με μόνο όφελος απλά να μειώσει την ποσότητα των ουσιών που εισέρχονται μέσα του σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο. Όχι δεν λειτουργεί με όλους αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι, ούτε το "κόψιμο" δουλεύει με όλους, αφού ένα ποσοστό όσων το "κόψει" θα το αρχίσει πάλι. Και οι συμβουλές του στυλ "όλα είναι στο μυαλό σου αν θες μπορείς" και λοιπά γραφικά που βαρεθήκαμε να τα ακούμε για το οτιδήποτε πρόβλημα πάλι δεν τους βοηθάνε όλους 100%. Ούτε ο βελονισμός και άλλες μεθοδολογίες εξασφαλίζουν ότι θα το κόψεις. Αν μου πεις ότι το έκοψες και δεν ξαναέβαλες ποτέ τσιγάρο στο στόμα τότε μιλάμε για πραγματικό κόψιμο. Οι πνεύμονες μένουν με υπολείμματα και χημικές ουσίες που έχουν επικαθησει για χρόνια μέχρι να καθαρίσουν και να πεις ότι πραγματικά ξεμπερδεψες.
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, poulinos είπε συνηθως λενε οτι η αυξηση βατους ειναι επειδη αρχιζεις να ξαναεχεις γευση συν ξεσπασματα στο φαγητο που λογικο να θες καπου να ξεδινεις αφου δεν εχεις το τσιγαρο Υποτίθεται πως οι καπνιστές μεταβολιζουν καποιες θερμιδες παραπανω, πράγμα που σταματάει οταν το κόβουν. Προφανως βεβαια ισχυει κι αυτο με την γευση και τις επιδρομες στο ψυγειο όταν δεν ξερεις τι να κανεις. Καλα πάντως για μενα η αυξηση βάρους δεν συγκρίνεται με τα οφέλη της διακοπής του καπνισματος. Θελω να πω, αντε και παίρνεις και 5 κιλα παραπάνω (που αν το έχεις στο νου σου καπου εκει θα είναι), δεν λεει κάτι τα χανεις σε δεύτερο χρονο αν θέλεις. 1
G.TH. Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Βασικά είχα δει παλιά στο brainiac όπου ένας παρουσιαστής της εκπομπής ήθελε να κόψει το κάπνισμα και το γύρισαν βίντεο. Του φέραν βελονιστή που δεν ήταν, ήταν απλά ασιάτης μάγειρας και αντί για βελόνες τον τρύπαγε με διαβήτη και χάρακες, χωρίς να του το πουν, και άρχισε να το κόβει όντως. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Πολλές τετοιες μεθοδοι είναι placebo, αλλα οπως και να έχει, αφου λειτουργούν fine by me, ο σκοπος να επιτευχθεί κι ας βάλουν και nanotech ξερωγω αν νομίζουν πως θα τους βοηθήσει. Απλως η φαση με το κάπνισμα ειναι πως πρεπει πραγματικά να θελεις να το κοψεις, μετα θα βρεις το μεσο. 3 λεπτά πριν, G.TH. είπε Βασικά είχα δει παλιά στο brainiac όπου ένας παρουσιαστής της εκπομπής ήθελε να κόψει το κάπνισμα και το γύρισαν βίντεο. Του φέραν βελονιστή που δεν ήταν, ήταν απλά ασιάτης μάγειρας και αντί για βελόνες τον τρύπαγε με διαβήτη και χάρακες, χωρίς να του το πουν, και άρχισε να το κόβει όντως. 3 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Η νικοτίνη είναι η ουσία που έχεις την εξάρτηση, τα υπόλοιπα είναι συμπεριφορική εξάρτηση, δηλαδή η όλη διαδικασία, η κίνηση τζούρας, το πακέτο κλπ. QFE. Νομιζω καμια βδομάδα διαρκει η επήρεια της νικοτινης στο σωμα του καπνιστή (αν θυμάμαι καλα απο τοτε που το έψαχνα), απο την στιγμή που περνας αυτο το milestone ειναι καθαρά ψυχολογια και συσχέτιση συνηθειων με το τσιγαρο. Μετα υπάρχουν και κάποια τρικ που ισχύουν στην πλειοψηφία, οπως η παγίδα με το τσιγαρο της "επιβράβευσης" μετα απο κανα δυο μηνες ή αλλη παγιδα με το τσιγαρο του "ελεγχου της καταστασης" μετα απο καναν χρονο κ.ο.κ. Απλως αν γνωριζει κανεις τα παραπανω, ειναι πιο εύκολο να τα ελεγξει ολα αυτα αφου πρακτικά θα τα περιμενει και θα τα εχει αποσαφηνισει πριν του έρθουν. 1
dkstopo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, NicoleV είπε Καλησπέρα στην ομάδα, μετά από διακοπή καπνίσματος δύο χρόνων, την πάτησα και πριν δύο εβδομάδες κάπνισα ένα τσιγάρο από ένα συνάδελφο, ζαλίστηκα με ενόχλησε το στομάχι μου αλλά κάτι ξύπνησε μέσα μου.... Την άλλη μέρα πήρα άλλο ένα κ μη σας πολυλεω αγόρασα πακέτο και καπνίζω 4-5 τσιγάρα την ημέρα, φοβάμαι πως έχω εθιστεί πάλι η ηλιθια, είμαι κ σε διακοπες και μου φαίνεται βουνο να το ξανά κόψω. Help guys! η εξήγηση είναι μια, δεν υπάρχει "πρώην καπνιστής" αλλά "εν υπνώσει καπνιστής" τι σημαίνει αυτό... οτι και 20 χρόνια να περάσουν από τότε που το έκοψες, εάν καπνίσεις έστω και ένα η επιθυμία έρχεται ξανά σαν να μην το είχες κόψει μία μέρα. όταν το σταμάτησα και ήθελα να καπνίσω ξεκινούσαν για το περίπτερο. όταν εφτανα κοντα ελεγα, δεν θα αγορασω από εδώ αλλα από το επόμενο και συνέχιζα... μετά από κανα χιλιόμετρο μου έφευγε η επιθυμία... Πρέπει να βρεις το αντιστοιχο κόλπο που να δουλεύει σε εσένα, καλό βόλι. 5
ELTASSOS1 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Για καθε τσιγαρο που κανεις δινε 20 ευρω σε καποιον φτωχο....οταν φτασεις στη θεση του φτωχου, που νομοτελειακα θα φτασεις, τοτε θα το κοψεις θελεις δεν θελεις. Θα εχεις κανει 2 καλα...στον φτωχο και στον εαυτο σου 1
papoys1 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Όσοι διατελέσαμε καπνιστές ξέρουμε ότι είναι μία απόλαυση που έτσι και την κολήσεις δύσκολα την αποχωρίζεσαι. Σχεδόν 37 χρόνια καπνιστής με μία μικρή διακοπή κάπου στα 20 χρόνια καπνίσματος πριν 11 χρόνια και με τη βοήθεια ενός φτηνιάρικου ηλεκτρονικού όταν είχαν πρωτοβγεί και ήταν μία ταλαιπωρία κατάφερα να το κόψω μαχαίρι. Δεν λέω ότι ήταν κάτι εύκολο. Θέλει πολύ υπομονή πείσμα θέληση αλλά μετά από 11 χρόνια που όπως λένε το πνευμόνι έχει καθαρίσει και έχει επανέλθει στη φυσική του κατάσταση νοιώθω τυχερός και ευλογημένος. Παιδιά θα έλεγα να κάνετε μία προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο πρώτα για την υγεία και μετά για την τσέπη. Σκέφτομαι καμιά φορά πόσα λεφτά γλύτωσα που όταν το έκοψα ήθελα 150 με 180 ευρώ το μήνα για τσιγάρα. Ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Για σκεφθείτε το. 3
tasoe Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί το παρουσιάζετε οι περισσότεροι τόσο δύσκολο να κοπεί το τσιγάρο. Εγώ το έχω κόψει πάρα πολλές φορές.
makis269 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) έχω βρεθεί σε πνευμολογικό οροφο και η ταλαιπωρία που είχαν οι περισσότεροι που ηταν εκεί λόγο του τσιγάρου απλώς δεν περιγράφεται και νομίζουμε οτι με το τσιγάρο παθαίνεις την βαριά νόσηση και τέλος , δεν ειναι μόνο αυτό υπάρχουν και παθήσεις των πνευμόνων που δεν σε πάνε άμεσα αλλα δέκα και είκοσι χρόνια σε ταλαιπωρούν με βαρύ βήχα , σοβαρές δύσποιες , συνεχόμενες πνευμονίες , υπέρταση με ότι ακολουθεί και άλλα πολλά. κάποτε λέγαμε "έλα μωρέ σε εμένα θα συμβεί " και τώρα σχεδόν όλοι έχουμε περιστατικά δύσκολα και στενάχωρα σε κοντινό μας περιβάλλον. αυτά απο μένα................. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2021 από makis269 2
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 1 hour ago, tasoe said: Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί το παρουσιάζετε οι περισσότεροι τόσο δύσκολο να κοπεί το τσιγάρο. Εγώ το έχω κόψει πάρα πολλές φορές. για καποιους ευκολο για αλλους δυσκολο και για αλλους ακατορθωτο.παιζουν ρολο παρα πολλα.
snot Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, tasoe είπε Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί το παρουσιάζετε οι περισσότεροι τόσο δύσκολο να κοπεί το τσιγάρο. Εγώ το έχω κόψει πάρα πολλές φορές. Και εγώ το έκοβα κάθε βράδυ αλλά το πρωί το ξεκίναγα
csontheline Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Stress ball και τσίχλες από τα Lidl (αυτές με την γέμιση, είναι σε μπουκαλάκι).
Leleouras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 18 hours ago, NicoleV said: είμαι κ σε διακοπες και μου φαίνεται βουνο να το ξανά κόψω ότι συμβαίνει στις διακοπές, μένει στις διακοπές όταν γυρίσεις απλά μην ξαναπάρεις πακέτο, εφόσον ήδη το έχεις κόψει την πρώτη φορά που είναι δυσκολότερο, μετά το κόβεις νερό (μέχρι να ξαναμπείς στην λούπα) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, tasoe είπε Για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί το παρουσιάζετε οι περισσότεροι τόσο δύσκολο να κοπεί το τσιγάρο. Εγώ το έχω κόψει πάρα πολλές φορές. Για να το έχεις κόψει πάρα πολλές φορές, μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο, ε; Αν ήταν εύκολο, δεν θα γύριζες ξανά και ξανά στο τσιγάρο. Δεν είναι τόσο απλό, όταν είναι συνήθεια ετών και, συγχρόνως, συμβολισμός; αποκούμπι; Γι' αυτό μ' εκνευρίζει η ελαφρότητα πολλών "όλα στο μυαλό είναι" και άλλα παρεμφερή - και σε άλλες περιπτώσεις το ίδιο. Κάποια πράγματα είναι βαθύτερα... Δεν είναι μόνο το εθιστικό τού τσιγάρου. Είναι κι η κίνηση που κάνεις, ο καπνός κλπ. Είναι και το ότι για πολλούς, αν όχι όλους, είναι η παρέα στην απόλαυση (ή ο παράγοντας που συντελεί σ' αυτήν), το δεκανίκι στις στενοχώριες και τα δύσκολα, και πάει λέγοντας. Όλο αυτό, σαφώς, κάνει δύσκολη την διακοπή. Προϋποθέτει να αλλάξουμε τον μηχανισμό μας, να βρούμε πιο υγιείς τρόπους εκτόνωσης, άντλησης χαράς και δεν ξέρω τι άλλο. Το να ξεβολεύεσαι, αποχωριζόμενος τα πάθη σου, είναι πάντα δύσκολο.
xgol Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 18 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Βελονισμό κάνε (άμα τη επιστροφεί από τις διακοπές). 2 άτομα που ξέρω (>60 ετών) έκαναν και το έκοψαν μαχαίρι (τουλάχιστον μέχρι στιγμής). Καμια επιστημονικη βαση. Τσαρλατανιές. 17 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Άρα λοιπόν, δεν είναι ότι σου έλλειπε το τσιγάρο, αλλά τρίτοι παράγοντες άσχετοι με αυτό. Για τα του κοψιματος ειπώθηκαν ήδη. Για τις οποίες δυσκολίες της ζωής/καθημερινότητας και τις άσχημες περιόδους, πρέπει να βρεις άλλον τρόπο να νιώσεις καλύτερα και να τις αντιμετωπίσεις. Αλλα συμπτώματα μετά το κόψιμο που μπορεί να πάθεις είναι αύξηση βάρους και αλλοίωση γεύσης. Αλλοιωση στους γευστικούς καλυκες της γλωσσας εχουν οι καπνιστες και οχι οι μη καπνιζοντες. Τα κιλα ξαναχανονται, τα πνευμονια δεν ξαναγινονται. 17 ώρες πριν, DrLo είπε Αυτό, μαζί με ένα βιομαγνητικο βραχθολακι νανοτεχνολογίας 4D, και δε θα ξανακαπνισεις ποτέ στη ζωήσου Σε 5D δε βγαινει; 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα