Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια θεία μου κάπνιζε τσιγάρο 30-35 χρόνια, αποφάσισε να το κόψει λίγο πριν τα 60 επειδή πέθανε μια φίλη της εξαιτίας του τσιγάρου και φρικαρε. Είχε αυτές τις δύο παρενέργειες που θυμάμαι, πιθανό και άλλες. Οι πνεύμονες ήθελαν 5 χρόνια για να απομακρυνθουν οι καρκινικοι παράγοντες και άλλα 5 για να καθαρίσουν τελείως και να επανέλθουν όπως θα ήταν χωρίς κάπνισμα. 

• Like 1
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Βελονισμό κάνε (άμα τη επιστροφεί από τις διακοπές). 2 άτομα που ξέρω (>60 ετών) έκαναν και το έκοψαν μαχαίρι (τουλάχιστον μέχρι στιγμής). 

Αυτό, μαζί με ένα βιομαγνητικο βραχθολακι νανοτεχνολογίας 4D, και δε θα ξανακαπνισεις ποτέ στη ζωήσου

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Μια θεία μου κάπνιζε τσιγάρο 30-35 χρόνια, αποφάσισε να το κόψει λίγο πριν τα 60 επειδή πέθανε μια φίλη της εξαιτίας του τσιγάρου και φρικαρε. Είχε αυτές τις δύο παρενέργειες που θυμάμαι, πιθανό και άλλες. Οι πνεύμονες ήθελαν 5 χρόνια για να απομακρυνθουν οι καρκινικοι παράγοντες και άλλα 5 για να καθαρίσουν τελείως και να επανέλθουν όπως θα ήταν χωρίς κάπνισμα. 

Πόσο κάπνιζε, 1 πακέτο την ημέρα;

Το συμπέρασμα για το πόσο καιρό χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι καρκινικοί παράγοντες και μετά να καθαρίσουν οι πνεύμονες ήταν συμπέρασμα πνευμονολόγου μετά απο εξέταση;

Δημοσ.
1 hour ago, NicoleV said:

Καλησπέρα στην ομάδα, μετά από διακοπή καπνίσματος δύο χρόνων, την πάτησα και πριν δύο εβδομάδες κάπνισα ένα τσιγάρο από ένα συνάδελφο, ζαλίστηκα με ενόχλησε το στομάχι μου αλλά κάτι ξύπνησε μέσα μου.... Την άλλη μέρα πήρα άλλο ένα κ μη σας πολυλεω αγόρασα πακέτο και καπνίζω 4-5 τσιγάρα την ημέρα, φοβάμαι πως έχω εθιστεί πάλι η ηλιθια, είμαι κ σε διακοπες και μου φαίνεται βουνο να το ξανά κόψω. Help guys! 

ωραιο  video εστω και στο tiktok

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NicoleV είπε

Καλησπέρα στην ομάδα, μετά από διακοπή καπνίσματος δύο χρόνων, την πάτησα και πριν δύο εβδομάδες κάπνισα ένα τσιγάρο από ένα συνάδελφο, ζαλίστηκα με ενόχλησε το στομάχι μου αλλά κάτι ξύπνησε μέσα μου.... Την άλλη μέρα πήρα άλλο ένα κ μη σας πολυλεω αγόρασα πακέτο και καπνίζω 4-5 τσιγάρα την ημέρα, φοβάμαι πως έχω εθιστεί πάλι η ηλιθια, είμαι κ σε διακοπες και μου φαίνεται βουνο να το ξανά κόψω. Help guys! 

ολα εινα στο μυαλό αν κάτι το θες πραγματικά το καταφέρνεις.

ποσο μάλλον το να κόψεις αυτή την βλαβερή συνήθεια για τους πνευμονες μας και ισως και για την τσέπη αναλόγος την οικονομική κατάσταση του καθενός.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το 2011 ειμαι με ηλεκτρονικο τσιγαρο..ναι μια ολοκληρη 10ετια και συνεχιζω ακομα..(δεν το ειχα βαλει ποτε σε προγραμμα το παιρνω να το ξεκινησω αυτο και στην συνεχεια κοβω και αυτο....ισα ισα μου εχει γινει πλεον το ηλεκτρονικο συνηθεια...το θεμα ειναι μετα απο μια ολοκληρη δεκαετια με αυτο μπορω πλεον να πω με σιγουρια οτι οντωs εχω δει απιστευτη βελτιωση σε ολα μου στην υγεια μου....(καπνιζα δυο πακετα prince μαλακο την ημερα..ειχα εκτροχιαστει θεριακλιδικα τελειωs....)....ξεκινα με πεισμα το ηλεκτρονικο και στην αναγκη να το εχειs πιπιλα στο στομα ολη μερα αρκει να μην ξανακαπνισειs..παντωs εγω προσωπικα οσεs φορεs εχει τυχει με παρεα κτλ σε φαγητο..ποτο..διασκεδαση να παρασυρθω και να κανω τρακα ενα τσιγαρο ετσι για την παρεα..ποτε δεν μπηκα στο τρυπακι να ξανακολλησω και να παω περιπτερο για τσιγαρα πακετο..ισα ισα ειπα οκ την εκανα την μακακια ετσι για την παρεα να κανω ενα ετσι για την πλακα...αντε ξαναγυρνα στο ηλεκτρονικο σου να ξεβρωμισειs ειπα και τελοs......παρε ηλεκτρονικο και δωστου πονο με πεισμα..ολα ειναι στο κεφαλι μαs....ψαξε τι βαθμουs νικοτινηs σε ικανοποιουν στην τζουρα-γρατζουνια στον λαιμο σου...βρεs και τιs γευσειs που σου αρεσουν και τελοs....

Επεξ/σία από Christos_Tz
Δημοσ.

Ρε παιδιά, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, παρά μόνον αυτό που είπε ο φίλος Μάκης από πάνω.

Όλα είναι στο μυαλό μας και στη δύναμη με την οποία έχουμε και μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας.

Άρχισα το κάπνισμα αργά σχετικά, στα 21, και αυτό που θυμάμαι έντονα κάποια στιγμή στα 23-24, όταν και έκανα απόπειρα να το κόψω για ένα μήνα, ήταν πως είχα κάθε μέρα σπαστό φραπέ και αναπτήρα στη χούφτα στο δεξί χέρι, μπεγλέρι και σπόρια στη χούφτα στο αριστερό χέρι. 🤣🤣 

Γενικά πάντως, νομίζω πως οι λύσεις του τύπου "ηλεκτρονικό τσιγάρο", απλά αποτελούν ημίμετρα και όχι πραγματική λύση.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Αφού δεν μπορείς μαχαίρι να το κόψεις, καλύτερα να πεθάνεις γι' αυτό που αγαπάς, παρά για κάτι που απλά υποκαθιστά την αγάπη σου.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Πόσο κάπνιζε, 1 πακέτο την ημέρα;

Το συμπέρασμα για το πόσο καιρό χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι καρκινικοί παράγοντες και μετά να καθαρίσουν οι πνεύμονες ήταν συμπέρασμα πνευμονολόγου μετά απο εξέταση;

Δεν θυμάμαι πόσο κάπνιζε, νεότερη κάπνιζε περισσότερο, κάποια πακέτα την εβδομάδα. Τα νούμερα αυτά της τα ανεφερε πνευμονολογος μετά από μια εξέταση, εβαλε μέσα στους πνεύμονες κάτι σαν μικροκαμερα να δει το εσωτερικό που ήταν κατάμαυρο από το τσιγάρο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Προσωπικά με βοήθησε πολύ το ηλεκτρονικό τσιγάρο, είμαι σχεδόν σίγουρος πως χωρίς αυτό ακόμη θα κάπνιζα. Όταν πια ήμουν σίγουρος πως δεν έπαιζε να ξαναρχίσω το κάπνισμα, έκοψα και το ηλεκτρονικό με αρκετά μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με το κανονικό.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Πιτούλιας είπε

Ρε παιδιά, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, παρά μόνον αυτό που είπε ο φίλος Μάκης από πάνω.

Όλα είναι στο μυαλό μας και στη δύναμη με την οποία έχουμε και μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα πάθη μας.

Άρχισα το κάπνισμα αργά σχετικά, στα 21, και αυτό που θυμάμαι έντονα κάποια στιγμή στα 23-24, όταν και έκανα απόπειρα να το κόψω για ένα μήνα, ήταν πως είχα κάθε μέρα σπαστό φραπέ και αναπτήρα στη χούφτα στο δεξί χέρι, μπεγλέρι και σπόρια στη χούφτα στο αριστερό χέρι. 🤣🤣 

Γενικά πάντως, νομίζω πως οι λύσεις του τύπου "ηλεκτρονικό τσιγάρο", απλά αποτελούν ημίμετρα και όχι πραγματική λύση.

Ας είμαστε ρεαλιστές. Αφού δεν μπορείς μαχαίρι να το κόψεις, καλύτερα να πεθάνεις γι' αυτό που αγαπάς, παρά για κάτι που απλά υποκαθιστά την αγάπη σου.

Μία χαρά λύση είναι το ηλεκτρονικο. Αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να το κόψεις τελείως. Και μόνο που βοηθάει σε αυτό είναι σημαντικό. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε

Μία χαρά λύση είναι το ηλεκτρονικο. Αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να το κόψεις τελείως. Και μόνο που βοηθάει σε αυτό είναι σημαντικό. 

Ναί, μόνο που δεν κατάλαβες πως με τα γραφόμενά σου επιβεβαίωσες αυτό που έγραψα. "Ημίμετρο" είπα και έγραψες "αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο".

Το "μέχρι να το κόψεις τελείως" που γράφεις, αποτελεί απλά μιά αόριστη υπόθεση την οποία δεν έχεις κανέναν μα κανέναν τρόπο να επιβεβαιώσεις πως λειτουργεί σε όλους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, NicoleV είπε

champix χαπια
μεγαλη βοηθεια
ακριβουτσικα αλλα βοηθανε αρκει να το θες κι εσυ να το κοψεις.
απο τα 14 εκανα πακετο και το εκοψα στα 30
πλεον στα 33 ακομα ατσιγαρος

Επεξ/σία από sta2
  • Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NicoleV είπε

Αυτην τη στιγμη καπνίζεις παλι για 2 εβδομάδες. Απλα πεταξε το πακετο στα σκουπίδια και κοψε το παλι cold turkey.

Το οπλο σου αυτην τη στιγμή είναι να εστιάσεις στο οτι το ειχες κομμένο για 2 χρόνια, οποτε κανε focus σε ολο αυτο το διάστημα και οσα εχεις κερδισει με την διακοπή του. Ειναι νωρις ακομα και το χες κόψει πολυ χρονο.

Εγω κλεινω τέλος του μηνα 6 χρονια ακαπνος (και καπνιζα πολυ). Το καλύτερο δώρο που μου εχω κανει.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άπειρα γλειφιτζούρια για όταν έρχεται η επιθυμία να ανάψεις. Κάπνισα πρώτη φορά στα 15, τακτικά μέχρι τα 28. Κατάφερα να το κόψω για ένα χρόνο μέχρι την πρώτη καραντίνα, μετα ξανά για ένα 6 μηνο πουράκια marlboro και από τον Μάιο ξανά κόψιμο απλά αυτήν την φορά για κάποιον λόγο όταν πήγα να ξανανάψω με ενόχλησε τόσο πολύ στον λαιμό οπότε τέλος αυτό το χόμπι για εμένα, πλέον δεν μπορώ καν. Και η ζωή έγινε καλύτερη. Γιαυτό σου λέω, άπειρα γλειφιτζούρια, ειδικά με το ποτό.

Επεξ/σία από stial
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...