PedroG Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Παιδια θελω μια γνωμη....εχω ενα ψυγειο NO FROST 2 μετρων..... το οποιο δεν δουλευει η συντηρηση...... Η καταψυξη παγωνει τα παντα κανονικα αλλα η συντηρηση κανει μηδαμινη με ελαχιστη ψυξη........ το τελευταιο μηνα!!! Εχω βγαλει την πριζα και περιμενω να παρελθει 48ωρο για να επανασυνδεσω........αλλα υποψιαζομαι οτι μπορει να μην επανλθει..... Εχετε καμια ιδεα - προταση τι μπορει να χρειαζεται??? Εχω απευυθυνθει στο καταστημα WELCOME και με παραπεμπει σε WHIRPOOL ελλας αλλα δεν φαινεται να υπαρχει αντιπροσωπος στη πολη μου...Επιπλεον σε εναν τεχνικο που μιλησα αρχισε να μου λεει αστο 48 ωρες και ξανακαλεσε με μπορει να καηκε η αντισταση ή το μοτερ συντηρησης ή κατι ακομη??? Τι λετε αξιζει να το φτιαξω ή να παω για 3ο ψυγειο που μου χαλαει σε 10 χρονια??? Υποψιν ειχα ενα Samsung απο Κωτσοβολο που στην 6 ετια μου χαλασε και αυτο!!! ο Κωτσοβολος αυτη τη στιγμη δινει κατι σε 50% εκπτωση με 399 και σκεφτομαι.....να το πεταξω κατευθειαν αν δεν διορθωνει!!! τι λετε???
SilentVoice Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 40 λεπτά πριν, PedroG είπε Παιδια θελω μια γνωμη....εχω ενα ψυγειο NO FROST 2 μετρων..... το οποιο δεν δουλευει η συντηρηση...... Η καταψυξη παγωνει τα παντα κανονικα αλλα η συντηρηση κανει μηδαμινη με ελαχιστη ψυξη........ το τελευταιο μηνα!!! Εχω βγαλει την πριζα και περιμενω να παρελθει 48ωρο για να επανασυνδεσω........αλλα υποψιαζομαι οτι μπορει να μην επανλθει..... Εχετε καμια ιδεα - προταση τι μπορει να χρειαζεται??? Εχω απευυθυνθει στο καταστημα WELCOME και με παραπεμπει σε WHIRPOOL ελλας αλλα δεν φαινεται να υπαρχει αντιπροσωπος στη πολη μου...Επιπλεον σε εναν τεχνικο που μιλησα αρχισε να μου λεει αστο 48 ωρες και ξανακαλεσε με μπορει να καηκε η αντισταση ή το μοτερ συντηρησης ή κατι ακομη??? Τι λετε αξιζει να το φτιαξω ή να παω για 3ο ψυγειο που μου χαλαει σε 10 χρονια??? Υποψιν ειχα ενα Samsung απο Κωτσοβολο που στην 6 ετια μου χαλασε και αυτο!!! ο Κωτσοβολος αυτη τη στιγμη δινει κατι σε 50% εκπτωση με 399 και σκεφτομαι.....να το πεταξω κατευθειαν αν δεν διορθωνει!!! τι λετε??? Δες τι θα συμβεί όταν το επαναφέρεις. Αν το πρόβλημα παραμένει, πάρε προσφορά απο τεχνικό. Αν το κόστος είναι μικρό, δεν καταλαβαινω γιατι να μπεις σε έξοδα για καινουργιο πάλι. Αν το κόστος είναι μεγάλο, τότε ναι, πας σε καινουργιο. 1
PedroG Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 μου ειπε επι λεξη......στο 48 ωρο που ολα τα NO ΦΡΟΣΤ επανερχονται....αν σου ξανα-κανει εντος 2 εβδομαδων .......αβαρια δλδη μη ψυξη........τοτε καηκε ενα εξαρτημα.... και μπορει με αντικατασταση να επανελθει....ουτε ξερω ποσο ειναι το κοστος αλλαγης ουτε το κοστος επισκεψης...... θα περιμενω να συμπληρωθει το 48ωρο σε καθε περιπτωση και βλεπουμε!!!! ευχαριστω πολυ!
smpt Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Άρα το επομενο ψυγείο σου φρόντισε να έχει service εκεί που είσαι. 1 1
lefkrc Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω ένα Hotpoint Ariston που μου έκανε ακριβώς το ίδιο πέρσι το καλοκαίρι (στην 4ετία)...το άφησα ένα βράδυ κλειστό και συνήλθε. Ένας τεχνικός (το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, δεν ξέρω κατά πόσο έλεγε μπαρούφες ή ου), μου είχε εξηγήσει - πολύ απλοϊκά - πως η πλειοψηφία αυτής της κατηγορίας ψυγείων έχει ένα μόνο μοτέρ, για τον καταψύκτη και ένα κλαπέτο το οποίο ανοιγοκλείνει για να στέλνει ψύξη στην συντήρηση... Αυτό μπορεί να τύχει να παγώσει κλειστό και για αυτό δουλεύει μόνο η κατάψυξη κομπλέ ενώ η συντήρηση τίποτα. Το δικό μου επανήλθε πλήρως και (κι εγώ μαζί του μετά το αρχικό εγκεφαλικό). Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από lefkrc 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Ίδιο θέμα είχα και εγώ, έπιασε πάγο και δεν πήγαινε η ψύξη από την κατάψυξη στο ψυγείο. Η κατάψυξη δούλευε κανονικά. Το άφησα εκτός ρεύματος ένα 24ωρο και μετά δούλευε κανονικά.
rafa1919 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ακριβώς ό,τι είπαν οι προλαλήσαντες. Μου έχει συμβεί ήδη μία φορά στο BOSCH KDN40A70/02 που έχω. Είχε φράξει το σωληνάκι της αποστράγγισης νερών του συστήματος no-frost και λόγω αυτού κάθε φορά που ενεργοποιούνταν η αντίσταση για να λιώσει τους πάγους του στοιχείου, το νερό απλώς λίμναζε και έφραξε το κλαπέτο της συντήρησης με πάγο. Έλυσα το ψυγείο, το άφησα 3 ημέρες εκτός πρίζας, καθάρισα και στέγνωσα το στοιχείο μαζί με τον σωλήνα αποστράγγισης και τους αεραγωγούς της συντήρησης και πλέον δουλεύει μπόμπα. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από rafa1919 1 1
PedroG Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 57 λεπτά πριν, rafa1919 είπε Ακριβώς ό,τι είπαν οι προλαλήσαντες. Μου έχει συμβεί ήδη μία φορά στο BOSCH KDN40A70/02 που έχω. Είχε φράξει το σωληνάκι της αποστράγγισης νερών του συστήματος no-frost και λόγω αυτού κάθε φορά που ενεργοποιούνταν η αντίσταση για να λιώσει τους πάγους του στοιχείου, το νερό απλώς λίμναζε και έφραξε το κλαπέτο της συντήρησης με πάγο. Έλυσα το ψυγείο, το άφησα 3 ημέρες εκτός πρίζας, καθάρισα και στέγνωσα το στοιχείο μαζί με τον σωλήνα αποστράγγισης και τους αεραγωγούς της συντήρησης και πλέον δουλεύει μπόμπα. Ερωτηση σας παρακαλω.....οταν λετε....το ελυσα και καθαρισα ελυσα τι θα μπορουσα να κανω ακριβως και πως? Εγω το αφησα 24 ωρες εκτος Ρευματος και δεν Επανηλθε το μονο που εκανα εινα να μαζεψω τα νερα απο ενα κουβαδακι εξωτερικα που επεφταν στο πισω μερος του ψυγειου χαμηλα....Δυστυχως δεν ειδα κανενα αποτελεσμα και μου ειπε ενας Τεχνικος αφησε το.....48 ωρες και ξαναμιλαμε!!! σε 2 ωρες κλεινω 48ωρο και ετοιμαζομαι για επαναλειτουργια....απλα να το βαλω στη πριζα????
rafa1919 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, PedroG είπε Ερωτηση σας παρακαλω.....οταν λετε....το ελυσα και καθαρισα ελυσα τι θα μπορουσα να κανω ακριβως και πως? Εγω το αφησα 24 ωρες εκτος Ρευματος και δεν Επανηλθε το μονο που εκανα εινα να μαζεψω τα νερα απο ενα κουβαδακι εξωτερικα που επεφταν στο πισω μερος του ψυγειου χαμηλα....Δυστυχως δεν ειδα κανενα αποτελεσμα και μου ειπε ενας Τεχνικος αφησε το.....48 ωρες και ξαναμιλαμε!!! σε 2 ωρες κλεινω 48ωρο και ετοιμαζομαι για επαναλειτουργια....απλα να το βαλω στη πριζα???? Αυτή η διαδικασία δεν ενδείκνυται να εφαρμοστεί από έναν άνθρωπο που δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία ή τις τεχνικές γνώσεις. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού του στοιχείου ψύξης και διάτρησης των σωληνώσεων με διαφυγή φρέον και αχρήστευση του ψυκτικού κυκλώματος. Παρ'όλα αυτά, θα αναφέρω ορισμένα στοιχεία καθαρά για εγκυκλοπαιδική ενημέρωση δίχως να φέρω την όποια ευθύνη για αχρήστευση του ψυγείου. Κάθε ψυγείο έχει στον θάλαμο της κατάψυξης ένα πλαστικό κάλυμμα με εμφανείς ή κρυμμένες πίσω από πλαστικά καπάκια βίδες που κρύβει το στοιχείο ψύξης (στα no-frost στο ίδιο σημείο βρίσκεται ο ανεμιστήρας ψύξης, η αντίσταση για την τήξη του πάγου στο στοιχείο και η τρύπα της αποχέτευσης που οδηγεί προς το λεκανάκι εξάτμισης νερού πάνω από τον συμπιεστή). Αφαιρώντας αυτό το κάλυμμα θα βρεις το στοιχείο ψύξης (μοιάζει με ένα "ανοιξείδωτο" ψυγείο αυτοκινήτου) μαζί με τις σωληνώσεις του (τριχοειδής σωλήνωση κλπ) καθώς και τα εξαρτήματα που ανέφερα προηγούμενως. Όταν με το καλό λιώσει κάθε ίχνος πάγου, στραγγίζεις το νερό από το στοιχείο και ιδανικά με ένα απλό blower που φυσάς το PC το στεγνώνεις πλήρως και καθαρίζεις τον περιβάλλοντα χώρο. Προμηθεύεσαι μία πλαστική ατσαλίνα ηλεκτρολόγου και με αυτήν καθαρίζεις την όδευση της αποχέτευσης από σκουπιδάκια κλπ. Έπειτα, πας το στόμιο του blower στην τρύπα της αποχέτευσης και φυσάς 1 με 2 λεπτά εντός της ώστε κάθε σκουπίδι που φράσσει την όδευση να έχει εξέλθει. Όταν τα έχεις στεγνώσει πλήρως όλα και δεν υπάρχει ίχνος σκουπιδιού σε κανένα από τα εξαρτήματα, τοποθετείς το πλαστικό κάλυμμα στην θέση του και το βιδώνεις. Τέλος, στο πίσω μέρος του ψυγείου, αφαιρείς προσεκτικά το σωληνάκι της αποχέτευσης και με την ίδια τακτική που ακολούθησες για την εσωτερική όδευση της αποχέτευσης το καθαρίζεις εξονυχιστικά. Καθαρίζεις το λεκανάκι συλλογής νερού πάνω από τον συμπιεστή, τοποθετείς καλά το σωληνάκι στην θέση του και είσαι έτοιμος να θέσεις το ψυγείο σε λειτουργία. Θερμοκρασίες λειτουργίας που προτείνω; -18 βαθμοί Κελσίου για κατάψυξη και +4 βαθμοί Κελσίου για συντήρηση. Αν η συντήρηση έχει μηχανικό κλαπέτο με ρύθμιση Ι, ΙΙ, ΙΙΙ κλπ αγοράζεις ένα θερμομετράκι και προσαρμόζεις την ρύθμιση του κλαπέτου αντίστοιχα για να λάβεις την επιθυμητή θερμοκρασία στην συντήρηση. Καλή επιτυχία, ό,τι κάνεις κάνε το με απόλυτη προσοχή. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από rafa1919 2
rafa1919 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 18 λεπτά πριν, PedroG είπε σε ευχαριστω θερμα Να είσαι καλά αγαπητέ φίλε. Να θυμάσαι: κάθε σου βήμα με απόλυτη προσοχή, τα ψυκτικά κυκλώματα είναι ευαίσθητα σε λανθασμένους χειρισμούς.
Ghost_Rider Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μακριά απο νο φροστ 4 ώρες πριν, PedroG είπε μου ειπε επι λεξη......στο 48 ωρο που ολα τα NO ΦΡΟΣΤ επανερχονται....αν σου ξανα-κανει εντος 2 εβδομαδων .......αβαρια δλδη μη ψυξη........τοτε καηκε ενα εξαρτημα.... και μπορει με αντικατασταση να επανελθει....ουτε ξερω ποσο ειναι το κοστος αλλαγης ουτε το κοστος επισκεψης...... θα περιμενω να συμπληρωθει το 48ωρο σε καθε περιπτωση και βλεπουμε!!!! ευχαριστω πολυ! 1 1
PedroG Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 το ψυγειο αν και 5 ετιας βγαινει εκτος Λειτουργιας.... μετα την παρελευση 48ωρου αδυνατει να κανει Ψυξη στο κομματι του Ψυγειου οχι της Καταψυξης....Εδω και 7 μερες δεν μπορω να βρω Τεχνικο για επισκευη.... η εταιρεια που μου το διεθεσε δεν εχει την ευθυνη της εγγυησης εφοσον παρειλθε η διετια! Υπαρχει προβλημα με την συγκεκριμενη Εταιρεια! 1
PedroG Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Τελικά ο τεχνικός ήρθε... μένω επαρχία....μετά από 10 μέρες (πέσαμε βσε 15αυγουστο) Αλλάξαμε τα φρεο... δυστυχώς το μοντέλο της whirlpool είναι προβληματικό έχει παρουσιάσει νκαι σε άλλους το ίδιο πρόβλημα στην ψύξη. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να κάνει κάτι επιπλέον ούτε η εταιρεία έχει απεριόριστη εγγύηση καθώς η πολιτική.ολων των εταιρειών είναι δύο έτη. Σας παρακαλώ αν έχετε κάποια αξιόπιστη εταιρεία ψυγείων δοκιμασμένη και αξιολογημενη να μου προτείνετε γιατί είναι το τρίτο 600€ που δίνω σε 12 χρόνια για αγορά ψυγείου....
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Σε ψυγείο Whirlpool αγορασμένο αρχές 90, κράτησε 20 χρόνια χονδρικά. Δεν είχαμε ψύξη στο ψυγείο πάρα μόνο στην κατάψυξη, ήρθε μια φορά τεχνικός που διαπίστωσε ότι κόλλησε το ανεμιστηρακι που προωθουσε τον αέρα και μου είπε αν κολλήσει πάλι θες αλλαγή ανεμιστήρα. Το ψυγείο εξακολουθουσε πάλι να έχει θέμα. Την δεύτερη φορά που ήρθαν έλεγξαν τον συμπιεστή και το φρεον και μου λένε ότι έχει ξελασκαρει μια βαλβίδα του συμπιεστή που είναι υπεύθυνη να πρεσαρει το φρεον, οπότε ήθελε νέο μοτέρ πρακτικά, μου εβαλαν φρεον μέσα επειδή έλλειπε αρκετό και μου λένε έχει αξιοπρεπή ψύξη τώρα να το κρατήσω και όσο αντεξει, τελικά μόλις ήρθε το καλοκαίρι δεν ήταν για χρήση κόλλησε πάλι το ανεμιστηρακι και ήθελε άλλαγμα, σιγά μην δίνω λεφτά, έχουμε ένα αρκετά παλαιότερο ψυγείο Westinghouse και μας καλύπτει ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα