Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που εχει αλυσιδες η  σχολη δεν μπορεις να κανεις και πολλα απο το να περημενεις να σπασουν η αλυσιδες ειναι προς το τελςο αυτο αμα θυμαμαι απο εκει και περα διαβαζεις να περασεις οτι δεν εχεις περασει και εννοειτε περνεις οτι μαθημα σε αφηνει το συστημα.Ειχα βρεθει σε παρομοια θεση να χρωσταω ολη τη σχολη και εκανα το εξης δεν με πειρε απο κατω πηγαινα να δωσω οτι χρωστουσα και ας επρεπε να παω καθε μερα στη σχολη και δηλωνα οτι με αφηνε το συστημα με προηποθεσξ βεβαια παντα οτι αυτο που θα με αφησει να δηλωσω δεν θα εχει καποια συχετιση με μαθημα που δεν εχω περασει

Υποψιν ειχα μπει στη σχολη το 11 και τελειωσα το 19 απο κακες επιροες μην αφηνεις παρεες τυπου το δινουμε σεπτεμβρη και δεν ξερω τι να σε επιρεασουν δωστα ολα για ολα

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υποψιάζομαι ότι ο νηματοθέτης βιάζεται να περάσει μαθήματα τώρα που λόγο πανδημίας γίνονται "τηλε-εξετάσεις" και μπορείς να κάνεις "άλματα" αν βρεις το κόλπο.

Ξέρω πολλούς αιώνιους φοιτητές που ψάχνονται να βγάλουν την σχολή τους τώρα που "γυρίζει".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μα και μεταπτυχιακό να θέλει, το να καθυστερήσει να βγάλει τη σχολή του δε θα τον επηρεάσει αρνητικά, εκτός αν χτυπάει Oxbridge (που δε το κόβω)

εννοω δεν μπορει να ξεκινησει μεταπτυχιακο χωρις πτυχίο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λόγω δουλειάς, κ εγώ ασχολήθηκα μετά τα μέσα του 5ου έτους (με κάτω από 10/46 περασμενα), κ ξεμπέρδεψα αρχές του 8ου αν θυμάμαι καλά (πληροφορική παπει). 

Μέσα στο εξάμηνο δεν πάταγα (επίσης λόγω δουλειάς), αλλά ευτυχώς εργαστήρια είχαμε μόνο στο πρώτο έτος. 

Αυτό που έκανα ωστοσο, ήταν καταδρομες σε κάθε εξεταστική. Ένα με δύο μήνες πριν ξεκίναγα διάβασμα (+YouTube, για μαθηματικά κυρίως), κ έδινα όσα περισσότερα μαθήματα μπορούσα (σίγουρα πάνω από δέκα, διαβασμένος η και αδιάβαστος, με σκονάκια η χωρίς). 

Το δικό μου πτυχίο ήταν σχεδόν 1/3 μαθηματικά διαφόρων μορφών, αλλά ακόμα κ έτσι είναι doable. 

Γενικά, θέλει αρκετή δουλειά, κ λίγη τύχη, κ μαζεύονται, μην σε παίρνει από κάτω. 

Edit: BTW, αναβολή έκοψα ακριβώς πριν από αυτή την περίοδο, κ με το που βγήκα έγιναν τα παραπάνω. Με εξαίρεση επίσης τον στρατό, δουλευα full time+ απο το πρώτο έτος (part time από τα 16). Μόνο του σπανού τα γενιά δεν γίνονται. 

Επεξ/σία από ocelotgr
Δημοσ.

Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση...Από τη στιγμή που υπάρχουν "αλυσίδες", άρα προαπαιτούμενα, τι μπορείς να κάνεις; Δηλαδή τι περιμένεις ως απάντηση, τη βέλτιστη λύση με αλγόριθμο;

Ξεκινάς με πολύ διάβασμα από την αρχή της αλυσίδας.

Πάντως και για να συμπληρώσω, μου δημιουργούνται πολλές απορίες όταν ακούω τη φράση από αποφοιτήσαντες: " Πιέστηκα τον τελευταίο μήνα(πριν τις εξετάσεις) και πήγα και πέρασα 15 μαθήματα".

Απορία 1: Ποιά σχολή είναι αυτή που περνάς με διάβασμα ενός μηνός;

Απορία 2: Αφού περνάς με τόσο λίγο διάβασμα, γιατί αφήνεις το χρόνο να περνά και δεν τη βγάζεις στα 4 χρόνια που πρέπει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως ειπα ηδη 2-3 φορες και θα το ξαναπω τωρα, ευχαριστω οσους μπηκαν στον κοπο να ασχοληθουν εστω να γραψουν καποια απαντηση/ιδεα η εστω να μοιραστουν την δικια τους παρομοια και μη εμπειρια.Η αληθεια  ειναι δεν περιμενα τοσα πολλα replies στο thread και οντως πηρα  καλες συμβουλες τις οποιες θα δοκιμασω σιγα σιγα μεσα στην νεα "φοιτητικη" χρονια. Οσοι ερχονται αργα στο παρτυ προφανως και η συζητηση δεν τελειωσε αν εχετε κατι να μοιραστειτε go ahead.

Κανω μια ανακεφαλαιωση τι ειπωθηκε  για οσους μπαινουν τωρα στο thread να γραψουν:
1. Δινεις οσα περισσοτερα μαθηματα μπορεις να δηλωσεις
2. Μιλας με καθηγητες για αν μπορεις να δωσεις καποιο μαθημα ατυπα

3. Συνδιαζεις την αναγκαστικη θυτεια σου στο στρατο με την σχολη και βλεπεις αν μπορεις να την κανεις ταυτοχρονα με την σχολη σου

4. Το ιδιο με το 3, απλα συνδιαζεις σχολη με δουλεια και δεν αφηνεις την σχολη να σε περιοριζει να κανεις κανονικα την ζωη που θα εκανες απλα με λιγο παραπανω κοπο.

5. Το πιο σημαντικο, αν το βαλεις στοχο μην τα παρατησεις οσα λαθη και αν εκανες στα προηγουμενα χρονια.

Επεξ/σία από nooblem
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς λαικούς δικαστές:

Πολλοί ήμασταν σε παρόμοια θέση και μια χαρά τις βγάλαμε τις σχολές μας και μια χαρά δουλίτσες βρήκαμε με αρκετά μηδενικά μισθολόγιο.

Και εγώ πολυτεχνείο, μπήκα 5ο έτος με περίπου 46 μαθήματα. Στα 8 τελείωσα με μαθήματα, διπλωματική(δύσκολη, έφαγα 1.5 χρόνο) και στρατό.

Βέβαια δεν είχαμε αλυσίδες, δεν υπήρχε όριο μαθημάτων ή οτιδήποτε να σε περιορίζει. Τότε υπήρχαν εξεταστικές για αποφοίτους επομένως αντί για 3, μπορούσες να δώσει 4 ή ακόμα και 5 ανάλογα τη χρονιά. Οπότε ήταν "εφικτό" αν πέθαινες στο διάβασμα και είχες λίγη τύχη.

Στον φίλο που ρωτάει:

Αλυσίδες δε ξέρω.

Πάρε όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα. Κάνε ένα mix εύκολων με 1-2 δύσκολα. Επίσης κάποια από αλυσίδες. Βγάλε το πρόγραμμα σου, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών. Όπως βολεύει καλύτερα. Αν υπάρχει εργαστήρια ή διάφορα μαθήματα που είναι απαραίτητα και ξέρεις ότι μπορεί να σου πάρουν χρόνια να τα βγάλεις(ξέρω κάτι αεί φυσικό ή κάτι τεί που είχαν λίστα αναμονής για να εγγραφείς!!) τότε τσέκαρε τα και βάλτα μπρος. Απλά η δική μου άποψη είναι μην πάρεις όλα εύκολα ή όλα δύσκολα. Συνδύασε τα για να περάσεις το μέγιστο αριθμό. Αυτό σε ενδιαφέρει.

Αν πάρεις όλα τα εύκολα στην αρχή, τα περάσεις και μετά σου μείνουν όλα τα δύσκολα και φας 1-2 άκυρα σε πάει πίσω. Σίγουρα θα κοπείς σε μερικά. Δεν γίνεται να τα περάσεις όλα με την πρώτη. Εκτός των άλλων να διαβάσεις 4-5 δύσκολα σε μία εξεταστική είναι ιδιαίτερα δύσκολο(αν και όχι ακατόρθωτο).

Κάνε ότι μπορείς για να δικτυωθείς.Πληροφορίες από άτομο σε παρόμοια κατάσταση, ίσως κάποιο καθηγητή που δεν έχει τουπέ ως το ταβάνι μήπως σε καθοδηγήσει, πτυχιακή νωρίς έστω και άτυπα(μη δηλωμένη) για να την δουλεύεις παράλληλα και φυσικά σημειώσεις, θέματα, βοήθειες ή οτιδήποτε. Θεωρώ ότι είναι σούπερ σημαντικό να γνωρίσεις κόσμο είτε που ήταν πρόσφατα σε παρόμοια κατάσταση είτε που χρωστάνε παρόμοια μαθήματα για αλληλοβοήθεια.

Φυσικά ξέχνα κρεπάλες κλπ. Ημερησίως διάβασμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Κόσμος που χρωστάει κοινά μαθήματα βοηθάει στο διάβασμα παρέα(αν σε βολεύει. Εγώ μόνο έτσι διάβαζα).

Καλή τύχη μεγάλε και μην ακούς τους κάθε λογής λαικούς δικαστές. Έκανες τα ίδια λάθη που κάναμε και εμείς, άργησες λίγο να το πάρεις χαμπάρι αλλά εφόσον είσαι αποφασισμένος, όλα γίνονται.

Και τη σχολή σου θα βγάλεις και όλα καλά θα πάνε.

Υ.Γ. Για να αποφευχθεί κάποια παρεξήγηση, δεν είναι κάτι εύκολο αυτό που θες να πετύχεις. Ούτε απλό. Απλά δεν είναι ακατόρθωτο. Θέλει αυτογνωσία, άπειρη συγκέντρωση, άπειρη υπομονή, να μην το βάλεις κάτω-απογοητευτείς με την πρώτη αναποδιά και να μην κάνεις πισωγυρίσματα.

Υ.Γ.2 Προφανώς αν υπάρχει κάποιος φοιτητής εδώ, φροντίστε να είστε τυπικοί, να περνάτε τα μαθήματα σας. Εκμεταλευτείτε το χρόνο σας με εράσμους, διάφορα προγράμματα-project-φοιτητικές ομάδες που έχουν οι σχολές. Είναι ενδιαφέρον και θα σας βοηθήσουν επαγγελματικά μετά. Είναι μεγάλο +. Από τα λίγα πράγματα που προσωπικά μετάνιωσα που δεν έκανα.

Επεξ/σία από Pansp32
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση...Από τη στιγμή που υπάρχουν "αλυσίδες", άρα προαπαιτούμενα, τι μπορείς να κάνεις; Δηλαδή τι περιμένεις ως απάντηση, τη βέλτιστη λύση με αλγόριθμο;

Πάντως και για να συμπληρώσω, μου δημιουργούνται πολλές απορίες όταν ακούω τη φράση από αποφοιτήσαντες: " Πιέστηκα τον τελευταίο μήνα(πριν τις εξετάσεις) και πήγα και πέρασα 15 μαθήματα".

Απορία 2: Αφού περνάς με τόσο λίγο διάβασμα, γιατί αφήνεις το χρόνο να περνά και δεν τη βγάζεις στα 4 χρόνια που πρέπει;

Είναι το παιδαγωγικό σύστημα που βγάζει πολύ καλούς παπαγάλους.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Lanike71 είπε

15 μαθήματα δε τα περνάς σε μια εξεταστική εκτός αν είναι διπλή (όπως επι καταλήψεων). 7-8 μαθήματα όμως άνετα τα περνάς σε μια εξεταστική αρκεί να μη κυνηγάς βαθμούς γιατί αναγκαστικά κάνεις εκπτώσεις στις ώρες που ασχολείσαι με κάθε μάθημα. Υπόψιν πως όταν είσαι αρχαίος φοιτητής κατεβαίνεις πιο εύκολα αδιάβαστος ή μισοδιαβασμένος και υπάρχουν περιπτώσεις που απλά σου κάθεται (αν δε σου κάτσει, έχεις χάσει απλά ένα διωρο, so what)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, nooblem είπε

Οπως ειπα ηδη 2-3 φορες και θα το ξαναπω τωρα, ευχαριστω οσους μπηκαν στον κοπο να ασχοληθουν εστω να γραψουν καποια απαντηση/ιδεα η εστω να μοιραστουν την δικια τους παρομοια και μη εμπειρια.Η αληθεια  ειναι δεν περιμενα τοσα πολλα replies στο thread και οντως πηρα  καλες συμβουλες τις οποιες θα δοκιμασω σιγα σιγα μεσα στην νεα "φοιτητικη" χρονια. Οσοι ερχονται αργα στο παρτυ προφανως και η συζητηση δεν τελειωσε αν εχετε κατι να μοιραστειτε go ahead.

Κανω μια ανακεφαλαιωση τι ειπωθηκε  για οσους μπαινουν τωρα στο thread να γραψουν:
1. Δινεις οσα περισσοτερα μαθηματα μπορεις να δηλωσεις
2. Μιλας με καθηγητες για αν μπορεις να δωσεις καποιο μαθημα ατυπα

3. Συνδιαζεις την αναγκαστικη θυτεια σου στο στρατο με την σχολη και βλεπεις αν μπορεις να την κανεις ταυτοχρονα με την σχολη σου

4. Το ιδιο με το 3, απλα συνδιαζεις σχολη με δουλεια και δεν αφηνεις την σχολη να σε περιοριζει να κανεις κανονικα την ζωη που θα εκανες απλα με λιγο παραπανω κοπο.

5. Το πιο σημαντικο, αν το βαλεις στοχο μην τα παρατησεις οσα λαθη και αν εκανες στα προηγουμενα χρονια.

Αν και μάλλον το συγκράτησες, να σου τονισω οτι νουμερο 1 θα ειναι καλο να βάλεις τα προσωπικά project αφου εισαι επιστημης υπολογιστών. 

Δημοσ.
Στις 12/8/2021 στις 10:27 ΠΜ, nooblem είπε

Διαβασε λιγο τι γραφω, δεν ειπα πουθενα να περασω μαθηματα χωρις διαβασμα, αντιθετα λεω εμεσα οτι θελω να περασω παραπανω μαθηματα αρα συνεπως να διαβασω περισσοτερο. Το ολο θεμα ειναι με τις μοναδες ects και τον περιορισμο ποσες μπορεις να παρεις καθε εξαμηνο ( σαν να σου λεω καθε εξαμηνο μπορω να παιρνω 7 μαθηματα ). 

στην πρωτη σχολή που ήμουν επειδη την ειχα αφησει για 2,5 χρονια λόγο θεματος υγείας και εργασίας, μου ειχαν μαζευτεί πολλα μαθηματα στο πεμπτο έτος. ευτυχως στο 8ο εξαμηνο εσπαγαν οι αλυσίδες και αυξανοταν ο αριθμός μαθηματων που μπορουσαμε να δηλώσουμε. Έτσι στρωθηκα ενα χρονο, διαβαζα και παρακολουθουσα και τα περασα ολα. δες και αν μπορεις να δηλωσεις στην εμβολιμη μαθηματα

Στις 13/8/2021 στις 9:39 ΜΜ, Lanike71 είπε

1. πολλές σχολές πχ οικονομικά, ανθρωπιστικών επιστημων κλπ. με λιγο διαβασμα οχι μονο περνανε τα μαθηματα αλλά βγαζουν απο 8 και πανω. στις αλλες σχολές για να το πετυχεις αυτο πρέπει να ξημεροβραδιάζεσαι στο διάβασμα και στις εργασίες.

2. για πολλους λόγους καποιος μπορει να ε΄χει μεινει πίσω.από το να κρεπαλιαζε και να γκομενιζε μεχρι να ειχε οικογενειακά προβλήματα, οικονομικα προβλήματα, θέματα υγείας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο δική μου πείρα και απο συμφοιτητές το να φορτσάρεις και να συμπυκνώσεις 3 χρόνια σχολής σε 1-1.5 χρόνο είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν το καταφέρνουν. Ειδικά αν είσαι ο τύπος που για 4 χρόνια ήταν τουρίστας, δεν γίνεσαι σούπερ φοιτητής έτσι απλά.

Πολύ πιο ρεαλιστικό και αυτό που έχω δει να πετυχαίνει στην πράξη είναι να αποδεχτείς την χασούρα και συνεχίσεις την φοίτηση σου με τους ρυθμούς των συμφοιτητών σου. Ναι θα σου πάρει περισσότερο, αλλά αυξάνεις δραματικά την πιθανότητα να πάρεις πτυχίο.

Επεξ/σία από merphi
spelling
Δημοσ.

Αγαπητέ ts, 

Για να μην τρελαινεσαι, αρχικά συγχαρητήρια που αντιληφθηκες κατι που διορθωνεται.

Εφοσον διορθώνεται, ανέλαβε άμεσα δράση και στρώσε πωπουδάκο και ολα θα γινουν.

Η πιο σωστη άποψη που διάβασα είναι να ρωτήσεις συμφοιτητές σου για την πιο σωστή διαδρομή προς το πτυχίο.

Και ένα χρόνο παραπάνω να καθίσεις αξιοποίησε το πηγαίνοντας στρατό ή κάνοντας μια πρακτική.

Φιλικά.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αν και ήρθα πολυ αργά στο πάρτυ (ελπίζω να έχεις τελειώσει και να έχεις βάλει την ζωή σου σε μια τάξη) θα πω το δικό μου στόρυ που μπορεί να το δει κάποιος.. Φοιτητής Πολυτεχνείου μέχρι 4ο έτος παίζει να είχα περάσει 3 η 4 μαθήματα.. Στο 8 εξάμηνο απλά μετάνιωσα για την μαλάκυνση που είχα 3 χρόνια που απλά ξυνωμουν και έστρωσα κώλο κάτω.. Δεν είχα αλυσίδες αλλά είχα μαθήματα που προαπαιτουσαν γνώσεις από προηγουμενα.. Αυτό που έκανα ήταν να δηλώνω όσο μπορώ να ρωτήσω δυο τρεις συμφοιτητές ποιά περνιουντε με παρακολούθηση και ποισ θέλουν απλά διάβασμα.. Αμα κάποιο μάθημα είχε προαπετουμενες γνώσεις από προηγουμενο απλά διάβαζα και εκείνο.. Έτσι στην ουσία εβγαζα και 2 μαθήματα.. Τώρα σε αυτους που λένε για κατανόηση μαθήματος και όχι απλά να τα περάσεις λογικά σπουδάζουν καμια φιλολογία.. Στην πληροφορική στα Πολυτεχνεία γενικά θετικές επιστήμες είναι τόσο μεγάλο το φάσμα  που καλυπτουν που δεν μπορείς να κατανοήσεις όλα τα μαθήματα.. Βρίσκεις το κομμάτι που σε ενδιαφέρει (για εμένα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων ήταν ο προγραμματισμός) και από τα αλλά τσιμπάς βασικές γνώσεις.. Ενιγουει εγώ με αυτόν τον τρόπο περνουσα 10-12 μαθήματα το εξάμηνο και πήρα πτυχιο με ένα εξάμηνο καθυστέρηση.. Τώρα είμαι στο εξωτερικό έχω κάνει και έξτρα μεταπτυχιακό και δουλευω πανω σε κάτι που αγαπώ.. Μην άκουτε τους κακοπροαίρετους άνθρωποι είμαστε λαθοι κάνουμε μεγάλα μικρά σκοπός είναι να τα αντιλαμβανόμαστε και να προσπαθουμε να τα διωρθοσουμε.. Καλή συνεχεια απο εμενα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...