Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχολή δεν ξέρουμε σωστά; Θα πάρεις τα πιο εύκολα επιλογής και θα κινηθείς με σοσάκια. Θα βοηθήσει σε αρκετές σχολές.

Αν έχεις κλινικές γάμησε τα όμως :P

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερες , ελαβα πολλες ιδεες που δεν ειχα σκεφτει και ευχαριστω πολυ. Θα δω ποιες μπορω να αξιοποιησω. Δεν ειχα σκοπο να ασχοληθω με αρνητικα μηνυματα αλλα αφου υπηρξε τοσο ενδιαφερον στο αν ειμαι τεμπελης 'η αν ειναι οικονομικος ο λογος εχω να αφησω τα εξης 
1. Δεν εχω ποτε αντιγραψει  (δεν εχω καν φιλους στην σχολη που να μπορω να αντιγραψω) ουτε εχω περασει μαθημα στην τυχη, αντιθετως εχω ταση να μην παω να δωσω καν αν πιστευω οτι δεν βγαινει το μαθημα (λαθος μου σιγουρα αλλα οκ)

2. Οικονομικο λογο δεν εχω, εχω στηριξη απο γονεις αλλα δουλευω κιολας περιστασιακα, και ξερουν τι χρωσταω και τι οχι και ποσα χρονια εχω ακομα. 

3. Διαβασμα εχει πεσει πολυ τον περασμενο χρονο (οπως ανεφερα δηλωσα οσα μπορουσα που αντιστοιχουν στα 7 μαθηματα εναντι των 4 ανα εξαμηνο που ειναι ο μεσος ορος και τα περασα) 

4.Η ερωτηση εγινε επειδη ψαχνω να διορθωσω τα λαθη μου και επειδη δεν μπορω να φοιτω για παντα, θελω να τελειωνω με σχολη και στρατο να αρχισω να κανω την ζωη μου.

5. Δεν εχω κανενα φιλο η γνωστο στην σχολη ουτε καποιο κονε γιαυτο ρωταω και εδω 

Χιλια ευχαριστω και παλι για οσους ενδιαφερθηκαν να δωσουν καποια ουσιωδη απαντηση και καλο βραδυ να εχουμε.

• Like 1
Δημοσ.

ισως ακουστει καπως, αλλα ρωτησες καμια φοιτητικη παραταξη;

συνηθως κατι αριστερες συσπειρωσεις κλπ ξερουν τις διαδικασιες για αυτα που ρωτας ( νοπολιτικο, απλως λεγω τι θυμαμαι απο τα φοιτητικα μου χρονια)

Δημοσ.
Στις 12/8/2021 στις 1:39 ΠΜ, nooblem είπε

Καλησπερες μαγκες, εχω μια ερωτηση για οσους ξερουν ή εχουν λιγο ψαχθει. Τωρα μπαινω 5ο ετος και για να μην τα πολυ λεω τα περασμενα μου μαθηματα με βαζουν θεωριτικα στο 1,5 ετος απο τα 4 που ειναι κανονικα η σχολη μου. Εχω διαβασει τον οδηγο σπουδων και αναφερει μεσα οτι εχω μεγιστο φορτο 46 ects για μαθηματα που μπορω να δηλωσω. Η σχολη μου εχει και αλυσιδες. Η ερωτηση μου τωρα ειναι, υπαρχει οποιοσδηποτε τροπος να μπορεσω να βγαλω την σχολη πιο γρηγορα απο τα 2,5 χρονια που εχω υπολογισει οτι χρειαζομαι ? Συγκεκριμενα ειμαι στο τμημα επιστημης υπολογιστων στο Ηρακλειο. Εχω στειλει και στην γραμματεια παρομοια ερωτηση χωρις να λαβω απαντηση. Οποιαδηποτε απαντηση θα μου ειναι χρησιμη, ευχαριστω πολυ. ( εχω σκεφτει πρακτικη αλλα με τις αλυσιδες ειναι τα 2.5 χρονια ) .

δυστυχως για σχολη πληροφορικης και σοβαρη σχολη οπως εινια αυτη της Κρητης δεν υπαρχουν shortcuts

Δημοσ.

Παιδιά μην δικάζεται χωρίς να ξέρετε την σχολή.

Αντιγραφές δεν παίζουν στα περισσότερα μαθήματα εκτός και αν είναι ελεύθερα άλλης σχολής.

Στο θέμα μας. Αν χρωστάς μαθήματα προγραμματισμού τότε υπάρχει θέμα με τις αλυσίδες και θα μείνεις πίσω .

Αν χρωστάς ψηφιακή και οργάνωση τότε μπορείς να πάρεις τα περισσότερα επιλογής. 

Σε ένα από τα επιλογής που θα σου αρέσει να μιλήσεις με τον καθηγητή ώστε να αρχίσεις νωρίτερα την πτυχιακή και την δηλώνεις στο επομενο .

Θεωρώ ότι το θέμα σου δεν είναι η πτυχιακή αλλά τα μαθήματα γιατί έχουν πολύ φόρτο εργασίας. Αν θέλεις στείλε εδώ ή pm τι έχεις περάσει .

Δημοσ.

Δεν έχεις πολλές επιλογές. Είχα παρόμοιο θέμα, γιατί είχα γραφτεί στη σχολή μου και μετά πήγα στρατό οπότε "έκαψα" το 1ο χρόνο και μετά δήλωνα παραπάνω μαθήματα για να τελειώσω στην ώρα μου. Προσωπικά ήμουν πολύ τσαντισμένος που δεν με άφηναν να δηλώσω παραπάνω μαθήματα (το σύστημα έβγαζε error) αλλά στη τελική νομίζω καλύτερα ήταν γιατί τα περισσότερα μαθήματα ήθελαν διάβασμα έως ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ διάβασμα. Εγώ έβαζα 4-5 μαθήματα κορμού που ήθελαν πολύ διάβασμα + ότι υπόλοιπο έμενε που ήξερα ή "ακουγόταν" ότι περνιουνται εύκολα. Θυμήσου ότι στην θέση σου σε συμφέρει να περνάς τα μαθήματα και όχι απλά να τα δηλώνεις. Καλή δύναμη να έχεις! 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, JLEE είπε

Παιδιά μην δικάζεται χωρίς να ξέρετε την σχολή.

Αντιγραφές δεν παίζουν στα περισσότερα μαθήματα εκτός και αν είναι ελεύθερα άλλης σχολής.

Στο θέμα μας. Αν χρωστάς μαθήματα προγραμματισμού τότε υπάρχει θέμα με τις αλυσίδες και θα μείνεις πίσω .

Αν χρωστάς ψηφιακή και οργάνωση τότε μπορείς να πάρεις τα περισσότερα επιλογής. 

Σε ένα από τα επιλογής που θα σου αρέσει να μιλήσεις με τον καθηγητή ώστε να αρχίσεις νωρίτερα την πτυχιακή και την δηλώνεις στο επομενο .

Θεωρώ ότι το θέμα σου δεν είναι η πτυχιακή αλλά τα μαθήματα γιατί έχουν πολύ φόρτο εργασίας. Αν θέλεις στείλε εδώ ή pm τι έχεις περάσει .

Οπως μου τα λες, σε κοβω οτι εισαι/ήσουν απο το csd ή απο τις διπλα σχολες και ξερεις ατομα απο το τμημα. Στειλε pm αν θες και δεν σου ειναι κοπος να συζητησουμε λιγο πανω στο θεμα της σχολης.

1 ώρα πριν, f3d0n είπε

Δεν έχεις πολλές επιλογές. Είχα παρόμοιο θέμα, γιατί είχα γραφτεί στη σχολή μου και μετά πήγα στρατό οπότε "έκαψα" το 1ο χρόνο και μετά δήλωνα παραπάνω μαθήματα για να τελειώσω στην ώρα μου. Προσωπικά ήμουν πολύ τσαντισμένος που δεν με άφηναν να δηλώσω παραπάνω μαθήματα (το σύστημα έβγαζε error) αλλά στη τελική νομίζω καλύτερα ήταν γιατί τα περισσότερα μαθήματα ήθελαν διάβασμα έως ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ διάβασμα. Εγώ έβαζα 4-5 μαθήματα κορμού που ήθελαν πολύ διάβασμα + ότι υπόλοιπο έμενε που ήξερα ή "ακουγόταν" ότι περνιουνται εύκολα. Θυμήσου ότι στην θέση σου σε συμφέρει να περνάς τα μαθήματα και όχι απλά να τα δηλώνεις. Καλή δύναμη να έχεις! 

Αμα πας στρατο ομως κανεις διακοπή/παυση των σπουδών σου ή ετσι ξερω τουλάχιστον. Αν δεν ισχύει κατα ανάγκη οτι πρεπει να κανεις παυση τοτε θα μπορουσε καποιος να σωσει λιγο χρονο κανοντας στρατο και ταυτόχρονα να προσπαθήσει καποια μαθήματα. 

Επεξ/σία από nooblem
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Δεν υπάρχει "πιο γρήγορα" στη μάθηση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πεπερασμένες δυνατότητες αφομοίωσης. Λίγο διαφορετική για τον καθένα αλλά περίπου το ίδιο γενικά.

Επίσης, τα πανεπιστημιακά μαθήματα (πέραν του πρώτου έτους) δεν περνιούνται διαβάζοντας μόνο τα SOS ή "στα γρήγορα" όπως στο Λύκειο. Δηλαδή δεν υπάρχει το σύστημα του Λυκείου γνωστό ως "διαβάζω για να πάρω τη βάση/δώδεκα/δεκατέσσερα κλπ". Πρέπει να έχεις κατανοήσει το μάθημα για να περάσεις.

Η δική μου συμβουλή είναι:

1. Βάλε στόχο ένα ρεαλιστικό αριθμό μαθημάτων που θες να περάσεις ανά εξάμηνο. Δηλαδή όχι ποιό είναι το μέγιστο που σε αφήνουν να δηλώσεις, αυτό που σε πιέζουν οι δικοί σου να δηλώσεις, αυτό που θα ήθελες να πάρεις για να τελειώσεις σε Χ χρόνια κλπ Όπως είπα, ο εγκέφαλος σου έχει πεπερασμένες δυνατότητες αφομοίωσης και ποσώς τον ενδιαφέρει τι θέλουν οι δικοί σου ή εσύ, ή πόσα μαθήματα σε αφήνει να δηλώσεις η φόρμα δήλωσης μαθηματων.

2. Το επόμενο εξάμηνο άρχισε με 4 μαθήματα. Τόσα δηλώνουν οι περισσότεροι. Αυτό θα σου δώσει μερικές επιτυχίες που θα σε βγάλουν από το τέλμα του "δεν περνάω τα μαθήματα" που είσαι τώρα και θα σου δώσει ψυχική δύναμη. Επίσης, τώρα είσαι "πλαδαρός" στο θέμα της αφομοίωσης και αντικειμενικά δεν μπορείς περισσότερα. Μετά ανάλογα με τον φόρτο που είχες με τα 4 μπορείς να δεις αν θα πας για 5 μαθήματα το επόμενο, (αν και, εκτός και αν υπάρχει οικονομικό θέμα, θα πρότεινα να μείνεις στα 4 και στα επόμενα εξάμηνα και ας κάνεις περισσότερα χρόνια). Μπορείς να δηλώσεις περισσότερα αλλά θα πας μόνο για να δεις τα θέματα.

3. Το πιο σημαντικό: Πήγαινε σε κάθε μάθημα. Ναι, ούτε μια απουσία. Σε αντίθεση με το Λύκειο, που το ίδιο κεφάλαιο το επαναλαμβάνουν για μια εβδομάδα, στο πανεπιστήμιο κάθε μέρα είναι και ένα νέο κεφάλαιο, που αν το χάσεις, το έχασες. Επίσης, ειδικά στα Ελληνικά πανεπιστήμια, το βιβλίο δεν αντικαθιστά τον καθηγητή, οπότε κομμένες οι δικαιολογίες του τύπου "ότι πει σήμερα θα τα διαβάσω από το βιβλίο". Βασικά το να πηγαίνεις στα μαθήματα κάθε μέρα είναι η δουλειά σου ως ενήλικας από 'δω και πέρα.

4. Πρόσεχε στα μαθήματα. Εγώ υποχρέωνα τον εαυτό μου να κρατά σημειώσεις (πάνω στις διαφάνειες που είχα τυπώσει από πριν ή σε τετράδιο) για να αναγκάσω τον εαυτό μου να προσέχει.

5. Αν θες να σιγουρέψεις ότι θα περάσεις, ρώτα τον καθηγητή που είναι στο βιβλίο αυτά που είπε. Είναι υποχρέωση του να σου πει. Και πέρνα και μια προσεκτική ανάγνωση το βιβλίο για να δεις τις λεπτομέρειες (την ουσία στην έχει δώσει ο καθηγητής στο μάθημα).

Αυτά.

ΥΓ: Αν ψάχνεις για boosters υπάρχουν οι σημειώσεις της ΔΑΠ (δεν χρειάζεται να είσαι δικός τους btw) και στα μαθηματικά όλο και κάποιο φροντιστήριο θα υπάρχει (αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά) αλλά δεν υποκαθιστούν αυτά που είπα πιο πάνω.

Εγώ διαφωνώ σε αυτόν τον "ορθόδοξο" οδηγό. Γιατί στο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει μαγική συνταγή και πολλες φορές το να πας με το σταυρό στο χέρι σου φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, υπερβολική κούραση, χαμένες ώρες και μέτρια αποτελέσματα στην εξέταση.

Στο πανεπιστήμιο αυτό που μετράει είναι η εκ των προτέρων γνώση και η συνεργασία. Δεν έχει νόημα π.χ. να χάνεις το χρόνο σου σε θεωρίες όταν στην εξέταση ξέρεις πως πέφτουν ασκήσεις.

Το κάθε μάθημα θέλει διαφορετική αντιμετώπιση, άλλο θέλει παρακολούθηση φουλ, άλλο θέλει διάβασμα όλο το εξάμηνο, άλλο έχει στάνταρ θέματα που πέφτουν κάθε χρονιά, άλλο θέλει παρακολούθηση των ασκήσεων μόνο κλπ κλπ κλπ. Αυτό πρέπει να μάθει ο φίλος. Επίσης στο Πανεπιστήμιο, κι ακόμα περισσότερο όταν χρωστάς τόσα μαθήματα, δε χρειάζεται να κατανοήσεις κάθε μάθημα, άλλο ξέρω το μάθημα Χ, άλλο περνάω το μάθημα Χ. Σε αρχαίους φοιτητές, είναι σημαντικό και το δεύτερο...

1 ώρα πριν, nooblem είπε

Οπως μου τα λες, σε κοβω οτι εισαι/ήσουν απο το csd ή απο τις διπλα σχολες και ξερεις ατομα απο το τμημα. Στειλε pm αν θες και δεν σου ειναι κοπος να συζητησουμε λιγο πανω στο θεμα της σχολης.

Αμα πας στρατο ομως κανεις διακοπή/παυση των σπουδών σου ή ετσι ξερω τουλάχιστον. Αν δεν ισχύει κατα ανάγκη οτι πρεπει να κανεις παυση τοτε θα μπορουσε καποιος να σωσει λιγο χρονο κανοντας στρατο και ταυτόχρονα να προσπαθήσει καποια μαθήματα. 

Όχι δεν πρέπει να κάνεις διακοπή φοίτησης. Συνεχίζεις κανονικά όσο είσαι στρατό και μάλιστα τσιμπάς και φοιτητικές άδειες να δίνεις μαθήματα (εφόσον βέβαια υπηρετείς στον τόπο της σχολής σου)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εγώ διαφωνώ σε αυτόν τον "ορθόδοξο" οδηγό. Γιατί στο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει μαγική συνταγή και πολλες φορές το να πας με το σταυρό στο χέρι σου φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, υπερβολική κούραση, χαμένες ώρες και μέτρια αποτελέσματα στην εξέταση.

Στο πανεπιστήμιο αυτό που μετράει είναι η εκ των προτέρων γνώση και η συνεργασία. Δεν έχει νόημα π.χ. να χάνεις το χρόνο σου σε θεωρίες όταν στην εξέταση ξέρεις πως πέφτουν ασκήσεις.

Το κάθε μάθημα θέλει διαφορετική αντιμετώπιση, άλλο θέλει παρακολούθηση φουλ, άλλο θέλει διάβασμα όλο το εξάμηνο, άλλο έχει στάνταρ θέματα που πέφτουν κάθε χρονιά, άλλο θέλει παρακολούθηση των ασκήσεων μόνο κλπ κλπ κλπ. Αυτό πρέπει να μάθει ο φίλος. Επίσης στο Πανεπιστήμιο, κι ακόμα περισσότερο όταν χρωστάς τόσα μαθήματα, δε χρειάζεται να κατανοήσεις κάθε μάθημα, άλλο ξέρω το μάθημα Χ, άλλο περνάω το μάθημα Χ. Σε αρχαίους φοιτητές, είναι σημαντικό και το δεύτερο...

Όχι δεν πρέπει να κάνεις διακοπή φοίτησης. Συνεχίζεις κανονικά όσο είσαι στρατό και μάλιστα τσιμπάς και φοιτητικές άδειες να δίνεις μαθήματα (εφόσον βέβαια υπηρετείς στον τόπο της σχολής σου)

Εγω συμφωνω και διαφωνω και με τους δυο σας. Εχει παρα πολλες μεταβλητες τυπου τι σχολη ειναι? τι ειδους μαθηματα ? τροπος αξιολογησης? και προφανως το καθε ατομο τι διαβασμα κανει και ποια του φαινονται πιο δυσκολα . Δεν συγκρινεται ενα μαθημα μαθηματικων που μπορει η υλη του να ειναι 20 σελιδες μονο και μονο επειδη ειναι μονο τυποι, ιδιοτητες,πραξεις, στο οποιο κιολας μπορει να μην βγαλεις αυτες τις 20 σελιδες ποτε αν δεν τις κατανοησεις και ενα πιο θεωρητικο μαθημα με 200 σελιδες (τυχαιο νουμερο) στο οποιο ξερεις οτι στανταρ θα αφιερωσεις χρονο αλλα ξερεις απο πριν οτι μπορεις αν διαβασεις να περασεις. Στην σχολη μου δυστυχως δεν εχει παρακαμψεις, ενα μαθημα Χ δυσκολα το περνας χωρις να το καταλαβεις αλλα ακομα πιο δυσκολα συνεχιζεις παρολο που μπορει τις γνωσεις να μην τις χρειαστεις παρακατω. Οσοι εχουν γενικα περασει σε σχολες πληροφορικης ( αν και οχι τοσο ), μαθηματικων και φυσικης θα καταλαβουν τι εννοω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nooblem είπε

Ήθελα να τελειώσω σε 3 χρόνια την σχολή μου και όχι σε 4! Για αυτό δεν έκανα παύση/διακοπή. 

• Confused 1
Δημοσ.

Πάντως στη δική μου σχολή (Πολυτεχνείου) οι καθηγητές δεν έπαιρναν τίποτα ως δεδομένο για γνώσεις, ούτε καν τα μαθηματικά. Σπαταλούσαν ένα μάθημα στην αρχή (το πολύ) και έλεγαν ο,τι χρειαζόταν να ξέρεις...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πάντως στη δική μου σχολή (Πολυτεχνείου) οι καθηγητές δεν έπαιρναν τίποτα ως δεδομένο για γνώσεις, ούτε καν τα μαθηματικά. Σπαταλούσαν ένα μάθημα στην αρχή (το πολύ) και έλεγαν ο,τι χρειαζόταν να ξέρεις...

Το ιδιο και εδω 

4 λεπτά πριν, f3d0n είπε

Ήθελα να τελειώσω σε 3 χρόνια την σχολή μου και όχι σε 4! Για αυτό δεν έκανα παύση/διακοπή. 

Στον οδηγο σπουδων λεει οτι δεν μπορεις να κανεις λιγοτερο απο τα ελαχιστα χρονια για το πτυχιο (στην δικια μου σχολη 4) αλλα σιγουρα μπορεις αν γινεται κιολας να τελειωσεις με τον χρονο στρατο+σχολη ενα χρονο νωριτερα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nooblem είπε

Στον οδηγο σπουδων λεει οτι δεν μπορεις να κανεις λιγοτερο απο τα ελαχιστα χρονια για το πτυχιο (στην δικια μου σχολη 4) αλλα σιγουρα μπορεις αν γινεται κιολας να τελειωσεις με τον χρονο στρατο+σχολη ενα χρονο νωριτερα.

Ναι ακριβώς αυτό έκανα! Εγγραφή στην σχολή, κάψιμο πρώτου χρόνου που ήμουν εγγεγραμμένος και απλά δεν πήγαινα + υπόλοιπα 3 χρόνια διάβασμα για να τελειώσω! Βόλεψε γιατί μου δικαιολόγησαν και 15 μέρες άδεια στον στρατό για να πάω να "δώσω" μαθήματα! 

• Confused 1
Δημοσ.

Μιλας με καθηγητες αν δεχτουν να το δωσεις ατυπα και να σου "κρατησουν" τον βαθμο. Ετσι μπορει τυπικα σε καποια εξαμήνα απο τωρα να εισαι φοιτητης αλλα να εχεις περασει ατυπα τα μαθήματα οποτε να εχεις χρονο για να πας στρατο η να δουλεψεις σε προσωπικα προτζεκτ. Η ζωη δεν τελειώνει στο πτυχίο ετσι κι αλλιως εκτος αν θελεις μεταπτυχιακό κατευθειαν. Ενας εργοδοτης στον οποίο θα δειξεις προτζεκτ και θα εξηγησεις οτι δεν εχεις λαβει το πτυχιο αλλα δεν θα σου τρωει και χρόνο η σχολη επειδη εισαι ατυπα "περασμενος" ισως να μην σε δει αρνητικα. Και μπραβο που ανασκουμπωθηκες. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vs_skg είπε

Μιλας με καθηγητες αν δεχτουν να το δωσεις ατυπα και να σου "κρατησουν" τον βαθμο. Ετσι μπορει τυπικα σε καποια εξαμήνα απο τωρα να εισαι φοιτητης αλλα να εχεις περασει ατυπα τα μαθήματα οποτε να εχεις χρονο για να πας στρατο η να δουλεψεις σε προσωπικα προτζεκτ. Η ζωη δεν τελειώνει στο πτυχίο ετσι κι αλλιως εκτος αν θελεις μεταπτυχιακό κατευθειαν. Ενας εργοδοτης στον οποίο θα δειξεις προτζεκτ και θα εξηγησεις οτι δεν εχεις λαβει το πτυχιο αλλα δεν θα σου τρωει και χρόνο η σχολη επειδη εισαι ατυπα "περασμενος" ισως να μην σε δει αρνητικα. Και μπραβο που ανασκουμπωθηκες. 

Μα και μεταπτυχιακό να θέλει, το να καθυστερήσει να βγάλει τη σχολή του δε θα τον επηρεάσει αρνητικά, εκτός αν χτυπάει Oxbridge (που δε το κόβω)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...