xsterg Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 17 ώρες πριν, nooblem είπε Καλησπερες μαγκες, εχω μια ερωτηση στεκομαι σε αυτο. ξεκιναει την συνταξη του μηνυματος του με αυτον τον τροπο. λες και ειναι σε χασαποταβερνα. 38 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Μάλλον τελειώνει η χρηματοδότηση και ίσως να μην έχει και πει και ποτέ την αλήθεια στους γονείς του για το πόσα μαθήματα χρωστάει και τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. τους γονεις λυπαμαι. περιμενουν το παιδι να τελειωσει την σχολη και αυτο το μονο που τελειωνει ειναι τις οικονομιες τους.
dionisis1925 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 39 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε (Παιδιά, μόλις τελειώσουν τα λαϊκά δικαστήρια, ενημερώστε) Καμία σχέση, αλλά δεν γίνεται πχ 3 εξάμηνα να είσαι τουρίστας και να θέλεις τώρα να παγώσεις τον χρόνο και να τελειώσεις στην ώρα σου. Δεν είναι δικαστήριο είναι η κοινή λογική.
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 28 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Δεν είναι δικαστήριο είναι η κοινή λογική. Δεν ζήτησε την κοινή λογική αν δεν κάνω λάθος, αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν θες, κάνε έναν κόπο και διάβασε τι γράφει στην 2η απάντησή του (στην 1η σελίδα). 1 3
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε (Παιδιά, μόλις τελειώσουν τα λαϊκά δικαστήρια, ενημερώστε) Και για ποιο λογο θες ενημερωση εσυ?
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, intensobank είπε Και για ποιο λογο θες ενημερωση εσυ? Και για ποιο λόγο ρωτάς εσύ;
dionisis1925 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 33 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν ζήτησε την κοινή λογική αν δεν κάνω λάθος, αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αν θες, κάνε έναν κόπο και διάβασε τι γράφει στην 2η απάντησή του (στην 1η σελίδα). Διάβασα , απλό είναι, χ εξάμηνα δεν περνούσε ούτε ένα μάθημα και θέλει τώρα σε πχ 2 εξάμηνα να περάσει όσα μαθήματα μπορεί παραπάνω για να περιορίσει τη χασούρα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Διάβασα , απλό είναι, χ εξάμηνα δεν περνούσε ούτε ένα μάθημα και θέλει τώρα σε πχ 2 εξάμηνα να περάσει όσα μαθήματα μπορεί παραπάνω για να περιορίσει τη χασούρα. Σύμφωνοι.
Macosj Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Spoiler Έλα ο ελλεηνας να βγάλει το κόμπλεξ του. Αντί να του λένε μπράβο που κατάλαβε το λάθος του, τον δικάζουν. Αυτός είναι ο ελλεηνας θέλει να αποτύχει ο διπλανός για να νιώσει η μετριότητα του μια σπουδαιότητα. Όσο αφορά το θέμα, μπες σε γκρουπ στο φβ σε ομαδικές της σχολής και ρώτα μήπως μπορείς να κάνεις κάτι έτσι ώστε να δηλώσεις περισσότερα μαθήματα. Ρώτα υπεύθυνου καθηγητές αν μπορείς να δώσεις το μάθημα να κρατήσει βαθμό και να το περάσει αργότερα στην γραμματεία αφού έχεις περάσει το μαθημα1. Με την γραμματεία δεν έχει νόημα να πλέξεις, δεν θα πάρεις καμία απάντηση 7 9
makis269 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε (Παιδιά, μόλις τελειώσουν τα λαϊκά δικαστήρια, ενημερώστε) πιο κοντά είναι η αιωνιότητα απο αυτό που περιμένεις !!!!! 2
papp0us Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αν το πρόγραμμα σπουδών σου δε προβλέπει σπάσιμο αλυσίδων μετά απο ένα διάστημα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Συνήθως τα μαθήματα αυτά ειναι αλυσίδες γιατι τα επόμενα προαπαιτούν γνώσεις απο τα προηγούμενα τις οποίες δε θα έχεις , οπότε και δύσκολο θα είναι για εσένα, και πιθανότατα θα δυσκολεύεις τη ζωή του καθηγητή να σου εξηγεί τα πάντα εξ'αρχης, την ώρα που το υπόλοιπο τμήμα τα γνωρίζει. Το μόνο που ρεαλιστικά μπορείς να κάνεις είναι να συνεννοηθείς με καθηγητές, και να παρακολουθείς άτυπα τις αλυσίδες (η μαθήματα επομένων εξαμήνων) , και απλά να σου το δηλώσουν περασμένο το εξάμηνο που θα το δηλώσεις κανονικά, αλλα αυτό είναι καθαρά θέμα καθηγητή. Κάποιοι θα δεχτούν, κάποιοι δε θα μπλέξουν. Οι ώρες που μπορείς να δηλώσεις είναι αυστηρές, δεν μπορείς να τις περάσεις χωρίς πατέντα. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από papp0us 2 1
kurkosdr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, nooblem είπε Καλησπερες μαγκες, εχω μια ερωτηση για οσους ξερουν ή εχουν λιγο ψαχθει. Τωρα μπαινω 5ο ετος και για να μην τα πολυ λεω τα περασμενα μου μαθηματα με βαζουν θεωριτικα στο 1,5 ετος απο τα 4 που ειναι κανονικα η σχολη μου. Εχω διαβασει τον οδηγο σπουδων και αναφερει μεσα οτι εχω μεγιστο φορτο 46 ects για μαθηματα που μπορω να δηλωσω. Η σχολη μου εχει και αλυσιδες. Η ερωτηση μου τωρα ειναι, υπαρχει οποιοσδηποτε τροπος να μπορεσω να βγαλω την σχολη πιο γρηγορα απο τα 2,5 χρονια που εχω υπολογισει οτι χρειαζομαι ? Συγκεκριμενα ειμαι στο τμημα επιστημης υπολογιστων στο Ηρακλειο. Εχω στειλει και στην γραμματεια παρομοια ερωτηση χωρις να λαβω απαντηση. Οποιαδηποτε απαντηση θα μου ειναι χρησιμη, ευχαριστω πολυ. ( εχω σκεφτει πρακτικη αλλα με τις αλυσιδες ειναι τα 2.5 χρονια ) . Δεν υπάρχει "πιο γρήγορα" στη μάθηση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει πεπερασμένες δυνατότητες αφομοίωσης. Λίγο διαφορετική για τον καθένα αλλά περίπου το ίδιο γενικά. Επίσης, τα πανεπιστημιακά μαθήματα (πέραν του πρώτου έτους) δεν περνιούνται διαβάζοντας μόνο τα SOS ή "στα γρήγορα" όπως στο Λύκειο. Δηλαδή δεν υπάρχει το σύστημα του Λυκείου γνωστό ως "διαβάζω για να πάρω τη βάση/δώδεκα/δεκατέσσερα κλπ". Πρέπει να έχεις κατανοήσει το μάθημα για να περάσεις. Η δική μου συμβουλή είναι: 1. Βάλε στόχο ένα ρεαλιστικό αριθμό μαθημάτων που θες να περάσεις ανά εξάμηνο. Δηλαδή όχι ποιό είναι το μέγιστο που σε αφήνουν να δηλώσεις, αυτό που σε πιέζουν οι δικοί σου να δηλώσεις, αυτό που θα ήθελες να πάρεις για να τελειώσεις σε Χ χρόνια κλπ Όπως είπα, ο εγκέφαλος σου έχει πεπερασμένες δυνατότητες αφομοίωσης και ποσώς τον ενδιαφέρει τι θέλουν οι δικοί σου ή εσύ, ή πόσα μαθήματα σε αφήνει να δηλώσεις η φόρμα δήλωσης μαθηματων. 2. Το επόμενο εξάμηνο άρχισε με 4 μαθήματα. Τόσα δηλώνουν οι περισσότεροι. Αυτό θα σου δώσει μερικές επιτυχίες που θα σε βγάλουν από το τέλμα του "δεν περνάω τα μαθήματα" που είσαι τώρα και θα σου δώσει ψυχική δύναμη. Επίσης, τώρα είσαι "πλαδαρός" στο θέμα της αφομοίωσης και αντικειμενικά δεν μπορείς περισσότερα. Μετά ανάλογα με τον φόρτο που είχες με τα 4 μπορείς να δεις αν θα πας για 5 μαθήματα το επόμενο, (αν και, εκτός και αν υπάρχει οικονομικό θέμα, θα πρότεινα να μείνεις στα 4 και στα επόμενα εξάμηνα και ας κάνεις περισσότερα χρόνια). Μπορείς να δηλώσεις περισσότερα αλλά θα πας μόνο για να δεις τα θέματα. 3. Το πιο σημαντικό: Πήγαινε σε κάθε μάθημα. Ναι, ούτε μια απουσία. Σε αντίθεση με το Λύκειο, που το ίδιο κεφάλαιο το επαναλαμβάνουν για μια εβδομάδα, στο πανεπιστήμιο κάθε μέρα είναι και ένα νέο κεφάλαιο, που αν το χάσεις, το έχασες. Επίσης, ειδικά στα Ελληνικά πανεπιστήμια, το βιβλίο δεν αντικαθιστά τον καθηγητή, οπότε κομμένες οι δικαιολογίες του τύπου "ότι πει σήμερα θα τα διαβάσω από το βιβλίο". Βασικά το να πηγαίνεις στα μαθήματα κάθε μέρα είναι η δουλειά σου ως ενήλικας από 'δω και πέρα. 4. Πρόσεχε στα μαθήματα. Εγώ υποχρέωνα τον εαυτό μου να κρατά σημειώσεις (πάνω στις διαφάνειες που είχα τυπώσει από πριν ή σε τετράδιο) για να αναγκάσω τον εαυτό μου να προσέχει. 5. Αν θες να σιγουρέψεις ότι θα περάσεις, ρώτα τον καθηγητή που είναι στο βιβλίο αυτά που είπε. Είναι υποχρέωση του να σου πει. Και πέρνα και μια προσεκτική ανάγνωση το βιβλίο για να δεις τις λεπτομέρειες (την ουσία στην έχει δώσει ο καθηγητής στο μάθημα). Αυτά. ΥΓ: Αν ψάχνεις για boosters υπάρχουν οι σημειώσεις της ΔΑΠ (δεν χρειάζεται να είσαι δικός τους btw) και στα μαθηματικά όλο και κάποιο φροντιστήριο θα υπάρχει (αν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά) αλλά δεν υποκαθιστούν αυτά που είπα πιο πάνω. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από kurkosdr 3 1
Silverage Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Με αλυσίδες δύσκολο. Και να ήθελες σε κόβουν εκεί. Και εγώ είχα αφήσει πολλά μαθήματα και είχα φτάσει 4ο έτος αλλά μέσα σε ένα χρόνο πέρασα καμιά 35αρια και έχω σχεδόν τελειώσει, άλλο 1 μου έμεινε που είναι βλαμμένος ο καθηγητής και η πτυχιακή μου που θα την κάνω το χειμώνα. Φυσικά εμένα η σχολή μου είναι φουλ θεωρητική, δεν με ενδιαφέρει και το αντικείμενο, απλά να πάρω ένα πτυχίο θέλω για να πάρω ένα επίδομα, δεν ζητούσαν και οι καθηγητές να έχουμε ανοιχτές κάμερες οπότε καταλαβαίνεις τί γινόταν στις εξετάσεις. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από Silverage
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Και για ποιο λόγο ρωτάς εσύ; Ναι μωρε ενταξει, και στην κορφη κανελα.
dionisis1925 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Macosj είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Έλα ο ελλεηνας να βγάλει το κόμπλεξ του. Αντί να του λένε μπράβο που κατάλαβε το λάθος του, τον δικάζουν. Αυτός είναι ο ελλεηνας θέλει να αποτύχει ο διπλανός για να νιώσει η μετριότητα του μια σπουδαιότητα. Όσο αφορά το θέμα, μπες σε γκρουπ στο φβ σε ομαδικές της σχολής και ρώτα μήπως μπορείς να κάνεις κάτι έτσι ώστε να δηλώσεις περισσότερα μαθήματα. Ρώτα υπεύθυνου καθηγητές αν μπορείς να δώσεις το μάθημα να κρατήσει βαθμό και να το περάσει αργότερα στην γραμματεία αφού έχεις περάσει το μαθημα1. Με την γραμματεία δεν έχει νόημα να πλέξεις, δεν θα πάρεις καμία απάντηση Κανένα κόμπλεξ , ένα ποσοστό την πατήσαμε 1ο , 2ο εξάμηνο , φοιτητική ζωή σου λέει και χαλαρά, βόλτες κτλπ και μετά τρέχαμε και δεν φτάναμε, η σκληρή αλήθεια ίσα ίσα που σε πεισμώνει. Αν νομίζεις πως κράζουμε για να αποτύχει ο φίλος κάνεις μεγάλος λάθος, από τα λάθη μας όλοι μαθαίνουμε.
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, intensobank είπε Ναι μωρε ενταξει, και στην κορφη κανελα. Σύμφωνοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα