Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερες μαγκες, εχω μια ερωτηση για οσους ξερουν ή εχουν λιγο ψαχθει. Τωρα μπαινω 5ο ετος και για να μην τα πολυ λεω τα περασμενα μου μαθηματα με βαζουν θεωριτικα στο 1,5 ετος απο τα 4 που ειναι κανονικα η σχολη μου. Εχω διαβασει τον οδηγο σπουδων και αναφερει μεσα οτι εχω μεγιστο φορτο 46 ects για μαθηματα που μπορω να δηλωσω. Η σχολη μου εχει και αλυσιδες. Η ερωτηση μου τωρα ειναι, υπαρχει οποιοσδηποτε τροπος να μπορεσω να βγαλω την σχολη πιο γρηγορα απο τα 2,5 χρονια που εχω υπολογισει οτι χρειαζομαι ? Συγκεκριμενα ειμαι στο τμημα επιστημης υπολογιστων στο Ηρακλειο. Εχω στειλει και στην γραμματεια παρομοια ερωτηση χωρις να λαβω απαντηση. Οποιαδηποτε απαντηση θα μου ειναι χρησιμη, ευχαριστω πολυ. ( εχω σκεφτει πρακτικη αλλα με τις αλυσιδες ειναι τα 2.5 χρονια ) .

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

να διαβαζες? να πηγαινες και να παρακολουθουσες την σχολη σου? 

απο τα λεγομενα σου εχω καταλαβει αλλο. ψαχνεις να περασεις μαθηματα χωρις να πατας και χωρις διαβασμα. σου το λεω ξεκαθαρα. δεν γινεται. 

• Like 4
Δημοσ.

Τωρα θα ελεγα κατι του τυπου>

<<και αυτοι ψηφιζουν>>

αλλα δεν θελω να παραβιασω τους κανονες του σαιτ.

Δημοσ.

1 ώρα πριν, xsterg είπε

να διαβαζες? να πηγαινες και να παρακολουθουσες την σχολη σου? 

απο τα λεγομενα σου εχω καταλαβει αλλο. ψαχνεις να περασεις μαθηματα χωρις να πατας και χωρις διαβασμα. σου το λεω ξεκαθαρα. δεν γινεται. 

Διαβασε λιγο τι γραφω, δεν ειπα πουθενα να περασω μαθηματα χωρις διαβασμα, αντιθετα λεω εμεσα οτι θελω να περασω παραπανω μαθηματα αρα συνεπως να διαβασω περισσοτερο. Το ολο θεμα ειναι με τις μοναδες ects και τον περιορισμο ποσες μπορεις να παρεις καθε εξαμηνο ( σαν να σου λεω καθε εξαμηνο μπορω να παιρνω 7 μαθηματα ). 

• Like 1
Δημοσ.

Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι κάποιος από την σχολή σου, συμφοιτητής για καθηγητή μην ελπίζεις, που ξέρει το πρόγραμμα σπουδών και τις ιδιαίτερες συνθήκες απόκτησης πτυχίου (π.χ. αλυσίδες). Εμείς δεν είχαμε περιορισμό και μόνο από συμβουλές παλαιότερων φτιάχναμε το πρόγραμμά μας. Μετά το 4ο έτος μπορούσες να επιλέξεις περίπου τα 2/3 του συνόλου των μαθημάτων, αν προσφέρονταν βέβαια. Άχρηστο βέβαια γιατί ήταν πολύ δύσκολο να είσαι σε καλό επίπεδο για να περάσεις σε περισσότερο των 5 μαθημάτων σε κάθε εξεταστική, αλλά μπορεί να επέλεγες βάσει προγράμματος εξετάσεων να τα απλώσεις. Όχι που στα πρώτα χρόνια έπεφταν όλα την πρώτη εβδομάδα και την δεύτερη καθόμουν...

Αλλιώς ξεσκόνισε το ισχύον πρόγραμμα σπουδών, βάλτα κάτω με σχεδιάγραμμα και τα μαθήματα που πρέπει να περάσεις και αυτό που έχεις ήδη περάσει και δήλωνε πάντα το επόμενο.

Παρόλο που στην σχολή μου δεν είχαμε αλυσίδες, διευκολύνει να μην έχεις περιορισμούς γιατί σχεδόν σε όλα πέρασα το 2-3 και μετά το 1, θεωρώ ότι είναι πολύ σωστό μέτρο γιατί δεν προχωράς σε πιο εξεζητημένα θέματα αν δεν έχεις μάθει τα προηγούμενα. Αυτό με την προϋπόθεση ότι η ύλη είναι μελετημένη, αμφίβολο, και υπάρχει κάποιος έλεγχος στην διδασκαλία και τη εξέταση, εξίσου αμφίβολο.

• Like 2
Δημοσ.

- Αυτό που σου χρειάζεται είναι πρόγραμμα κι εσύ μιλάς για "καταδρομικές ενέργειες" σε άγνωστο πεδίο.

- Ενώ έχεις χάσει 3,5 χρόνια έως τώρα, σε ενδιαφέρει πως θα κάνεις τα 2,5 χρόνια 2; Η επόμενη κίνηση θα είναι να ρίξεις τις ευθύνες στη Γραμματεία της Σχολής και στους κανόνες λειτουργίας της;

- Αν όντως σε ενδιαφέρει να τελειώσεις τη Σχολή, διαγράφεις τις συνήθειες του παρελθόντος και κάνεις πρόγραμμα στο οποίο οι 8-10 ώρες της ημέρας θα είναι αφιερωμένες στη Σχολή και τα μαθήματά της και οι 8-9 στον ύπνο. Τις υπόλοιπες ώρες κάνε ότι θες. Με διαφορετικό πρόγραμμα δεν σου φτάνουν ούτε 5 χρόνια ακόμα.

• Like 3
Δημοσ.

Για να δωσω παραπανω πληροφοριες πανω στο θεμα επειδη σας εχω μπερδεψει.
Εχουμε καποια μαθηματα πχ μαθημα1 , μαθημα2 και μια πτυχιακη εργασια. Κανονικα βγαζω την σχολη ακομα και με τον περιορισμο σε 2 χρονια ΑΛΛΑ.

Το μαθημα2 εχει προαπαιτουμενο το μαθημα1, που σημαινει οτι στην δικια μου περιπτωση που δεν εχω περασει το μαθημα1 δεν μπορω να περασω το μαθημα2 ουτε καν να το δηλωσω.
Η πτυχιακη προαπαιτει να εχω περασει το μαθημα1 και το μαθημα2 επειδη ειναι μαθηματα κορμου. 
Με αυτα τα δεδομενα θα πρεπει 
Το εξαμηνο που μας ερχεται να περασσω το μαθημα1
Το εξαμηνο το χειμερινο του χρονου εφοσον εχω περασει το μαθημα1 θα μπορω πλεον να περασω το μαθημα2
Αρα στο εξαμηνο σε 2 χρονια απο τωρα που θα εχω περασει τα μαθηματα1 και 2 θα μπορω να κανω την πτυχιακη μου.
Ουσιαστικα σε 2 χρονια απο τωρα θα εχω απλα να κανω την πτυχιακη και αυτο ειναι το χαζο, οτι θα βρισκομαι στην σχολη ακομα ενω την πτυχιακη μπορω ανετα να την κανω (με βαση τον φορτο της) ακομα και τωρα ταυτοχρονα με τα αλλα μαθηματα. 

8 λεπτά πριν, filipN είπε

- Αυτό που σου χρειάζεται είναι πρόγραμμα κι εσύ μιλάς για "καταδρομικές ενέργειες" σε άγνωστο πεδίο.

- Ενώ έχεις χάσει 3,5 χρόνια έως τώρα, σε ενδιαφέρει πως θα κάνεις τα 2,5 χρόνια 2; Η επόμενη κίνηση θα είναι να ρίξεις τις ευθύνες στη Γραμματεία της Σχολής και στους κανόνες λειτουργίας της;

- Αν όντως σε ενδιαφέρει να τελειώσεις τη Σχολή, διαγράφεις τις συνήθειες του παρελθόντος και κάνεις πρόγραμμα στο οποίο οι 8-10 ώρες της ημέρας θα είναι αφιερωμένες στη Σχολή και τα μαθήματά της και οι 8-9 στον ύπνο. Τις υπόλοιπες ώρες κάνε ότι θες. Με διαφορετικό πρόγραμμα δεν σου φτάνουν ούτε 5 χρόνια ακόμα.

Δεν εριξα καμια ευθηνη πουθενα, ξερω οτι προβλημα μου που εχασα 3 χρονια . Απλα τωρα αυτο εγινε και προσπαθω να βρω λυση. Οπως λες παρακατω για το προβλημα εδω δεν ειναι το ποσο διαβαζω αλλα το γεγονος οτι πανω απο 7 μαθηματα δεν με αφηνουν να δηλωσω καθε εξαμηνο. Εγω αν γινοταν θα εβγαζα και 10-12 μαθηματα με βαση το φορτο καθε μαθηματος.

12 λεπτά πριν, filarhos είπε

Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει είναι κάποιος από την σχολή σου, συμφοιτητής για καθηγητή μην ελπίζεις, που ξέρει το πρόγραμμα σπουδών και τις ιδιαίτερες συνθήκες απόκτησης πτυχίου (π.χ. αλυσίδες). Εμείς δεν είχαμε περιορισμό και μόνο από συμβουλές παλαιότερων φτιάχναμε το πρόγραμμά μας. Μετά το 4ο έτος μπορούσες να επιλέξεις περίπου τα 2/3 του συνόλου των μαθημάτων, αν προσφέρονταν βέβαια. Άχρηστο βέβαια γιατί ήταν πολύ δύσκολο να είσαι σε καλό επίπεδο για να περάσεις σε περισσότερο των 5 μαθημάτων σε κάθε εξεταστική, αλλά μπορεί να επέλεγες βάσει προγράμματος εξετάσεων να τα απλώσεις. Όχι που στα πρώτα χρόνια έπεφταν όλα την πρώτη εβδομάδα και την δεύτερη καθόμουν...

Αλλιώς ξεσκόνισε το ισχύον πρόγραμμα σπουδών, βάλτα κάτω με σχεδιάγραμμα και τα μαθήματα που πρέπει να περάσεις και αυτό που έχεις ήδη περάσει και δήλωνε πάντα το επόμενο.

Παρόλο που στην σχολή μου δεν είχαμε αλυσίδες, διευκολύνει να μην έχεις περιορισμούς γιατί σχεδόν σε όλα πέρασα το 2-3 και μετά το 1, θεωρώ ότι είναι πολύ σωστό μέτρο γιατί δεν προχωράς σε πιο εξεζητημένα θέματα αν δεν έχεις μάθει τα προηγούμενα. Αυτό με την προϋπόθεση ότι η ύλη είναι μελετημένη, αμφίβολο, και υπάρχει κάποιος έλεγχος στην διδασκαλία και τη εξέταση, εξίσου αμφίβολο.

Μεχρι στιγμης η καλυτερη απαντηση πανω στο θεμα. Τωρα το μονο θεμα ειναι οτι δεν εχω κανενα ατομο συμφοιτητη στην σχολη μου που μπορω να ρωτησω. Εστειλα στην γραμματεια μειλ αλλα δεν απαντησαν και σκεφτομαι να παω καμια μερα απο κοντα να τους ξαναρωτησω. Βεβαια η γραμματεια μπορει να με ενημερωσει αλλα δεν κανει αυτη τους κανονες. Σε ολες τις σχολες εχουν ειδικο κανονα για φοιτητες 4+ ετους εκτος απο την δικια μου γιαυτο και θελω να ρωτησω. Τωρα για τις αλυσιδες ισχυει γιατι ειχα και αλλα μαθηματα με αλυσιδες αλλα μην νομιζεις εχω παρει μαθηματα που ειχαν αλυσιδα μονο και μονο επειδη ηταν ενα βημα παρακατω το αλλο μαθημα αλλα εβγαινε παρολα αυτα χωρις γνωσεις απο το προαπαιτουμενο αλλα εχω παρει και αλυσιδες οπου θελανε 1-2 πραγματα απο το προηγουμενο μαθημα αλλα επισης βγαινανε με λιγο ψαξιμο .

Δημοσ.

Δες επίσης αν στους επί πτυχίω φοιτητές (ανάλογα ποιους θεωρεί η σχολή επί πτυχίω) παίζουν κάποιες εμβόλιμες εξεταστικές αποκλειστικά για αυτούς. Στην (πενταετή) σχολή μου μπορούσες εφόσον πληρούσες τα κριτήρια να δώσεις το μάθημα1 τον Ιούνιο, το μάθημα2 τον Σεπτέμβρη ή σε εμβόλιμη μόνο για τους επί πτυχίω τον Νοέμβρη. Έτσι μπορούσες να πας στην εξεταστική του Γενάρη να δώσεις άλλα μαθήματα, αν βέβαια το επέτρεπε το χειμερινό/εαρινό πρόγραμμα σπουδών.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

Δες επίσης αν στους επί πτυχίω φοιτητές (ανάλογα ποιους θεωρεί η σχολή επί πτυχίω) παίζουν κάποιες εμβόλιμες εξεταστικές αποκλειστικά για αυτούς. Στην (πενταετή) σχολή μου μπορούσες εφόσον πληρούσες τα κριτήρια να δώσεις το μάθημα1 τον Ιούνιο, το μάθημα2 τον Σεπτέμβρη ή σε εμβόλιμη μόνο για τους επί πτυχίω τον Νοέμβρη. Έτσι μπορούσες να πας στην εξεταστική του Γενάρη να δώσεις άλλα μαθήματα, αν βέβαια το επέτρεπε το χειμερινό/εαρινό πρόγραμμα σπουδών.

Δυσκολο σε μας καθως το μαθημα παιρνει 50-60% του βαθμου απο την εξεταση τα αλλα απο ασκησεις /προοδο/προτζεκτ. Αλλα επισης αν ισχυε αυτο ισως μπορουσα να δινω ασκησεις κανονικα στο μαθημα2 ενω κανονικα δεν εχει νοημα και μετα να το κανω οπως ειπες. Αλλα για πτυχιο θελω την πτυχιακη εργασια που δεν μπορω να την κανω πριν τα μαθηματα κορμου (μαθημα1-2 ειναι κορμου) 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, nooblem είπε

Εχω διαβασει τον οδηγο σπουδων και αναφερει μεσα οτι εχω μεγιστο φορτο 46 ects για μαθηματα που μπορω να δηλωσω. Η σχολη μου εχει και αλυσιδες.

Σε μερικες σχολες μπορεις να ξεπερασεις αυτο το οριο οταν περασεις τα επισημα ετη σπουδων (ή και οταν μπεις στο τελευταιο ετος και μετα).

Στην επομενη δηλωση (που την κανετε, studentweb μηπως?) δες αν μπορεις να ξεπερασεις το οριο.

Δημοσ.

Ομοίως έχασα κάποια χρόνια ψάχνοντας τι και πως, σε συνδυασμό με το αντικείμενο που είναι ιδιαίτερο, καθυστέρησα αρκετά. 

Μην το βάζεις κάτω!!! Παράλληλα με την διπλωματική μπορείς να βρεις κάποια εργασία, ή να πας στρατό... Ειδικά το τελευταίο αν το συνδυάσεις μπορεί να γλιτώσεις χρόνο...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Σε μερικες σχολες μπορεις να ξεπερασεις αυτο το οριο οταν περασεις τα επισημα ετη σπουδων (ή και οταν μπεις στο τελευταιο ετος και μετα).

Στην επομενη δηλωση (που την κανετε, studentweb μηπως?) δες αν μπορεις να ξεπερασεις το οριο.

Ναι και γω το γνωριζω αυτο για αλλες σχολες ομως. Σε μας δεν εχει οριο στο students απο οσο ξερω αλλα το ελεγχει η γραμματεια μετα.

Μόλις τώρα, filarhos είπε

Ομοίως έχασα κάποια χρόνια ψάχνοντας τι και πως, σε συνδυασμό με το αντικείμενο που είναι ιδιαίτερο, καθυστέρησα αρκετά. 

Μην το βάζεις κάτω!!! Παράλληλα με την διπλωματική μπορείς να βρεις κάποια εργασία, ή να πας στρατό... Ειδικά το τελευταίο αν το συνδυάσεις μπορεί να γλιτώσεις χρόνο...

Ακριβως αυτο ψαχνω, κοιταζω τι επιλογες εχω να κανω. Τα 3 χρονια χαθηκαν τωρα, απο χαζομαρα, βαρεμαρα, αλλα προβληματα κτλ αλλα δεν εχει σημασια δεν μπορω να κανω κατι γιαυτο. Φετος πχ περασα 13 μαθηματα ενω το κανονικο ειναι 8. Απλα πηρα μπρος τωρα γιαυτο και ψαχνω για απαντησεις. Ενα ευχαριστω ακομα για ολες τις απαντησεις που εχουν δωθει μεχρι στιγμης. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, nooblem είπε

Διαβασε λιγο τι γραφω, δεν ειπα πουθενα να περασω μαθηματα χωρις διαβασμα, αντιθετα λεω εμεσα οτι θελω να περασω παραπανω μαθηματα αρα συνεπως να διαβασω περισσοτερο. Το ολο θεμα ειναι με τις μοναδες ects και τον περιορισμο ποσες μπορεις να παρεις καθε εξαμηνο ( σαν να σου λεω καθε εξαμηνο μπορω να παιρνω 7 μαθηματα ). 

η διεθνης πρακτικη για περασμα των μαθηματων λεγεται διαβασμα κυριε κομητη. γιατι και κομητης εισαι, αφου μπηκες, εγραψες μια κοτσανα και θα εξαφανιστεις μετα απο αυτο αλλα και φυγοπονος. αλλα χανω τα λογια μου. τοσα χρονια δεν διαβαζες και κοιταζες πως να περασεις κανενα μαθηματακι απο σποντα. τωρα θα διαβασεις? ο λυκος κι αν εγερασε και  ασπρισε η κεφαλη του...

• Confused 3
Δημοσ.

Μάλλον τελειώνει η χρηματοδότηση και ίσως να μην έχει και πει και ποτέ την αλήθεια στους γονείς του για το πόσα μαθήματα χρωστάει και τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...