Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ΜΗ ενεργοποίηση DMA

laskos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται.Το πρόβλημα μου ειναι το εξής (όσο πιο συνοπτικά μπορώ)

Στο PC μου το DVD μου λειτουργει σε PIO mode γεγονός το οποίο το κάνει υπερβολικά αργό.

Πριν γράψω το configuration μου να σας πώ ότι έχω εναλλάξει τα drives μου σε όλες τις πιθανές θέσεις(IDE1,IDE2,MASTER,SLAVE) και δυστυχώς δεν καταφερα να ενεργοποιήσω το DMA για το DVD σε καμιά περίπτωση.Όλα τα άλλα δουλευουν κανονικότατα σε UDMA....

CONFIGURATION: P4,2.4GHz , Gigabyte PE667ULTRA mobo , HDD 80GB (IDE1 - MASTER..UDMA-5 mode). CDRW (IDE2-MASTER...UDMA-2 mode),DVD(IDE2- SLAVE... PIO mode) , Win xp pro (GR) SP1a

ΥΓ:Αν δεν υπάρχει πρόταση να σας πω κάτι που δοκιμασα.Δοκίμασα λοιπόν να συνδέσω στον IDE3 το DVD(ως MASTER,μονο του)..αν και μεσα απο το BIOS φαίνεται κανονικά και μάλιστα αναφέρει ότι είναι σε UDMA-2,μέσα από το λειτουργικό όταν εκανα εγκατάσταση του IDE3 controller τοτε κόλλησαν τα WIN ...και όταν λέω ότι κόλλησαν δεν εννοώ μπλε οθόνη..εννοώ μπλοκάρισμα κανονικό και πλήρες..

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη..!!

(Τα έγραψα έτσι χύμα για να προλάβω και πιθανές ερωτήσεις)

thx!

Δημοσ.

Φίλε Παναγιώτη καλημέρα,

Δυστυχώς τα έχω κάνει όλα αυτά.Και τα "τζαμπερακια" έχω ελέγξει και κυρίως έχω δοκιμάσει να βάλω σε διάφορες θέσεις το DVD (πχ primary slave,secondary master,secondary slave - εκεί είναι τώρα)..Κάθε φορά που έκανα αλλαγή εφάρμοζα την ίδια διαδικασία..uninstall controllers-reboot...

Για την συνδεση στην IDE-3 μήπως γνωρίζεις κάτι;Όπως είπα αυτό μου μοιάζει η καλύτερη λύση,αλλά μου crashaρει το σύστημα..

Ευχαριστώ

Δημοσ.

πηγαινε στις ιδιοτητες - υλικο - διαχειρηση συσκευων - ελεκτες IDE ATA\ATAPI , και κανε απενεργοποιηση τον Δευτερευων Διαυλο IDE

Μετα απο αυτο κανε REBOOT και πυστευω να διορθωθουν τα πραγματα

Δημοσ.

Αυτο που λες Στρατο το έκανα ηδη όμως τιποτα.Επίσης έχω κανει update σε ολα τα firmwares,drivers....Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...