Lioner Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, geo555 είπε ME 400 ευρω αγοραζεις πολυ καλο ψυγειο, τωρα αν θες ντουλαπα για να ταιριαζει με τη διακοσμηση δικο σου προβλημα. Εγω θα εβγαζα το παλιο και θα το εβαζα ελευθερο. 1) Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι δικό μου "θέμα" 2) τι εννοείς ελεύθερο ? Θα το έβαζες έξω από την "θήκη" του? Θα το έβαζες μέσα και το μισό θα ήταν ελεύθερο ? 1
StamTheMan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 23 ώρες πριν, Lioner είπε Γιατί να αγοράσω καινούργιο εφόσον υπάρχει η δυνατότητα επισκευής? 20ετιας ψυγειο και ρωτας τετοια πραματα; Απο την καταναλωση και μονο ειναι απαγορευτικο,δε συζηταμε ποσα θα πληρωσεις για να το φτιαξεις,την ταλαιπωρια που ηδη εχεις τραβηξει,και τις ζημιες που θα συνεχιζει να βγαζει. Αλλα οκ,υπαρχει η δυνατοτητα επισκευης. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, korakios είπε Δοκίμασε να τα πεις σε ηλικιωμένους ανθρώπους 😛 Μόνο αν πει ο 2ος,3ος μάστορας ότι δε φτιάχνεται , τότε το πετάμε 😂 Καλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα. Αν θέλει να κρατήσει ο άλλος την συσκευή του ας την κρατήσει, και εμείς δεν αλλάζουμε το παλιό ψυγείο μας. Αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα του ts που πρέπει να βρει σύντομα νέο ψυγείο γιατί το παλιό χάλασε. 1
Lioner Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 46 λεπτά πριν, StamTheMan είπε 20ετιας ψυγειο και ρωτας τετοια πραματα; Απο την καταναλωση και μονο ειναι απαγορευτικο,δε συζηταμε ποσα θα πληρωσεις για να το φτιαξεις,την ταλαιπωρια που ηδη εχεις τραβηξει,και τις ζημιες που θα συνεχιζει να βγαζει. Αλλα οκ,υπαρχει η δυνατοτητα επισκευης. Το 20ετιας ψυγείο απ' ότι διαβάζω εδώ πέρα δεν είναι και πολύ παλιό 🤣
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, petasis είπε Αυτό είναι λίγο κατάντια, μας έχουν φλομώσει στην παραπληροφόρηση. Ναι, καίνε λιγότερο τα νέα ψυγεία, αλλά δεν έχουν την απόδοση των παλιών. Τα σοβαρά παλιά ψυγεία είχαν δύο μοτέρ, και τα σοβαρά νέα ψυγεία έχουν μόνο ένα. Και η κατάψυξη, υποφέρει... Κάτι ανάλογο με τις ηλεκτρικές σκούπες που έβαλαν πλαφόν κάπου στα 850W. Που κάνουν κάτι σαν σκούπισμα... Ποτε μου έχω δει δύο μοτέρ σε ψυγεία οικιακά παλιά. Η απόδοση των νέων μοτέρ και ψυγείων είναι ίδια η καλύτερη, διαφορετικά δεν θα έκαναν οικονομία. Και εμείς αυτό κοιτάμε να κάνουμε με μάστορες και επισκευές σε συνάρτηση με κόστος και παλαιότητά, ε κάποιαν στιγμή είναι ασύμφορο. Τουλάχιστον με ένα πλυντήριο αρχές του έτους που δοκιμάσαμε να το φτιάξουμε, μας δούλευε και ο τεχνικός για να τσιμπισει τα λεφτά, χάλασε πάλι και πήραμε άλλο τον Ιούνιο, στο παλιό πήγαινε να χαλάσει και η βαλβίδα εισαγωγής νερού, είχε φτάσει στα όρια του σαν συσκευή 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Παρακαλούμε για φωτό, δε νομίζω να έχω δει ψυγείο 50s... Το δικό μας είναι 60s όπως και άλλες συσκευές, δεν νομίζω του 50, βέβαια δεν έχω μελετήσει το μοντέλο να ψάξω να δω μήπως είναι παλαιότερο.
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 16 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το δικό μας είναι 60s όπως και άλλες συσκευές, δεν νομίζω του 50, βέβαια δεν έχω μελετήσει το μοντέλο να ψάξω να δω μήπως είναι παλαιότερο. Έγχρωμη τηλεόραση έχετε τουλάχιστον ;
sarakats85 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Ψυγείο δεν επισκευάζουμε ποτέ δυστυχώς αν έχει πειράχτει το σύστημα ψυξης...όταν χαλάσει το πετάμε γιατί ποτέ μα ποτέ όσο καλιμπραρισμενη ζυγαριά να έχει ο ψυκτικος ποτέ δε θα καταφέρει να βάλει την ακριβή ποσότητα φρεον μέσα..ακόμα και ένα γραμμάριο παίζει σημαντικό ρολο..όσοι έχουν επισκευάσει ψυγείο ποτέ δεν δούλεψε σωστά μετά...
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Έγχρωμη τηλεόραση έχετε τουλάχιστον ; Δύο crt του 89 και 94, η μία χάλασε αρχές του 13 η άλλη το 17 είχαμε βάλει αποκωδικοποιητη, μετά πήραμε άλλη. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από Basilhs23___ 2
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δύο crt του 89 και 94, η μία χάλασε αρχές του 13 η άλλη το 17 είχαμε βάλει αποκωδικοποιητη, μετά πήραμε άλλη. Moυ αρέσει που θυμάσαι ημερομηνίες πάντως
StamTheMan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 41 λεπτά πριν, Lioner είπε Το 20ετιας ψυγείο απ' ότι διαβάζω εδώ πέρα δεν είναι και πολύ παλιό 🤣 Στο μυαλο του Ελληνα οχι,δεν ειναι. Για αυτο βλεπεις ακομα εξω αυτοκινητα απο τη δεκαετια του 90.
kalmik Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Γι αυτό υπάρχει το κίνημα Right to Repair που απαιτεί απο τη βιομηχανία να καλύπτει τις συσκευές με ανταλλακτικά για εύλογο διάστημα ώστε να μην πετάγονται συσκευές απλά λόγω "τεχνητής απαρχαίωσης" και εκβιαστικής πολιτικής των εργοστασίων να σε σπρώχνουν στην αγορά καινούργιων. Ας μην κάνουμε τον πλανήτη ένα απέραντο σκουπιδαριό μισοχρησιμοποιημένων ηλεκτρικών συσκευών. Η επισκευή αντί για αντικατάσταση είναι και οικονομική και οικολογική. Ας πιέσουμε όλοι https://repair.eu/ 3
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Moυ αρέσει που θυμάσαι ημερομηνίες πάντως Έχω πολύ καλή μνήμη σε τέτοια με στιγμές και χρονολογίες. Μακάρι να την είχα και σε άλλα θέματα πχ σχολείο και μαθήματα, μου το έλεγαν από μικρό ότι θυμόμουν πολύ καλά όλα τα ασήμαντα και ξεχνουσα τα σημαντικά. 17 λεπτά πριν, kalmik είπε Γι αυτό υπάρχει το κίνημα Right to Repair που απαιτεί απο τη βιομηχανία να καλύπτει τις συσκευές με ανταλλακτικά για εύλογο διάστημα ώστε να μην πετάγονται συσκευές απλά λόγω "τεχνητής απαρχαίωσης" και εκβιαστικής πολιτικής των εργοστασίων να σε σπρώχνουν στην αγορά καινούργιων. Ας μην κάνουμε τον πλανήτη ένα απέραντο σκουπιδαριό μισοχρησιμοποιημένων ηλεκτρικών συσκευών. Η επισκευή αντί για αντικατάσταση είναι και οικονομική και οικολογική. Ας πιέσουμε όλοι https://repair.eu/ Καλά αυτά μου τα έλεγαν σε ένα άλλο forum που τους έλεγα για το παλιό μας πλυντήριο όταν έψαχνα άλλο και μου την ελέγαν να το ανοίξω μόνος να δω τι έχει άλλα δεν έχω γνώσεις. Ναι να γίνει επισκευή αλλά και εκεί υπάρχει όριο.
StamTheMan Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, kalmik είπε Ας πιέσουμε όλοι https://repair.eu/ Joined.
xsterg Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 6 ώρες πριν, filarhos είπε Για τα εντοιχισμένα που δεν είναι φτιαγμένα να είναι εντοιχισμένα προσοχή στην τοποθέτηση. Σύμφωνα με το manual χρειάζεται χώρο γύρω γύρω, πίσω κι από πάνω. Στην δική μας κουζίνα επειδή την ανακαινίσαμε και το παλιό ψυγείο δεν ήταν για εντοίχιση έπρεπε το έπιπλο να έχει χώρο να ''αναπνέει'' το ψυγέιο και επάνω έβαλα ανεμιστήρα για να διώχνει τον ζεστό αέρα. σωστο αυτο. χρειαζεται ροη αερα. απο κατω να εχει αεραγωγους για να τραβαει αερα, πισω απο το ψυγειο και να τον βγαζει στο πανω μερος. θελει σωστη μελετη. δεν ειναι σαν το ελευθερο που οπου και να μπει θελει λιγω χωρο γυρω και πανω του και ετοιμο.
petasis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, AristidisZ είπε Τι πάει να πει δεν έχουν την απόδοση των παλιών ; 2 θερμοκρασίες σε 2 θάλαμους είναι, αν η θερμοκρασία είναι σωστή, δε πα να χει 15 μοτέρ, δεν παει να εχει και μισό, τι με νοιάζει εμένα Η διαφορά στην κατανάλωση είναι απλά τεράστια, αλλάξαμε ένα παλιό Liebherr στη μάνα μου με ένα καινούργιο bosch, και εκεί που έκαιγε τώρα το καλοκαίρι 3 - 4 kwh τη μέρα πέσαμε κάτω από 1 kwh ημερησίως Το παλιό υπόψην ότι ήταν πλήρως λειτουργικό, αλλά τι να το κάνεις, στα 5 χρόνια (που έχει και εγγύηση), όχι μόνο έχεις κάνει απόσβεση, έχεις βάλει και λεφτά στην τσέπη Οι θερμοκρασίες δεν είναι σωστές. Μπορεί το ψυγείο να σου λέει θερμοκρασία κατάψυξης -19, λες όλα εντάξει, και αν βάλεις θερμόμετρο μπορεί να δεις -16/-15. Με το ένα μοτέρ, αναγκαστικά θα μοιράσει τον χρόνο ψύξης μεταξύ κατάψυξης και συντήρησης. 6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ποτε μου έχω δει δύο μοτέρ σε ψυγεία οικιακά παλιά. Η απόδοση των νέων μοτέρ και ψυγείων είναι ίδια η καλύτερη, διαφορετικά δεν θα έκαναν οικονομία. Τι να σου πώ, έχω ένα miele μάλλον από το τέλος του 1980 (αγοράστηκε μεταχειρισμένο), με συντήρηση επάνω και κατάψυξη κάτω, και έχει 2 μοτέρ (εξακριβωμένο, φαίνονται στο πίσω μέρος). Δεν ήταν όλα έτσι; Το συμπλήρωσα (δηλαδή έβαλα και 2ο ψυγείο) πριν 11 χρόνια, με δυστυχώς 1 μοτέρ, από αυτά τα Α++++, και όχι, δεν είναι το ίδιο. Το νέο ψυγείο ήθελε επίσης 2 μοτέρ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα