Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 3 minutes ago, Basilhs23___ said: Επίσης, αποφύγετε ντουλάπες Αν είναι σχεδόν "εντοιχισμένο" στα ντουλάπια της κουζίνας, καλή τύχη...
Lioner Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, Thresh είπε Αν είναι σχεδόν "εντοιχισμένο" στα ντουλάπια της κουζίνας, καλή τύχη... Έτσι ακριβώς και είναι..
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 22 λεπτά πριν, Thresh είπε Αν είναι σχεδόν "εντοιχισμένο" στα ντουλάπια της κουζίνας, καλή τύχη... Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εντοιχισμένα ψυγεία, στις κουζίνες είχα μείνει. Οπότε πρακτικά, ο κάτοχος πρέπει να πάρει ίδιου μεγέθους ψυγείο για να ταιριάζει με την διαρρύθμιση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Just now, Basilhs23___ said: Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εντοιχισμένα ψυγεία, στις κουζίνες είχα μείνει. Οπότε πρακτικά, ο κάτοχος πρέπει να πάρει ίδιου μεγέθους ψυγείο για να ταιριάζει με την διαρρύθμιση. Δεν είναι "εντοιχισμένα" officially, απλά ο κόσμος έχει φτιάξει ντουλάπια γύρω τους και το "slot" χωράει συγκεκριμένου τύπου ψυγείο. Άρα είτε ίδιο, είτε μαραγκό και διαφορετική διαμόρφωση. 1
xsterg Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 υπαρχουν και πληρως εντοιχιζομενα ψυγεια. ντυμενα εξωτερικα με το ιδιο ξυλο της υπολοιπης κουζινας. και δεν ειναι μετατροπη. ειναι ετσι και δεν δουλευονται αυτονομα. 3
Dinos1973 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 20 ώρες πριν, Lioner είπε Καλησπέρα σας, έχουμε ένα ψυγείο samsung (μοντέλο SR-S22FΤGRS αγορασμένο το 2000 περίπου) και έχει χαλάσει ο κομπρέσορας του (μοτέρ αλλιώς, μοντέλο DK182Q-L2U 230V/50Hz). Η εταιρία δεν κατασκευάζει πια εδώ και καιρό το μοτέρ και δεν υπάρχει πουθενά σε απόθεμα όσο έχω ψάξει και μιλήσει με αντιπροσώπους της Ε.Ε . Έχουμε ταλαιπωρηθεί με την γυναίκα μου μαζί με 2 μικρά παιδιά που έχουμε για να βρούμε μια λύση για να έχουμε ψυγείο Καλέσαμε έναν επισκευαστεί, έκανε διάγνωση πήρε 25 ευρώ πήρε το μοντέλο του μοτέρ και είπε πως την ίδια μέρα θα μας καλέσει για να μας πει τιμή και να κλείσουμε ραντεβού για την επισκευή. Δεν με κάλεσε τον ξαναπαίρνω μετά απο 2 μέρες μου λέει πως περιμένουνε μήνυμα απ την Σαμσουνγκ κτλ κτλ. Εγώ του εξήγησα πως η εταιρία δεν φτιάχνει πια αυτό το συγκεκριμένο ανταλλακτικό και τι μπορούμε να κάνουμε αυτήν την στιγμή.. Μου είπε πως θα με καλέσει το απόγευμα για μου πει τι και πως.. Πέρασαν 10 μέρες, τίποτα. Μέσα στις 10 αυτές μέρες βρήκα ένα άλλο σέρβις του οποίου εξήγησα το πρόβλημα και μου απάντησε πως πρέπει να κάνουν διάγνωση οι ίδιοι και πως αν δεν κάνουν αυτοί και δεν είναι το μοτέρ και φταίει και κάτι άλλο επιπλέον θα είναι δικιά μου ευθύνη αν δεν δουλέψει κάτι.. Οκ έδωσα άλλα 35 ευρώ (τελικά βγήκε πως μόνο το μοτέρ έχει θέμα) οπότε μέχρι στιγμής πάμε στα 50 ευρώ που ξόδεψα. Με πήρε τηλέφωνο πίσω και μου είπε για μια τιμή των 360 ευρώ μαζί με μοτέρ και δουλειά (συμφώνησα και εγώ ο χαζός απ' την βιασύνη μου για να το φτιάξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για τα μικρά παιδιά για να μην ταλαιπωρείτε η γυναίκα μου να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο στο μαγαζί). Ήρθε πρώτη μέρα και είχε μαζί του ένα μοτέρ που ήταν πιο μεγάλο απ αυτό το δικό μου. Του το είπα πως αυτό δεν είναι ίδιο με αυτό που έχει μέσα και πως δεν θα μπει. Μου απάντησε δεν έχει σημασία αρκεί να είναι τα χαρακτηριστικά ίδια. Τελικά τζάμπα ήρθε και μου είπε πως του στείλανε λάθος μοτέρ (μετά από 1 ώρα δουλειάς μου το είπε αυτό) Ήρθε δεύτερη μέρα με το "σωστό μοτέρ" το έβαλε είπε πως θα πάρει 5-7 ώρες για ανέβει στην θερμοκρασία που χρειάζεται το ψυγείο. Είπα οκ. Δεν ανέβασε καθόλου θερμοκρασία. Τον πήρα τηλέφωνο ήρθε τρίτη φορά έκανε εκεί κάτι εκεί ένα 10λεπτο και μου είπε πως κάηκε ένα πραγματάκι μικρό και το άλλαξε (δεν τον πίστεψα για κάποιον λόγο, αίσθηση? δεν ξερω) και λέει μέχρι το βράδυ θα έχει πάρει θερμοκρασία το ψυγείο. Πάλι δεν έγινε τίποτα. Από την περιέργεια είπα να ανοίξω το κουτί και να δω τι είδους μοτέρ μου έβαλε. Μου έβαλε ένα της LG το οποίο στο aliexpress η τιμή του είναι στα 60 ευρώ (είναι γραμμένο και το εργοστάσιο που το παρασκευάζει πάνω στο αυτοκόλλητο και το βρήκα απ εκεί). Τους πήρα τηλ τους ξέχεσα τελείως τους είπα να στείλουν κάποιον να μου βγάλει αυτήν την μ***** και να μου επιστρέψουν το χρηματικό ποσό άμεσα και πως δεν χρειάζομαι κάτι απ αυτούς. Δεν μου έδωσαν ούτε απόδειξη αγοράς για τίποτα! 1) Εφόσον έχεις ένα κινέζικο μοτέρ, σαν αντιπρόσωπος της samsung δεν πρέπει να με ενημερώσεις πρώτα και να μου πεις πως δεν βάζεις ανταλλακτικό αυθεντικό της εταιρίας? 2) Το αυθεντικό είχε κάποτε 190€. Μου το πουλάς 260 το κινέζικο? 3) Τα έχεις κάνει όλα αυτά και τελικά δεν δουλεύει το ψυγείο? ΤΙ στην ευχή πρέπει να κάνω για να φτιαχτεί ένα γ***** ψυγείο για να ζούμε απλά την ζωή μας σαν απλοί άνθρωποι? Τα ψυγεία είναι πλέον αναλώσιμα, καινούργιο άμεσα, θα έχεις και λιγότερη κατανάλωση στο ηλεκτρικό !
petasis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 20 ώρες πριν, Thresh είπε Βάλε και την αυξημένη κατανάλωση που έχει τόσο ετών ψυγείο σε σχέση με ένα καινούριο μοντέλο. Κάτι τέτοια κάνει κι η μάνα μου... Αυτό είναι λίγο κατάντια, μας έχουν φλομώσει στην παραπληροφόρηση. Ναι, καίνε λιγότερο τα νέα ψυγεία, αλλά δεν έχουν την απόδοση των παλιών. Τα σοβαρά παλιά ψυγεία είχαν δύο μοτέρ, και τα σοβαρά νέα ψυγεία έχουν μόνο ένα. Και η κατάψυξη, υποφέρει... Κάτι ανάλογο με τις ηλεκτρικές σκούπες που έβαλαν πλαφόν κάπου στα 850W. Που κάνουν κάτι σαν σκούπισμα... 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, petasis είπε Αυτό είναι λίγο κατάντια, μας έχουν φλομώσει στην παραπληροφόρηση. Ναι, καίνε λιγότερο τα νέα ψυγεία, αλλά δεν έχουν την απόδοση των παλιών. Τα σοβαρά παλιά ψυγεία είχαν δύο μοτέρ, και τα σοβαρά νέα ψυγεία έχουν μόνο ένα. Και η κατάψυξη, υποφέρει... Κάτι ανάλογο με τις ηλεκτρικές σκούπες που έβαλαν πλαφόν κάπου στα 850W. Που κάνουν κάτι σαν σκούπισμα... Κανεις δεν ενδιαφερεται να σου πουλησει κατι που θα κρατησει 50 χρονια. Μπορει παλιοτερα μεσα στην αγνοια τους οι κατασκευαστες να το κανανε αυτο, αλλα χρονια αλλα ηθη αλλα εθιμα που λενε. Σημερα η γραμμη ειναι χαλασε-πεταγμα-αλλο. Ετσι δουλευει η αγορα. Σιγουρα εχουμε ακουσει ολοι την φραση > Δεν εχει νοημα να το επισκευασεις, πιο καλα να παρεις καινουργιο.
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, petasis είπε Αυτό είναι λίγο κατάντια, μας έχουν φλομώσει στην παραπληροφόρηση. Ναι, καίνε λιγότερο τα νέα ψυγεία, αλλά δεν έχουν την απόδοση των παλιών. Τα σοβαρά παλιά ψυγεία είχαν δύο μοτέρ, και τα σοβαρά νέα ψυγεία έχουν μόνο ένα. Και η κατάψυξη, υποφέρει... Κάτι ανάλογο με τις ηλεκτρικές σκούπες που έβαλαν πλαφόν κάπου στα 850W. Που κάνουν κάτι σαν σκούπισμα... Τι πάει να πει δεν έχουν την απόδοση των παλιών ; 2 θερμοκρασίες σε 2 θάλαμους είναι, αν η θερμοκρασία είναι σωστή, δε πα να χει 15 μοτέρ, δεν παει να εχει και μισό, τι με νοιάζει εμένα Η διαφορά στην κατανάλωση είναι απλά τεράστια, αλλάξαμε ένα παλιό Liebherr στη μάνα μου με ένα καινούργιο bosch, και εκεί που έκαιγε τώρα το καλοκαίρι 3 - 4 kwh τη μέρα πέσαμε κάτω από 1 kwh ημερησίως Το παλιό υπόψην ότι ήταν πλήρως λειτουργικό, αλλά τι να το κάνεις, στα 5 χρόνια (που έχει και εγγύηση), όχι μόνο έχεις κάνει απόσβεση, έχεις βάλει και λεφτά στην τσέπη 4 1
filarhos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Για τα εντοιχισμένα που δεν είναι φτιαγμένα να είναι εντοιχισμένα προσοχή στην τοποθέτηση. Σύμφωνα με το manual χρειάζεται χώρο γύρω γύρω, πίσω κι από πάνω. Στην δική μας κουζίνα επειδή την ανακαινίσαμε και το παλιό ψυγείο δεν ήταν για εντοίχιση έπρεπε το έπιπλο να έχει χώρο να ''αναπνέει'' το ψυγέιο και επάνω έβαλα ανεμιστήρα για να διώχνει τον ζεστό αέρα. Μόνο τότε δούλεψε σωστά. 20 ώρες πριν, korakios είπε σε νιώθω, εμάς στο εξοχικό κάνει σαν τρακτέρ .... "αφού δουλεύει" 20 ώρες πριν, Thresh είπε Βάλε και την αυξημένη κατανάλωση που έχει τόσο ετών ψυγείο σε σχέση με ένα καινούριο μοντέλο. Κάτι τέτοια κάνει κι η μάνα μου... Δοκιμάστε να μετρήσετε κατανάλωση και συγκρίνετε την με ένα καινούριο, που θα υπάρχει στο κοντινό περιβάλλον, ιδίου μεγέθους. Εγώ μετρώντας κατανάλωση τους έπεισα να το αλλάξουμε, στα περίπου 7 χρόνια μεν η απόσβεση, καινουριο δε nofrost, αθόρυβο κ.α. από την άλλη. Υ.Γ. Υπολόγισα διαφορά στην καταλάνωση >200kwh τον χρόνο... Και η μέτρηση έγινε χειμώνα που γλιτώνουμε το άνοιγμα για νερό... Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από filarhos 1 1
korakios Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, filarhos είπε Δοκιμάστε να μετρήσετε κατανάλωση και συγκρίνετε την με ένα καινούριο, που θα υπάρχει στο κοντινό περιβάλλον, ιδίου μεγέθους. Εγώ μετρώντας κατανάλωση τους έπεισα να το αλλάξουμε, στα περίπου 7 χρόνια μεν η απόσβεση, καινουριο δε nofrost, αθόρυβο κ.α. από την άλλη. Υ.Γ. Υπολόγισα διαφορά στην καταλάνωση >200kwh τον χρόνο... Και η μέτρηση έγινε χειμώνα που γλιτώνουμε το άνοιγμα για νερό... Δοκίμασε να τα πεις σε ηλικιωμένους ανθρώπους 😛 Μόνο αν πει ο 2ος,3ος μάστορας ότι δε φτιάχνεται , τότε το πετάμε 😂 2
filarhos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, korakios είπε Δοκίμασε να τα πεις σε ηλικιωμένους ανθρώπους 😛 Όταν τους έβγαλα το κόστος και επειδή ξέρουν ότι το ψάχνω με εμπιστεύτηκαν (ή βαρέθηκαν το πρήξιμο)... Το έβαλα και στην πιστωτική σε 36 δόσεις οπότε... Υ.γ. Το παλιό παλιό ψυγείο του 1950 δουλεύει ακόμα και καίει πολύ λίγο αλλά είναι <100λίτρα με 10λίτρα κατάψυξη... Αυτό δεν το κλείνουν με τίποτα... Αλλά ανοίγει και μια φορά την εβδομάδα... Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από filarhos 1
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, filarhos είπε Υ.γ. Το παλιό παλιό ψυγείο του 1950 δουλεύει ακόμα και καίει πολύ λίγο αλλά είναι <100λίτρα με 10λίτρα κατάψυξη... Αυτό δεν το κλείνουν με τίποτα... Αλλά ανοίγει και μια φορά την εβδομάδα... Παρακαλούμε για φωτό, δε νομίζω να έχω δει ψυγείο 50s...
filarhos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 24 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Παρακαλούμε για φωτό, δε νομίζω να έχω δει ψυγείο 50s... Όταν πάω βόλτα στην γιαγιά μου θα βγάλω... Νομίζω ότι είναι κάπου τέλος του 1950 ('58-'59), πάντως δεν ήταν ''όμορφο'' όπως αυτά που αναπαλαιώνουν οι αμερικανοί/ευρωπαίοι, έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο (έχει βαφτεί μπόλικες φορές από τότε). Λόγω της εργασίας του παππού μου, ζαχαροπλάστης, ήταν απαραίτητο. Πολλά τα προετοίμαζε στο σπίτι, πριν πάει στο εργαστήριο αξημέρωτα με το ποδήλατο. Από το ξύλινο με τον πάγο μόλις είχε τα χρήματα πήρε ηλεκτρικό. Ήταν το πρώτο στην γειτονιά σίγουρα, για να μην πω σε ολόκληρο τον δήμο, στην Αττική. Υ.Γ. Το παράπονο του ήταν ότι προσπάθησε να το αγοράσει μαζεύοντας τα χρήματα δύο φορές και το πέτυχε με την δεύτερη, δόσεις δεν είχαν με την σημερινή λογική. Η υποτίμηση της δραχμής το 1953 τον έκανε να περιμένει να μαζέψει άλλα τόσα για να αγοράσει το πολυπόθητο ηλεκτρικό ψυγείο. 5
geo555 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 ME 400 ευρω αγοραζεις πολυ καλο ψυγειο, τωρα αν θες ντουλαπα για να ταιριαζει με τη διακοσμηση δικο σου προβλημα. Εγω θα εβγαζα το παλιο και θα το εβαζα ελευθερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα