Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Με ποιά λογική όμως το απαιτεί ο νόμος; Ηχορύπανση;Τα κλιματιστικά πλέον είναι αθόρυβα.Ρύπανση του περιβάλλοντος;Μήπως καίνε βενζίνη η πετρέλαιο;

Γιατί μπορεί κάποιος άσχετος να τρυπήσει κολώνα ή δοκάρι της οικοδομής για να βάλει τη μονάδα. 

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, smpt είπε

Το μονο που δεν μπορείς να κανεις κολλητά στα σύνορα είναι να κτισεις. Πχ ένα σκιλοσπιτο ή μια ψησταριά.

Ολα τα αλλα ειναι βλακιες. Για το μονο που δεν είμαι σίγουρος ειναι το κληματιστικο 

Έχει ακριβώς πάνω στον τοίχο, χτίσει ψησταριά, άρα είναι παράνομος;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σου κλασει μια μάντρα ο γείτονας. Έχουμε και εδώ δίπλα έναν τέτοιο που σου κουνάει το δαχτυλάκι σε απειλεί αν ενοχληθεί με κάτι και στο παίζει μίνι μπάτσος και ο ίδιος έχει παρατυπίες στο οίκημα του που είτε δεν τις έχει πάρει πρέφα είτε στο παίζει Κινέζος, άμα του πεις μετά ότι θα σε καταγγείλω και εγώ τότε μαζεύεται. 

Για το κλιματιστικό σου, να εξετάσεις αν ο αέρας που εξερχεται από την εξωτερική μονάδα πέφτει επάνω σε κάποιο παράθυρο και μπαλκόνι του δίπλα και ενοχλεί, αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο τότε δεν υπάρχει θέμα. Επίσης, οι μονάδες των κλιματιστικων πρέπει να απέχουν κάποια ελάχιστη απόσταση από το δαπεδο του πεζοδρομίου όταν μιλάμε για εξωτερική προσοψη σε δημόσιο χώρο και να υπάρχει σωληνάκι απορροής επάνω στον τοίχο για να μην στάζουν τα νερά στους περαστικούς. 

Τώρα για ιδιωτικό οικόπεδο, την μονάδα την βάζεις όπου σου γουστάρει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Έχει ακριβώς πάνω στον τοίχο, χτίσει ψησταριά, άρα είναι παράνομος;;;

Αν σε ενοχλήσει πάλι, θα έχει ενδιαφέρον να το αναφέρεις, να δεις πως θα αντιδράσει 😉

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα σας,

δίπλα μας έχουμε ένα άλλο σπίτι, όπου μας χωρίζει ένας τοίχος, 3 μέτρα ύψος, όπου το 1 μέτρο είναι τούβλα/μάντρα και τα άλλα 2 μέτρα συρματόπλεγμα. Το σπίτι μου από τον τοίχο, έχει ένα διάδρομο (λιγότερο από 1 μέτρο πλάτος) για να μπορούμε να περνάμε και να πηγαίνουμε από την μπροστινή μεριά του σπιτιού στην πίσω. Σε αυτόν τον διάδρομο, υπάρχουν κάποια δέντρα (καρυδιά, μανόλια & μουσμουλιά) και έχω βάλει και ένα air condition επομένως η εξωτερική μονάδα είναι προς τον τοίχο αυτόν και άρα κοιτάει προς τον γείτονα.

Με έπιασε σήμερα το πρωί και μου λέει ότι, ότι υπάρχει και ότι βάζω (δέντρα, εξωτερική μονάδα air condition) θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 μέτρων από την δικιά του μεριά και ότι τα δέντρα και το air condition θα πρέπει να φύγουν από εκεί, αλλιώς θα μου κάνει καταγγελία.

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Με την λογική του τα δεντρα κλπ πρέπει να είναι μέσα στο σπίτι αφου ο διάδρομος είναι ενα μέτρα πλάτος.Απο την δικιά του πλευρά τα εχει όλα στα 2 μετρα αυτός;

Εσυ πρέπει να μάθεις αν υπάρχει αυτό για τα δυο μετρα σε σπίτια που είναι μέσα σε πόλη.Ξερω ότι σε εκτός σχεδίου πρέπει να απέχει το σπίτι 6 μέτρα απο τα σύνορα (εκτός αν το θυμάμαι τελείως λάθος)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kalmik είπε

Σημειωτέον ότι αν η σωλήνωση του κλιματιστικού υπερβαίνει τα 5μέτρα αρχίζουν οι απώλειες.

Όχι κατ΄ανάγκην (αν και εκτός θέματος).

Spoiler

- Ο κατασκευαστής του κλιματιστικού σου λέει για παράδειγμα: Μήκος σωλήνα 1-15 (m), μέγιστο μήκος σωλήνα χωρίς προσθήκη ψυκτικού υγρού 10 (m), μέγιστη διαφορά ύψους 7 (m). Οπότε αν δεις σε κάποιο κλιματιστικό να αναφέρεται μέγιστο μήκος σωλήνα 5 (m) ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο και θα υπάρχουν απώλειες μόνο αν δεν προστεθεί κάποια προκαθορισμένη μικρή ποσότητα ψυκτικού υγρού στο κύκλωμα.

Επεξ/σία από filipN
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...