mourouzis2005 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Κανένα δέντρο δεν περνάει στην απέναντι μεριά, ίσως κάποια κλαδιά της καρυδιάς γιατί είναι ψηλό δέντρο, τα οποία είμαι και διατεθειμένος να κόψω. Συμφωνα με το παραπανω αρθρο τα κλαδια, αν θελει, τα κοβει ο αλλος ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. Για το κλιματιστικο θα προτεινα να τον ρωτησεις αν τον ενοχλει ο θορυβος κι αααααν θες απο καλη θεληση να το επανατοποθετησεις στην ταρατσα. Θα στοιχισει 20-30 ευρω το μετρο της παροχης και 20 ευρω η τοππθετηση.
G.bar Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Εγώ θα του έλεγα ότι έχει δίκιο και ότι έχω κανονίσει να γκρεμίσω το σπίτι και να το πάω 2 μέτρα πιο μέσα για να μην τον ενοχλώ. Απλά τώρα τον Αύγουστο είναι διακοπές το συνεργείο.
kalmik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε Συμφωνα με το παραπανω αρθρο τα κλαδια, αν θελει, τα κοβει ο αλλος ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. Για το κλιματιστικο θα προτεινα να τον ρωτησεις αν τον ενοχλει ο θορυβος κι αααααν θες απο καλη θεληση να το επανατοποθετησεις στην ταρατσα. Θα στοιχισει 20-30 ευρω το μετρο της παροχης και 20 ευρω η τοππθετηση. Σημειωτέον ότι αν η σωλήνωση του κλιματιστικού υπερβαίνει τα 5μέτρα αρχίζουν οι απώλειες.
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Κατάλαβα παιδιά, άρα έμπλεξα με δαύτον
Panagiotis 05 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) αυτό που γνωρίζω πάντως από πρώτο χέρι, είναι ότι η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία. ακόμα και στο μπαλκόνι πολυκατοικίας να είναι, σε σημείο που δεν φαίνεται εξακολουθεί να χρειάζεται άδεια. πριν χρόνια ένας "καλός" γείτονας έκανε καταγγελία και βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε όλη την πολυκατοικία, αφού κανείς μας δεν είχε. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από Panagiotis 05
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Το θέμα είναι πως θα ξοδέψεις χρήματα για μηχανικό και ίσως άδικα, 1 επιλογή είναι να περιμένεις να κάνει αυτός πρώτα κίνηση. Πιστεύω πως απλά θα γκρινιάζει μόλις μάθει πως ο μηχανικός θέλει χρήματα. 7 λεπτά πριν, Panagiotis 05 είπε αυτό που γνωρίζω πάντως από πρώτο χέρι, είναι ότι η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία. ακόμα και στο μπαλκόνι πολυκατοικίας να είναι, σε σημείο που δεν φαίνεται εξακολουθεί να χρειάζεται άδεια. πριν χρόνια ένας "καλός" γείτονας έκανε καταγγελία και βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε όλη την πολυκατοικία, αφού κανείς μας δεν είχε. Ολη η Ελλάδα στα μπαλκόνια έχει την εξωτερική μονάδα, δηλαδή που να την βάλει;
Panagiotis 05 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Ολη η Ελλάδα στα μπαλκόνια έχει την εξωτερική μονάδα, δηλαδή που να την βάλει; στο μπαλκόνι να την βάλει, αφού όμως πρώτα βγάλει άδεια από την πολεοδομία
AristidisZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Ισως η παρανομια ειναι λαθος λεξη, η ουσια ειναι οτι μικρες παρατυπιες συμβαινουν λιγο πολυ σε καθε κτισμα. Γι αυτο λεμε απ την αρχη οτι η παρουσια μηχανικου ειναι επιβεβλημενη Έτσι ακριβώς, όλα τα σπίτια κάτι έχουν, μιλάμε για πάνω από το 99% των περιπτώσεων Δεν έχω πάρει στα χέρια μου ούτε μία κάτοψη που να εκτελέσθηκε στο απόλυτο, δεν μιλάω για χοντράδες, όμως και ένα άνοιγμα στο σχέδιο να φαίνεται 15-20 εκατοστά πιο μικρό ή πιο μεγάλο, πάλι τύποις αυθαιρεσία είναι Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από AristidisZ
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Panagiotis 05 είπε στο μπαλκόνι να την βάλει, αφού όμως πρώτα βγάλει άδεια από την πολεοδομία Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει βγάλει άδεια και σίγουρα η πολεοδομία το γνωρίζει. Με ποιά λογική όμως το απαιτεί ο νόμος; Ηχορύπανση;Τα κλιματιστικά πλέον είναι αθόρυβα.Ρύπανση του περιβάλλοντος;Μήπως καίνε βενζίνη η πετρέλαιο; Εσύ που έχεις την εξωτερική μονάδα;Εχεις βγάλει άδεια; Εδώ χιλιάδες Ελληνες έχουν κλείσει τα μπαλκόνια και υπάρχουν και τετραγωνικά μέτρα αδήλωτα σε παλιά σπίτια.
Panagiotis 05 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να έχει βγάλει άδεια και σίγουρα η πολεοδομία το γνωρίζει. Με ποιά λογική όμως το απαιτεί ο νόμος; Ηχορύπανση;Τα κλιματιστικά πλέον είναι αθόρυβα.Ρύπανση του περιβάλλοντος;Μήπως καίνε βενζίνη η πετρέλαιο; Εσύ που έχεις την εξωτερική μονάδα;Εχεις βγάλει άδεια; Εδώ χιλιάδες Ελληνες έχουν κλείσει τα μπαλκόνια και υπάρχουν και τετραγωνικά μέτρα αδήλωτα σε παλιά σπίτια. σου λέω ποιο είναι το τυπικό της υπόθεσης, και έχει λογική, καθώς προκαλεί αλλαγές στην εξωτερική όψη του κτιρίου, άρα χρειάζεται άδεια. προφανώς κανένας δεν βγάζει άδεια αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. και ξαναλέω ότι η πολεοδομία, μετά από επώνυμη καταγγελία βεβαίωσε πρόστιμα σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, ακόμα και σε αυτά που η μονάδα ήταν στο δάπεδο του μπαλκονιού και δεν φαινόντουσαν από τον δρόμο. προσωπικά εγώ την έχω την μονάδα στον τοίχο έξω από το μπαλκόνι. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από Panagiotis 05
HALF EVIL Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Και οι τέντες θέλουν άδεια. Ποιος έχει; 1
G.bar Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Ολη η Ελλάδα στα μπαλκόνια έχει την εξωτερική μονάδα, δηλαδή που να την βάλει; Η κλιματιστική μονάδα επιτρέπεται να είναι χαμηλά τοποθετημένη στο μπαλκόνι, όχι στον τοίχο, και πάλι με άδεια. Ασχέτως βέβαια που όλοι τη βάζουν ψηλά για να μην πιάνει χώρο, κανονικά είναι παράβαση. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από G.bar
smpt Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Το μονο που δεν μπορείς να κανεις κολλητά στα σύνορα είναι να κτισεις. Πχ ένα σκιλοσπιτο ή μια ψησταριά. Ολα τα αλλα ειναι βλακιες. Για το μονο που δεν είμαι σίγουρος ειναι το κληματιστικο 1
Panagiotis 05 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 παρακάτω κάποια πράγματα που βήκα με μια γρήγορη αναζήτηση: Εγκατάσταση κλιματιστικού | Συμβουλές Πολυκατοικίες (polikatikies.gr) Επίσης, στο άρθρο 4 παρ. 3 του ν. 4067/2012 αναφέρεται ότι για την τοποθέτηση κλιματιστικών απαιτείται προ 48 ωρών, έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης η οποία γνωστοποιείται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα, στην πράξη ωστόσο συχνά η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται.
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, Panagiotis 05 είπε σου λέω ποιο είναι το τυπικό της υπόθεσης, και έχει λογική, καθώς προκαλεί αλλαγές στην εξωτερική όψη του κτιρίου, άρα χρειάζεται άδεια. προφανώς κανένας δεν βγάζει άδεια αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. και ξαναλέω ότι η πολεοδομία, μετά από επώνυμη καταγγελία βεβαίωσε πρόστιμα σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, ακόμα και σε αυτά που η μονάδα ήταν στο δάπεδο του μπαλκονιού και δεν φαινόντουσαν από τον δρόμο. προσωπικά εγώ την έχω την μονάδα στον τοίχο έξω από το μπαλκόνι. Το οποίο είναι χειρότερο για την εξωτερική όψη του κτιρίου. 4 λεπτά πριν, G.bar είπε Η κλιματιστική μονάδα επιτρέπεται να είναι χαμηλά τοποθετημένη στο μπαλκόνι, όχι στον τοίχο, και πάλι με άδεια. Ασχέτως βέβαια που όλοι τη βάζουν ψηλά για να μην πιάνει χώρο, κανονικά είναι παράβαση. Αν δεν μπεί στον τοίχο και είναι χαμηλά, τότε που;Στο πάτωμα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις