Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω, μέχρι και το όριο του κτήματος μπορεί να βάλεις ό,τι θες, μόνο αν είναι ακριβώς επάνω στην οριογραμμή υπάρχει θέμα.

Βρήκα και αυτό από τον Αστικό κώδικα:

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρο 1008

Ρίζες ή κλαδιά του γειτονικού ακινήτου

Ο κύριος ακινήτου μπορεί να κόψει και να κρατήσει για τον εαυτό του τις ρίζες δέντρων του γειτονικού ακινήτου που εισχωρούν στο κτήμα του. Το ίδιο ισχύει και για τα κλαδιά των δέντρων του γειτονικού ακινήτου που εκτείνονται πάνω από το κτήμα του, εφόσον τάχθηκε προηγουμένως στο νομέα του γειτονικού ακινήτου εύλογη προθεσμία για να τα κόψει.

Το δικαίωμα αυτό δεν παρέχεται αν οι ρίζες ή τα κλαδιά δεν εμποδίζουν τη χρήση του ακινήτου.

Άρθρο 1009

Καρποί που πέφτουν σε γειτονικό ακίνητο

Καρποί που πέφτουν στο γειτονικό ακίνητο από κάποιο δένδρο λογίζονται καρποί του ακινήτου στο οποίο πέφτουν. Η διάταξη δεν ισχύει αν αυτό το ακίνητο είναι κοινόχρηστο.

Άρθρο 1023

Δέντρο στο όριο

Το δέντρο που βρίσκεται πάνω στα όρια είναι κοινό και των δύο γειτόνων.

Εφόσον δεν χρησιμεύει ως ορόσημο, έχει δικαίωμα καθένας από τους γείτονες να απαιτήσει την αποκοπή του.

• Thanks 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά ας χαλαρώσουμε λίγο που βγάλαμε και πόρισμα κιόλας! 

Όπως περιγράφονται όλα στο πρώτο post δεν φαίνεται κάτι περίεργο (πέρα ίσως από τα δέντρα στην περίπτωση που περνάνε και από την άλλη πλευρά).

Γι αυτό και αν επιμείνει η άλλη πλευρά, θα του εξηγήσεις πολύ ήρεμα και ευγενικά πως αν θέλει να ψάξετε για τυχόν παρανομίες, θα το κάνετε ταυτόχρονα ώστε να ελέγχουν διεξοδικά και οι 2 πλευρές. :) 

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Καλά ας χαλαρώσουμε λίγο που βγάλαμε και πόρισμα κιόλας! 

Όπως περιγράφονται όλα στο πρώτο post δεν φαίνεται κάτι περίεργο (πέρα ίσως από τα δέντρα στην περίπτωση που περνάνε και από την άλλη πλευρά).

Γι αυτό και αν επιμείνει η άλλη πλευρά, θα του εξηγήσεις πολύ ήρεμα και ευγενικά πως αν θέλει να ψάξετε για τυχόν παρανομίες, θα το κάνετε ταυτόχρονα ώστε να ελέγχουν διεξοδικά και οι 2 πλευρές. :) 

Κανένα δέντρο δεν περνάει στην απέναντι μεριά, ίσως κάποια κλαδιά της καρυδιάς γιατί είναι ψηλό δέντρο, τα οποία είμαι και διατεθειμένος να κόψω.

Η άλλη πλευρά θα επιμείνει βέβαια, είμαι σίγουρος.

Επομένως, θα κινηθώ και εγώ όπως μου προτείνατε, με το να φέρω και εγώ δικό μου μηχανικό εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Δεν είπα ποτέ ότι είναι κοινόχρηστος ο διάδρομος. Ο διάδρομος είναι στην δικιά μου κατοικία

Και αναφερει οτι ειναι παρανομο να βαζεις πραγματα εκει και μαλιστα για 2 μετρα? Περιεργα πραγματα...αντε μονο αν τα δεντρα καβαλανε τον κοινο τοιχο-συρμα και περνανε στην μερια του να σου που να τα κλαδεψεις...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Uberalles_gr said:

Κανένα δέντρο δεν περνάει στην απέναντι μεριά, ίσως κάποια κλαδιά της καρυδιάς γιατί είναι ψηλό δέντρο, τα οποία είμαι και διατεθειμένος να κόψω.

Επομένως, θα κινηθώ και εγώ όπως μου προτείνατε, με το να φέρω και εγώ δικό μου μηχανικό εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Κατά πάσα πιθανότητα έπεσες σε περίπτωση "ενοχλητικού/περίεργου γείτονα". Συνήθως αυτοί απλά "γαβγίζουν" προσπαθώντας να επιβάλουν τις απόψεις τους κλπ. Γι αυτό και του εξηγείς πως ευχαρίστως να γίνουν όλα σύμφωνα με το νόμο αλλά ταυτόχρονα για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Κατά πάσα πιθανότητα αν του το πεις αυτό θα κάνει την πάπια αλλά αν το συνεχίσει το προχωράς κι εσύ ταυτόχρονα και όλα καλά! :) 

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

κοψε τα κλαδια αμεσα γιατι περνανε στο οριο του αλλου

η κατοικια ειναι τακτοποιημενη ??? εχει αυθερεσιες???αν οχι δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα

το μονο αρνητικο που θα εβλεπα σαν γειτονας σου ειναι αν η μοναδα κανει παραπανω απο το επιτρεπτο θορυβο

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Να είσαι σίγουρος ότι θα φτάσετε σε αυτό το σημείο (φαίνεται από την συμπεριφορά του γείτονα σου ότι ψάχνεται)

για αυτό σου είπα εξ αρχής να βρεις δικό σου μηχανικό και να κάνεις ότι λέει ο @billdanos με όμορφο τρόπο του λες να φέρει τον μηχανικό του - θα φέρεις και εσύ τον μηχανικό σου και θα βρεθούν όλες οι παρανομίες και μετά θα βρείτε την λύση που θα ικανοποίει και τις δύο πλευρές για να συνεχίσετε όμορφα την ζωή σας εκεί πέρα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Διάβασα όλες τις απόψεις σας και ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Θα κινηθώ όπως μου είπατε.

Βασίλης.

Βγαζεις φωτογραφια και πας στην πολεοδομια να ρωτησεις.Ετσι ειχα κανει εγω οταν με κυνηγουσαν για το πιατο της Νοβα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cumulus είπε

Βγαζεις φωτογραφια και πας στην πολεοδομια να ρωτησεις.Ετσι ειχα κανει εγω οταν με κυνηγουσαν για το πιατο της Νοβα.

Σε ευχαριστώ για την πρόταση σου

6 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Παίζει να τον ενοχλεί απλά ο θόρυβος της εξωτερικής μονάδας; 

Τι να σου πω και εγώ, δεν ξέρω. Είναι σχετικά καλά νομίζω από θέμα θορυβου

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω την άποψη (?) κάποιων που με πεποίθηση λένε ότι το κτήριο έχει παρανομίες. Το είδαν; Είναι πολιτικοί μηχανικοί; Ότι νάναι. Στο προκείμενο προτείνω στον νηματοθέτη να πει στο γείτονα. "Αγαπητέ κύριε. Ότι θέλετε, γραπτώς με χαρτί και πραγματογνωμοσύνη με υπογραφή από το μηχανικό σας να το δείξω στο μηχανικό μου και αν έχω παρανομήσει το διορθώνω άμεσα. Ως τότε τίποτε άλλο. Χαίρετε."

• Like 8
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Διάβασα όλες τις απόψεις σας και ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Θα κινηθώ όπως μου είπατε.

Βασίλης.

Χέστον. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο τοίχος που χωρίζει τις 2 ιδιοκτησίες είναι το σωστό όριο? 

Βρες τη δική σου άδεια οικοδομής και δες σε ποια απόσταση από το όριο πρέπει να καθίσει η  οικοδομή σου. Εάν είναι όλα σύμφωνα με την άδεια δε μπορεί να σου κάνει τπτ.

Δημοσ.
9 minutes ago, kalmik said:

Δεν καταλαβαίνω την άποψη (?) κάποιων που με πεποίθηση λένε ότι το κτήριο έχει παρανομίες.

Ισως η παρανομια ειναι λαθος λεξη, η ουσια ειναι οτι μικρες παρατυπιες συμβαινουν λιγο πολυ σε καθε κτισμα. Γι αυτο λεμε απ την αρχη οτι η παρουσια μηχανικου ειναι επιβεβλημενη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...