Uberalles_gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Καλημέρα σας, δίπλα μας έχουμε ένα άλλο σπίτι, όπου μας χωρίζει ένας τοίχος, 3 μέτρα ύψος, όπου το 1 μέτρο είναι τούβλα/μάντρα και τα άλλα 2 μέτρα συρματόπλεγμα. Το σπίτι μου από τον τοίχο, έχει ένα διάδρομο (λιγότερο από 1 μέτρο πλάτος) για να μπορούμε να περνάμε και να πηγαίνουμε από την μπροστινή μεριά του σπιτιού στην πίσω. Σε αυτόν τον διάδρομο, υπάρχουν κάποια δέντρα (καρυδιά, μανόλια & μουσμουλιά) και έχω βάλει και ένα air condition επομένως η εξωτερική μονάδα είναι προς τον τοίχο αυτόν και άρα κοιτάει προς τον γείτονα. Με έπιασε σήμερα το πρωί και μου λέει ότι, ότι υπάρχει και ότι βάζω (δέντρα, εξωτερική μονάδα air condition) θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 μέτρων από την δικιά του μεριά και ότι τα δέντρα και το air condition θα πρέπει να φύγουν από εκεί, αλλιώς θα μου κάνει καταγγελία. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ, Βασίλης.
GREGORYMO Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Καλημέρα σας, δίπλα μας έχουμε ένα άλλο σπίτι, όπου μας χωρίζει ένας τοίχος, 3 μέτρα ύψος, όπου το 1 μέτρο είναι τούβλα/μάντρα και τα άλλα 2 μέτρα συρματόπλεγμα. Το σπίτι μου από τον τοίχο, έχει ένα διάδρομο (λιγότερο από 1 μέτρο πλάτος) για να μπορούμε να περνάμε και να πηγαίνουμε από την μπροστινή μεριά του σπιτιού στην πίσω. Σε αυτόν τον διάδρομο, υπάρχουν κάποια δέντρα (καρυδιά, μανόλια & μουσμουλιά) και έχω βάλει και ένα air condition επομένως η εξωτερική μονάδα είναι προς τον τοίχο αυτόν και άρα κοιτάει προς τον γείτονα. Με έπιασε σήμερα το πρωί και μου λέει ότι, ότι υπάρχει και ότι βάζω (δέντρα, εξωτερική μονάδα air condition) θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 μέτρων από την δικιά του μεριά και ότι τα δέντρα και το air condition θα πρέπει να φύγουν από εκεί, αλλιώς θα μου κάνει καταγγελία. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ, Βασίλης. Αν σου φέρει τον νόμο που το λέει αυτό, πράττεις ανάλογα.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Ακριβώς έτσι αν σου φέρει τον νόμο που το λέει αυτό, πράττεις ανάλογα... περισσότερο εκφοβιστικό είναι γιατί και καταγγελία στην αστυνομία να κάνει δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα απολύτως
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μου είπε ότι θα φέρει μηχανικό για να το επιβεβαιώσει και θα προχωρήσει στην καταγγελία. Ευχαριστώ, Βασίλης.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 2 minutes ago, Uberalles_gr said: Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μου είπε ότι θα φέρει μηχανικό για να το επιβεβαιώσει και θα προχωρήσει στην καταγγελία. Ευχαριστώ, Βασίλης. Σε αυτές τις περιπτώσεις φωνάζετε και οι 2 μηχανικό και τα βάζετε όλα κάτω και από τις 2 πλευρές. 5
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Σε αυτές τις περιπτώσεις φωνάζετε και οι 2 μηχανικό και τα βάζετε όλα κάτω και από τις 2 πλευρές. Μα εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με τον δίπλα μου και για ποιο λόγο να κάθομαι να χρεώνομαι για να φέρω δικό μου μηχανικό;
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Η μοναδα του κλιματιστικου ειναι στον τοιχο σου πανω και κοιταω στον κοινοχρηστο διαδρομο δηλαδη?
Narayan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, Uberalles_gr είπε Μα εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με τον δίπλα μου και για ποιο λόγο να κάθομαι να χρεώνομαι για να φέρω δικό μου μηχανικό; Θα φέρεις μηχανικό ώστε να βρει κι αυτός παραβάσεις από πλευράς του γείτονα, και να έρθετε σε συμβιβασμό να ανέχετε ο καθένας τις παραβάσεις του άλλου (αν και εφόσον υφίστανται). 2
Kostasspil Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 minute ago, Uberalles_gr said: Μα εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με τον δίπλα μου και για ποιο λόγο να κάθομαι να χρεώνομαι για να φέρω δικό μου μηχανικό; Για να υπάρχει 2η γνώμη, αν ο δικός του μηχανικός σου πει ο,τι του κατέβει, τι θα κάνεις; 1
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Η μοναδα του κλιματιστικου ειναι στον τοιχο σου πανω και κοιταω στον κοινοχρηστο διαδρομο δηλαδη? Δεν είπα ποτέ ότι είναι κοινόχρηστος ο διάδρομος. Ο διάδρομος είναι στην δικιά μου κατοικία 1 λεπτό πριν, Narayan είπε Θα φέρεις μηχανικό ώστε να βρει κι αυτός παραβάσεις από πλευράς του γείτονα, και να έρθετε σε συμβιβασμό να ανέχετε ο καθένας τις παραβάσεις του άλλου (αν και εφόσον υφίστανται). Μα για αυτό περιέγραψα την κατάσταση αυτή, για να δω εάν είναι πράγματι παράβαση από δικιά μου πλευράς 1 λεπτό πριν, Kostasspil είπε Για να υπάρχει 2η γνώμη, αν ο δικός του μηχανικός σου πει ο,τι του κατέβει, τι θα κάνεις; Δεν θα κάνω κάτι εγώ, ας κάνει ότι νομίζει ο γείτονας, απλώς ρωτάω εάν η κατάσταση που περιέγραψα είναι παράνομη ή όχι Γιατί και εγώ μπορώ να φωνάξω μηχανικό και να μου πει ότι δεν έχεις κανένα θέμα και εντέλει να έχω.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, billdanos είπε Σε αυτές τις περιπτώσεις φωνάζετε και οι 2 μηχανικό και τα βάζετε όλα κάτω και από τις 2 πλευρές. ακριβώς θα κάνεις αυτό που λέει ο φίλος @billdanos εκτός αν θες να πληρώνεις τις "λαλακίες" του γείτονα σου γιατί ο μηχανικός του θα υπερασπιστεί φυσικά τον πελάτη του (δηλαδή τον γείτονα σου) άρα θα βρει τυχόν παραβιάσεις της νομοθεσίας δικές σου και μόνο όποτε θα αναγκαστείς να συμβιβαστείς αν όμως έχεις και εσύ μηχανικό από την πλευρά σου τότε θα βρεθούν οι παρανομίες και των δύο έτσι θα έρθετε σε συμβιβαστική λύση.
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα τι θέλετε να μου πείτε, με το να φέρω και εγώ από την δικιά μου μεριά μηχανικό. Πφφφφ αυτός είναι ένας ηλικιωμένος 80 χρονών που δεν έχει τι να κάνει και σήμερα είπε ας ασχοληθώ με τον δίπλα μου, γιατί αυτή η κατάσταση είναι χρόνια τώρα Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από Uberalles_gr 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Uberalles_gr είπε Δεν είπα ποτέ ότι είναι κοινόχρηστος ο διάδρομος. Ο διάδρομος είναι στην δικιά μου κατοικία Μα για αυτό περιέγραψα την κατάσταση αυτή, για να δω εάν είναι πράγματι παράβαση από δικιά μου πλευράς Δεν θα κάνω κάτι εγώ, ας κάνει ότι νομίζει ο γείτονας, απλώς ρωτάω εάν η κατάσταση που περιέγραψα είναι παράνομη ή όχι Γιατί και εγώ μπορώ να φωνάξω μηχανικό και να μου πει ότι δεν έχεις κανένα θέμα και εντέλει να έχω. αν δεν κάνεις τίποτα από αυτά που λέμε ελπίζω να έχεις μετρητά ή χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό γιατί θα σου χρειαστούν. καθώς είστε και οι δύο παράνομοι αλλά σε αυτή την περίπτωση ο γείτονας σου θα βγει νόμιμος και εσύ θα είσαι ο παράνομος και αυτός που θα πληρώσει
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε αν δεν κάνεις τίποτα από αυτά που λέμε ελπίζω να έχεις μετρητά ή χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό γιατί θα σου χρειαστούν. καθώς είστε και οι δύο παράνομοι αλλά σε αυτή την περίπτωση ο γείτονας σου θα βγει νόμιμος και εσύ θα είσαι ο παράνομος και αυτός που θα πληρώσει Άρα είμαι παράνομος σε αυτό που περιέγραψα στο αρχικό μου post;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Uberalles_gr είπε Κατάλαβα τι θέλετε να μου πείτε, με το να φέρω και εγώ από την δικιά μου μεριά μηχανικό. Πφφφφ αυτός είναι ένας ηλικιωμένος 80 χρονών που δεν έχει τι να κάνει και σήμερα είπε ας ασχοληθώ με τον δίπλα μου Δεν έχει καμία σημασία πόσο χρονών είναι ο γείτονας σου Σημασία είναι το τι θα κάνεις εσύ ώστε να αποφύγεις τα μπερδέματα και να ζήσετε ειρηνικά ως γείτονες Γιατί και οι δύο είστε παράνομοι αυτό είναι 100% σίγουρο Αν δεν κάνεις εσύ κάτι για να προφυλάξεις τον εαυτό σου θα βγεις εσύ ο παράνομος οποίος θα πληρώσει και ο γείτονας σου θα βγει νόμιμος. Εσύ αποφασίζεις και πράττεις ανάλογως. Μόλις τώρα, Uberalles_gr είπε Άρα είμαι παράνομος σε αυτό που περιέγραψα στο αρχικό μου post; Αν έρθει κλιμάκιο από την πολεοδομία σίγουρα θα βρει και σε εσένα και στον γείτονα σου παρανομίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις