Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μπερδευτεί... τα λεφτά του @ts του τα φαγαν από την delivery? αν ναι γιατί λέει "Ηλεκτρικά/Ηλεκτρονικά" στο -81,45? τι σχέση έχει μια εταιρία φαγητού με αυτή την κατηγορία.

Btw, ξέρουμε πως λειτουργεί το OTP στις άλλες τράπεζες για online αγορές/πληρωμές? ζητάει πάντα OTP ανεξάρτητου ποσού? αν δεν ζητάει για μικρά ποσά πάλι δεν υπάρχει ένα ημερήσιο όριο απ όσο θυμάμαι? πόσο είναι αυτό το όριο? Δηλαδή τι φάση, αν ο @ts είχε μέσα 500 ευρώ θα του τα τρώγανε όλα?

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Έχω μπερδευτεί... τα λεφτά του @ts του τα φαγαν από την delivery? αν ναι γιατί λέει "Ηλεκτρικά/Ηλεκτρονικά" στο -81,45? τι σχέση έχει μια εταιρία φαγητού με αυτή την κατηγορία.

"Ηλεκτρικά/Ηλεκτρονικά" λέει επειδή έτσι είναι κατηγοριοποιημένο το κατάστημα στο οποίο έγινε η αγορά/χρέωση. Άλλο το πως διέρρευσαν τα στοιχεία της κάρτας του ts, και άλλο το που χρησιμοποιήθηκαν.

9 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Btw, ξέρουμε πως λειτουργεί το OTP στις άλλες τράπεζες για online αγορές/πληρωμές? ζητάει πάντα OTP ανεξάρτητου ποσού? αν δεν ζητάει για μικρά ποσά πάλι δεν υπάρχει ένα ημερήσιο όριο απ όσο θυμάμαι? πόσο είναι αυτό το όριο? Δηλαδή τι φάση, αν ο @ts είχε μέσα 500 ευρώ θα του τα τρώγανε όλα?

Όχι δεν ζητάει πάντα, τουλάχιστον στις κάρτες της alpha που ξέρω σίγουρα είναι θέμα του αποδέκτη της πληρωμής αν θα ζητήσει. Το ημερήσιο όριο συνήθως είναι default στα 600€, και ο χρήστης μπορεί να το αλλάξει εάν θέλει μέχρι και τις 3.000€.

Επίσης δεν του τα "έφαγαν" όπως νομίζεις, η κάρτα του χρεώθηκε, το πιθανότερο είναι κάνοντας αμφισβήτηση να τα πάρει πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 minutes ago, Joshua21 said:

"Ηλεκτρικά/Ηλεκτρονικά" λέει επειδή έτσι είναι κατηγοριοποιημένο το κατάστημα στο οποίο έγινε η αγορά/χρέωση. Άλλο το πως διέρρευσαν τα στοιχεία της κάρτας του ts, και άλλο το που χρησιμοποιήθηκαν.

Όχι δεν ζητάει πάντα, τουλάχιστον στις κάρτες της alpha που ξέρω σίγουρα είναι θέμα του αποδέκτη της πληρωμής αν θα ζητήσει. Το ημερήσιο όριο συνήθως είναι default στα 600€, και ο χρήστης μπορεί να το αλλάξει εάν θέλει μέχρι και τις 3.000€.

Επίσης δεν του τα "έφαγαν" όπως νομίζεις, η κάρτα του χρεώθηκε, το πιθανότερο είναι κάνοντας αμφισβήτηση να τα πάρει πίσω.

Τι εννοείς "του αποδέκτη". Έχει ψηφιστεί νόμος που υποχρεώνει την επαλήθευση με SMS για αγορές/πληρωμές. Άμα ήταν έτσι, ποιος θα ζήταγε ΟΤΠ? Εγώ πρόσφατα έκανα μια αγορά από εξωτερικό (που δεν έχει σχέση με τον νόμο μας) και πέρασα από διαδικασία επαλήθευσης (webbanking + sms).

Όσον αφορά το 600, νομίζω αναφέρεσαι στο ημερήσιο όριο ανάληψης. Άλλο αυτό. Αν θυμάμαι καλά ο νόμος έλεγε κάτι για: αγορές κάτω από 25ευρώ δεν θέλουν PIN/SMS μέχρι τα 100 ευρώ ως ημερήσιο όριο. (δεν θυμάμαι καλά αν είναι 100 ή 50, νομίζω 100).

ΥΓ: Προφανώς και θα τα πάρει πίσω. Το θέμα είναι πως έγινε όλο αυτό? bug στο software της εταιρίας delivery έκανε επανειλημμένες χρεώσεις? ή διέρρευσαν τα στοιχεία του σε κάποιον μέσω της εταιρίας delivery φαγητού (πως?)?

ΥΓ2: Επίσης, γιατί μια εταιρία να αποθηκεύει τα στοιχεία της κάρτας σου? αυτά δεν πρέπει να αποθηκεύονται... (μήπως είναι σαν "feauture" ώστε να μην πληκτρολογείς συνέχεια τα στοιχεία της κάρτας σου?)

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, vs_skg είπε

ελαχιστες ελπιδες να ακυρωθούν οι συναλλαγές. Εως μηδαμινές. 

Θα τα παρεις πισω. 

Εννοείται ακυρωνεις την καρτα, ζητας εξυπηρέτηση να σου δωσουν νεα σε 2 μερες

Δεν είναι έτσι εκανα αμφισβήτηση συναλλαγης σε αλφα και μου τα πιστωσαν κανονικά 

Δημοσ.

Ούτρ το amazon ζητάει επιβεβαίωση με OTP. Είναι ανάλογα την εταιρεία που χρησιμοποιεί κάθε κατάστημα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, δεν είναι υποχρεωτικό παντού απ'ότι καταλαβαίνω.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Silverage είπε

Ούτρ το amazon ζητάει επιβεβαίωση με OTP. Είναι ανάλογα την εταιρεία που χρησιμοποιεί κάθε κατάστημα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, δεν είναι υποχρεωτικό παντού απ'ότι καταλαβαίνω.

Είναι υποχρεωτικό εντός ΕΕ μόνο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Τι εννοείς "του αποδέκτη". Έχει ψηφιστεί νόμος που υποχρεώνει την επαλήθευση με SMS για αγορές/πληρωμές. Άμα ήταν έτσι, ποιος θα ζήταγε ΟΤΠ? Εγώ πρόσφατα έκανα μια αγορά από εξωτερικό (που δεν έχει σχέση με τον νόμο μας) και πέρασα από διαδικασία επαλήθευσης (webbanking + sms).

Ότι ακριβώς έγραψα εννοώ, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τον νόμο που - ισχυρίζεσαι πως - υποχρεώνει την επαλήθευση με sms δεν τον γνωρίζω, γνωρίζω όμως από πρώτο χέρι (επειδή πραγματοποιώ δεκάδες αγορές και πληρωμές κάθε μήνα) τι ισχύει στην πραγματικότητα, και αυτό που ισχύει είναι ότι σε κάποιες αγορές/πληρωμές με κάρτα δεν ζητάει επαλήθευση με κωδικό ενώ σε άλλες ζητάει.

Εγώ πρόσφατα έκανα πολλές (και όχι μία) αγορές από εξωτερικό, οι πληρωμές έγιναν με paypal, και δεν μου ζητήθηκε σε καμία επαλήθευση με extrapin. Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου.

Όσον αφορά το 600, νομίζω αναφέρεσαι στο ημερήσιο όριο ανάληψης. Άλλο αυτό. Αν θυμάμαι καλά ο νόμος έλεγε κάτι για: αγορές κάτω από 25ευρώ δεν θέλουν PIN/SMS μέχρι τα 100 ευρώ ως ημερήσιο όριο. (δεν θυμάμαι καλά αν είναι 100 ή 50, νομίζω 100).

Πρώτα από όλα κακώς φαντάζεσαι ότι εννοώ κάτι διαφορετικό από αυτό που γράφω, όταν μιλάμε για αγορές και γράφω για ημερήσιο όριο εννοείται πως αναφέρομαι στο όριο αγορών και όχι στο όριο ανάληψης.

image.png.ea3386148b413a258920fdfa331721d3.png

Επίσης εδώ μιλάμε για αγορές από το ίντερνετ, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το pin της κάρτας, το pin χρειάζεται μόνο για πληρωμές από κάποιο ποσό και πάνω μέσω POS.

ΥΓ: Προφανώς και θα τα πάρει πίσω. Το θέμα είναι πως έγινε όλο αυτό? bug στο software της εταιρίας delivery έκανε επανειλημμένες χρεώσεις? ή διέρρευσαν τα στοιχεία του σε κάποιον μέσω της εταιρίας delivery φαγητού (πως?)?

ΥΓ: Και που θες να ξέρω εγώ?

ΥΓ2: Επίσης, γιατί μια εταιρία να αποθηκεύει τα στοιχεία της κάρτας σου? αυτά δεν πρέπει να αποθηκεύονται... (μήπως είναι σαν "feauture" ώστε να μην πληκτρολογείς συνέχεια τα στοιχεία της κάρτας σου?)

ΥΓ2: Επίσης, που θες να ξέρω εγώ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοούσα authentication στο web banking + SMS...

Όσο για το 600αρι, πρέπει να είναι μέχρι 100ευρώ ημερησίως χωρίς να σου ζητάει ΟΤΠ. Προφανώς και μπορείς να αγοράσεις πέρα από 100 ευρώ, απλά μετά θέλει ΟΤΠ

ΥΓ: Όσο για τα ΥΓ σου, το ερώτημα πήγαινε προς όλους, απλά το σχόλιό σου ήταν η αφορμή.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε

Εννοούσα authentication στο web banking + SMS...

Αυτό είχες γράψει και στο προηγούμενο post, αυτό είχα καταλάβει και εγώ, δεν βοηθάει να επαναλαμβάνεσαι.

Όσο για το 600αρι, πρέπει να είναι μέχρι 100ευρώ ημερησίως χωρίς να σου ζητάει ΟΤΠ. Προφανώς και μπορείς να αγοράσεις πέρα από 100 ευρώ, απλά μετά θέλει ΟΤΠ

Το τι φαντάζεσαι πως ισχύει είναι αδιάφορο.

ΥΓ: Όσο για τα ΥΓ σου, το ερώτημα πήγαινε προς όλους, απλά το σχόλιό σου ήταν η αφορμή.

Να το διευκρινίζεις τότε.

Δημοσ.

Εγώ πάντως, επειδή η κάρτα είναι καταχωρημένη στον λογαριασμό μισθοδοσίας και έχω κάποιο ποσό, δεν την έχω καταχωρήσει πουθενά, μόνο πιο παλιά για αγορές μέσω του Play Store και κατευθείαν την έσβηνα.

Πληρώνω μέσω PayPal το internet και τα ασφάλιστρα οχημάτων και πάντα ζητάει 2SV μέσω sms.Στο κινητό δεν βάζω εφαρμογή της Alpha εφόσον δεν παίρνει security patches, μπαίνω μέσω browser.

Δεν έχει κάποιο site PayPal;Δεν αγοράζω.Ας βάλουν και οι 2 γνωστές εφαρμογές φαγητού PayPal και να μην μας ζαλίζουν με τις διαφημίσεις, δεν τρώμε απ'έξω κάθε μέρα,1 φορά την εβδομάδα καλά είναι.

Τώρα αν έχεις στην κάρτα πχ 250-300€, πόσο άγχος να έχεις;Μάλλον αν έχεις κάποιο μεγάλο ποσό, καλύτερα να το έχεις σε διαφορετικό λογαριασμό.

Δημοσ.
3 minutes ago, AntiCambeR said:

Εγώ πάντως, επειδή η κάρτα είναι καταχωρημένη στον λογαριασμό μισθοδοσίας και έχω κάποιο ποσό, δεν την έχω καταχωρήσει πουθενά, μόνο πιο παλιά για αγορές μέσω του Play Store και κατευθείαν την έσβηνα.

Πληρώνω μέσω PayPal το internet και τα ασφάλιστρα οχημάτων και πάντα ζητάει 2SV μέσω sms.Στο κινητό δεν βάζω εφαρμογή της Alpha εφόσον δεν παίρνει security patches, μπαίνω μέσω browser.

Δεν έχει κάποιο site PayPal;Δεν αγοράζω.Ας βάλουν και οι 2 γνωστές εφαρμογές φαγητού PayPal και να μην μας ζαλίζουν με τις διαφημίσεις, δεν τρώμε απ'έξω κάθε μέρα,1 φορά την εβδομάδα καλά είναι.

Τώρα αν έχεις στην κάρτα πχ 250-300€, πόσο άγχος να έχεις;Μάλλον αν έχεις κάποιο μεγάλο ποσό, καλύτερα να το έχεις σε διαφορετικό λογαριασμό.

έχω βολευτεί με τη revolut και τις μιας χρήσης κάρτες,

στέλνεις έμβασμα ανά κάποια περίοδο και σε ότι site και να μπεις κανεις generate εκείνη την ώρα και πάει

Δημοσ.
Στις 11/8/2021 στις 9:16 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

κάτι τρέχει με  εταιρια ντελιβερυ.

21 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Υποθέτω είναι η γνωστή κόκκινη εταιρεία για delivery. Πριν 3-4 μήνες είχε και ένας φίλος μου θέμα με εκείνους, ένα ΣΚ ξαφνικά έγιναν 2 παραγγελίες αξίας περίπου 80€ και 90€ αντίστοιχα, δεν του ήρθε ποτέ μήνυμα OTP μέσω της Alpha.

Έκανε αμφισβήτηση των συναλλαγών και έβγαλε νέα κάρτα, από τότε την αφαίρεσα και εγώ από εκεί για να έχω κάπως ποιο ήσυχο το κεφάλι μου.

21 ώρες πριν, 3DJIN είπε

μαλλον τους εχουνε χακαρει και εχουν κλεψει χιλιαδες στοιχεια,απλα ακομη φαινεται οτι το κρατανε κρυφο.

19 ώρες πριν, Death_In_Paradise είπε

ο φίλος εβαλε χθες την κάρτα του εκεί, αν τους ειχαν χακάρει και το κρατανε κρυφό, θα ειχε γινει μέρες πριν.

Γιατί δεν λέτε για ποια εταιρία delivery; efood?

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, e-k είπε

Γιατί δεν λέτε για ποια εταιρία delivery; efood?

Δεν θυμαμαι ποια είναι  αλλά το έχω ακούσει απο πολλους ότι με το που εβαλαν την καρτα τους εκεί είχαν περίεργες χρεώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...