fotios86 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημερα, Σημερα με το που ξυπνησα, ειδα OTP sms που μου ηρθαν τα χαραματα για πληρωμη σε αγορες/υπηρεσιες που προφανως δεν εκανα εγω. Κοιταζω στο e-banking και βλεπω οτι εν τελει τα καταφεραν και με χρεωσαν με κανα 90αρι ευρω συνολικα. Τα ποσα που χρεωθηκαν δεν ηταν αυτα που αναγραφοντουσαν στα SMS, οποτε στην ουσια οι πληρωμες εγιναν με τροπο/συστημα οπου δεν ζητειται OTP, οπως συμβαινει σε ορισμενα sites. Στο support της alpha κοιμουνται ακομα, ξυπνανε στις 8. Ομως και παλι ειναι νωρις για να ενημερωσω, ετσι; (θελω να πω δεν εγινε ακομα εγκριση/εκκαθαριση πως το λενε, οποτε εχω ελπιδες να ακυρωθουν οι συναλλαγες;). Μπορω να κανω αμφισβητηση και να παρω τα λεφτα πισω η τα εχασα; (το αγχος μεχρι να με ενημερωσουν) Επισης, την καρτα θα την χρειαστω αυτον τον καιρο, οποτε αν ακυρωθει την εκατσα ε; (απο αποψη παραλαβης νεας) Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από fotios86
Grim Ripper Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Κατευθείαν αμφισβήτηση των συναλλαγών να κάνεις, μην το αφήσεις. Για την κάρτα δυστυχώς δεν νομίζω να έχεις κάποια άλλη επιλογή, εκτός αν μπορέσεις να βγάλεις καμιά revolut/n26 και φορτώνεις εκείνη με έμβασμα κατευθείαν μέσω του λογαριασμού και πληρώνεις μέσω nfc με το κινητό, έστω και προσωρινά μέχρι νσ έρθει η άλλη κάρτα.
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, fotios86 είπε Καλημερα, Σημερα με το που ξυπνησα, ειδα OTP sms που μου ηρθαν τα χαραματα για πληρωμη σε αγορες/υπηρεσιες που προφανως δεν εκανα εγω. Κοιταζω στο e-banking και βλεπω οτι εν τελει τα καταφεραν και με χρεωσαν με κανα 90αρι ευρω συνολικα. Τα ποσα που χρεωθηκαν δεν ηταν αυτα που αναγραφοντουσαν στα SMS, οποτε στην ουσια οι πληρωμες εγιναν με τροπο/συστημα οπου δεν ζητειται OTP, οπως συμβαινει σε ορισμενα sites. Στο support της alpha κοιμουνται ακομα, ξυπνανε στις 8. Ομως και παλι ειναι νωρις για να ενημερωσω, ετσι; (θελω να πω δεν εγινε ακομα εγκριση/εκκαθαριση πως το λενε, οποτε εχω ελπιδες να ακυρωθουν οι συναλλαγες;). Μπορω να κανω αμφισβητηση και να παρω τα λεφτα πισω η τα εχασα; (το αγχος μεχρι να με ενημερωσουν) Επισης, την καρτα θα την χρειαστω αυτον τον καιρο, οποτε αν ακυρωθει την εκατσα ε; (απο αποψη παραλαβης νεας) Μάλλον έβαλες τα στοιχεία της κάρτας σε κάποιο περίεργο site, η σου αντέγραψαν τον αριθμό της κάρτας και το τριψήφιο ασφαλείας.Για να γίνει το 2ο, θα πρέπει να έδωσες την κάρτα και να μην είχες οπτική επαφή γιατί ο πονηρός είχε μακριά το POS. Αν υπάρχει άλλος τρόπος, ας το γράψει κάποιος. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από AntiCambeR
vs_skg Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, fotios86 είπε Καλημερα, Σημερα με το που ξυπνησα, ειδα OTP sms που μου ηρθαν τα χαραματα για πληρωμη σε αγορες/υπηρεσιες που προφανως δεν εκανα εγω. Κοιταζω στο e-banking και βλεπω οτι εν τελει τα καταφεραν και με χρεωσαν με κανα 90αρι ευρω συνολικα. Τα ποσα που χρεωθηκαν δεν ηταν αυτα που αναγραφοντουσαν στα SMS, οποτε στην ουσια οι πληρωμες εγιναν με τροπο/συστημα οπου δεν ζητειται OTP, οπως συμβαινει σε ορισμενα sites. Στο support της alpha κοιμουνται ακομα, ξυπνανε στις 8. Ομως και παλι ειναι νωρις για να ενημερωσω, ετσι; (θελω να πω δεν εγινε ακομα εγκριση/εκκαθαριση πως το λενε, οποτε εχω ελπιδες να ακυρωθουν οι συναλλαγες;). Μπορω να κανω αμφισβητηση και να παρω τα λεφτα πισω η τα εχασα; (το αγχος μεχρι να με ενημερωσουν) Επισης, την καρτα θα την χρειαστω αυτον τον καιρο, οποτε αν ακυρωθει την εκατσα ε; (απο αποψη παραλαβης νεας) ελαχιστες ελπιδες να ακυρωθούν οι συναλλαγές. Εως μηδαμινές. Θα τα παρεις πισω. Εννοείται ακυρωνεις την καρτα, ζητας εξυπηρέτηση να σου δωσουν νεα σε 2 μερες
Dark_son20 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) επειδή λες ότι χρειάζεσαι τη κάρτα, σαν επιλογή έχεις από web banking να κλείσεις τις online συναλλαγές έστω, και μόλις μπορέσεις να κάνεις κανονικά ακύρωση της κάρτας Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από Dark_son20
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε επειδή λες ότι χρειάζεσαι τη κάρτα, σαν επιλογή έχεις από web banking να κλείσεις τις online συναλλαγές έστω, και μόλις μπορέσεις να κάνεις κανονικά ακύρωση της κάρτας Αν κλείσει κάποιος τις συναλλαγές μέσω του e-banking θα μπορεί να κάνει πληρωμές μέσω PayPal στο οποίο θα είναι δηλωμένη η κάρτα; Συναλλαγές εννοούμε μεταφορές χρημάτων και πληρωμές;
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως σου ήρθε ΟΤΡ και με άλλα νούμερα χρέωσης. Από το Internet δεν παίζει να έγινε η αγορά, μήπως έγινε τίποτα από κανένα pos με υποκλοπή και αντιγραφή στοιχείων κάρτας; Ακόμα και εκεί μπορεί να ζητηθεί ένα PIN.
Dark_son20 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 15 minutes ago, AntiCambeR said: Αν κλείσει κάποιος τις συναλλαγές μέσω του e-banking θα μπορεί να κάνει πληρωμές μέσω PayPal στο οποίο θα είναι δηλωμένη η κάρτα; Συναλλαγές εννοούμε μεταφορές χρημάτων και πληρωμές; δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν νομίζω να περνάει το paypal, πληρωμές μέσω της κάρτας online είναι η κατηγορία που κόβει, οπότε οι μεταφορές χρημάτων μέσω ebanking δεν νομίζω ότι κόβονται από εκεί.
Joshua21 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 21 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Αν κλείσει κάποιος τις συναλλαγές μέσω του e-banking θα μπορεί να κάνει πληρωμές μέσω PayPal στο οποίο θα είναι δηλωμένη η κάρτα; Συναλλαγές εννοούμε μεταφορές χρημάτων και πληρωμές; Αυτό που μπορεί να γίνει μέσω e-banking είναι προσωρινό κλείδωμα της κάρτας, και αν κάνεις προσωρινό κλείδωμα δεν θα είναι εφικτή καμία συναλλαγή με κάρτα. Ούτε αγορές, ούτε πληρωμές, ούτε σε ΑΤΜ θα λειτουργεί.
Dark_son20 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Just now, Joshua21 said: Αυτό που μπορεί να γίνει μέσω e-banking είναι προσωρινό κλείδωμα της κάρτας, και αν κάνεις προσωρινό κλείδωμα δεν θα είναι εφικτή καμία συναλλαγή με κάρτα. Ούτε αγορές, ούτε πληρωμές, ούτε σε ΑΤΜ θα λειτουργεί. η alpha έχει βάλει και κατηγορίες 5
Joshua21 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε η alpha έχει βάλει και κατηγορίες Δεν το ήξερα, νόμιζα πως έχει μόνο απενεργοποίηση σαν την Πειραιώς: Thanks
fotios86 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Λοιπον, Αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις! Αρχικα, αυτο που εγινε, που μπορει να ειναι και απλα τυχαιο γεγονος, ειναι οτι εχθες αποθηκευσα τα στοιχεια της καρτας μου στην πιο δημοφιλη υπηρεσια delivery φαγητου. Περα απο εκει, την εχω αποθηκευσει επισης σε εταιρια κινητης (οπου κανω ανανεωσεις στην καρτοκινητη μου) καθως και 1-2 ακομα site του εξωτερικου που πραγματοποιω πολυ συχνα συναλλαγες (σχετικες με domain names) (σε αυτα τα site τα εχω αποθηκευσει τα στοιχεια της καρτας πανω απο 2-3 χρονια και δεν ειχα ποτε καποιο θεμα). Θα τα γραψω αναλυτικα για να υπαρχει, σε οποιον ξανατυχει και επισκεφθει το topic.. Στην εξυπηρετηση, μου ειπε η κοπελα οτι εγιναν πανω απο 40 προσπαθειες χρεωσης της καρτας. Εγω ελαβα SMS για τις 4 προσπαθειες μονο. Οι υπολοιπες εγιναν χωρις να αιτηθει κωδικος. Αν αναρωτιεστε αν γινεται, ναι γινεται. Υπαρχουν site που βαζεις τα στοιχεια της καρτας σου, και δεν σου ζητειται OTP κωδικος απο την τραπεζα σου, προκειμενου να πραγματοποιηθει η συναλλαγη. Οπως καλη ωρα εχθες που καταχωρησα την καρτα στο site που ανεφερα, και εκανα παραγγελια φαγητο, ε δεν ζητησε OTP, ολοκληρωθηκε κατευθειαν και αυτοματα η συναλλαγη. Γι'αυτο λοιπον και καταφεραν να κανουν τις συναλλαγες χωρις OTP κωδικο. Απλα τι γινεται.. Χρησιμοποιω 2 λογαριασμους στην αλφα, και στον δευτερο λογ/σμο (που εχω συνδεσει την καρτα), κανω μεταφορα καθε φορα λιγα λιγα λεφτα απο τον πρωτο (για ασφαλεια μη τυχον γινει κατι, οπως και εγινε) ωστε να καλυψω τις αναγκες/αγορες μου. Ε, ειχα μεσα καπου 93 ευρω, οποτε με μια συναλλαγη μου πηραν 81, και με μια αλλη αλλα 7 ευρω, και μου μειναν και αλλα 5 για μενα. Προφανως με τις υπολοιπες/επομενες συναλλαγες (που επισης δεν ζηταγαν OTP), δεν επαρκουσε το υπολοιπο, οποτε γιαυτο και δεν προχωρησαν. Εαν εβαζαν αγορες μεχρι 5 ευρω, θα τα ειχαν παρει και αυτα. Σας βαζω ενδεικτικα φωτο απο τις κινησεις: [spoiler][/spoiler] (Στα sms, μεσα σε ενα λεπτο μου ηρθαν τα 3 απο τα 4, οποτε φανταζομαι εχουν φτιαξει ενα αυτοματοποιημενο συστημα οπου απλα εισαγουν τα στοιχεια της καρτας που εχουν υποκλεψει και αυτο δοκιμαζει και κανει τις συναλλαγες) Παμε παλι στην εξυπηρετηση.. Η κοπελα μου ειπε οτι πρεπει πρωτα να περιμενω να εγκριθουν οι συναλλαγες (τις εμφανιζει στις προβλεψεις ακομα - ωστοσο ειναι δεσμευμενα τα λεφτα) και επειτα να κανω αιτηση για αμφισβητηση συναλλαγων. Επισης, να ακυρωσω την καρτα γιατι αν και εγω σκεφτομουν να την μπλοκαρω προσωρινα οπως ειπωθηκε και πιο πανω και να την ενεργοποιω λιγο πριν την χρησιμοποιησω καθε φορα (γιατι αυτες τις μερες την χρειαζομαι και θα την χρησιμοποιω συχνα), μου εδωσε να καταλαβω οτι γινεται συνεχεια προσπαθεια εκτελεσης συναλλαγων (και οτι απλα τους μπλοκαρε η alpha το βραδυ, μετα απο τις 40+ συνεχομενες προσπαθειες). Οποτε δλδ θα ειναι ριψοκυνδινο. Εν τελει, την ακυρωσα κατευθειαν και την καρτα. Επισης, αυτο που συνεστησε, ειναι να μην τις αποθηκευουμε πουθενα, σε κανενα site. Anyway, το παθημα εγινε μαθημα. 2 σημαντικα αρνητικα εντοπιζω: 1) Εφοσον εχει περασει οδηγια (νμζ) οτι πρεπει καθε συναλλαγη να ζηταει OTP, κακως η alpha αποδεχεται ακομα καποιο ειδος συναλλαγων, που δεν ζηταει OTP. 2) Εφοσον ειδοποιησα αμεσα, πριν καν εγκριθει η συναλλαγη, επρεπε η τραπεζα να την ακυρωνει επιτοπου, και οχι να περιμενουμε να εγκριθει, και επειτα να υποβαλεις φορμα αμφισβητησης.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Paypal παντού όπου το δέχνονται. ,κάτι τρέχει με εταιρια ντελιβερυ.
Grim Ripper Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Υποθέτω είναι η γνωστή κόκκινη εταιρεία για delivery. Πριν 3-4 μήνες είχε και ένας φίλος μου θέμα με εκείνους, ένα ΣΚ ξαφνικά έγιναν 2 παραγγελίες αξίας περίπου 80€ και 90€ αντίστοιχα, δεν του ήρθε ποτέ μήνυμα OTP μέσω της Alpha. Έκανε αμφισβήτηση των συναλλαγών και έβγαλε νέα κάρτα, από τότε την αφαίρεσα και εγώ από εκεί για να έχω κάπως ποιο ήσυχο το κεφάλι μου. 1
3DJIN Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 μαλλον τους εχουνε χακαρει και εχουν κλεψει χιλιαδες στοιχεια,απλα ακομη φαινεται οτι το κρατανε κρυφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα