Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, εχω μια 100αρα συνδεση cosmote που τα πιανει οντως στο 100%. Το προβλημα ειναι με το router της cosmote Που δεν μπορει να σηκωσει παραπανω απο μια συσκευη στο 2.4 καναλι. Στην δευτερη κρεμαει η ταχυτητα απιστευτα. Τελος παντων στο ενα λαπτοπ πηρα ενα ανταπτορα 5ghz και λυθηκε το προβλημα και στον σταθερο θελω να περασω καλωδιο utp 15 μετρα. Θελω να βαλω πριζακια στον τοιχο για να μην κρεμεται το καλωδιο χυμα αλλα ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι θα εχω απωλειες αν βαλω πριζακια και καλυτερα να φυγει το καλωδιο κατευθειαν απο το router στο pc. Ισχυει αυτο? επισης το cat6 αντι για 5a θα μπορουσαν να βοηθησει σε αυτο το θεμα?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Την ταχύτητα θα την πάρεις όλη και με τα πριζακια. Βέβαια 2 plus πριζακια είναι 2 σημεία που  μπορεί κάποια στιγμή να δώσουν πρόβλημα. 

Εγώ είμαι υπέρ του απλου όπου είναι δυνατόν.

Δημοσ.

Καταρχήν αυτό που είπε ο ηλεκτρολόγος είναι μεγάλη ανακρίβεια. Το UTP Ethernet είναι σχεδιασμένο να αντέχει στα 100m μήκος και μάλιστα με τουλάχιστον 2 πριζάκια στο ενδιάμεσο. Έτσι το στήνουν οι επαγγελματίες και όταν γίνει σωστά δεν έχει ποτέ πρόβλημα. Άρα, εξαρτάται λοιπόν από εσένα σε πόσο μόνιμη και νοικοκυρεμένη λύση θέλεις να φτάσεις. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κρέμεται τίποτα, όπως και συ. Στην περίπτωση σου και το Cat 5e κάνει, αλλά θα προσπαθούσα να βάλω Cat 6, είναι πιο "future-proof". 

• Like 1
Δημοσ.

ο ηλεκτρολογος ειχε εν μερη δικιο. συνηθως οι προεκτασεις στα δικτυα γινονται με χαμηλης ποιοτητας υλικα και με αμφιβολα εργαλεια. αν γινουν με τις προδιαγραφες που πρεπει τοτε  ναι, λειτουγουν οπως πρεπει. αλλα συνηθως γινονται εκπτωσεις σε ολα, απο τα υλικα μεχρι την εργασια. και τοτε ειναι που δημιουργουνται θεματα. ακομη πολλες φορες τα καλωδια ειναι χυμα το πατωμα και με τις συνεχομενες μετακινησεις κοβονται τα καλωδιακια και καταπονειται το καλωδιο και οι πριζες με αποτελεσμα ασθενικη η και καθολου αποδοση. 

• Like 1
Δημοσ.
On 11/08/2021 at 02:46, AkisD said:

Γεια σας, εχω μια 100αρα συνδεση cosmote που τα πιανει οντως στο 100%. Το προβλημα ειναι με το router της cosmote Που δεν μπορει να σηκωσει παραπανω απο μια συσκευη στο 2.4 καναλι. Στην δευτερη κρεμαει η ταχυτητα απιστευτα. Τελος παντων στο ενα λαπτοπ πηρα ενα ανταπτορα 5ghz και λυθηκε το προβλημα και στον σταθερο θελω να περασω καλωδιο utp 15 μετρα. Θελω να βαλω πριζακια στον τοιχο για να μην κρεμεται το καλωδιο χυμα αλλα ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι θα εχω απωλειες αν βαλω πριζακια και καλυτερα να φυγει το καλωδιο κατευθειαν απο το router στο pc. Ισχυει αυτο? επισης το cat6 αντι για 5a θα μπορουσαν να βοηθησει σε αυτο το θεμα?

Ευχαριστω

πες του ηλεκτρολογου να αφησει τα δικτυακα και να ασχοληθει με τα ρευματα μονο.αυτο ελειπε στα  datacenter να ηταν χυμα καλωδια χωρις patch panels

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/8/2021 στις 9:01 ΠΜ, xsterg είπε

ο ηλεκτρολογος ειχε εν μερη δικιο. συνηθως οι προεκτασεις στα δικτυα γινονται με χαμηλης ποιοτητας υλικα και με αμφιβολα εργαλεια. αν γινουν με τις προδιαγραφες που πρεπει τοτε  ναι, λειτουγουν οπως πρεπει. αλλα συνηθως γινονται εκπτωσεις σε ολα, απο τα υλικα μεχρι την εργασια. και τοτε ειναι που δημιουργουνται θεματα. ακομη πολλες φορες τα καλωδια ειναι χυμα το πατωμα και με τις συνεχομενες μετακινησεις κοβονται τα καλωδιακια και καταπονειται το καλωδιο και οι πριζες με αποτελεσμα ασθενικη η και καθολου αποδοση. 

ε άρα πως είχε [εν μέρει] δίκιο ο ηλεκτρολόγος αφού ο ίδιος του πρότεινε επί της ουσίας να αφήσει "τα καλώδια χύμα στο πάτωμα και με τις συνεχόμενες μετακινήσεις να κόβονται κλπ κλπ." 😋 Επίσης, ο ηλεκτρολόγος ΔΕΝ είπε στον υποψήφιο πελάτη "θα έχεις απώλεια με τα πριζάκια ΑΝ βάλουμε υλικά χαμηλής ποιότητας και κάνουμε άρπα κόλα εργασία", αλλά του είπε απλά "θα έχεις απώλεια με τα πριζάκια, τέλος". Οπότε θεωρώ πως είναι λίγο μακριά από το "είχε εν μέρει δίκιο", ας κρατήσουμε ότι του είπε ανακρίβειες, και αυτό με επιείκεια. Αν ήθελε, ας εξηγούσε σωστά στον υποψήφιο πελάτη ότι ο ίδιος δεν νιώθει άνετα να αναλάβει να κάνει τη δουλειά αυτή με την απαιτούμενη μεθοδολογία και ας το άφηνε εκεί.

Δημοσ.
Στις 13/8/2021 στις 11:26 ΜΜ, poulinos είπε

πες του ηλεκτρολογου να αφησει τα δικτυακα και να ασχοληθει με τα ρευματα μονο.αυτο ελειπε στα  datacenter να ηταν χυμα καλωδια χωρις patch panels

θα συμφωνήσω με τον φίλο μου @poulinos να πεις του ηλεκτρολόγου να αφήσει τις εργασίες με δίκτυα υπολογιστών και να κοιτάξει την δική του δουλειά τα ηλεκτρολογικά να κάνει σωστά αλλιώς να σκίσει την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος και να πάει να δώσει ξανά εξετάσεις γιατί κόπηκε

με τις ανακρίβειες και "λακακίες" που λέει

το καλώδιο δικτύου ή αλλιώς UTP για να έχει απώλειες θα πρέπει να ξεπερνάει τα 100μ ή να είναι η χειρότερη ποιότητα που υπάρχει στην αγορά (που ακόμα και στο δημόσιο δεν έχω συναντήσει τέτοιο καλώδιο)

για αυτό TS πάρε καλώδιο UTP CAT6e πάρε και καλές πρίζες δικτύου βρες και έναν τεχνικό που αν ασχολείται με δίκτυα να σου φτιάξει την εγκατάσταση έτσι θα απολαύσεις την ταχύτητα που συγχρονίζει το ROUTER του παρόχου σου.

που να έβλεπες @poulinos κάτι όμορφα Datacenter της FORTHNET στον άγιο στέφανο χύμα τα καλώδια κάτι αρουραίοι να τρέχουν και κάτι άλλα ζωύφια ανάμεσα τους...

Δημοσ.

Ε δεν ήταν τυχαίο που πήρε φωτιά πριν λίγα χρόνια και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Το είχα δει και γω από μέσα και είχα σοκαριστει από τι παλιατζουρα είδα μέσα...

Δημοσ.
On 17/08/2021 at 01:01, ikorolis said:

θα συμφωνήσω με τον φίλο μου @poulinos να πεις του ηλεκτρολόγου να αφήσει τις εργασίες με δίκτυα υπολογιστών και να κοιτάξει την δική του δουλειά τα ηλεκτρολογικά να κάνει σωστά αλλιώς να σκίσει την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος και να πάει να δώσει ξανά εξετάσεις γιατί κόπηκε

με τις ανακρίβειες και "λακακίες" που λέει

το καλώδιο δικτύου ή αλλιώς UTP για να έχει απώλειες θα πρέπει να ξεπερνάει τα 100μ ή να είναι η χειρότερη ποιότητα που υπάρχει στην αγορά (που ακόμα και στο δημόσιο δεν έχω συναντήσει τέτοιο καλώδιο)

για αυτό TS πάρε καλώδιο UTP CAT6e πάρε και καλές πρίζες δικτύου βρες και έναν τεχνικό που αν ασχολείται με δίκτυα να σου φτιάξει την εγκατάσταση έτσι θα απολαύσεις την ταχύτητα που συγχρονίζει το ROUTER του παρόχου σου.

που να έβλεπες @poulinos κάτι όμορφα Datacenter της FORTHNET στον άγιο στέφανο χύμα τα καλώδια κάτι αρουραίοι να τρέχουν και κάτι άλλα ζωύφια ανάμεσα τους...

το ειχα δει το dc.πλεον ειναι στο χρηματιστηριο αθηνων

14 hours ago, eliasbats said:

Ε δεν ήταν τυχαίο που πήρε φωτιά πριν λίγα χρόνια και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Το είχα δει και γω από μέσα και είχα σοκαριστει από τι παλιατζουρα είδα μέσα...

δεν καταστραφηκε ολοσχερως καν. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, eliasbats είπε

καμία σχέση...

το συγκεκριμένο DC δεν πήρε φωτιά ποτέ ούτε καταστράφηκε ολοσχερώς

από τον άγιο στέφανο έχει μεταφερθεί στο χρηματιστήριο αθηνών όπως είπε πολύ σωστά ο @poulinos

βέβαια στον άγιο στέφανο εξακολουθεί και υπάρχει μια εγκατάσταση (δεν ξέρω λεπτομέρειες)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

καμία σχέση...

δεν πήρε φωτιά ποτέ?

https://www.adslgr.com/forum/threads/847679-Ανακοίνωση-Forthnet-σχετικά-με-τεχνικό-πρόβλημα-που-επηρεάζει-εταιρικά-sites-που-φιλοξενούνται-σε-αυτήν
https://www.komotinipress.gr/fotia-erixe-sites-pou-filoxenounte-stin-forthnet-anaxiopisti-pros-tous-pelates-forthnet/

το "σχεδόν ολοσχερώς" ήταν όντως δική μου ανακρίβεια και το ανακαλώ.

Δημοσ.
6 hours ago, ikorolis said:

καμία σχέση...

από τον άγιο στέφανο έχει μεταφερθεί στο χρηματιστήριο αθηνών όπως είπε πολύ σωστά ο @poulinos

βέβαια στον άγιο στέφανο εξακολουθεί και υπάρχει μια εγκατάσταση (δεν ξέρω λεπτομέρειες)

σωστα υπαρχει εγκατασταση near by. 

4 hours ago, eliasbats said:

δεν καηκε εξοπλισμος. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...