Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πείτε βρε παιδιά...πότε,πού και πώς κάνατε το πρώτο σας τσιγάρο;Σε ποια ηλικία;Το συνεχίσατε ή το σιχαθήκατε από την πρώτη σας δοκιμή;

Επεξ/σία από Despan
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Despan είπε

Για πείτε βρε παιδιά...πότε,πού και πώς κάνατε το πρώτο σας τσιγάρο;Σε ποια ηλικία;Το συνεχίσατε ή το σιχαθήκατε από την πρώτη σας δοκιμή;

Το πρώτο μου τσιγάρο ήταν σε μικρή ηλικία μιας και οι γονείς μου κάπνιζαν. Αλλά δε θυμάμαι πολλά. Θυμάμαι όμως ότι τότε τα είχαν αποκτήσει οι γονείς μου δωρεάν. Σαν διαφημιστικά δηλαδή, πριν καν τα προειδοποιητικά (εννοώ με τα μεγάλα ασπρόμαυρα αυτοκόλλητα). Από περιέργεια τα δοκίμασα αλλά μετά το άφησα γιατί δε μου άρεσε. Αρκετά χρόνια μετά στην πρώτη λυκείου και ένας φίλος μου αγόραζε συχνά πυκνά καπνό για τους γονείς του. Γυρνώντας από το σχολείο, σταματούσαμε στο περίπτερο και έπαιρνε τσιγάρα ή καπνό. Κάποια στιγμή και εγώ πήρα ένα πακέτο να δοκιμάσω. Από τότε κόλλησα και δοκίμαζα ένα σωρό. Από Άσσος μαλακό μέχρι Καρέλια Excellence. Συν δοκιμές από πουράκια (αυτά τα φθηνά με 2€ τα 20 αν θυμάμαι καλά)

Μετά το σταμάτησα γιατί πολύ απλά δεν είχα εθιστεί στην νικοτίνη τόσο μιας και τελευταία το είχα γυρίσει σε ελαφριά τσιγάρα. Τώρα κάνω GLO που είναι θερμαινόμενος καπνός. Δε νομίζω να πιάσω ξανά τσιγάρο. Κάποια στιγμή θα βαρεθώ και το GLO και ίσως το γυρίσω σε ηλεκτρονικό. Ποιος ξέρει.

• Like 1
Δημοσ.

4~5 χρονών, πήρα το τσιγάρο του παππού που είχε ξεχάσει στο τασάκι και προσπάθησα να μιμηθώ αυτόν και τον πατέρα μου που ήταν καμινάδες. Περιέργεια. Ακόμα θυμάμαι το κάψιμο που ένιωσα στα ρουθούνια και το αντανακλαστικό βήξιμο, όταν καταλάθος ρούφηξα (δεν είχα καταλάβει τι και πως). Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στο ότι δεν κάπνισα ποτέ (έκτοτε). 

Τι μου θύμησες..

• Like 1
Δημοσ.

Η μητέρα μου κάπνιζε λίγα τσιγάρα αραιά και που για ένα διάστημα της ζωής της, εγώ νευρίαζα και της έπαιρνα τα πακέτα και τα έκρυβα για να μην καπνίζει. Σε κάποια φάση άφησε ένα τσιγάρο κάπου και είπα να το πάρω να το δοκιμάσω χωρίς να ακουμπήσω τα χείλη μου επάνω στο τσιγάρο απλά να κάνω μια εισπνοή να δω αν θα μου αρέσει και πως διάολο υπάρχουν άτομα που καπνίζουν. Στα πρώτα δέκατα του δευτερολέπτου είδα τα ραδίκια ανάποδα, ένα αίσθημα απερίγραπτο στους πνεύμονες, κάψιμο μαζί με κάτι άλλο, ζάλη, δάκρυ στα μάτια, τρελός βήχας σε σημείο πνιγμού. Παράτησα το τσιγάρο από την θέση που το πήρα και επιβεβαίωσα πως έκανα μια μ....... και μισή. Αυτό βέβαια δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο στο ότι δεν κάπνισα ποτέ. Ποτέ μου δεν μου άρεσε να βλέπω ανθρώπους να καπνίζουν, η μυρωδιά του καπνού και γενικά αυτό το πράγμα σαν συνήθειο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρχισα να καπνίζω στα 15 και το έκοψα στα 40. Όταν άρχισα ήθελα να είμαι οργανωμένος τρομάρα μου, οπότε πριν ακόμα κάνω το πρώτο μου τσιγάρο πήγα στο περίπτερο για να πάρω πακέτο. Οι γονείς μου Winston καπνίζανε εκείνο το καιρό, αλλά τότε μόλις είχαν βγει Ελλάδα και διαφημίζονταν παντού τα Chesterfield (έτσι έδειχναν τα πακέτα). Πάω λοιπόν στον περιπτερά, και του λέω "ένα Chesterfield", μου απαντάει "Μπλέ ή Κόκκινο" και τον κοίταζα σαν χάνος γιατί δεν είχα πάρει χαμπάρι πως είχε επιλογές.

Τα πήρα και τα δύο lol.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...