Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχάριος σε Linux και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να δημιουργήσεις bootable Ubuntu USB φλασάκι με δυνατότητα όμως αποθήκευσης αλλαγών (πχ εγκατάσταση εφαρμογών, ρυθμίσεις συστήματος, αποθήκευση αρχείων κλπ).

Δηλαδή εγκατάσταση κατά κάποιο τρόπο  στο φλασάκι και όχι "δοκιμή χωρίς εγκατάσταση" γιατί κάθε φορά που bootάρω από live usb  χάνονται όλα.

Σκέφτομαι ότι θα είναι πολύ βολικό να έχω το δικό μου Ubuntu παραμετροποιημένο και να το χρησιμοποιώ όπου θέλω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Επεξ/σία από iron_dk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gakos1112 είπε

How to make a persistent live Ubuntu USB with more than 4GB

https://askubuntu.com/questions/397481/how-to-make-a-persistent-live-ubuntu-usb-with-more-than-4gb

How to install Ubuntu on USB key with persistence // Easy step by step guide

https://youtu.be/g1tZ7X0U-8c

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω για πηγή ένα live DVD αντί για το USB key που προτείνεται στο video;

Το live DVD δημιουργήθηκε με το CDBurnerXP από το αρχείο iso "ubuntu-20.04.2.0-desktop-amd64" σε WIN 10...

Επεξ/σία από iron_dk
Δημοσ.
14 ώρες πριν, iron_dk είπε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω για πηγή ένα live DVD αντί για το USB key που προτείνεται στο video;

Το live DVD δημιουργήθηκε με το CDBurnerXP από το αρχείο iso "ubuntu-20.04.2.0-desktop-amd64" σε WIN 10...

Κανε ενα dualboot  στα windows ποια διανομη θελεις και κανε την εγκατασταση σ'εναν ssd με εξωτερικο καλωδιο σε sata-usb 3  και δουλευε τα απο κει , αν θελεις να τα παιρνεις μαζι σου και να τα δουλευεις σε αλλο μηχανημα το στικακι ειναι οτι καλυτερο.

Εγω τα εχω για να σε δωσω ενα παραδειγμα σε 2ο Nvme 128αρη & το dualboot ειναι στον 1ο απο τα win , το επιλεγω εγω μεσα απο το UEFI ποιο ν'ανοιξει και τι , ουτως η αλλως τα win εχουν την τυφλα τους τη μαυρη και ουτε τα βλεπουν , απο την αλλη ομως εσυ βλεπεις τα win

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...