Volsatha13 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 53 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν είναι λάθος να ακολουθεί κανείς μια τέτοια τακτική. Και εγώ μάλιστα, στην ίδια λογική προσπαθούσα (μέχρι πρότινος) να κινηθώ. Θες από οικολογική συνείδηση, θες από οικονομία, θες από ευαισθησία στα κλιματιστικά. Όμως, θα πρέπει να συνυπολογίσεις πολλούς παράγοντες (πέρα από αυτόν, των ευπαθών ομάδων), όπως περιοχή κατασκευής (άλλο Πατήσια, άλλο Δάσος Χαϊδαρίου, άλλο Εκάλη), υψόμετρο κατοικίας - διαμερίσματος (άλλο ημιόροφος, άλλο 5ος όροφος), είδος κατασκευής (άλλο τυφλό διαμέρισμα, άλλο διαμπερές), προσανατολισμός, μονώσεις (άλλο στον 5ο και να έχει 6ο από πάνω και άλλο 5ος με την ταράτσα - ενδεχομένως αμόνωτη ή με πλημμελή μόνωση, από πάνω -). Θέλω λοιπόν να πω ότι μπορεί ο φετινός να ήταν αφόρητος για σένα και πολλούς άλλους τυχερούς, ωστόσο υπήρχαν άνθρωποι που εδώ και χρόνια αποτελούσε για αυτούς μονόδρομο, η λύση του κλιματισμού. Σ’ ευχαριστώ για τον πολύ ενδελεχή σχολιασμό και ενστερνίζομαι την ιδεολογική άποψή σου. Ναι, μερικώς τα έλαβαν όλα αυτά υπόψη οι γονείς μου κατά την ανέγερση της εξοχικής μονοκατοικίας. Ιδίως φρόντισαν για την αντισεισμικότητα της οικοδομής με κολώνες σε σχήμα Γ, φελιζόλ για μόνωση κοκ. Η προνομιακή θέση του οικοπέδου, Α-Δ σε μικρό ύψωμα βοηθά να μας δροσίζει κάθε καλοκαίρι η θαλασσινή αύρα. Φέτος, θες η ηλικία των γονιών μου, θες η κλιματική κρίση, θες η τηλέοραση, η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά. Γι’αυτό, θεώρησα απαραίτητη την τοποθέτηση μιας μονάδας κλιματιστικού στο δυτικό υπνοδωμάτιο. Να βρίσκουν λίγη δροσιά όταν σφίγγουν οι ζέστες. Δεν νομίζω να έχω προβεί σε υπερβολή. Ειλικρίνεια και σεβασμό στον χρόνο μου ζητώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα