Προς το περιεχόμενο

Engine light

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα το πρωί μου άναψε λαμπάκι μηχανής και υποψιάζομαι ότι είναι τρόμπα βενζίνης επειδή φαίνεται ότι δεν τροφοδοτεί καλά. Τη μία παίρνει μπροστά την άλλη όχι (παίρνει τη 2 - 3η φορά). Αντίστοιχα σβήνει το warning και μετά το βγάζει πάλι.

Ο μηχανικός μου και άλλο ένα συνεργείο που γνωρίζω είναι κλειστά μέχρι Σεπτέμβρη. Ψάχνω συνεργείo που να γνωρίζετε τι δουλειά κάνουν για να πάω για μία επίσκεψη 🙂
Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

Μάρκα, μοντέλο, περιοχή; 
Συνήθως η τρόμπα βενζίνης πάει μία και έξω η σταματάει μόλις ζεσταθεί. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, G.bar είπε

Μάρκα, μοντέλο, περιοχή; 

Και δεν ανάβει και λαμπακι απο τρόμπα .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, G.bar said:

Μάρκα, μοντέλο, περιοχή; 

Σόρρυ, παράλειψη μου. Χαλάνδρι αλλά μπορώ να πάω γενικά στην Αττική. Πήγα σε 5 συνεργεία αλλά δεν εξυπηρετούν καθώς είναι φουλ λόγω 15/8. 
Η τρόμπα μπορεί να σε πάει και 2-3 μήνες μέχρι να σε αφήσει. Citroen αλλά δεν παίζει ρόλο αυτή τη στιγμή προσπαθώ να βρω ένα συνεργείο που να ξέρουν τι κάνουν . 

2 hours ago, Ukforthemoment said:

Και δεν ανάβει και λαμπακι απο τρόμπα .

Απ' όσο γνωρίζω ανάβει κανονικά. Εννοώ αν δεν κάνει καλή καύση, τότε το διαβάζει. Κάνω λάθος; 

Επεξ/σία από M A T R I X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, M A T R I X είπε

Απ' όσο γνωρίζω ανάβει κανονικά. Εννοώ αν δεν κάνει καλή καύση, τότε το διαβάζει. Κάνω λάθος; 

Είναι πολύ πιθανότερο να είναι κάποιος αισθητήρας που θέλει αλλαγή, ή νοθευμένη βενζίνη, παρά τρόμπα. Έχω αλλάξει 2 καμένες τρόμπες σε Γαλλικό αυτοκίνητο και ποτέ δεν μου είχε ανάψει λαμπάκι.
Επίσης το μάτι στο στρόφαλο  έχει τέτοια συμπτώματα που περιγράφεις.

Επεξ/σία από G.bar
Δημοσ.
On 11/08/2021 at 12:09, G.bar said:

Είναι πολύ πιθανότερο να είναι κάποιος αισθητήρας που θέλει αλλαγή, ή νοθευμένη βενζίνη, παρά τρόμπα. Έχω αλλάξει 2 καμένες τρόμπες σε Γαλλικό αυτοκίνητο και ποτέ δεν μου είχε ανάψει λαμπάκι.
Επίσης το μάτι στο στρόφαλο  έχει τέτοια συμπτώματα που περιγράφεις.

Σε ευχαριστώ @G.bar
Δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη ακόμα. Όσα συνεργεία βρήκα ανοιχτά με έβαζαν αναμονή λόγω ημερών/δουλειάς και μπορούσαν να μου κάνουν μόνο διαγνωστικό, αλλά όποτε ήθελα να πάω συνεργείο , παίρνει με την 1η μπροστά και σβήνει το λαμπάκι. Μόνο σε άκυρες ώρες μου το κάνει και ανάβει με αποτέλεσμα να μην έχω καταφέρει να το περάσω ούτε για διαγνωστικό..οπότε δεν ξέρω ακόμα τι συμβαίνει. Σήμερα το πρωί για παράδειγμα κατέβηκα να το ελέγξω. Δεν πήρε με την πρώτη και άναψε το λαμπάκι. Βρήκα κάτι 24ωρα συνεργεία μπας και πάω για διάγνωση επιτόπου, αλλά μου είπαν μετά τις 08.30. Το έκανα μία βόλτα και όταν γύρισα το έσβησα και το ξανά έβαλα μπροστά , πήρε με την πρώτη και έσβησε το λαμπάκι. Αρχίζω να πιστεύω ότι το κάνει μόνο όταν είναι κρύο το αμάξι. Δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι άλλο. Επίσης ένιωθα ένα μικρό ρετάρισμα 

Δημοσ.

Αν ημουν στην αθηνα θα σου εφερνα το obd scanner να το βλεπαμε επιτοπου. Τωρα αναγκαστικα αναμονη.  Δυστυχως προβλεψεις δεν μπορουν να γινουν , μονο που επειδη το κανει σπασμωδικα μηπως ο αισθητηρας maf εχει βρωμικο νημα και δεν ενημερωνει σωστα ( εχει spikes) τη pcm για τη ρυθμιση του μειγματος

• Like 1
Δημοσ.
On 14/08/2021 at 08:33, Ribopaido said:

Αν ημουν στην αθηνα θα σου εφερνα το obd scanner να το βλεπαμε επιτοπου. Τωρα αναγκαστικα αναμονη.  Δυστυχως προβλεψεις δεν μπορουν να γινουν , μονο που επειδη το κανει σπασμωδικα μηπως ο αισθητηρας maf εχει βρωμικο νημα και δεν ενημερωνει σωστα ( εχει spikes) τη pcm για τη ρυθμιση του μειγματος

Χρόνια Πολλά μάγκες.
Σε ευχαριστώ πολύ @Ribopaido δυστυχώς αναμονή ναι. Ελπίζω από βδομάδα να ανοίξει κανένα πιο έμπιστο.

On 14/08/2021 at 09:52, Ukforthemoment said:

To  οτι μια ανάβει λαμπάκι και την επόμενη σβήνει δεν σημαίνει ότι δεν καταχωρεί την βλάβη.Αυτή την καταχωρηση ένα σωστό scanner την βρίσκει.

Σε 2-3 που ρώτησα έφαγα άκυρο ότι χωρίς λαμπάκι δεν μπορούμε να βρούμε το error. Απ' ότι καταλαβαίνω χωρίς διαγνωστικό της citroen δεν βρίσκουν τίποτα άμα έχει σβήσει, γιατί και εγώ στον μηχανικό μου στο παρελθόν έχω βρει το πρόβλημα χωρίς λαμπάκι επειδή το είχε καταχωρήσει. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εν τέλει ήταν πρόβλημα στην ασφαλειοθήκη. Καμία σχέση δηλαδή. Και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα που το πήγα στον Μακρή στο Γαλάτσι , επειδή ήταν το μόνο συνεργείο που είχα βρει ανοιχτό, μου έβγαλε ότι να ναι. Πάλι καλά που δεν άλλαξα όλα όσα πρότεινε. 
Ενημερωτικά και μόνο.

Σας ευχαριστώ και πάλι. Μπορεί να κλείσει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Εν τέλει ήταν πρόβλημα στην ασφαλειοθήκη. Καμία σχέση δηλαδή. Και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα που το πήγα στον Μακρή στο Γαλάτσι , επειδή ήταν το μόνο συνεργείο που είχα βρει ανοιχτό, μου έβγαλε ότι να ναι. Πάλι καλά που δεν άλλαξα όλα όσα πρότεινε. 
Ενημερωτικά και μόνο.

Σας ευχαριστώ και πάλι. Μπορεί να κλείσει. 

Citroen C4;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...