melodicpunk Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Καλημέρα παιδιά. Επιτέλους θα βγάλω δίπλωμα για την μηχανή. Οδηγική εμπειρία με συμπλέκτη δεν υπάρχει καθώς όλα τα χρόνια οδηγούσα παπιά. Μεγάλη αγάπη είναι οι μικρές (250cc) cafe racer τύπου cm250, gn 250 κλπ. Η αρχή μου φαίνεται βουνό λόγο ηλικίας (ειμαι 30), μπορώ να καταλάβω την όλη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων αλλά..Έχω τις εξής απορίες μήπως και κάνουν ευκολότερη την οδήγηση. 1. Quick shifter, μπορεί να μπει σε αυτές τις μηχανές ή όχι λόγο των χαμηλών κυβικών και της παλαιότητας; 2. έστω ότι μπαίνει. Δουλεύει και για ανέβασμα αλλά και κατέβασμα; 3. Το μηχανικό κιβώτιο μπορεί να μετατραπεί σε αυτόματο ή ημιαυτόματο; 4. Έχω σκεφτεί ακόμα και να βάλω κινητήρα από παπί. Κάτί τέτοιο πέρα από το ότι θα είναι η μηχανή τσίρκο, γίνεται; 5. Άλλες προτάσεις; Την μηχανή την θέλω για μέσα στην πόλη και μικρές αποδράσεις σε γύρω περιοχές στη θεσσαλία. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, ταχύτητα και μεγάλα ταξίδια. Αυτά!! Σας ευχαριστω πολυ.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Πόσο δύσκολο είναι να συγχρονίσεις χερι και πόδι;Δεν το λεω ειρωνικά. 4
NikosKallithea Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Το Quick shifter δεν μπαίνει σε ολες τις μοτοσυκλέτες, ελέγχεται απο την cpu, πρεπει να ρωτησεις για το συγκεκριμένο μοντελο που σε ενδιαφέρει, ασε οου πλήρως λειτουργικό Quick shifter έχουν πολύ λίγες, στις περισσότερες δουλεύει μονο στο ανέβασμα. Ο συμπλέκτης στις μοτοσυκλέτες είναι το προσόν και ελέγχεται πολύ πιο ευκολα η μοτοσυκλέτα στον δρόμο, στο φρενάρισμα, στις στροφες παντού, σε σχέση με τα κάθε είδους αυτόματα που δεν παρέχουν αυτή την ασφάλεια. Είναι θέμα μόλις μερικών ωρών να μάθεις τον συμπλέκτη εφόσον εχεις σχετική πείρα απο μοτοσυκλέτες 5
mp123 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, melodicpunk είπε Καλημέρα παιδιά. Επιτέλους θα βγάλω δίπλωμα για την μηχανή. Οδηγική εμπειρία με συμπλέκτη δεν υπάρχει καθώς όλα τα χρόνια οδηγούσα παπιά. Μεγάλη αγάπη είναι οι μικρές (250cc) cafe racer τύπου cm250, gn 250 κλπ. Η αρχή μου φαίνεται βουνό λόγο ηλικίας (ειμαι 30), μπορώ να καταλάβω την όλη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων αλλά..Έχω τις εξής απορίες μήπως και κάνουν ευκολότερη την οδήγηση. 1. Quick shifter, μπορεί να μπει σε αυτές τις μηχανές ή όχι λόγο των χαμηλών κυβικών και της παλαιότητας; 2. έστω ότι μπαίνει. Δουλεύει και για ανέβασμα αλλά και κατέβασμα; 3. Το μηχανικό κιβώτιο μπορεί να μετατραπεί σε αυτόματο ή ημιαυτόματο; 4. Έχω σκεφτεί ακόμα και να βάλω κινητήρα από παπί. Κάτί τέτοιο πέρα από το ότι θα είναι η μηχανή τσίρκο, γίνεται; 5. Άλλες προτάσεις; Την μηχανή την θέλω για μέσα στην πόλη και μικρές αποδράσεις σε γύρω περιοχές στη θεσσαλία. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, ταχύτητα και μεγάλα ταξίδια. Αυτά!! Σας ευχαριστω πολυ. Honda nc750 dct . Τα έχεις ολα σε ένα. 3
G.bar Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Σε μια μέρα θα έχεις μάθει τον συμπλέκτη και θα γελάς με αυτά που σκεφτόσουν περί μοτέρ παπιού και shifter. 7
bill999r Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 18 ώρες πριν, G.bar είπε Σε μια μέρα θα έχεις μάθει τον συμπλέκτη και θα γελάς με αυτά που σκεφτόσουν περί μοτέρ παπιού και shifter. Εντάξει όχι και σε μια μέρα.... θέλει λίγο περισσότερο αλλά όλα είναι θέμα εμπειρίας.... 1
visualizer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αν έχεις εμπειρία από αμάξι σε μια μέρα άνετα το μαθαίνεις , προφανώς δεν θα γίνονται πάντα σωστά οι αλλαγές αλλά με τον χρόνο θα είναι παιχνιδάκι . Αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία θα σου πάρει αρκετό χρόνο αλλά δεν υπαρχει περίπτωση να μην το καταφέρεις .Έβλεπα κάτι παιδιά που δίναν μαζί μου και δεν είχαν εμπειρία αποσυμπλεκτη και το θέαμα ήταν αστείο αλλά στο τέλος τα κατάφεραν 👍 Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2021 από visualizer 1
Dark_son20 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 cafe racer και αυτόματο δεν πάει ρε συ... δεν είναι τόσο δύσκολο, θα το μάθεις και μετά θα λες τι σκεφτόμουν όλες αυτές τις πατέντες 1
greekfragma Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 μου ρθε στο μυαλό εικόνα cafe racer να φεύγει με ανεβάσματα quikshifter από τη καφετέρια στο Σύνταγμα.....άντερο δε μου μεινε! 🤣 1
StamTheMan Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Κατσε φρονιμα που θες QS σε cafe. Δεν ειναι τιποτα να μαθεις συμπλεκτη στη μηχανη. Προχωρας στη μηχανη που αγαπας,οπως την ηθελε ο θεος να ειναι! 2
melodicpunk Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Η αρχη φαινεται βουνο, ισως να φταιει και η ηλικια. Κατι παραπανω θα ξερετε για να μου λετε οτι με εξασκηση θα το μαθω αργα η γρηγορα. 1
pano Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 19 ώρες πριν, melodicpunk είπε Η αρχη φαινεται βουνο, ισως να φταιει και η ηλικια. Βρε αδερφέ ήμαρτον ποιά ηλικία 30άρης είσαι,σε 1 βδομάδα συμπλεκτάρισμα- πρώτη και το πας ''καντήλι''🏍️ 2
NickTG Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Ίδια ηλικία πήρα το δίπλωμα. Την πρώτη μέρα που ξεκίνησα μαθήματα οδηγούσα κανονικά τη μηχανή της σχολής χωρίς πρόβλημα.
melodicpunk Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Μαγκες μου τελικα ο συμπλεκτης δεν ειναι τιποτα...μη πω και καλυτερα με συμπλεκτη παρα το παπι...τα θαλασσωσα ομως στο αργο. Βασικα ολοκληρη τρικυμια. Ενω στην εξασκηση ολα κομπλε στην εξεταση επειδη ειχα λιγη ωρα να την πιασω την μηχανη το εχασα ντιπ. Ρε τι τραβαει ο κοσμος για να οδηγησει ενα gn250. Εχετε να μου προτείνετε κανα κολπο; (σταση σωματος κλπ). Η μηχανη της σχολης ειναι μια suzuki 400αρα αλλα θα σας γελασω για το μοντελο, για gsx μου φαινεται. 1
Sheogorath Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στο αργό αν σε δυσκολεύει μόνιμο συμπλεκτάρισμα, βρε λίιιιγο πριν δαγκώσει ο συμπλέκτης και απλά παίξε με το γκάζι. Πχ δεν θα έχεις 3Κ σταθερά αλλά θα παίζεις 3-5Κ. Μλκία, αλλά για αρχή, είναι μια λύση. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2021 από Sheogorath 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα