ribo7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Έχω ένα ζευγάρι TP-Link Poweline, συγκεκριμένα το TP-LINK-PA7017P-Kit-v4. Το ένα δίπλα στο router στο ισόγειο, το άλλο στον 1ο όροφο όπου με ενδιαφέρει μόνο το ethernet καλώδιο. Θέλω όμως να ενισχύσω το wifi και σε 2ο όροφο. Άρα σκέφτομαι να αγοράσω ένα ακόμα κομμάτι (TP-Link λογικά, για να συγχρονίσουν) που να το βάλω στον 2ο και να δουλεύει ως access point (να συνδέομαι ασύρματα δλδ). Έχω δει το TP-LINK-TL-WPA4220-v5 αλλά έχω μερικές ερωτήσεις: Έχει wifi clone αλλά θα παίζει καλά? Το να βάλεις ίδιο ssid/pwd βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα που αν μετακινείσαι στους ορόφους το κινητό θα αλλάζει δίκτυα, σωστά? Μιας και το clone δεν είναι mesh φάση (αν έχω καταλάβει σωστά). Επίσης, από τη στιγμή που έχω ήδη συνδεδεμένο κύριο κομμάτι δίπλα στο router (από το PA7017P kit), δε με ενδιαφέρει να πάρω το TP-LINK-TL-WPA4220KIT-v5. Αλλά μιας και η διαφορά τιμής είναι μικρή, πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το 2ο κομμάτι του kit? Σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα για ethernet? Ή αυτά τα kit θέλουν το ένα κομμάτι να είναι το βασικό δίπλα στο router? Υπάρχει κάποιο άλλο οικονομικό plc wifi? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Αν θες να κάνεις κάτι σωστό με wifi, πάρε mesh και κατάργησε το powerline. Διαβασε ότι έχει γραφεί εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ribo7 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι το κοιτάω και για Mesh λύση. Το κεντρικό Mesh μόνο με ethernet συνδέεται στο router? Είναι λίγο περίεργη η διαρύθμιση, το router ειναι μέσα σε ντουλάπακι ουσιαστικά που είναι οι μετρητές. Και δε πολυχωράει να συνδέσω την κεντρική Mesh συσκευή. Ίσως αν κάποιο συνδέεται ασύρματα στο router, να βόλευε. Edit: Αν βάλω μια κεντρική μονάδα Mesh πάνω σε Powerline plug που έχει ethernet θύρα (στην πιο κοντινή πρίζα στο router), θεωρητικά αυτή η μονάδα είναι σα να είναι συνδεδεμένη ενσύρματα στο router, σωστά? Και οι άλλες μονάδες mesh θα παίζουν ασύρματα. Ξέρω, μπλέκονται πολλά αλλά δε βοηθάει η διαρύθμιση και οι πρίζες. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2021 από ribo7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Σε κάθε περίπτωση όμως θα έχεις καταργήσει το ασύρματο σε όλο το σπίτι και θα έχεις εξολοκλήρου ασύρματο μόνο με mesh. Αυτή είναι η σωστή υλοποίηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα