Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο επομένως αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ή να με κατευθύνει, ευχαριστώ.

έχω ένα ακίνητο υπό του νόμου Κατσέλη καθώς δεν μπορώ να πληρώσω το γάμο στην τράπεζα. το πόσο όμως που καλούμαι να πληρώσω προφανώς διαρκώς αυξάνεται όσο δεν πληρώνω.

σκέφτομαι να πουλήσω το ακίνητο ενώ υπάρχει το χρέος ώστε να ξεχρεώσω και το χρέος και να μου μείνει κέρδος αλλά στην τράπεζα μου είπανε ότι αυτό δεν γίνεται.

άλλοι πάλι μου πρότειναν να ψάξω δικηγόρο και να βρούμε κάποιον τρόπο αν υπάρχει ώστε και το ακίνητο να πουληθεί και να φύγει το χρέος από πάνω μου και να μου μείνει όποιο κέρδος μείνει.

ακόμη και να γινόταν διαγραφή ενός τμήματος από το χρέος θα είμαι μηχανοποιημένο σε άλλα ιδανικά θέλω να το πουλήσω και να φύγει από πάνω μου.

έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία?

η δικηγόρος που να μπορεί να μου προτείνει μεμονωμένα ή γραφείο να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Δημοσ.

Βοήθησε μας λίγο να καταλάβουμε ( εμένα τουλάχιστον ). Μιας και είχα και γώ ακίνητο στον νόμο Κατσέλη και πριν 1 χρόνο ξέμπλεξα . Έχει γίνει κάποιο δικαστήριο ;

Δημοσ.
On 10/08/2021 at 09:16, LabrakisG1992 said:

Βοήθησε μας λίγο να καταλάβουμε ( εμένα τουλάχιστον ). Μιας και είχα και γώ ακίνητο στον νόμο Κατσέλη και πριν 1 χρόνο ξέμπλεξα . Έχει γίνει κάποιο δικαστήριο ;

είχα δάνειο από την τράπεζα το οποίο μου είπαν ότι αυτό δεν ρυθμίζεται και έτσι μπήκα στο νόμο Κατσέλη. ήταν να πάμε σε δικαστήριο αλλά με την πρώτη καραντίνα και το δικαστήριο ακυρώθηκε και έχω βγει εκτός νόμου.

τώρα χρωστάω στην τράπεζα 38.000 περίπου και κάποια άλλα στο υπουργείο (μάλλον για το διάστημα που ήμουνα υπό του νόμου Κατσέλη)

η τράπεζα δεν με κυνηγάει αλλά θέλω να τελειώνω με αυτό το θέμα

Δημοσ.

Άμα είσαι άτομο άξιο εμπιστοσύνης και έχεις κάποιον συγγενή φίλο γνωστό να σου δώσει να ξεχρεώσεις και μετά αφού καθαρίσεις να σου δώσει το υπόλοιπο ποσό, έχει καλώς αλλά δύσκολα να διακινδυνεύσει κάποιος κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, embrance είπε

δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο επομένως αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ή να με κατευθύνει, ευχαριστώ.

έχω ένα ακίνητο υπό του νόμου Κατσέλη καθώς δεν μπορώ να πληρώσω το γάμο στην τράπεζα. το πόσο όμως που καλούμαι να πληρώσω προφανώς διαρκώς αυξάνεται όσο δεν πληρώνω.

σκέφτομαι να πουλήσω το ακίνητο ενώ υπάρχει το χρέος ώστε να ξεχρεώσω και το χρέος και να μου μείνει κέρδος αλλά στην τράπεζα μου είπανε ότι αυτό δεν γίνεται.

άλλοι πάλι μου πρότειναν να ψάξω δικηγόρο και να βρούμε κάποιον τρόπο αν υπάρχει ώστε και το ακίνητο να πουληθεί και να φύγει το χρέος από πάνω μου και να μου μείνει όποιο κέρδος μείνει.

ακόμη και να γινόταν διαγραφή ενός τμήματος από το χρέος θα είμαι μηχανοποιημένο σε άλλα ιδανικά θέλω να το πουλήσω και να φύγει από πάνω μου.

έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία?

η δικηγόρος που να μπορεί να μου προτείνει μεμονωμένα ή γραφείο να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Το να το πουλήσεις και μετά να περιμένει η τράπεζα τα χρήματα της δεν γίνεται. Όμως εάν το πουλήσεις (σε τιμή που να έχεις αφαιρέσει το υπόλοιπο ποσό του δανείου) και αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου ο αγοραστής σίγουρα γίνεται.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

Το να το πουλήσεις και μετά να περιμένει η τράπεζα τα χρήματα της δεν γίνεται. Όμως εάν το πουλήσεις (σε τιμή που να έχεις αφαιρέσει το υπόλοιπο ποσό του δανείου) και αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου ο αγοραστής σίγουρα γίνεται.

Ναι αλλα η τραπεζα απαιτεί νέο συμβόλαιο-δάνειο με τον νεο ιδιοκτήτη και με χειρότερους ορους, και δεν ξερω αν καποιος αγοραστής εχει όρεξη να μπλέξει με κάτι τέτοιο και με τους δικηγόρους και τις δικες που ηδη τρέχουν, προφανώς ο δικηγόρος του αγοραστή θα τον αποτρέψει απο αυτήν την αγορά,  εκτος να του το δώσει για ενα κομματι ψωμι μονο και μονο για να απαλλαγεί απο ολο αυτό.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Ναι αλλα η τραπεζα απαιτεί νέο συμβόλαιο-δάνειο με τον νεο ιδιοκτήτη και με χειρότερους ορους, και δεν ξερω αν καποιος αγοραστής εχει όρεξη να μπλέξει με κάτι τέτοιο και με τους δικηγόρους και τις δικες που ηδη τρέχουν, προφανώς ο δικηγόρος του αγοραστή θα τον αποτρέψει απο αυτήν την αγορά,  εκτος να του το δώσει για ενα κομματι ψωμι μονο και μονο για να απαλλαγεί απο ολο αυτό.

Τι δάνειο, αφού θα το αποπληρώσει στην τράπεζα ο νέος αγοραστής, για αυτή τη διαδικασία μιλάμε 

Άλλο πράγμα αυτό που λες εσύ 

Δημοσ.

ουσιαστικά αυτό θέλω.

έχω ένα σπίτι που κάνει πολύ παραπάνω και θέλω να το πουλήσω ώστε να ξεχρεώσω και το δάνειο και να έχω και κέρδος το τι θα κάνει ο αγοραστής και ο δικηγόρος του δεν είναι δικό μου θέμα αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν μπορώ να το πουλήσω έστω και έτσι

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, embrance είπε

ουσιαστικά αυτό θέλω.

έχω ένα σπίτι που κάνει πολύ παραπάνω και θέλω να το πουλήσω ώστε να ξεχρεώσω και το δάνειο και να έχω και κέρδος το τι θα κάνει ο αγοραστής και ο δικηγόρος του δεν είναι δικό μου θέμα αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν μπορώ να το πουλήσω έστω και έτσι

Eάν υπάρχει υποθήκη στο σπίτι (που σίγουρα υπάρχει) δεν μπορείς να το πουλήσεις με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Σκέψου κάποιος να έχει δάνειο, να πουλάει το σπίτι και μετά να μην εξοφλεί το δάνειο.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, embrance είπε

ουσιαστικά αυτό θέλω.

έχω ένα σπίτι που κάνει πολύ παραπάνω και θέλω να το πουλήσω ώστε να ξεχρεώσω και το δάνειο και να έχω και κέρδος το τι θα κάνει ο αγοραστής και ο δικηγόρος του δεν είναι δικό μου θέμα αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν μπορώ να το πουλήσω έστω και έτσιΈτ

Έτσι όπως το σκέφτεσαι ΔΕΝ γίνεται, η τράπεζα δεν θα σου επιτρέψει να το πουλήσεις αν δεν εξασφαλιστεί πρώτα. Μπορεί να γίνει αν πρώτα ο αγοραστής εξοφλήσει το χρέος σου στην τράπεζα, είτε με μετρητά, είτε παίρνοντας δάνειο.

Αλήθεια, πως προκύπτει ότι το σπίτι που έχεις κάνει πολύ παραπάνω από όσα χρωστάς στην τράπεζα? Έχεις βρει αγοραστή με το χρήμα στο χέρι διατεθειμένο να πληρώσει το "πολύ παραπάνω", ή απλά έτσι πιστεύεις?

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αλήθεια, πως προκύπτει ότι το σπίτι που έχεις κάνει πολύ παραπάνω από όσα χρωστάς στην τράπεζα?

Η τράπεζα πάντα εκτιμά ένα σπίτι λιγότερο της εμπορικής αξίας του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Η τράπεζα πάντα εκτιμά ένα σπίτι λιγότερο της εμπορικής αξίας του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αδιάφορο.

Δημοσ.

Αφού βρεις τον αγοραστή και έχει σίγουρα τα χρήματα κάνετε ένα προσύμφωνο με δικηγόρο. Με το προσύμφωνο πάτε στη τράπεζα ΜΑΖΙ με τον αγοραστή για να γίνει η εκκαθάριση του ακινήτου και κατόπιν η μεταβίβαση. Αφού ολοκληρωθεί λαμβάνεις και τη διαφορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...