Conan2046 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Οι υπολογιστές (2 γιατί θέλω να αλλάξω και τον δικό μου) θα είναι σε γραφείο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ. Όμως θέλω 3 πραγματάκια, να είναι ήσυχος, να μην καταναλώνει πολύ ρεύμα (και έχω μπερδευτεί στο θέμα αυτό με τους επεξεργαστές) και να έχει απρόσκοπτη χρήση χωρίς κολλήματα. Οπότε δεν θέλω να δώσω χρήματα χωρίς λόγο σε κάτι που δεν χρειάζομαι (π.χ. κάρτα γραφικών) αλλά δεν θέλω να τσιγκουνευτώ χρήματα και να χρειάζομαι αλλαγές σε 1-2 χρόνια ή να έχω ανοίξει κάμποσες καρτέλες και να κολλάει για παράδειγμα. Ποσό που διαθέτουμε : Από 400 ευρώ για την κύρια μονάδα, ανεβαίνουμε αν χρειάζεται όσο χρειάζεται. Χρήση υπολογιστή : Για υπάλληλο γραφείου, Office, εφαρμογές online, ελαφριά προγραμματάκια, Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Επιθυμητό. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΕπιθυμητόI Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κρήτη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα με συναρμολόγηση και τιμολόγιο. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Σ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10
nickol-us Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 https://www.skroutz.gr/s/27352080/HP-Pro-300-G6-MT-i3-10100-8GB-256GB-W10-Pro.html 425euro Ότι πιο οικονομικό αυτή την στιγμή σε branded μηχάνημα, έρχεται με windows 10 pro προεγκατεστημένα. Κοιτάς για μηχανήματα με i3 10100/10105, ssd >240gb, ram ιδανικά 16gb. Αν θες να έρθει με έτοιμα windows pro(λόγω επιχείρησης) η παραπάνω πρόταση είναι σχεδόν μονόδρομος. Ιδανικά όπως προανέφερα πρέπει να συμπληρώσεις ακόμη 8gb ram. Επόμενη λύση να πας σε σύνθεση και αν μπορέσεις να βρεις οικονομική άδεια windows όπου θα περάσεις μόνος σου ώστε να μείνεις εντός budget. Θα σου βγει περίπου στα ίδια λεφτά αλλά με 16gb ram. Για τις καταναλώσεις δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείς σε αυτή την κατηγορία. Εκτός ότι τέτοια συστήματα δεν είναι πολύ ενεργοβόρα ειδικά σε κατάσταση ηρεμίας, όταν είναι απλά ανοιχτό, δεν καταναλώνουν σχεδόν τίποτα.
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Καλή η παραπάνω πρόταση για τα λεφτά της αλλά εφόσον γράφεις οτι δε θες να ασχοληθείς με αναβαθμίσεις σε μνήμη και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μελλοντικά κοίτα και αυτή τη σειρά που ναι μεν έχει μια οικονομική διαφορά αρκετή, δε θα χρειαστεί να ξανα-ασχοληθείς για αναβάθμιση ή αλλαγές και να τα δίνεις σε επισκέψεις τεχνικού. https://www.skroutz.gr/s/28264223/HP-295-G6-MT-Ryzen-5-3350G-16GB-512GB-W10-Pro.html ισχυρός επεξεργαστής για όλα όσα κάνει ένα γραφείο, αρκετή μνήμη που δε θα χρειαστεί αναβάθμιση, ικανή χωρητικότητα σκληρού και 10 Pro για όλες τις ανάγκες ακόμα και για κάποιες έξτρα δικτύωσης ασφάλειας σε σχέση με τα απλά 10. Επίσης 3ετή εγγύηση στο χώρο σας, πράγμα αρκετά σημαντικό να γλιτώσεις ταλαιπωρία να πας εσύ το μηχάνημα κάπου και να χάσεις εργατοώρες.
Conan2046 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Σας ευχαριστώ, καλά δεν είναι θέμα η αλλαγή μνήμης, αυτήν την κάνω και μόνος μου σε λίγα λεπτά. Το ζήτημα είναι να μην μπλέκω με χρονοβόρες αλλαγές. Ο πρώτος μου τα χαλάει στο ότι έχει μόνο 256 GB SSD, δεν μπορώ να καταλάβω τι τσιγκουνεύονται, οι διαφορές στην τιμή μεταξύ ενός διπλάσιας χωρητικότητας είναι πολύ μικρές. Ο δεύτερος νομίζω είναι υπερβολή για την χρήση που προορίζεται.
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Σας ευχαριστώ, καλά δεν είναι θέμα η αλλαγή μνήμης, αυτήν την κάνω και μόνος μου σε λίγα λεπτά. Το ζήτημα είναι να μην μπλέκω με χρονοβόρες αλλαγές. Ο πρώτος μου τα χαλάει στο ότι έχει μόνο 256 GB SSD, δεν μπορώ να καταλάβω τι τσιγκουνεύονται, οι διαφορές στην τιμή μεταξύ ενός διπλάσιας χωρητικότητας είναι πολύ μικρές. Ο δεύτερος νομίζω είναι υπερβολή για την χρήση που προορίζεται. Αν αντέχεις οικονομικά, δε θα ήθελες να ξεμπερδεύεις για αρκετά χρόνια με το θέμα υποδομής του γραφείου σε αυτό το κομμάτι;
Conan2046 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, greekfragma είπε Αν αντέχεις οικονομικά, δε θα ήθελες να ξεμπερδεύεις για αρκετά χρόνια με το θέμα υποδομής του γραφείου σε αυτό το κομμάτι; Κοίτα, δεν απορρίπτω την πρόταση, αλλά δεδομένου ότι οι απαιτήσεις μου είναι οι ελάχιστες αν μπορώ να καλύψω τις ανάγκες μου δίνοντας λιγότερα χρήματα θα το προτιμήσω.
greekfragma Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Conan2046 είπε Κοίτα, δεν απορρίπτω την πρόταση, αλλά δεδομένου ότι οι απαιτήσεις μου είναι οι ελάχιστες αν μπορώ να καλύψω τις ανάγκες μου δίνοντας λιγότερα χρήματα θα το προτιμήσω. μάλλον δεν έδωσες βάση στο τι έγραψα. την συγκεκριμένη διαφοράς τιμής θα τη πληρώσεις εντός 2-3 ετών που θα χρειαστείς αναβάθμιση ή/και , επίσκεψη τεχνικού. αν έχεις γνώσεις σε στήσιμο hardware/ λειτουργικού, δε πας στα έτοιμα. Τα έτοιμα είναι για τη πλειοψηφία έξω που θέλει ένα plug n play μηχάνημα που θα αγοράσει στη τιμή και το πακέτο υποστήριξης της HP/Dell ή όποια άλλη υλοποίηση επιλέξεις.
nickol-us Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δεν βλέπω τον λόγω που σε σταματάει ο 250gb ssd. Αν εύκολα βάζεις μνήμες, ένας 2ος σκληρός ή ακόμη ένας εξωτερικός μπαίνει ακόμη πιο εύκολα. Για os και βασικά πρόγραμμα είναι αρκετός ο 250αρης. Εφάμιλλο μηχάνημα είχε βγει προσφορά κάτω από τα 400 πριν μια εβδομάδα. Επόμενος δρόμος η σύνθεση και εκεί φέρνεις τα πάντα στα μέτρα σου. Αν μπορείς να κάνεις το build μόνος ακόμη καλύτερα καθώς θα μπορέσεις να διαλέξεις τα καλύτερα vfm από πολλά μαγαζιά. Μόνο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση τα windows, όπου εφόσον πρόκειται για επιχείρηση, θα πρέπει να υπάρχει αγορά w10pro σε τιμολόγιο και εκεί θα έχεις κάποια επιπλέον επιβάρυνση που θα σε βγάλει εκτός budget. 1
triplex1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) ενδιαφερον εχει η συζητηση αλλα κανει πολυ ζεστη. https://www.e-shop.gr/innovator-3-value-plus-3200g-me-windows-10-p-PER.910098 Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2021 από triplex1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα