Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Deu164 είπε

Μήπως πίσω από τη mobo στο tray του case έχει ξεχαστεί κάποιος αποστάτης σε σημείο που δεν παίρνει βίδα και βραχυκυκλώνει με αποτέλεσμά το  psu να χτυπάει με το καλήμερα SCP?
Το έχω πάθει πριν χρόνια και έψαχνα 1 ολόκληρη μέρα δοκιμάζοντας parts  να βρω τι έφταιγε ...

όταν το έπαθες αυτό δεν άναβε καν; Εγώ πατάω το κουμπί να ανοιξει και δεν γίνεται τίποτα απολύτως γενικά 

Δημοσ.

ερώτηση...όσο αστεία κ αν ακούγεται

από την πίσω μεριά της μητρικής έβαλες τους αποστάτες ή μήπως ακουμπάει πάνω στο σασί/κουτί απευθείας????

αν έχει σωστά τους αποστάτες......πας παρακάτω...

τα ξεσυναρμολογείς και τα έχεις χύμα ΟΛΑ μα όλα.

παίρνεις συνδετήρα, χωρίς πλαστικό κλπ κλπ

όλο το τροφοδοτικό στον αέρα, δεν αφήνεις καμιά σύνδεση πάνω στη μητρική

το τροφοδοτικό έχει ΕΝΑ και μόνο ένα πράσινο καλώδιο πάνω στο 24πινο κούμπωμα

το βραχυκυκλώνεις με μια γείωση (μάυρο καλώδιο)

του δίνεις ρεύμα κ το ανάβεις...πρέπει να ακούσεις τον ανεμιστήρα του κλπ να λειτουργεί κλπ => 90% είναι λειτουργικό (το 10% κρατάω πισινή γιατί είναι τεστ χωρίς φορτίο). ΑΝ δεν ανάβει, δεν λειτουργεί τίποτα, => το πας για DOA (ακόμα και αν το έκαψες εσύ δεν το λες).

κουμπώνεις τον επεξεργαστή σωστά και την ψύκτρα του. ΜΟΝΟ. βάζεις το τροφοδοτικό σωστά στη μητρική κ δίνεις ρεύμα

πατάς το power on (ή καλύτερα το βραχυκυκλώνεις για μισό δευτερόλεπτο πάνω στη μητρική) και βλεπεις αν αναβει τίποτα, led κλπ πάνω στη μητρική, αν γυρνάει το cpu fan κλπ κλπ

αν φαίνεται να λειτουργεί, σβήνεις, βάζεις κ τη ram κ ξανα ανάβεις....παρατηρείς

αν μόνο cpu+fan, mainboard, ram δεν κάνει τίποτα.....βρες τεχνικό, αν λειτουργεί, μετά βάζεις κ gpu....ξανα ανάβεις κ παρατηρείς. ΑΝ ως εδώ ανάβουν, τα ακριβα τα έσωσες.

συνεχίζεις ένα ένα τα υλικά κ βλέπεις

19 ώρες πριν, etze είπε

λοιπόν άλλαξα τροφοδοτικό και πάλι τα ίδια, δεν ανάβει απλά

δεν ανάβει απλά ή έριξε πάλι το ρεύμα ?

Στις 10/8/2021 στις 6:43 ΠΜ, etze είπε

έστησα σήμερα το καινούριο pc και εκεί που τα έχω έτοιμα όλα, ανοίγω το τροφοδοτικό ( απλά πάτησα το κουμπάκι από 0 σε I ) και έπεσε η ασφάλεια

γι αυτό σε ρωτάω για τους αποστάτες. απλά άνοιξες το διακόπτη που δίνει ελάχιστο ρεύμα στη μητρική και δεν πάτησες καν το power on button

άρα αμέσως βρήκε βραχυκύκλωμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν το πήγα σε ένα παλικάρι που ασχολείται φουλ με το άθλημα και απ’οτι φαίνεται είχα κάνει πατάτα με το front panel. δεν ηταν σωστά τα καλώδια. Χρησιμοποίησε το παλιό τροφοδοτικό και bootαρε κανονικά. Τώρα θα γίνει αλλαγή στο καινούριο να δούμε μήπως έχει θέμα το καινούριο. Η κακή συνδεσμολογία μάλλον προκαλούσε βραχυκύκλωμα. Δεν ήξερα καν ότι γίνεται αυτό :D μου είπε απλά πως ήταν λάθος συνδεδεμένο το front panel 

Επεξ/σία από etze
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι όλα καλά;

Δουλεύουν όλα;

Το τροφοδοτικό;

Να πούμε καλορίζικο;

Περιμένουμε benchmark;

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι όλα καλά;

Δουλεύουν όλα;

Το τροφοδοτικό;

Να πούμε καλορίζικο;

Περιμένουμε benchmark;

ναι ολα καλα :d

θα γινουνε τα σχετικα benchmarks μεσα στο βραδακι

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, etze είπε

ναι ολα καλα :d

θα γινουνε τα σχετικα benchmarks μεσα στο βραδακι

Τι ωρα περιπου να ξερουμε;

Να πιουμε καφε; 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, triplex1 είπε

Τι ωρα περιπου να ξερουμε;

Να πιουμε καφε; 😁

παλευω τωρα να βρω κανα προγραμματακι σωστο να κανω τη δουλεια μου 

Επεξ/σία από etze

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...