etze Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Λοιπόν έστησα σήμερα το καινούριο pc και εκεί που τα έχω έτοιμα όλα, ανοίγω το τροφοδοτικό ( απλά πάτησα το κουμπάκι από 0 σε I ) και έπεσε η ασφάλεια. Δεν άναψε τίποτα απολύτως ποτέ στο pc. Ούτε led ούτε fan. Και τώρα δεν ανοίγει καν το pc δεν γίνεται τίποτα. Έναν ανεμιστήρα είχα στην ίδια γραμμή και το έβαλα στην ίδια πρίζα που είχα το παλιό pc. τι κάνω; είναι το rm850x της Corsair αγορασμένο μέσω Σκρουτζ από το web supplies. να επικοινωνήσω με Corsair απευθείας, με Σκρουτζ ή με το web supplies? κατά 99% είναι ελαττωματικό psu
nickol-us Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Έχεις παλιό pc να κάνεις αλλαγή τα τροφοδοτικά για να βεβαιωθεις; Θα ξεκινούσα απο αυτό, μην έχεις κάνει κάποιο λάθος. Μετά θα πρέπει να βεβαιωθεις τι είναι αυτό που προκάλεσε το βραχυκύκλωμα και αν το υπόλοιπο σύστημα είναι λειτουργικό (βάλε ένα παλιό τροφοδοτικό να δεις ότι ανοίγει) Εφόσον βεβαιωθεις ότι είναι το τροφοδοτικό λογικά μιλάς με web supplies και πας για αντικατάσταση doa(ισχύει για εντός 7 ημερών συνήθως) Εύχομαι να μην έμπλεξες και να χαρείς το νέο σου pc το συντομότερο Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2021 από nickol-us
etze Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Έχεις παλιό pc να κάνεις αλλαγή τα τροφοδοτικά για να βεβαιωθεις; Θα ξεκινούσα απο αυτό, μην έχεις κάνει κάποιο λάθος. Μετά θα πρέπει να βεβαιωθεις τι είναι αυτό που προκάλεσε το βραχυκύκλωμα και αν το υπόλοιπο σύστημα είναι λειτουργικό (βάλε ένα παλιό τροφοδοτικό να δεις ότι ανοίγει) Εφόσον βεβαιωθεις ότι είναι το τροφοδοτικό λογικά μιλάς με web supplies και πας για αντικατάσταση doa(ισχύει για εντός 7 ημερών συνήθως) Εύχομαι να μην έμπλεξες και να χαρείς το νέο σου pc το συντομότερο έχω το rm850 του 2015 το παλιό pc, θα το αλλάξω αργότερα να δω δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει πφφφ
etze Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) λοιπόν άλλαξα τροφοδοτικό και πάλι τα ίδια, δεν ανάβει απλά. Τίποτα απολύτως ούτε fans ούτε led, σαν να μην έχει μπει στο ρεύμα τσεκαρα το καλώδιο της motherboard και του cpu κομπλέ φαίνονται Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2021 από etze
triplex1 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, etze είπε λοιπόν άλλαξα τροφοδοτικό και πάλι τα ίδια, δεν ανάβει απλά. Τίποτα απολύτως ούτε fans ούτε led, σαν να μην έχει μπει στο ρεύμα τσεκαρα το καλώδιο της motherboard και του cpu κομπλέ φαίνονται Δοκιμασε το παλιο καλωδιο απο τροφοδοτικο σε πριζα στο καινουριο
etze Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 32 λεπτά πριν, triplex1 είπε Δοκιμασε το παλιο καλωδιο απο τροφοδοτικο σε πριζα στο καινουριο θα το δοκιμάσω αλλά παίζει να έχω κάνει μαλακια, όταν έβαλα το παλιό τροφοδοτικό δεν ξανά κούμπωσα την κάρτα γραφικών και απ’οτι βλέπω δεν μπουταρουν καν οι ryzen χωρίς συνδεδεμένη gpu
triplex1 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, etze είπε θα το δοκιμάσω αλλά παίζει να έχω κάνει μαλακια, όταν έβαλα το παλιό τροφοδοτικό δεν ξανά κούμπωσα την κάρτα γραφικών και απ’οτι βλέπω δεν μπουταρουν καν οι ryzen χωρίς συνδεδεμένη gpu δεν μπορει να μη μπαινει στο bios ασχετα απο την καρτα
Nabuko Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μήπως τον έχεις σε πολύμπριζο? Έχεις κι άλλες συσκευές εκεί?
etze Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Μήπως τον έχεις σε πολύμπριζο? Έχεις κι άλλες συσκευές εκεί? είναι σε πολύμπριζο ναι, βασικά είναι διπλό πολύμπριζο κιόλας αλλα είναι μια οθόνη η οποία δεν ήταν καν συνδεδεμένη, ένας ανεμιστήρας, ένα σταθερό τηλέφωνο και μια led λάμπα μικρή που δεν καίει τίποτα. Στην ίδια πρίζα ήταν και ο παλιός υπολογιστής που είχα το ίδιο τροφοδοτικό αλλά 2015 version (rm850, τώρα πήρα rm850x 2021) 1 ώρα πριν, triplex1 είπε δεν μπορει να μη μπαινει στο bios ασχετα απο την καρτα δοκίμασα και με gpu πάνω αλλά δεν. Και με το παλιό καλώδιο τίποτα Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από etze
Nabuko Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, etze είπε είναι σε πολύμπριζο ναι, βασικά είναι διπλό πολύμπριζο κιόλας αλλα είναι μια οθόνη η οποία δεν ήταν καν συνδεδεμένη, ένας ανεμιστήρας, ένα σταθερό τηλέφωνο και μια led λάμπα μικρή που δεν καίει τίποτα. Στην ίδια πρίζα ήταν και ο παλιός υπολογιστής που είχα το ίδιο τροφοδοτικό αλλά 2015 version (rm850, τώρα πήρα rm850x 2021) Κι εγώ με τον νέο υπολογιστή που τον είχα συνδέσει στο παλιό πολύμπριζο μου έριχνε την ασφάλεια. Πήρα ένα καινούριο και πάνω έχω συνδέσει μόνο ότι έχει σχέση με το pc, τίποτα άλλο. Και από τότε κανένα θέμα. Δοκίμασε να συνδέσεις μόνο το pc σου σε μια μπρίζα σκέτη Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από Nabuko 2
nickol-us Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Ακόμη και χωρίς κάρτα θα έπρεπε να ξεκινάει, να έβλεπες έστω λαμπάκια/ανεμιστήρες. Δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία της μητρικής, χωρίς ρεύμα φυσικά και δες αν με το παλιό τροφοδοτικό ξεκινήσει. Αν όχι τότε καλύτερα πήγαινε σε τεχνικό, να δεις τι πάει λάθος και όλα αυτά asap πριν χάσεις τις μέρες για doa και τρέχεις δίπλα. 2
etze Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Ακόμη και χωρίς κάρτα θα έπρεπε να ξεκινάει, να έβλεπες έστω λαμπάκια/ανεμιστήρες. Δοκίμασε να βγάλεις την μπαταρία της μητρικής, χωρίς ρεύμα φυσικά και δες αν με το παλιό τροφοδοτικό ξεκινήσει. Αν όχι τότε καλύτερα πήγαινε σε τεχνικό, να δεις τι πάει λάθος και όλα αυτά asap πριν χάσεις τις μέρες για doa και τρέχεις δίπλα. αυτό με το doa σκέφτομαι και γώ αλλά ρε φίλε μάλλον το ‘χω χάσει. Κάποια κομμάτια ήρθανε Πέμπτη/Παρασκευή και κάποια Δευτέρα. Θα το παω σήμερα η αύριο σε τεχνικό. Ευελπιστώ να έχω κάνει καμια πατάτα με τη συνδεσμολογία αλλά είναι σχεδόν σίγουρος πως είναι οκ
Deu164 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Μήπως πίσω από τη mobo στο tray του case έχει ξεχαστεί κάποιος αποστάτης σε σημείο που δεν παίρνει βίδα και βραχυκυκλώνει με αποτέλεσμά το psu να χτυπάει με το καλήμερα SCP? Το έχω πάθει πριν χρόνια και έψαχνα 1 ολόκληρη μέρα δοκιμάζοντας parts να βρω τι έφταιγε ... Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από Deu164 1
triplex1 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Deu164 είπε Μήπως πίσω από τη mobo στο tray του case έχει ξεχαστεί κάποιος αποστάτης σε σημείο που δεν παίρνει βίδα και βραχυκυκλώνει με αποτέλεσμά το psu να χτυπάει με το καλήμερα SCP? Το έχω πάθει πριν χρόνια και έψαχνα 1 ολόκληρη μέρα δοκιμάζοντας parts να βρω τι έφταιγε ... Και αυτο μπορει να ειναι πιθανο , αλλα αν δεν ειναι ηρεμος δεν μπορει να βρει λυση 2
nickol-us Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, etze είπε αυτό με το doa σκέφτομαι και γώ αλλά ρε φίλε μάλλον το ‘χω χάσει. Κάποια κομμάτια ήρθανε Πέμπτη/Παρασκευή και κάποια Δευτέρα. Θα το παω σήμερα η αύριο σε τεχνικό. Ευελπιστώ να έχω κάνει καμια πατάτα με τη συνδεσμολογία αλλά είναι σχεδόν σίγουρος πως είναι οκ Εγώ πάλι ευελπιστώ να μην έχεις κάνει πατάτα γιατί είναι κρίμα να πετάξεις λεφτά. Τεχνικό, για να είσαι καλυμμένος αλλά και να βρει τι ακριβώς φταίει ώστε να μην μπεις σε κουραστικά ψαξιματα και πάρε δώσε με εγγυήσεις κτλ. Όπως είπα έναν καλό τεχνικό και γρήγορα, λογικά αν κινηθείς άμεσα δεν θα έχεις θέμα με αλλαγή λόγω doa 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα