Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fcmykonos είπε

Οχι δεν ειναι hybrid. Το τελικο ποσο εκτελωνισμου βγαινει στα 15.800 περιπου τελικα

Να ζητησεις την αδεια για να το δει ο εκτελωνιστης ακριβως. Μια φορα ειχα παραγγελία ενα evogue κ η απλη εκδοση ειχε κοντα στο δεκαρικο τελωνειο κ το ιδιο αμαξι με παραπανω αλογα κ περισοτερα εξτρα αγγιζε τα 20... Για να χεις το κεφαλι σου ήσυχο, ζητα απο τον εμπορο την μικρη αδεια μια φωτογραφια για να μην βρεθεις προ εκπληξεως

• Like 1
Δημοσ.

μια συμβουλη μιας και πολλοι συμπατριωτες μας ξεκινησαν με ονειρα για ομοια διαδικασια

1)Ρωτας τον εμπορο αν μπορει να σου στειλει σε φωτο αδεια ή εστω αναλυτικη λιστα με μηχανικα (κινητηρας/ετος ταξινομησης-κατασκευης κτλ) και εξοπλισμο

2)Πας σε εκτελονιστη για συνολικο κοστος

3)Αφου εισαι ενταξει προχωρας για αγορα αφου ενημερωσεις οτι εισαι απο Ελλαδα τον εμπορο Γερμανια και να στο καβατζωσει (οχι οτι αλλαζει κατι αλλα θα το βοηθησεις να γλιτωσετε και οι 2 χρονο)

4)Ειτε πας οδικως με βαλιτσα μετρητα ειτε αεροπορικως για καταθεση σε τραπεζα για να πληρωθει. Αν ειναι σοβαρος εμπορος (και οχι κανας Τουρκος) θα σου εχει ετοιμασει τα παντα (ΚΤΕΟ/πινακιδες/ασφαλιση/πρασινη καρτα)

5)Το φερνεις (οικονομικα και ευκολα με αυτοκινηταμαξα απο συμπατριωτη) ή μονος (οτι υπολογιζεις υπολογιζε 1-2 μερες αυτη τη περιοδο λογω κορονοελεγχων στα συνορα αν ερθεις απο βαλκανια) με οποσδηποτε καποιο τιμολογιο/αποδειξη αγορας με πληρη στοιχεια εμπορου και οχηματος

6)το εκτελωνιζεις

• Like 2
Δημοσ.
Στις 17/8/2021 στις 3:31 ΜΜ, vamvakoolas είπε

6)το εκτελωνιζεις

Παντα ηθελα το E46 M3 CSL και το πιο προσφατο M2 CS που εδω ουτε για πλακα.

Καθε φορα που εχω ξεκινησει την διαδικασια και εχω βρει αμαξι, εχω καταληξει σε τιμη με τον αλλον απο το εξωτερικο μου σπανε τα νευρα στο τελωνιο.

Ποτε δεν μου λενε ακριβως τι θα δωσω γιατι "μπορει να βρουμε κατι που δεν αναφερετε στην λιστα που μας εχετε δωσει".

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Doped είπε

Παντα ηθελα το E46 M3 CSL και το πιο προσφατο M2 CS που εδω ουτε για πλακα.

Καθε φορα που εχω ξεκινησει την διαδικασια και εχω βρει αμαξι, εχω καταληξει σε τιμη με τον αλλον απο το εξωτερικο μου σπανε τα νευρα στο τελωνιο.

Ποτε δεν μου λενε ακριβως τι θα δωσω γιατι "μπορει να βρουμε κατι που δεν αναφερετε στην λιστα που μας εχετε δωσει".

I know...

κλασσικη ιστορια και δυστηχως τοσα χρονια 2 λυσεις υπαρχουν

1)Φακελακι (εκτος της αμοιβης)

2)Να βρεις γνωριμο (μεσω συστασης) εκτελωνιστη

Εδω εγραφε ο αλλος " εχω τη πληρη λιστα απο τα αξεσουαρ προ φορουμ, με κωδικους κτλ και πιστευω οτι ο εκτελωνισμος θα κοστισει ταδε..."

Αν διαβαζε καποιος εκτελωνιστης μαλλον θα γελαγε σατανικα...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

I know...

κλασσικη ιστορια και δυστηχως τοσα χρονια 2 λυσεις υπαρχουν

1)Φακελακι (εκτος της αμοιβης)

2)Να βρεις γνωριμο (μεσω συστασης) εκτελωνιστη

Εδω εγραφε ο αλλος " εχω τη πληρη λιστα απο τα αξεσουαρ προ φορουμ, με κωδικους κτλ και πιστευω οτι ο εκτελωνισμος θα κοστισει ταδε..."

Αν διαβαζε καποιος εκτελωνιστης μαλλον θα γελαγε σατανικα...

Αυτο ακριβως!

Δεν καταλαβαινω αυτη την διαδικασια.

Γιατι δεν εχει μια διαδικασια που να εχει 1-99 βηματα αλλα να ειναι ξεκαθαρη?

Δηλαδη αν εχει δυο εξτρα κουμπακια το ταμπλο μου πρεπει να πληρωσω +400 ευρω?

Το αστειο ειναι οτι εξω εχουν ωραια παραδειγματα απο αμαξια και σε πολυ καλες τιμες.

Το φακελακι το βρισκω απαραδεκτο οτι υπαρχει ακομα σαν λογικη εν ετη 2021 αλλα μαλλον δεν θα αλλαξουμε.

Το να βρω γνωστο, παλι απαραδεκτο ειναι γιατι "χαρη μου κανει" (σιγα που δεν θα θελει κατι και αυτος) για να μου το περασει.

Ειχα σκεφτει αν γινεται να το περασω σαν σασι αλλα μαλλον ειναι πολυ κακη και λαθος ιδεα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Doped είπε

Αυτο ακριβως!

Το αστειο ειναι οτι εξω εχουν ωραια παραδειγματα απο αμαξια και σε πολυ καλες τιμες.

Το φακελακι το βρισκω απαραδεκτο οτι υπαρχει ακομα σαν λογικη εν ετη 2021 αλλα μαλλον δεν θα αλλαξουμε.

Το να βρω γνωστο, παλι απαραδεκτο ειναι γιατι "χαρη μου κανει" (σιγα που δεν θα θελει κατι και αυτος) για να μου το περασει.

Ειχα σκεφτει αν γινεται να το περασω σαν σασι αλλα μαλλον ειναι πολυ κακη και λαθος ιδεα.

και ομως! αποσο ξερω (και αν δει καποιος σε γερμανικες μικρες αγγελιες) σε διαφορες τριτες χωρες (Ελλαδα/Πολωνια/Αλβανια κτλ) οι γερμανοι μπορουν να δωσουν "κομματι το αυτοκινητο που εισαγεται ως προιον αλλα πρεπει να βγαλει με καποιο τροπο αδεια κυκλοφοριας Ελλαδα.

Αν και ακουγεται περιεργο, πολυπλοκο κτλ ειδα αρκετους ελληνες μεγαλομαντραδες που περνουν τηλ σε μεγαλες Γερμανικες μαντρες και ζητανε να ετοιμασουν συγκεκριμμενο μοντελο.."κομματια" και τα εκτελονιζουν σα να ειναι σκραπ, ανταλλακτικο ή μηχανημα (π.χ φερνουν αμαξωμα και μετα μηχανη με πλεξουδες). Συνηθως αυτα ειναι επιστροφες απο λιζινγκ ή απο εταιριες ενοικιασεων

Τωρα το πως βγαζει αδεια κυκλοφοριας στην Ελλαδα δε ξερω αλλα φανταζομαι πως "Λαδωνουν τα γραναζια γραφειοκρατειας"..

Υ.Γ: Ετσι λυνουν και προβλημα με γυρισμενα χλμ

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

και ομως! αποσο ξερω (και αν δει καποιος σε γερμανικες μικρες αγγελιες) σε διαφορες τριτες χωρες (Ελλαδα/Πολωνια/Αλβανια κτλ) οι γερμανοι μπορουν να δωσουν "κομματι το αυτοκινητο που εισαγεται ως προιον αλλα πρεπει να βγαλει με καποιο τροπο αδεια κυκλοφοριας Ελλαδα.

Αν και ακουγεται περιεργο, πολυπλοκο κτλ ειδα αρκετους ελληνες μεγαλομαντραδες που περνουν τηλ σε μεγαλες Γερμανικες μαντρες και ζητανε να ετοιμασουν συγκεκριμμενο μοντελο.."κομματια" και τα εκτελονιζουν σα να ειναι σκραπ, ανταλλακτικο ή μηχανημα (π.χ φερνουν αμαξωμα και μετα μηχανη με πλεξουδες)

Τωρα το πως βγαζει αδεια κυκλοφοριας στην Ελλαδα δε ξερω αλλα φανταζομαι πως "Λαδωνουν τα γραναζια γραφειοκρατειας"..

αυτο ελεγα να κανω αλλα ακουγεται (1) παρανομο (2) πολυ πιθανο να μεινω με αμαξι χωρις χαρτια για να το βγαζω δρομο

Δημοσ.

Για να έρθει σαν κομμάτια το σασί πρέπει να είναι κομμένο.Οπότε αν το κολλάνε υπάρχουν και άλλα θεματα ,ασε που οταν αποκαλυφθουν οι ιδιοκτήτες δεν θα καθαρίζουν με τίποτα απο τα δικαστηρια και τα πρόστιμα.

Δημοσ.
Στις 18/8/2021 στις 4:35 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Για να έρθει σαν κομμάτια το σασί πρέπει να είναι κομμένο.Οπότε αν το κολλάνε υπάρχουν και άλλα θεματα ,ασε που οταν αποκαλυφθουν οι ιδιοκτήτες δεν θα καθαρίζουν με τίποτα απο τα δικαστηρια και τα πρόστιμα.

Σωστος, οχημα για ανταλλακτικά εισάγεται κομμενο στα 2 και περνει πιστοποιητικό τελωνειου σαν εισαγωμενο προιον κ πληρωνει δασμο σαν ανταλλακτικο κ οχι σαν οχημα, συνεπώς δεν μπορει να ταξινομηθει για να κυκλοφορήσει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/8/2021 στις 4:23 ΜΜ, Doped είπε

Αυτο ακριβως!

Γιατί αν η διαδικασία ήταν ξεκάθαρη και απλή θα την έκανε ο καθένας μόνος του, χωρίς τον εκτελωνιστη. 

Πάντως ο εκτελωνιστης αν θέλει στο βγάζει το αμάξι εντελώς "γυμνό", άσχετα αν έχει ένα κάρο έξτρα πάνω,με αποτέλεσμα λιγότερο τέλος ταξινόμησης.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jmmys είπε

Γιατί αν η διαδικασία ήταν ξεκάθαρη θα την έκανε ο καθένας μόνος του, χωρίς τον εκτελωνιστη. 

Για φακελάκι δεν ξέρω αν παίζει,πάντως ο εκτελωνιστης αν θέλει στο βγάζει το αμάξι εντελώς "γυμνό", άσχετα αν έχει ένα κάρο έξτρα πάνω,με αποτέλεσμα λιγότερο τέλος ταξινόμησης. 

Καποιες εκδοσεις ομως φαίνονται με τον αριθμο πλαισιου. Αν ομως γινει ελεγχος, την εκατσες, θα σου ρθει ενα ωραιο μπουγιουρντι στο σπίτι ακομα κ μετα απο χρόνια. Δεν ξερω αν αξιζει το ρισκο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, bill_zaf είπε

Καποιες εκδοσεις ομως φαίνονται με τον αριθμο πλαισιου. Αν ομως γινει ελεγχος, την εκατσες, θα σου ρθει ενα ωραιο μπουγιουρντι στο σπίτι ακομα κ μετα απο χρόνια. Δεν ξερω αν αξιζει το ρισκο

Αμφιβάλλω πάρα πολύ αν έχει ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί τότε θα την πλήρωναν και οι εκτελωνιστες. 

Εξάλλου δεν μιλάμε για χιλιάδες ευρώ, αλλά για μερικές εκατοντάδες. 

Και για τι μπουγιουρντι μιλάμε; Ξέρεις τέτοια περίπτωση και τι ποσό ήταν;

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jmmys είπε

Αμφιβάλλω πάρα πολύ αν έχει ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί τότε θα την πλήρωναν και οι εκτελωνιστες. 

Εξάλλου δεν μιλάμε για χιλιάδες ευρώ, αλλά για μερικές εκατοντάδες. 

Και για τι μπουγιουρντι μιλάμε; Ξέρεις τέτοια περίπτωση και τι ποσό ήταν;

Ειχε δημιουργηθεί μεγαλο θεμα με τα qashqai... 

www.newsauto.gr/news/apokalipsi-prosochi-me-ta-isagomena-metachirismena-nissan-qashqai/amp/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...