fcmykonos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα, έχω βρει ένα αυτοκίνητο σε έναν dealer στη Γερμανια και θέλω να πάω να το αγοράσω σαν ιδιώτης. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν γνωρίζετε τη διαδικάσια για να γίνει αυτό. Δηλαδή τι χαρτία θα χρειαστεί να μου φτιάξει εκεί ο dealer, εφόσον στο αεροδρόμιο δε μπορώ να περάσω πάνω απο 10Κ cash , η πληρωμη λογικά θα πρέπει να γίνει με έμβασμα? Τέλος τι ισχύει με την προσωρινή ασφάλιση μέχρι να το φέρω Ελλάδα? Ευχαριστώ
G.bar Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Εφόσον θα πας εκεί δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Έμβασμα τα λεφτά, sepa καλύτερα για να φανουν γρήγορα και να μην περιμένεις, βγάζεις προσωρινές πινακίδες και ασφάλεια και το κατεβάζεις οδικώς. Από εκεί και έπειτα πληρώνεις εκτελωνισμό, σήμα κτλ. Μαζί με όλα τα χαρτιά του να τσεκάρεις οπωσδήποτε ότι έχει τα χαρτιά του ΚΤΕΟ από εκεί γιατί αλλιώς θα ζοριστείς για να βγάλεις Ελληνική άδεια.
fcmykonos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Απο οτι καταλαβαινω δηλαδη ειναι μια ευκολη διαδικασια οπως τα περιγραφεις. Προσωρινες πινακιδες και ασφαλεια θα βγαλει ο dealer ?
G.bar Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 11 ώρες πριν, fcmykonos είπε Απο οτι καταλαβαινω δηλαδη ειναι μια ευκολη διαδικασια οπως τα περιγραφεις. Προσωρινες πινακιδες και ασφαλεια θα βγαλει ο dealer ? Ναι, τα φτιάχνουν όλα εκείνη την ώρα. Βέβαια εφόσον είναι σε αξιόπιστο μαγαζί, μπορείς και να μην πας καθόλου. Απλά μια εξουσιοδότηση σε μια αυτοκινητάμαξα που ανεβοκατεβαίνει κάνεις και στο φέρνουν σπίτι σου από 500 έως 800€, ανάλογα το που βρίσκεται το αμάξι.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, fcmykonos είπε Απο οτι καταλαβαινω δηλαδη ειναι μια ευκολη διαδικασια οπως τα περιγραφεις. Προσωρινες πινακιδες και ασφαλεια θα βγαλει ο dealer ? Ναι στο πρώτο, ναι και στο δεύτερο. Καμμια σχέση με την διαδικασία στην Ελλάδα. Πολύ πιο απλοποιημένη.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Απλά θα πας πολύ πρωί ώστε να προλάβουν να τα φτιάξουν όλα .
fcmykonos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Η αληθεια ειναι πως θελω να παω και για τη βολτα και γιατι αν δε το δω απο κοντα δυσκολα παει το χερι μου να μεταφερω 50κ+ σε εναν αγνωστο οσο «επισημος» και αν ειναι 🤣🤣🤣🤣 Ναι σκεφτηκα και εγω να παω απο το βραδυ ωστε να ξυπνησω εκει πρωι και να ξεκινησω τη διαδικασια. Το ιδανικο βεβαια ειναι ο dealer που εχω βρει να ειναι συνεργασιμος και να τα ετοιμασει ολα ο ιδιος χωρις να με στελνει δεξια κ αριστερα
G.bar Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Aμα είναι για μεγάλο ποσό καλύτερα να πας από εκεί, και όχι Παρασκευή γιατί μπορεί το έμβασμα να φανεί την Τρίτη στην καλύτερη, οπότε και η βόλτα σου θα κρατήσει περισσότερο. Αν είναι για κανένα Tesla ή γενικότερα ηλεκτρικό, δεν έχεις να πληρώσεις κάτι άλλο πέρα από κάνα 150αρι για να βγάλεις ελληνικές πίνακίδες, αλλιώς έχε κατα νου ότι μπορεί να σου βγει και περισσότερο από ότι θα το έβρισκες εδώ με τελωνεία κτλ.
fcmykonos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Οχι δεν ειναι ηλεκτρικο. Ειναι ενα RR Velar το οποιο εχει 50.000 και με μια ερευνα που εκανα τα "ελληνικα" εξοδα ειναι γυρω στα 10κ. Αρα μιλαμε για ενα συνολο 60-65κ οταν εδω το φθηνοτερο εχει περιπου στα 85
gbras Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, fcmykonos είπε Οχι δεν ειναι ηλεκτρικο. Ειναι ενα RR Velar το οποιο εχει 50.000 και με μια ερευνα που εκανα τα "ελληνικα" εξοδα ειναι γυρω στα 10κ. Αρα μιλαμε για ενα συνολο 60-65κ οταν εδω το φθηνοτερο εχει περιπου στα 85 Να ρωτησεις εκτελωνιστη αφου του δωσεις ολη την περιγραφη του αυτοκινητου να σου πει ακριβως ποσο θα κοστισει. Εκτελωνιστη θα χρειαστεις ετσι και αλλιως. 1
fcmykonos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Ναι σιγουρα θα χρειαστει εκτελωνιστη και πολυ σωστα λες θα πρεπει να τον ρωτησω ΠΡΙΝ την αγορα.
moure Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Θα βρεις έναν εκτελωνιστή ο οποίος σίγουρα θα σου ζητήσει να πάρεις ενα προτιμολόγιο (proforma invoice)απο τον έμπορο ώστε να σου βγάλει ακριβώς το ποσό που θα πληρώσεις στο τελωνείο.Το αυτοκίνητο που θα πάρεις έχεις ακριβά έξτρα επάνω που μπορεί να αλλάξουν κατα πολύ το ποσό που θα καταβάλεις.
Dinos1973 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 9/8/2021 στις 8:56 ΜΜ, fcmykonos είπε Καλησπέρα, έχω βρει ένα αυτοκίνητο σε έναν dealer στη Γερμανια και θέλω να πάω να το αγοράσω σαν ιδιώτης. Θα ήθελα να ρωτήσω έαν γνωρίζετε τη διαδικάσια για να γίνει αυτό. Δηλαδή τι χαρτία θα χρειαστεί να μου φτιάξει εκεί ο dealer, εφόσον στο αεροδρόμιο δε μπορώ να περάσω πάνω απο 10Κ cash , η πληρωμη λογικά θα πρέπει να γίνει με έμβασμα? Τέλος τι ισχύει με την προσωρινή ασφάλιση μέχρι να το φέρω Ελλάδα? Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2021 από Dinos1973
fcmykonos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2021 Στην επισημη αντιπροσωπεια στο Μοναχο το εχω βρει. Επισης το παραδειγμα σου ειναι λαθος, γιατι με αυτο το σκεπτικο δε θα επρεπε να υπηρχε αγγελια. Δηλαδη ενα «καλο» αυτοκινητο δε μπορει να μπει αγγελια;
bill_zaf Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Στις 13/8/2021 στις 11:38 ΠΜ, fcmykonos είπε Στην επισημη αντιπροσωπεια στο Μοναχο το εχω βρει. Επισης το παραδειγμα σου ειναι λαθος, γιατι με αυτο το σκεπτικο δε θα επρεπε να υπηρχε αγγελια. Δηλαδη ενα «καλο» αυτοκινητο δε μπορει να μπει αγγελια; Αν ειναι plug in hybrid το ποσο που λες ειναι βατό μιας κ εχει εκπτωση λόγω υβριδικου, αν ειναι κανονικο τοτε νομιζω το 10αρικο ειναι ουτοπικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα