vaggos2586 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Ρε ts πραγματικά μια απορία, 3 στις 5 ερωτήσεις για τις περιοχές που σου προτείνουν τα παιδιά ειναι "απο αλλοδαπούς πως πάει"? Εισαι ένστολος και σε νοιάζει- φοβίζουν οι αλλοδαποί? Δεν είπαμε στο Bronx, στον Πειραιά σου είπαν...δηλαδή στην επαρχία που εισαι δεν έχει αλλοδαπούς? 3
κουξκουκ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Είμαι ακριβώς στο κέντρο στο Χαλάνδρι και έχει πολύ φασαρία με τα μαγαζιά και ότι το σπίτι είναι αρκετά παλιό που πιστεύω δ ν ήταν καν σπίτι αλλά αποθήκη 32 τ.μ που έγινε μετατροπή
κουξκουκ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Για να είσαι κοντά στην δουλειά μένεις εκεί; Τι να το κάνεις αν δεν υπάρχει ησυχία ποτέ; Ναι ακριβώς για αυτό+ ότι έχω και μηχανάκι και όχι αυτοκίνητο ,ναι για αυτό έγραψα έτσι το μνμ εγώ θα είμαι λίγο καιρό ακόμη εδώ ας για εσένα που σκέφτεσαι για βάθος πενταετίας καλύτερα να αποφύγεις την κατάσταση. Μόλις τώρα, κουξκουκ είπε Ναι ακριβώς για αυτό+ ότι έχω και μηχανάκι και όχι αυτοκίνητο ,ναι για αυτό έγραψα έτσι το μνμ εγώ θα είμαι λίγο καιρό ακόμη εδώ όμως για εσένα που σκέφτεσαι για βάθος πενταετίας καλύτερα να αποφύγεις την κατάσταση.
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, κουξκουκ είπε Ναι ακριβώς για αυτό+ ότι έχω και μηχανάκι και όχι αυτοκίνητο ,ναι για αυτό έγραψα έτσι το μνμ εγώ θα είμαι λίγο καιρό ακόμη εδώ ας για εσένα που σκέφτεσαι για βάθος πενταετίας καλύτερα να αποφύγεις την κατάσταση. Μπερδεύτηκες, μάλλον σε αυτόν που άνοιξε το θέμα θα απευθύνεσαι. Μα καλά, τι έχετε πάθει σήμερα και μπερδεύεστε;
AristidisZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 7 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Για να είσαι κοντά στην δουλειά μένεις εκεί; Τι να το κάνεις αν δεν υπάρχει ησυχία ποτέ; Μπερδεύτηκες ε;Σε σχέση με Λιόσια και Μενίδι λέμε. Για πες μας όμως, πώς είναι στην εξωτική Δραπετσώνα;Γιατί βλέπω πως έχεις βγάλει σαβούρα όλα τα ΔΠ. ΟΚ, εσύ έγραφες για Νέα Λιόσια, εγώ για Άνω Λιόσια Σαβούρα δεν είναι τα ΔΠ, είναι τίμιες γειτονιές που more or less είναι παρόμοιες με αυτές που εσύ νομίζεις ότι είναι no man's land (Κερατσίνι, Δραπετσώνα κλπ) Όσες πιθανότητες έχεις στο Κερατσίνι να μπει κάποιος στο σπίτι σου, να στην πέσει στο δρόμο ή να έχεις στο διπλανό διαμέρισμα αλλοδαπό, άλλες τόσες έχεις και στο Αιγάλεω Αν εσείς νομίζετε ότι ζούμε στο φαρ ουέστ, δικαίωμά σας, είναι γνωστό εξάλλου ότι εμείς οι Πειραιώτες δε θέλουμε ξένους στον τόπο μας
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε ΟΚ, εσύ έγραφες για Νέα Λιόσια, εγώ για Άνω Λιόσια Σαβούρα δεν είναι τα ΔΠ, είναι τίμιες γειτονιές που more or less είναι παρόμοιες με αυτές που εσύ νομίζεις ότι είναι no man's land (Κερατσίνι, Δραπετσώνα κλπ) Όσες πιθανότητες έχεις στο Κερατσίνι να μπει κάποιος στο σπίτι σου, να στην πέσει στο δρόμο ή να έχεις στο διπλανό διαμέρισμα αλλοδαπό, άλλες τόσες έχεις και στο Αιγάλεω Αν εσείς νομίζετε ότι ζούμε στο φαρ ουέστ, δικαίωμά σας, είναι γνωστό εξάλλου ότι εμείς οι Πειραιώτες δε θέλουμε ξένους στον τόπο μας Οχι, δεν έγραψα για Κερατσίνι και Δραπετσώνα πως είναι επικίνδυνα, έγραψα πως δεν είναι όλα τα Δυτικά Προάστια το ίδιο. Σχετικά με τις πιθανότητες για να σου μπούν στο σπίτι, οι πιθανότητες αυξάνονται όταν είσαι σε ερημική περιοχή, για αυτό και έχουν ρημάξει όλα τα εξοχικά και όσους μένουν σε αραιοκατοικημένες περιοχές.Πλέον μπαίνουν και σε ορόφους σκαρφαλώνοντας. Αν είχα χρήματα, δεν νομίζω να επέλεγα κάποια περιοχή αραιοκατοικημένη και θα έβαζα συστήματα ασφαλείας.
DrLo Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Πχ άλλο Πετρούπολη-Περιστέρι-Ιλιον και Χαιδάρι και άλλο Ρέντη-Νίκαια. Επειδή τυγχάνει να μένω σε 3 από τις περιοχές αυτές (σε σε Νίκαια και ακριβώς στο σύνορο Περιστέρι-Χαιδάρι) δυσκολεύομαι να πχ να βρω - εκτός από συγκεκριμένες γειτονιές - ιδαίτερες διαφορές. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι καθαρά θέμα "γειτονιάς". Δηλαδή η γειτονιά μου στο χαϊδάρι είναι "πολύ κοντύτερα" στη γειτονιά μου στη Νίκαια από ότι στο Δάσος Χαϊδαρίου. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από DrLo
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Επειδή τυγχάνει να μένω σε 3 από τις περιοχές αυτές (σε σε Νίκαια και ακριβώς στο σύνορο Περιστέρι-Χαιδάρι) δυσκολεύομαι να πχ να βρω - εκτός από συγκεκριμένες γειτονιές - ιδαίτερες διαφορές. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι καθαρά θέμα "γειτονιάς". Δηλαδή η γειτονιά μου στο χαϊδάρι είναι "πολύ κοντύτερα" στη γειτονιά μου στη Νίκαια από ότι στο Δάσος Χαϊδαρίου. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν καλά και άσχημα σημεία.Οπως το λες, θέμα γειτονιάς.
AristidisZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε Οχι, δεν έγραψα για Κερατσίνι και Δραπετσώνα πως είναι επικίνδυνα, έγραψα πως δεν είναι όλα τα Δυτικά Προάστια το ίδιο. Σχετικά με τις πιθανότητες για να σου μπούν στο σπίτι, οι πιθανότητες αυξάνονται όταν είσαι σε ερημική περιοχή, για αυτό και έχουν ρημάξει όλα τα εξοχικά και όσους μένουν σε αραιοκατοικημένες περιοχές.Πλέον μπαίνουν και σε ορόφους σκαρφαλώνοντας. Αν είχα χρήματα, δεν νομίζω να επέλεγα κάποια περιοχή αραιοκατοικημένη και θα έβαζα συστήματα ασφαλείας. Κοίτα, σχεδόν κάθε περιοχή έχει κομμάτι "φιλέτο", και κομμάτι για κλωτσιές, εκτός από τις πολύ ακριβές και τις πολύ υποβαθμισμένες, που στην 1η περίπτωση όπου και αν μείνεις είναι καλά, και στην 2η όπου και αν μείνεις είναι σκατά Δραπετσώνα που μένω εγώ έχει το κομμάτι από το πάρκο στα Λιπάσματα, με σπίτια που βλέπουν φάτσα θάλασσα, που οι τιμές είναι στο Θεό (όχι μόνο σε αυτά που είναι φάτσα φόρα μπροστά), έχει και κομμάτι που είναι προς τα μέσα με τις παλιές εργατικές πολυκατοικίες, που είναι σαφώς υποβαθμισμένο Αντίστοιχα και στη Νίκαια, αν ανέβεις στο κομμάτι προς το άλσος της Δεξαμενής ή σε κάποια σημεία στη Νεάπολη, έχει πολύ ωραία σπίτια, το κομμάτι χαμηλά που πιάνει προς Κοκκινιά είναι ψιλό χάλι Αντίστοιχα είναι και στο Περιστέρι, και στο Αιγάλεω, κ.ο.κ. 1
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Κοίτα, σχεδόν κάθε περιοχή έχει κομμάτι "φιλέτο", και κομμάτι για κλωτσιές, εκτός από τις πολύ ακριβές και τις πολύ υποβαθμισμένες, που στην 1η περίπτωση όπου και αν μείνεις είναι καλά, και στην 2η όπου και αν μείνεις είναι σκατά Δραπετσώνα που μένω εγώ έχει το κομμάτι από το πάρκο στα Λιπάσματα, με σπίτια που βλέπουν φάτσα θάλασσα, που οι τιμές είναι στο Θεό (όχι μόνο σε αυτά που είναι φάτσα φόρα μπροστά), έχει και κομμάτι που είναι προς τα μέσα με τις παλιές εργατικές πολυκατοικίες, που είναι σαφώς υποβαθμισμένο Αντίστοιχα και στη Νίκαια, αν ανέβεις στο κομμάτι προς το άλσος της Δεξαμενής ή σε κάποια σημεία στη Νεάπολη, έχει πολύ ωραία σπίτια, το κομμάτι χαμηλά που πιάνει προς Κοκκινιά είναι ψιλό χάλι Αντίστοιχα είναι και στο Περιστέρι, και στο Αιγάλεω, κ.ο.κ. Αν είσαι σε ενοίκιο και είναι άσχημα, φεύγεις.Αν όμως είναι δικό σου από κληρονομιά (Διότι λογικά δεν θα αγόραζε κάποιος σε σημείο χάλια) αλλάζει η κατάσταση, η θα πρέπει να το πουλήσεις η να το νοικιάσεις και να αγοράσεις η να νοικιάσεις αλλού. Πιστεύω πως οι περισσότεροι δεν θα έμπαιναν σε αυτή την διαδικασία αν ήταν δικό τους το σπίτι.
DrLo Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 38 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Το Ίλιον που ανέφερες, ξέρεις πως λεγόταν παλιά ; Διάβασε λίγο εδώ, και τα ξαναλέμε Ο Κορυδαλλός Γλυφάδα, μπροστά στη Νίκαια και το Κερατσίνι Σταματάω εδώ, γιατί ποιος ξέρει τι άλλο θα διαβάσω... Ισχύει ότι ο Κορυδαλλός, παλιά (αλλά πολύυυυυυυυυ παλιά) θεωρούνταν πιο "high end" γειτονιά και μάλιστα κάποια εποχή (πολύ πριν από Καλλικράτηδες) υπήρχε σκέψη ενωσης με τη Νίκαια αλλά ο κορυδαλλος δεν ήθελε . άλλα εντάξει, επειδή και εμείς σε αυτά τα μέρη μεγαλώσαμε, μη το παρουσιάουμε σαν να μιλάμε για Ζυρίχη vs Καμπούλ. Ναι, ως νεότερη γειτονιά ο Κορυδαλλός διαφέρει από τη Νίκαια (περισσότερο από της προς την παλιά κοκκινιά) αλλά μην υπερβάλουμε. 1
AristidisZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Ισχύει ότι ο Κορυδαλλός, παλιά (αλλά πολύυυυυυυυυ παλιά) θεωρούνταν πιο "high end" γειτονιά και μάλιστα κάποια εποχή (πολύ πριν από Καλλικράτηδες) υπήρχε σκέψη ενωσης με τη Νίκαια αλλά ο κορυδαλλος δεν ήθελε . άλλα εντάξει, επειδή και εμείς σε αυτά τα μέρη μεγαλώσαμε, μη το παρουσιάουμε σαν να μιλάμε για Ζυρίχη vs Καμπούλ. Ναι, ως νεότερη γειτονιά ο Κορυδαλλός διαφέρει από τη Νίκαια (περισσότερο από της προς την παλιά κοκκινιά) αλλά μην υπερβάλουμε. Δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση να σου πω την αλήθεια, όπως το λες παλιά ίσως θεωρούταν πιο high, και μάλλον από κόσμο που δεν έχει γυρίσει τις περιοχές μας Το κομμάτι αυτό χαμηλά στη Νίκαια όντως είναι άσχημο, το έγραψα και στον @AntiCambeR αν είδες Προσωπικά έχω λίγο κόλλημα, μου αρέσει η γειτονιά μου να βρέχεται από θάλασσα, οπότε ψηφίζω Πειραιά / Δραπετσώνα / Κερατσίνι, θέλω ρε παιδί μου το πρωί που πάω για δουλειά να βλέπω τα καράβια στον Άγιο Διονύση, είναι βίτσιο το ξέρω Αφήνω το Πέραμα απέξω, καθώς είναι όντως μυστήρια περιοχή, ξέρω βέβαια αρκετό κόσμο από εκεί και ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν, αλλά ΟΚ
AntiCambeR Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση να σου πω την αλήθεια, όπως το λες παλιά ίσως θεωρούταν πιο high, και μάλλον από κόσμο που δεν έχει γυρίσει τις περιοχές μας Το κομμάτι αυτό χαμηλά στη Νίκαια όντως είναι άσχημο, το έγραψα και στον @AntiCambeR αν είδες Προσωπικά έχω λίγο κόλλημα, μου αρέσει η γειτονιά μου να βρέχεται από θάλασσα, οπότε ψηφίζω Πειραιά / Δραπετσώνα / Κερατσίνι, θέλω ρε παιδί μου το πρωί που πάω για δουλειά να βλέπω τα καράβια στον Άγιο Διονύση, είναι βίτσιο το ξέρω Αφήνω το Πέραμα απέξω, καθώς είναι όντως μυστήρια περιοχή, ξέρω βέβαια αρκετό κόσμο από εκεί και ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν, αλλά ΟΚ Πέραμα νομίζω πως είναι ήσυχα, αλλά μακριά απο πολλές περιοχές για δουλειά. Για τον Κορυδαλλό ισχύει πως είναι πιο πυκνοκατοικημένος σε σχέση με τα υπόλοιπα ΔΠ;
Dark_son20 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) κορυδαλλό δεν βρίσκεις πάρκιγκ που να έχεις τον θεό μπάρμπα Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2021 από Dark_son20
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Dark_son20 είπε κορυδαλλό δεν βρίσκεις πάρκιγκ που να έχεις τον θεό μπάρμπα Οπως και στην μισή Αθήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις