Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος, το καναρίνι έχει καιρό να κελαηδησει.

Τρεφεται σωστά με Κελαϊδίνη και βιταμίνες, ενώ του βάζω και ήχους καναρινιών να ακούει.

Έχει κανείς εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό;

Ευχαριστω!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Μήπως αλλάζει πούπουλα? Όταν αλλάζουν δεν κελαηδανε.

Νομίζω ναι.Τι φαινόμενο είναι αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ts

Αν και πάντα παίζει το σενάριο κάποιας πιθανής ασθένειας θα έλεγα να μην ανησυχείς για την ώρα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα καναρίνια να αλλάζουν το φτέρωμά τους αυτή την περίοδο (τέλος καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου) περίοδος κατά την οποία και δεν κελαηδάνε.

Για περισσότερα εδώ

Επεξ/σία από haris_216
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα πουλάκια αλλάζουν φτέρωμα (όχι μόνο τα πούπουλα αλλά όλα τα μεγάλα φτερά των δυο φτερών και της ουράς) κάθε καλοκαίρι (Ιούλιο-Αύγουστο). Είναι μια φυσική ετήσια διαδικασία που διαρκεί κανονικά 6-8 βδομάδες. Αυτό γίνεται γιατί όλη τη χρονιά το φτέρωμα τους φθείρεται. Μαζί με το φτέρωμα χάνει και αίμα. Η διαδικασία είναι απαραίτητη αλλά αρκετά επιβαρυντική για τη συνολική υγεία του πουλιού, οπότε δεν έχει διάθεση για κελαϊδίσματα. Δίνε του φρέσκα ξύσματα από καρότο, γλυκό ραπανάκι, κοματάκια πράσινο μήλο με τη φλούδα, λαχανίδες από καμιά γλάστρα. Ας κάνει και κανένα μπανάκι, αλλά μην αφήνεις την μπανιέρα με τις ώρες στο κλουβί γιατί θα πίνει από εκεί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ρε φίλε, για κάποιο λόγο νόμιζα μπαίνοντας στο τόπικ ότι θα περιέχει κάποιο υποννοούμενο!😁

Επίσης δεν ήξερα ότι τα πουλιά τρώνε... Κελαϊδίνη! Σαν το Πλυντηρέξ για τα πλυντήρια η φάση;

• Like 5
Δημοσ.

Για την ακρίβεια είναι η εποχική πτερόρροια που είναι και φυσιολογική γιατί υπάρχει και η παθολογική πτερόρροια που μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, κακές συνθήκες διαβίωσης, παράσιτα, ψείρες, κύστεις, μολύνσεις και, συχνότερα, στους παπαγάλους σε ... ψυχολογικό στρεσάρισμα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Για την ακρίβεια είναι η εποχική πτερόρροια που είναι και φυσιολογική γιατί υπάρχει και η παθολογική πτερόρροια που μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή, κακές συνθήκες διαβίωσης, παράσιτα, ψείρες, κύστεις, μολύνσεις και, συχνότερα, στους παπαγάλους σε ... ψυχολογικό στρεσάρισμα.

Tι τραβάνε κι''αυτά τα ζωντανά για να  κάνει ο άνθρωπος την  κα@λα του...

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τροφή για πουλια που λέγεται κελαηδινη. 

Θυμήθηκα κάτι παλιά troll threads που άνοιγε πριν χρόνια ένας τυπάς και έλεγε στους τίτλους, "πρόβατο που κοιμάται, τι να κάνω", "πρόβατο που βελάζει συνέχεια", "κότα που τρώει πολύ" κτλ, όλα τα κλειδωναν λίαν συντόμως. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πέσουν σε κάποιον που ξέρει και τα φροντίζει, περνάνε καλά. Δυστυχώς πολλοί πέρνουν ένα ζωάκι-πουλάκι-ψαράκι και από άγνοια ή αδιαφορία το βασανίζουν...

"Κελαϊδίνη" είναι ένα μίγμα από διάφορους σπόρους που δίνεται σε "ωδικά πτηνά" Αποτελείται από μερικά είδη σπόρων με βάση το κεχρί. Ανάλογα το πουλάκι βάζουμε περισσότερο από κάποιον από τους υπόλοιπους σπόρους. Για καναρίνια Harz και Malinois ενισχύουμε το ρούπσεν (γογγυλόπορο). Για αγριόπουλα (καρδερίνες-φλώρια-σπίνους-λούγαρα-σκαρθιά) ενισχύουμε το καναβούρι και πάει λέγοντας. Υπάρχουν και διάφορες "εκδόσεις", ανάλογα με τις εποχικές απαιτήσεις των πουλιών.

Με την ίδια λογική υπάρχουν και τα μίγματα "παπαγαλίνης", με βάση το βόρι, για τα διάφορα μικρά παπαγαλοειδή.

Επεξ/σία από blitzNikos
  • Thanks 6
Δημοσ.
6 ώρες πριν, skiabox είπε

Όπως λέει και ο τίτλος, το καναρίνι έχει καιρό να κελαηδησει.

Τρεφεται σωστά με Κελαϊδίνη και βιταμίνες, ενώ του βάζω και ήχους καναρινιών να ακούει.

Έχει κανείς εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό;

Ευχαριστω!

καλό διάβασμα

https://petbirds.gr/threads/Γιατί-δεν-κελαηδάει-το-καναρίνι-μου.27712/

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Ρε φίλε, για κάποιο λόγο νόμιζα μπαίνοντας στο τόπικ ότι θα περιέχει κάποιο υποννοούμενο!😁

Επίσης δεν ήξερα ότι τα πουλιά τρώνε... Κελαϊδίνη! Σαν το Πλυντηρέξ για τα πλυντήρια η φάση;

Μήπως αντί για κελαϊδίνη του έδωσε φιμωϊδίνη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοκό θέλει...

Είχα κάποτε, μου το είχε χαρίσει ένας θείος μου, που έβγαζε καναρίνια και δεν κελαηδούσε, τον ρωτάω και μου λέει "κοκό θέλει, αλλά αν δεν βρεις να βάλεις ταίρι μέσα, άστο θα περάσει ανοργασμικά και θα ξανακελαηδίσει..."

Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό πρέπει να ήταν άνοιξη... Το καλοκαίρι όπως γράφουν οι από πάνω μου είναι που ξεπουπουλιάζονται...

Επεξ/σία από papresa
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...