Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..θα ειθελα τα φωτα σαs..ειμαι 1,90 και 115 κιλα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα ποδηλατο ξεκαθαρα για απογευματινεs βολτεs-γυμναστικη εξασκηση στην γειτονια και γενικα στην πολη.το μπατζετ ειναι γενικα στριμωγμενο αλλα μενω και σε οροφο πολυκατοικιαs με στενο γενικα ασανσερ που χωραει δυο ατομα ολα και ολα μεσα οποτε και το ανεβαινε/κατεβαινε γενικα κουβαλωνταs ποδηλατο θα ειναι μια μικρη ταλαιπωρια(..ειδικα το moyntain bike και με 29αρη τροχο δεν νομιζω να χωραει μεσα για ανεβοκατεβασμα....

σε τι παω.?...σε Moyntain η σε καποιο 20αρι τροχο folded bike..?..σιγουρα το mountain θα μου προσφερει πολλα παραπανω σε οδηγικη εμπειρια/ανεση/ταχυτητεs κτλ...αλλα το σπαστο θα μπορω να το διπλωνω/ξεδιπλωνω ευκολα για τιs βολτεs μου...το θεμα με τα σπαστα ειναι τραβανε γενικα στον δρομο..η λογω υψοs μου και κιλα μου θα μετανοιωσω την αγορα του...παιδακι δεν ειμαι...εχω καβατζωσει τα 40+....σε αγορα λογω περιορισμενου μπατζετ ψαχνω οικονομικα μεχρι κανα 300αρι ευρω....

οποια βοηθεια δεκτη.....Moyntain Bike η σπαστο ποδηλατο προσφερει καλυτερη εμπειρια σε βολτα..?

εδω μια επιλογη σε Trekking..https://www.praktiker.gr/p/podilato-trekking-everest-stingray-28-mayro-128778

οσο για σπαστο γενικα τσιμπανε οι τιμεs αλλα το ψαχνω μπαs και βρω τιποτα οικονομικο αν και δυσκολο το βλεπω..γενικα τα τσιμπανε σε τιμεs και δεν ξερω σε ποιοτητα τι καπνο φουμαρουν αυτα...https://www.praktiker.gr/p/podilato-spasto-everest-urban-20-mayro-mat-102329

Επεξ/σία από Christos_Tz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλησα με ποδηλατα προχτεs σε βολτα ερευνα αγοραs και μου λεει οκ επειδη εισαι θηριο κοιτα 29αρη τροχο....οσο για σπαστο αυτο ειναι αλλη φιλοσοφια μου λεει..ξεχναs παρκα με χωματοδρομο κτλ..θα εισαι καθαρα σε ασφαλτο και προσοχη πεζοδρομια και κοπανηματα τρανταγματα με το σπαστο λογω μεντεσεδεs....και πιστευω οτι σε φτηνο σπαστο σιγουρα θα εχω θεματα κατασκευηs..παντωs μου αρεσουν αυτα τα τρεντι σπαστα...απλα λογω υψουs και κιλων δεν ξερω αν ειναι για μενα.....παντωs ο ποδηλαταs μου ειπε οκ ωραια τα folded αλλα παρε ενα κανονικο ποδηλατο για το υψοs σου κτλ...να εισαι οκ...οποτε προβληματιζομαι..........

Επεξ/σία από Christos_Tz
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Christos_Tz είπε

ξεχναs παρκα με χωματοδρομο κτλ..θα εισαι καθαρα σε ασφαλτο και προσοχη πεζοδρομια και κοπανηματα τρανταγματα με το σπαστο λογω μεντεσεδεs...

Τι να σου πω. Εγώ και σε πάρκα με χωματόδρομο που πηγαίναμε συχνά πυκνά (πάρκο Τρίτση), ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. 

Αυτό με τα πεζοδρόμια, εκ πεποιθήσεως δεν το έκανα/κάνω, σεβόμενος τον πεζό, οπότε για να σου είμαι ειλικρινής, δεν έχω άποψη. 

Άλλωστε το 26αρι που έχω (tern Joe c21, μην φανταστείς και κανένα υπερποδήλατο / απλώς έχει το know how της Dahon) έχει μόνο μια άρθρωση (στον κορμό). Το δε τιμόνι, έκανε πλήρη περιστροφή για να ακουμπήσει στον μαγνήτη, άρα δεν έπαιζε άρθρωση εκεί. Πολύ μανιτζέβολο πάντως, αναφορικά με τον όγκο που καταλαμβάνει όντας διπλωμένο. 

Μιλάμε για μοντέλο του 2011 βέβαια. Έκτοτε θα έχουν βγει θεωρώ και άλλα σπαστά, μεταξύ αυτών και από τις ελληνικές εταιρείες (ideal κ.λπ.).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια καψουρα την εχω με τα σπαστα..ανεβηκα κιολαs σε ενα εκει μου ρυθμισε σελα τιμονι και οκ στο υψοs ειμουν ενταξει...συν οτι σκεφτομαι οτι θα το ανεβοκατεβαζω πιο ευκολα σπιτι..(εξω κλειδωμενο σε καγκελα διαδρομου κτλ ουτε καν το σκεφτομαι αφου τα βουτανε απο παντου για πλακα....)..απλα ο ποδηλαταs επεμενε οτι θελειs εσυ μου λεει..αλλα ετσι οπωs σε κοβω μου λεει υψοs/σωματοτυπο..παρε ενα κανονικο και με 28-29αρη τροχο να το χαρειs χωριs φοβο και παθοs ειτε Mountain ειτε Trekking..αλλη η οδηγικη συμπεριφορα στον 20αρη τροχο και αλλη στον 29αρη και επειδη εισαι θηριο μου λεει θα σε κουρασει ο 20αρηs τροχοs σε ανηφορεs κτλ(..μου αρεσουν τα 20αρια πιο πολυ)....παντωs δεν διαθετω τρελο μπατζετ...για να πω οτι περνω κατι που να εχει ολα τα κομφορ.....οποτε θα πρεπει μου φαινεται να μιλησει η λογικη στο τι θα χαρω πιο πολυ στην οδηγηση βαση σωματοτυπο μου...ωραια τα σπαστα αλλα αν δεν διαθεσειs ενα σεβαστο μπατζετ για κατι ποιοτικο και ελαφρυ ολα τα αλλα φτηνα σπαστα μου φαινεται θα ειναι ταλαιπωρια και ιδρωταs στην οδηγηση.....

Επεξ/σία από Christos_Tz
Δημοσ.

Μόνο 20άρια είχε ο ποδηλατάς ; Γιατί δεν δοκιμάζεις και με 26" τροχούς;

Τεράστια η διαφορά. Η γυναίκα μου έχει 20" Dahon και επειδή το έχω οδηγήσει, δεν λέω, πολύ καλό. Απλώς εμένα μου φαινόταν λίγο "τσίρκο" (προσωπικό κόλλημα, το ποδήλατο πήγαινε όπως έπρεπε και παραπάνω μη σου πω). 

Στο δικό μου (26") έχω αλλάξει σύστημα ταχυτήτων και λάστιχα (τύπο ελαστικού) και πάει εξαιρετικά στις - ολίγον- εκτός δρόμου διαδρομές. 

Δημοσ.

Εχω φαει ενα σκαλλωματακι με τα 20αρια απο ομορφια....ειναι τρεντικα..(χαχα..)...παρολα αυτα θα πρεπει μου φαινεται να κοιταξω εμενα που χωραω και ποδηλατω πιο ανετα και να αφησω τα τσιρκα για τουs πιτσιρικαδεs και τα αδυνατα σιλλουετεs κοριτσακια.....χαχα!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Christos_Tz είπε

Εχω φαει ενα σκαλλωματακι με τα 20αρια απο ομορφια....ειναι τρεντικα..(χαχα..)...παρολα αυτα θα πρεπει μου φαινεται να κοιταξω εμενα που χωραω και ποδηλατω πιο ανετα και να αφησω τα τσιρκα για τουs πιτσιρικαδεs και τα αδυνατα σιλλουετεs κοριτσακια.....χαχα!

Κάνετε ποδήλατο γενικά η απλώς θέλετε μία βόλτα ας πούμε .

Τώρα πως έγινε από mountain σε σπαστό κλπ ........ δύο τελείως ετερόκλητα πράγματα !

Υποθέτω πως δεν καπνίζετε , λέμε τώρα .

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, babisskg είπε

Τώρα πως έγινε από mountain σε σπαστό κλπ ........

Το έχω συναντήσει ξανά ως δίλημμα, οπότε θα σας πω τι εικάζω, για τον κύριο που έθεσε το ερώτημα (και πριν μας απαντήσει ο ίδιος φυσικά) :

Αρχάριοι κατά κύριο λόγο, στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, θεωρούν και προτιμούν τα mountain bike ως πιο ανθεκτικό στήσιμο (setup), για όλων των ειδών τις διαδρομές (βουνό, εντός πόλης, χωματόδρομο, καβάλημα πεζοδρομίων* κ.λπ.). Παράγοντες όπως το είδος του πέλματος (που είναι ακατάλληλο για πιο μακρινές διαδρομές σε άσφαλτο) δεν τους προβληματίζει, καθότι αρχάριοι (και πολύ λογικό από την άλλη). 

(*) Δεν εξετάζω αν είναι σωστό ή μη, αλλά τη συχνότητα με την οποία εμφανίζεται ως ζητούμενο κάτι τέτοιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, babisskg είπε

Κάνετε ποδήλατο γενικά η απλώς θέλετε μία βόλτα ας πούμε .

Τώρα πως έγινε από mountain σε σπαστό κλπ ........ δύο τελείως ετερόκλητα πράγματα !

Υποθέτω πως δεν καπνίζετε , λέμε τώρα .

Το τσιγαρο ειναι κομμενο μαχαιρι εδω και μια 10ετια...στο γενικα για βολτεs το θελω το οποιο η λογικη λεει οτι θα γυμναζομαι κιολαs κανωνταs πεταλι...ναι εχω να ακουμπησω ποδηλατο απο τα παιδικα μου χρονια οποτε αρχαρειοs ξαναλεγομαι.....οσο για το Τώρα πως έγινε από mountain σε σπαστό κλπ...το διλλημα προεκυψε απο το οτι μενω σε οροφο πολυκατοικιαs οποτε θα το ανεβαζω και κατεβαζω....οποτε το διλλημα ειναι αν το σπαστο απο θεμα ικανοποιησηs σε χαλαρεs πεταλοβολτεs θα μου δωσει την ιδια ικανοποιηση οσο ενα Mountain η Trekking καθοτι οπωs προαναφερα ειμαι 115 κιλα και 1,90φευγα υψοs.......παντωs σαν αποφαση κλεινω πιο πολυ πλεον μετα απο σκεψη σε Mountain η Trekking 29αρι παρα σε σπαστο παρολο που μου αρεσει η ντιζαινια τουs αλλα απο οτι καταλαβαινω απο reviews/videos κτλ για folding bike πρεπει να τα σκασειs αρκετα τσουχτερα για κατι αξιοπιστο......(Brompton κτλ..) ...οποτε με πιο λιγα λεφτα παιρνω Mountain η Trekking 29αρι με shimano κτλ καλουδια που θα ειναι και πιο οκ για το μποι μου......και αφηνω τιs ντιζαινιεs και το οτι μου αρεσει στο ματι για αλλουs...διοτι στην προκειμενη των περιπτωσεων πρεπει να κοιταξω πιο θα ειναι πιο ανετο ποδηλατο για το δικο μου σωματοτυπο ωστε να ποδηλατω σωστα...

Επεξ/σία από Christos_Tz
Δημοσ.

Παρατηρησα οτι κανενα απο τα 2 ποδηλατα που εβαλες στο αρχικο post σου δεν εχει αναρτηση. Μεγαλο λαθος, εκτος αν θες να ποναει ο αυχενας σου. Θα πεφτεις σε λακουβα, και δεν ειναι λιγες στους δρομους της αθηνας, και θα τρως ολο το τρανταγμα. 

Καταλαβαινω οτι δε μπορεις να διαθεσεις πολλα χρηματα για ποδηλατο αλλα πιστευω οτι το καλυτερο θα ηταν να μαζεψεις καποια παραπανω και να παρεις κατι καλυτερο. Αν παρεις ενα φθηνο θα συμβει ενα απο τα 2: ή θα πεις πρεπει να παρω ενα καλυτερο ή θα σπαστεις και θα τα παρατησεις. Οπως και να χει θα χασεις χρηματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...