Προς το περιεχόμενο

Βoot με Vesa driver?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω ρε παιδιά γιατί θέλω να φτιάξω ένα σύστημα ubuntu 19.04 ενός συγγενή που έχει κολλήσει με τους nvidia driver και δεν κάνει boot και που τα repositories του δεν δουλεύουν γιατί απλά έχει σταματήσει η υποστήριξη εδώ και δύο χρόνια της διανομής.

Πως μπορώ να μπω με τους vesa driver δλδ με τους απλούς vga driver? Παλιά ηταν πολύ απλά τα πράγματα αλλά πλέον δεν βρίσκω άκρη όσο και να έψαξα. Toυς vidia τους έχω βγάλει ήδη αλλά ακόμα δεν μπορεί αν εκκινήσει ο xserver.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O nouveau που είναι ο ανοιχτός οδηγός για nvidia κάρτες δε δουλεύει?

Μπορεί να εγκατασταθεί με:

sudo apt purge nvidia*
sudo apt install xserver-xorg-video-nouveau

Επεξ/σία από dancer_69
  • Like 1
Δημοσ.

αν και έβαλα τους nouveau μου κολάει στο boot στο

Update UTMP about System Runlevel Changes

από τι έχω κάνει search λένε ότι είναι driver της nvidia αλλά δεν μπορώ να το πάω πέρα από εκεί και να σηκώσω γραφικό περιβάλλον 

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί ούτε με ubutnu ούτε με nvidia κάρτες εδώ και αρκετά χρόνια, το μήνυμα αυτό όμως δε λέει και πολλά. Πάτα το esc ώστε να εμφανιστούν τα μηνύματα κατά τη φόρτωση του λειτουργικού όπου πιθανότατα θα υπάρχει κάτι πιο κατατοπιστικό. Αν αυτό δε λειτουργήσει, δοκίμασε στο μενού του grub να πατήσεις το "e" και να αφαιρέσεις τα "quiet, splash" από τις παραμέτρους του kernel. Αφού το κάνεις πατάς το F10 για boot.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κολλάει όποτε δε μπορείς να μπεις έστω σε κονσόλα tty, βάλε την παράμετρο verbose μήπως και εμφανίσει περισσότερες πληροφορίες.

Επεξ/σία από dancer_69
  • Like 2
Δημοσ.

εντάξει μετα πολλά το βρήκα το  πρόβλημα και ήταν η σύνδεση vga η καλύτερα η σύνδεση που είχε πάνω που ήταν από dvi με αντάπτορα σε vga και που έκανε ότι πρόβλημα υπήρχε. Μάλλον δεν μπορούσε η κάρτα γραφικών να σετάρει αυτόματα τις ρυθμίσεις για την οθόνη ώστε να σηκώσει γραφικό περιβάλλον και γιαυτό πάθαινε τέτοιο block

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...