jonkyr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Καλημέρα. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το start up, αλλα δεν ξέρω πόσο εύκολα θα το περιγράψω. Ο SSD ακούγεται ότι προσπαθεί να ανοίξει, αλλά τις περισσότερες φορές δεν το κάνει. Με μερικά hard restart, πατάω del για να μπω στα bios καθώς αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος να καταλάβω ότι παίρνει μπροστά (ειδάλλως περιμένω να δω πότε οι οθόνες θα πάρουν ρεύμα). Μερικές φορές ανοίγει με την πρώτη, αλλά συνήθως θέλει 3-4-5 προσπάθειες για να μπω. Το μηχάνημα έχει δύο σκληρούς πάνω του, αλλά μόνο ο SSD έχει win10. Έβαλα τον SSD του δικού μου υπολογιστή, είχε την ίδια συμπεριφορά. Δεν ξέρω τι να πρωτοκοιτάξω. Να είναι το τροφοδοτικό; Πρόκειται για ένα Thermaltake Munich 450W. Ή μήπως η ΜΒ; Ειναι μια Gigabyte FM2A88X. Επεξεργαστης AMD A6 6400, με 8GB μνημη. Δεν νομιζω οτι εχω φορτωμενα πολλα πραγματα επανω: δυο οθονες, ενα dvd και δυο σκληροι. Κατι ακουστικα που φορτιζουν ελπιζω οτι δεν τραβουν τοσο ρευμα ωστε να μην ανοιγει ο υπολογιστης. Ιδεες απο που να αρχισω το ψαξιμο; Και κυριως, πώς; Ευχαριστω πολυ.
Kthulhou Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, jonkyr είπε Ο SSD ακούγεται ότι προσπαθεί να ανοίξει, αλλά τις περισσότερες φορές δεν το κάνει o ssd δε θα έπρεπε να ακούγεται...δεν έχει μηχανικά μέρη... για ξεκούμπωσε τον 2ο δίσκο, που λογικά είναι hdd κ δες αν boot-άρει ή όχι το σύστημα αλλιώς κλασσικά ξεκινάς με minimum configuration, δηλ αφήνεις μητρική, επεξεργαστή, ram κ video output ξεκουμπώνεις ΟΛΑ τα υπόλοιπα, dvd, keyboard, mouse, ό,τι usb κλπ κλπ ανάβεις κ βλέπεις αν boot-άρει, κ θα σου βγάζει no boot device κλπ ή πάλι κολλάει κ ενημερώνεις 3
jonkyr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, Kthulhou είπε o ssd δε θα έπρεπε να ακούγεται...δεν έχει μηχανικά μέρη Εχεις δικιο, δεν το σκεφτηκα. Ενταξει το "ακουγεται" ειναι ενας ανεπαισθητος ηχος, αλλα τον ακουω. 1 λεπτό πριν, Kthulhou είπε για ξεκούμπωσε τον 2ο δίσκο, που λογικά είναι hdd κ δες αν boot-άρει ή όχι Το εχω κανει ηδη. Ο δευτερος ειναι HSSD, αλλα εχω αφησει μονο τον SSD επανω και κανει τα ιδια. Το εκανε και με τον δικο μου SSD (μονο του). Θα ξανακανω ομως δοκιμη για καθε ενδεχομενο. Σε ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση.
Kthulhou Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 πας κ ξηλώνεις τα πάντα, min config κ λες τι γίνεται 1
jonkyr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Εχμ... Ξηλωνω τα παντα + min config σημαινει "ενας ssd, μητρικη, μνημη και ανεμιστηρας"; Σορι αν ακουστει ηλιθια η ερωτηση, αλλα για επιβεβαιωση μηπως ξεχασω κατι
Kthulhou Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 ουτε ο ssd, ΜΟΝΟ επεξεργαστης+cpu fan, μητρική, RAM και κάρτα γραφικών. ΜΟΝΟ αυτα 1
jonkyr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Χμ. Και πώς θα ανοιξει χωρις λειτουργικο; Ή απλώς θέλουμε να δούμε Bios; Κάρτα γραφικών δεν έχει, είναι On board.
Kthulhou Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 να δουμε ότι δεν είναι κα΄ποιο από τα βασικά αυτά υλικά που κολλάει θα πηγαινει στο no boot device, θα προσπαθεί ίσως να μπουταρει από δικτυο κλπ κλπ μπορείς να μπεις κ bios αν θες αν αναψει, παιξε 5-6 φορές με το power button, να δεις πως ανοιγει / κλείνει οκ 2
jonkyr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Τελεια, θα το κανω αυριο μετα τη δουλεια. Σε ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου. Καλο βραδυ.
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, jonkyr είπε Να είναι το τροφοδοτικό; Πόσα χρόνια το έχετε; Μία άλλη πιθανότητα είναι να έχει χαλάσει το PWR_BTN του πύργου. 1
triplex1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Πόσα χρόνια το έχετε; Μία άλλη πιθανότητα είναι να έχει χαλάσει το PWR_BTN του πύργου. Στο τελευταιο σταδιο βρισκεται. 1
jonkyr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Γμτ, άργησα να γυρίσω σπίτι και θα πάει έτσι όλη η εβδομαδα. Έκανα το τεστ και μπίνγκο: με την πρώτη ΔΕΝ άνοιξε. Με τη δεύτερη πήρε μπρος, έβγαλε το μνμ, μπήκα bios. Πάτησα το pwr και έκλεισε αμέσως. Προσπάθησα να παίξω μαζί του, δοκίμασα να ανοίξε ξανά όπως ζήτησες, στις τέσσερις προσπάθειες αρνήθηκε να πάρει μπροστά. Το λαμπάκι του pwr ανάβει κανονικά πάντως. Στην πέμπτη προσπάθεια ξαναμπήκε bios. Κλείσιμο κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Νέες προσπάθειες έναρξης, μπήκε με την τρίτη. Στο μεταξύ άκουσα τον ήχο που νόμιζα ότι ήταν σκληρός δίσκος (φυσικά δεν είχε τπτ επάνω του): δεν κατάλαβα αν ήταν κάποιος ανεμιστήρας, αφού είναι πολύ ήσυχο το μηχάνημα, αλλά το παρομοιάζω με τη μίζα του αυτοκινήτου όταν δεν παίρνει μπροστά με την πρώτη. Να υποθέσω ότι κοιτάζουμε τροφοδοτικό, αφού το φωτάκι ανάβει και το κουμπί κλείνει με τη μία; 16 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Πόσα χρόνια το έχετε; Μην μου μιλάς στον πληθυντικό σε παρακαλώ, μία παρέα είμαστε εδώ. Σιγουρα 4-5 χρόνια. Δεν θυμαμαι ακριβως. Το κουτί είναι το πολύ 1,5 έτους (για το pwr το λέω). 8 ώρες πριν, triplex1 είπε Στο τελευταιο σταδιο βρισκεται. Το τροφοδοτικό ή το pwr button?
triplex1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 17 λεπτά πριν, jonkyr είπε Γμτ, άργησα να γυρίσω σπίτι και θα πάει έτσι όλη η εβδομαδα. Έκανα το τεστ και μπίνγκο: με την πρώτη ΔΕΝ άνοιξε. Με τη δεύτερη πήρε μπρος, έβγαλε το μνμ, μπήκα bios. Πάτησα το pwr και έκλεισε αμέσως. Προσπάθησα να παίξω μαζί του, δοκίμασα να ανοίξε ξανά όπως ζήτησες, στις τέσσερις προσπάθειες αρνήθηκε να πάρει μπροστά. Το λαμπάκι του pwr ανάβει κανονικά πάντως. Στην πέμπτη προσπάθεια ξαναμπήκε bios. Κλείσιμο κανονικά και χωρίς πρόβλημα. Νέες προσπάθειες έναρξης, μπήκε με την τρίτη. Στο μεταξύ άκουσα τον ήχο που νόμιζα ότι ήταν σκληρός δίσκος (φυσικά δεν είχε τπτ επάνω του): δεν κατάλαβα αν ήταν κάποιος ανεμιστήρας, αφού είναι πολύ ήσυχο το μηχάνημα, αλλά το παρομοιάζω με τη μίζα του αυτοκινήτου όταν δεν παίρνει μπροστά με την πρώτη. Να υποθέσω ότι κοιτάζουμε τροφοδοτικό, αφού το φωτάκι ανάβει και το κουμπί κλείνει με τη μία; Μην μου μιλάς στον πληθυντικό σε παρακαλώ, μία παρέα είμαστε εδώ. Σιγουρα 4-5 χρόνια. Δεν θυμαμαι ακριβως. Το κουτί είναι το πολύ 1,5 έτους (για το pwr το λέω). Το τροφοδοτικό ή το pwr button? Μαλλον το πρωτο 1
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αν το κουτί έχει κουμπί RESET κάνε μια δοκιμή μ' αυτό αντί του PWR_BTN. Μήπως έχει γίνει κάποιο O.C.; Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από Τέρης Α. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα