pOLoS Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, JohnnyDragon είπε Την Apple την σιχαίνομαι. Αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε αυτό; Βλέπω όλοι λέτε ότι θα σας παρακολουθεί. Και; Αν εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα τότε τι με νοιάζει αν οι υπάλληλοι στην Apple βλέπουν τις φωτογραφίες μου; Το πολύ πολύ να ζηλέψουν από τα τοπία στην Ελλάδα ή τα ωραία φαγητά που τρώω. Εσείς δηλαδή που μιλάτε για προσωπικά δεδομένα και παρακολούθηση τι φωτογραφίες έχετε στα κινητά σας; ωραία αφού δεν έχεις κανένα πρόβλημα περιμένουμε iCloud Link με τις φωτογραφίες που έχεις στο κινητό σου να τις δούμε και όλοι εδώ στο forum
stud1118 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Texas07 είπε Αν σας έρθει ειδοποίηση ότι ο χρήστης "Γιάννης 12" έχει στείλει το κ@υλί του φώτο στη 10χρονη κόρη σας, και της κλείνει ραντεβού μετά το σχολείο, για να της δώσει ένα κινητό σαν δώρο, μην ανησυχήσετε και μην κάνετε κάτι! Είναι προσωπικά δεδομένα της κόρης σας και του Γιάννη... Που είσαι ρε παλιόφιλε; Βαφτίζει ο Τζόνυ ο σουγιάς το αγόρι του και επειδή ξέρω ότι δεν μπορείς να έρθεις από το Τέξας, θα σου στείλω iMessage με φωτογραφία του μωρού από την κολυμπύθρα. Βέβαια αν την δεις και μετά σου σπάσει την πόρτα το FBI και σε μπαγλαρώσει, ας πρόσεχες. Δεν φταίω εγώ, ο αλγόρυθμος δεν δουλεύει σωστά.
loukoumakos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Ρε παιδιά πραγματικά αμφιβάλω αν οι μισοί από εσάς έχετε iPhone και σχολιάζεται στο άρθρο κατά δεύτερων αν έχετε android κάπου εκεί σταματάει και η ιδιωτικότητα σας μιλάμε για google πουλάει μέχρι και την πιο απλή πληροφορία στους διαφημιστές - συνεργάτες της , επίσης οι περισσότεροι από εσάς έχετε φωτό και βάζω στοίχημα ότι τις έχετε ανεβάσει στο google photos όπου εκεί δεν υπάρχει καμία ιδιωτικότητα και η ίδια η google έχει πει ότι από εκεί έχει πάρει άπειρες πληροφορίες για να βελτιώσει ένα σκασμό αλγόριθμους , και μου πιαστήκατε από αυτό που λέει η Apple για το CSAM ? Ντροπή …. 3 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, poulinos είπε ολοι βλεπεις ειναι special snowflakes εδωμεσα.που να μην ηταν και τεχνολογικο forum.λες και αμα ηθελε δεν θα το κανε τοσο καιρο χωρις να πει τιποτα αφου το cloud ειναι δικο της.αλλα ο καθενας το μεταφραζει οπως του ερθει. α ρε special snowflakes. οι μισοι δεν ξερουν να κανουν backup οι αλλοι μισοι βαζουν κωδικο qwerty αλλα μολις ακουσουν προσωπικα δεδομενα ξαφνικα ξυπνανε.και οι υπολοιποι δινουν τα pin και ανοιγουν οτι link βρουν απο τραπεζα τι ειναι snowflake ?
Vasilisxd Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, AtiX είπε Κανείς δεν είπε ότι η τεχνολογία είναι κακή, η χρήση της δημιουργεί προβλήματα μιας και αποφάσισαν να την χρησιμοποιήσουν σε ιδιωτικές συσκευές και όχι σε δημόσια μέρη… αν αύριο αποφασίσει η οποιοδήποτε εταιρία να ψάχνει για πολιτικούς αντιφρονούντες ποιος θα τους σταματήσει? Το ότι εσύ πιστεύεις ότι θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή για πολιτικούς αντιφρονούντες ή οτιδήποτε άλλο , δεν σημαίνει ότι θα το κάνει. Επίσης το ότι ήδη δεν το κάνει χωρίς καμία ανακοίνωση και πάλι δεν το ξέρεις. Το μόνο που ξέρεις προς το παρόν είναι ότι οι συσκευές της θα αποτρέπουν την παιδική πορνογραφία στην Αμερική. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως του κοινού σε αμερικανικά Apple news sites είναι εντελώς κατά του μέτρου. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από Vasilisxd
dream21 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, billdanos είπε Καλα μη φτάσουμε και στο αλλο άκρο! 😛 Εγω στέκομαι στο 'οταν ένας ανώμαλος= παιδόφιλος στείλει στον Γιο μου η στην κόρη μου μια φωτογραφία με την μια θα θολωνετε και θα διαγραφεται και σε περίπτωση που το παιδί μου κάνει προβολή της κακόβουλης φωτογραφίας θα ενημερώνομαι απευθειας εγω. Τώρα εαν το πάμε σε αλλο level οτι θα ελέγχει τις φωτογραφίες μου η Apple ( Εχω κατι ωραιες απο Σαντορίνη και Μύκονο 2019 😂 ) προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά , οπως και ειμαι και κατά του νομου Δαφερμου 2472/1997 διοτι απο την μια καλός ο σεβασμός και η προστασία της αξιοπρέπειας της ιδιωτικής ζωης αλλα δυστηχώς είναι και μεγάλος καρκίνος σε πολλές περιπτώσεις τις οποίες δεν θα κάτσω να αναλύσω. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από dream21
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 3 hours ago, PeggyV said: τι ειναι snowflake ? Snowflake" is a 2010s derogatory slang term for a person, implying that they have an inflated sense of uniqueness, an unwarranted sense of entitlement, or are overly-emotional, easily offended, and unable to deal with opposing opinions. σε ελευθερη μεταφραση για το παρον ποστ οταν καποιος νομιζει οτι ειναι special και νομιζει οτι η apple δεν ξερει τι να κανει και θα ασχοληθει με το να δει τις φωτογραφιες του καθε χρηστη λες και ειναι δεν ξερω ποιος(ο χρηστης).ναι η apple δεν ξερει τι να κανει και νομιζει ο χρηστης οτι θα βαλει ατομο να ανοιγει τις φωτο του να τις κοιταει λες και εχει φωτο απο τον αρη σε μυστικη αποστολη 1
AggelosTz Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Το να έχει το ανήλικο παιδί iPhone είναι οκ… 1
petasis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, billdanos είπε Άρα πας σε Android. Problem solved. Τι όχι? Όχι, δεν είναι problem solved. 9 ώρες πριν, Texas07 είπε Αν σας έρθει ειδοποίηση ότι ο χρήστης "Γιάννης 12" έχει στείλει το κ@υλί του φώτο στη 10χρονη κόρη σας, και της κλείνει ραντεβού μετά το σχολείο, για να της δώσει ένα κινητό σαν δώρο, μην ανησυχήσετε και μην κάνετε κάτι! Είναι προσωπικά δεδομένα της κόρης σας και του Γιάννη... Αν η 10χρονη δεν είναι σε θέση να το καταλάβει από μόνη της (γιατί ως γονιός προφανώς απέτυχες), θα την σώσει το τηλέφωνο. Και μάλιστα της Apple, που στο ΑΙ είναι ουραγός.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 7 hours ago, stud1118 said: Που είσαι ρε παλιόφιλε; Βαφτίζει ο Τζόνυ ο σουγιάς το αγόρι του και επειδή ξέρω ότι δεν μπορείς να έρθεις από το Τέξας, θα σου στείλω iMessage με φωτογραφία του μωρού από την κολυμπύθρα. Βέβαια αν την δεις και μετά σου σπάσει την πόρτα το FBI και σε μπαγλαρώσει, ας πρόσεχες. Δεν φταίω εγώ, ο αλγόρυθμος δεν δουλεύει σωστά. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατι γράφω πως δεν διαβάζετε τιποτα αλλο πέρα απο τον τίτλο? 3
DrFreeman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Aυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως οι επικροτούντες το μέτρο (και πιθανώς αντίστοιχα μέτρα, με ίδια αναφερόμενα κίνητρα από τις εταιρίες/αρχές), είναι πως εμπιστεύονται τυφλά την Apple και παράλληλα διατίθενται να παραχωρήσουν την όποια ιδιωτικότητα τους, καθώς και τα προσωπικά δεδομένα τους προκειμένου να έχουν ασφάλεια. Δεν χρειάζονται πολλά παραπάνω επ' αυτού. Υπάρχουν όμως ευτυχώς και πολλοί χρήστες που δεν διατίθενται να παραχωρήσουν εκατοστό εξουσίας και ευελιξίας στις εταιρίες για να χώνουν τη μύτη τους παντού νόμιμα - και να τους λέμε ευχαριστώ γιατί μας "προστατεύουν". Δεν είναι θεωρητική η συζήτηση. Το μέτρο αυτό, αν το συζητούσαμε ως πιθανότητα προ ολίγων μηνών, όλοι αυτοί θα μιλούσαν για κινδυνολογία, υπερβολές, κλπ. Να που γίνεται όμως στην πράξη. Ενα, μονάχα ένα βήμα, είναι από αυτό το σημείο το να πάμε σε σκανάρισμα όλων των εγγράφων στα συστήματα μας, συνομιλιών κάθε είδους (πάντα με AI matching λέξεων κλειδιών από τον ML αλγόριθμο, έτσι; ), πάντα για σημαντικούς και ηθικούς σκοπούς - πρόληψη τρομοκρατίας, πρόληψη δολοφονιών, για λόγους "εθνικής ασφάλειας", κλπ. Δεν θα χρειάζεται καν να το αιτιολογήσουν τότε. 2
vs_skg Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 16 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Aυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως οι επικροτούντες το μέτρο (και πιθανώς αντίστοιχα μέτρα, με ίδια αναφερόμενα κίνητρα από τις εταιρίες/αρχές), είναι πως εμπιστεύονται τυφλά την Apple και παράλληλα διατίθενται να παραχωρήσουν την όποια ιδιωτικότητα τους, καθώς και τα προσωπικά δεδομένα τους προκειμένου να έχουν ασφάλεια. Δεν χρειάζονται πολλά παραπάνω επ' αυτού. Υπάρχουν όμως ευτυχώς και πολλοί χρήστες που δεν διατίθενται να παραχωρήσουν εκατοστό εξουσίας και ευελιξίας στις εταιρίες για να χώνουν τη μύτη τους παντού νόμιμα - και να τους λέμε ευχαριστώ γιατί μας "προστατεύουν". Δεν είναι θεωρητική η συζήτηση. Το μέτρο αυτό, αν το συζητούσαμε ως πιθανότητα προ ολίγων μηνών, όλοι αυτοί θα μιλούσαν για κινδυνολογία, υπερβολές, κλπ. Να που γίνεται όμως στην πράξη. Ενα, μονάχα ένα βήμα, είναι από αυτό το σημείο το να πάμε σε σκανάρισμα όλων των εγγράφων στα συστήματα μας, συνομιλιών κάθε είδους (πάντα με AI matching λέξεων κλειδιών από τον ML αλγόριθμο, έτσι; ), πάντα για σημαντικούς και ηθικούς σκοπούς - πρόληψη τρομοκρατίας, πρόληψη δολοφονιών, για λόγους "εθνικής ασφάλειας", κλπ. Δεν θα χρειάζεται καν να το αιτιολογήσουν τότε. Μπα, πιο απλο ειναι. Οι επικροτουντες διαβασαν την ανακοίνωση. Οι υπολοιποι μεινατε στον τιτλο, βαριά στη μεση, και αυμπληρωσατε τα κενα με επιστημονικη φαντασια και projection των φοβων σας. Ουτε ενα αρνητικο σχόλιο δεν ειδα που να ειναι επι της πραγματικης τεχνολογιας, ολοι το μακρυ τους και το κοντο τους.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, poulinos είπε Snowflake" is a 2010s derogatory slang term for a person, implying that they have an inflated sense of uniqueness, an unwarranted sense of entitlement, or are overly-emotional, easily offended, and unable to deal with opposing opinions. σε ελευθερη μεταφραση για το παρον ποστ οταν καποιος νομιζει οτι ειναι special και νομιζει οτι η apple δεν ξερει τι να κανει και θα ασχοληθει με το να δει τις φωτογραφιες του καθε χρηστη λες και ειναι δεν ξερω ποιος(ο χρηστης).ναι η apple δεν ξερει τι να κανει και νομιζει ο χρηστης οτι θα βαλει ατομο να ανοιγει τις φωτο του να τις κοιταει λες και εχει φωτο απο τον αρη σε μυστικη αποστολη Και γιατί δεν το γράφεις καβαλημένος ;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 17 minutes ago, DrFreeman said: Aυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως οι επικροτούντες το μέτρο (και πιθανώς αντίστοιχα μέτρα, με ίδια αναφερόμενα κίνητρα από τις εταιρίες/αρχές), είναι πως εμπιστεύονται τυφλά την Apple και παράλληλα διατίθενται να παραχωρήσουν την όποια ιδιωτικότητα τους, καθώς και τα προσωπικά δεδομένα τους προκειμένου να έχουν ασφάλεια. Δεν χρειάζονται πολλά παραπάνω επ' αυτού. Υπάρχουν όμως ευτυχώς και πολλοί χρήστες που δεν διατίθενται να παραχωρήσουν εκατοστό εξουσίας και ευελιξίας στις εταιρίες για να χώνουν τη μύτη τους παντού νόμιμα - και να τους λέμε ευχαριστώ γιατί μας "προστατεύουν". Δεν είναι θεωρητική η συζήτηση. Το μέτρο αυτό, αν το συζητούσαμε ως πιθανότητα προ ολίγων μηνών, όλοι αυτοί θα μιλούσαν για κινδυνολογία, υπερβολές, κλπ. Να που γίνεται όμως στην πράξη. Ενα, μονάχα ένα βήμα, είναι από αυτό το σημείο το να πάμε σε σκανάρισμα όλων των εγγράφων στα συστήματα μας, συνομιλιών κάθε είδους (πάντα με AI matching λέξεων κλειδιών από τον ML αλγόριθμο, έτσι; ), πάντα για σημαντικούς και ηθικούς σκοπούς - πρόληψη τρομοκρατίας, πρόληψη δολοφονιών, για λόγους "εθνικής ασφάλειας", κλπ. Δεν θα χρειάζεται καν να το αιτιολογήσουν τότε. Πρέπει να καταλάβετε κάποια στιγμή πως υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην τεχνική ανάλυση και την ηθική, νομική, κοινωνιολογική, κλπ κλπ κλπ. Το ότι προσπαθώ για παράδειγμα να εξηγήσω πως λειτουργεί τεχνικά αυτός ο έλεγχος (πάντα μέσα από τις περιγραφές της ίδιας της εταιρίας), δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο γενικότερα ή πως δεν έχω επιφυλάξεις κλπ. Καταλαβαίνω πως κάποιοι βολεύονται με το να χρεώνουν αβάδιστα κόσμο ως "τυφλούς οπαδούς" για να δικαιολογήσουν τα επιχειρήματα τους αλλά κάπου ...ώπα! Αν κάποιος διαβάζοντας τον τίτλο μπήκε απλά για να πει το "ποίημα" για την κακιά και ακριβή apple που παίρνει τα λεφτά του κόσμου ενώ ταυτόχρονα κάνεις τη δουλειά σου με συσκευές των 300 ευρώ, δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να κάνω σοβαρό διάλογο μαζί του μιας και ό,τι και να γράψω, θα λάβω ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις κάθε φορά! Αν το μοναδικό επιχείρημα είναι το "ναι αλλά στην πράξη δεν θα δουλεύει έτσι και κρυφά θα παρακολουθούν τα πάντα", νομίζω πως δεν έχει νόημα να αναλύσουμε τίποτα μιας και αυτό μπορεί να ισχύει ήδη για όλους τους κατασκευαστές και τους δημιουργούς software! Μην το πάρεις προσωπικά, με αφορμή το post σου τα έγραψα γενικά.
AtiX Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, billdanos είπε Πρέπει να καταλάβετε κάποια στιγμή πως υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην τεχνική ανάλυση και την ηθική, νομική, κοινωνιολογική, κλπ κλπ κλπ. Το ότι προσπαθώ για παράδειγμα να εξηγήσω πως λειτουργεί τεχνικά αυτός ο έλεγχος (πάντα μέσα από τις περιγραφές της ίδιας της εταιρίας), δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο γενικότερα ή πως δεν έχω επιφυλάξεις κλπ. Καταλαβαίνω πως κάποιοι βολεύονται με το να χρεώνουν αβάδιστα κόσμο ως "τυφλούς οπαδούς" για να δικαιολογήσουν τα επιχειρήματα τους αλλά κάπου ...ώπα! Αν κάποιος διαβάζοντας τον τίτλο μπήκε απλά για να πει το "ποίημα" για την κακιά και ακριβή apple που παίρνει τα λεφτά του κόσμου ενώ ταυτόχρονα κάνεις τη δουλειά σου με συσκευές των 300 ευρώ, δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να κάνω σοβαρό διάλογο μαζί του μιας και ό,τι και να γράψω, θα λάβω ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις κάθε φορά! Αν το μοναδικό επιχείρημα είναι το "ναι αλλά στην πράξη δεν θα δουλεύει έτσι και κρυφά θα παρακολουθούν τα πάντα", νομίζω πως δεν έχει νόημα να αναλύσουμε τίποτα μιας και αυτό μπορεί να ισχύει ήδη για όλους τους κατασκευαστές και τους δημιουργούς software! Μην το πάρεις προσωπικά, με αφορμή το post σου τα έγραψα γενικά. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι να προσφέρει αυτή την τεχνολογία και ανάλογα τις ανάγκες ή τους φόβους του κάθε ενός να την ενεργοποιήσει… Ξανα λέω δεν κρίνω την τεχνολογία αλλά την κίνηση της Apple η οποία ήταν από τις λίγες που μέχρι τώρα έδειχνε σεβασμό στην ιδιωτικότητα των δεδομένων του χρήστη… Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από AtiX 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα