Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnnyDragon είπε

Την Apple την σιχαίνομαι. Αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε αυτό; Βλέπω όλοι λέτε ότι θα σας παρακολουθεί. Και; Αν εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα τότε τι με νοιάζει αν οι υπάλληλοι στην Apple βλέπουν τις φωτογραφίες μου; Το πολύ πολύ να ζηλέψουν από τα τοπία στην Ελλάδα ή τα ωραία φαγητά που τρώω. Εσείς δηλαδή που μιλάτε για προσωπικά δεδομένα και παρακολούθηση τι φωτογραφίες έχετε στα κινητά σας; 

Μα δεν έχει σχέση τι φωτο έχουμε μέσα. Σήμερα είναι οι φωτό, αυρίο μπορει να ειναι τα μηνυματα στο μέλλον μπορει να είναι η ομιλία. Οταν γίνει η αρχή τοτε δεν υπάρχει γυρισμός.

• Like 3
  • Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως θα επηρεάσει άραγε τις πωλήσεις, είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, JcD είπε

Πως θα επηρεάσει άραγε τις πωλήσεις, είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό!

Στην Αμερική θα δουν το δέντρο και θα χάσουν το δάσος… και τι δέντρο, παιδική κακοποίηση!!! Μακάρι να ξυπνήσουν… 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, forgotten είπε

υπο τον μανδυα της ασφαλειας θα μας παρακολουθουνε ολοι αυτοι.

τραγικο ομως για μια εταιρεια που ταχα κοπτεται για προσωπικα δεδομενα....

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνεται ανίχνευση παιδικής κακοποίησης κι για android, έχουμε μαζέψει πολύ ανωμαλία. Από την στιγμή που χρησιμοποιείς συσκευή τρίτου το να μιλάς για privacy είναι ηλίθιο, κλείσε τηλέφωνο, υπολογιστή κ.λπ. κι πέτα τα εάν θες privacy.

• Confused 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, primitiveart είπε

Καταλαβαίνω αυτά που λες και συμφωνώ κιόλας, απλά να προσθέσω πως ήδη χρησιμοποιείται στις περισσότερες και μεγαλύτερες cloud storage υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και του iCloud, μιας και το ανέφερες.

Δεν συμφωνώ ούτε και για τους χώρους φιλοξενίας αρχείων φίλε μου…

Ελπίζω κάποια στιγμή να ζητηθεί και να διατυπωθεί τι είναι ιδιωτικός χώρος στα ψηφιακά μέσα και τι δημόσιος…

Δημοσ.

Σκεφτείτε να είχαμε πχ λογοκρισία να απαγορευόταν να γράψεις για πολιτικά θέματα και η εταιρεία που σου πούλαγε στυλό να έλεγχε αν με το μελάνι της γράφεις προκηρήξεις :P

Δημοσ.

Αν σας έρθει ειδοποίηση ότι ο χρήστης "Γιάννης 12" έχει στείλει το κ@υλί του φώτο στη 10χρονη κόρη σας, και της κλείνει ραντεβού μετά το σχολείο, για να της δώσει ένα κινητό σαν δώρο, μην ανησυχήσετε και μην κάνετε κάτι! Είναι προσωπικά δεδομένα της κόρης σας και του Γιάννη... 

• Like 3
  • Sad 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτή την τεχνολογία , θα αποτρέψει τους χρήστες που σκόπευαν να ανεβάσουν ή να στείλουν τέτοιο περιεχόμενο και θα τους οδηγήσει σε άλλες πλατφόρμες όπως Android - Windows , μέχρι και αυτές να κάνουν αντίστοιχη κίνηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Texas07 είπε

Αν σας έρθει ειδοποίηση ότι ο χρήστης "Γιάννης 12" έχει στείλει το κ@υλί του φώτο στη 10χρονη κόρη σας, και της κλείνει ραντεβού μετά το σχολείο, για να της δώσει ένα κινητό σαν δώρο, μην ανησυχήσετε και μην κάνετε κάτι! Είναι προσωπικά δεδομένα της κόρης σας και του Γιάννη... 

θα έλεγες το ίδιο πράγμα αν αύριο αποφάσιζε  μια από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών να ελέγχει όλους τους πελάτες της για το που πηγαίνουν με αφορμή τις φωτιές… άσχετα αν ζεις στην πόλη, άσχετα αν δεν είσαι καν κοντά σε δάσος άσχετα αν είναι χειμώνας…?

ΥΓ: πως είσαι τόσο σίγουρος ότι κάποιος θα στείλει άσεμνες φωτογραφίες στην δεκάχρονη κόρη σου? Και στην τελική γιατί την ενεργοποιεί σε όλους και όχι μόνο σε αυτούς που τους ενδιαφέρει!!! Έχεις κόρη και φοβάσαι, ενεργοποίησε αυτή τη δυνατότητα ώστε όταν λάβει τέτοιου είδους μηνύματα να σε ειδοποιήσει ώστε να την προφυλάξεις… απλό… πολύ απλό!!!

56 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Συμφωνώ με αυτή την τεχνολογία , θα αποτρέψει τους χρήστες που σκόπευαν να ανεβάσουν ή να στείλουν τέτοιο περιεχόμενο και θα τους οδηγήσει σε άλλες πλατφόρμες όπως Android - Windows , μέχρι και αυτές να κάνουν αντίστοιχη κίνηση. 

Κανείς δεν είπε ότι η τεχνολογία είναι κακή, η χρήση της δημιουργεί προβλήματα μιας και αποφάσισαν να την χρησιμοποιήσουν σε ιδιωτικές συσκευές και όχι σε δημόσια μέρη… αν αύριο αποφασίσει η οποιοδήποτε εταιρία να ψάχνει για πολιτικούς αντιφρονούντες ποιος θα τους σταματήσει?

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν έχει καμιά δουλειά να κοιτάει τα δεδομένα μας για κανεναν λόγο πόσο μάλλον να αστυνομεύει. Σήμερα το τυράκι είναι η "παιδοφιλία" (σικ), αύριο θα είναι τα σφυροδρέπανα ή μια αφίσα αντίπαλου πολιτικού αρχηγού. Η αρχή είναι να γίνει. 

Αν δεχθεί ο κόσμος να ψαχουλεύουν τα δεδομένα του δεν θα μπορεί να ξέρει γιατί τα ψαχουλεύουν ενώ οι ενέργειες αυτές θα δείχνουν φυσιολογικές. Να πάνε να πνιγούν. Σιγά μην πιάσουν παιδόφιλους με cloud.. Δεν την ξέρουν την δουλειά τους αυτοί οι άρρωστοι; Που ήμαστε στο 2005? Σοβαρά τώρα; Και κάποιοι επικροτείτε που θα ψαχουλεύουν τα αρχεία σας;

Ουστ στο σκεπτικό τους/μεθοδεύσεις τους και στο σύννεφο γενικότερα με αυτά που κάνουν.. 

• Like 3
Δημοσ.

Σωστή κίνηση. Εγώ έχω αποδειχτεί προ πολλού ότι δεν υπάρχει πια ιδιωτικότητα και δεν με πειράζει κιόλας ούτε και με νοιάζει. Ας τα δουν όλα και ας τα ξέρουν όλα.

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Κανείς δεν είπε ότι η τεχνολογία είναι κακή, η χρήση της δημιουργεί προβλήματα μιας και αποφάσισαν να την χρησιμοποιήσουν σε ιδιωτικές συσκευές και όχι σε δημόσια μέρη… αν αύριο αποφασίσει η οποιοδήποτε εταιρία να ψάχνει για πολιτικούς αντιφρονούντες ποιος θα τους σταματήσει?

Και τώρα μπορεί να το κάνει , π.χ η Google ελέγχει τεράστιο μέρος του διαδικτύου συν ότι γίνεται στο κινητό σου.

Εδώ απλά έχεις μια δήλωση από την Αpple που βγαίνει μπροστά και λέει τι κάνει , πως και γιατί.

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- πληρώνουμε mobile internet  για να μας δείχνει διαφημίσεις το google και το fb

- να κάψουμε και μπαταρία και επεξεργαστή για να μας αστυνομεύσει λίγο το 'lawful surveillance'. Μήπως να στέλνει και τα βιομετρικά δεδομένα προσώπου του χρήστη στις αρχές, για να τους πιάνουν με κάμερες?

Γιατί να σταματήσουμε εκεί? Μήπως να βάλουν siri και  alexa να παρακολουθούν ο,τι λέμε με AI μήπως για να προλάβουνε μελλοντικό έγκλημα, αλα minority report?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Και τώρα μπορεί να το κάνει , π.χ η Google ελέγχει τεράστιο μέρος του διαδικτύου συν ότι γίνεται στο κινητό σου.

Εδώ απλά έχεις μια δήλωση από την Αpple που βγαίνει μπροστά και λέει τι κάνει , πως και γιατί.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο πρέπει να αντιδράσουμε και να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια εμφανή ή κρυφή για τέτοιες συμπεριφορές εταιριών… η νοοτροπία δεν με αφορά, δεν έχω να κρύψω κάτι ή το κάνουν και οι άλλοι είναι ότι χειρότερο για τα δικαιώματα μας ως πελάτες και ως πολίτες…

αν η Apple διαφήμιζε αυτό το feature ως κάτι που θα μπορούσαν να το ενεργοποιούσαν οι χρήστες κατά το δοκούν, θα της έβγαζα το καπέλο και θα της έλεγα και μπράβο, γιατί από την μια θα είχαμε μια κίνηση ώστε να προστατεύσει τα παιδιά και ταυτόχρονα θα προστάτευε την ιδιωτικότητα… τώρα βάζει όλους τους πελάτες της στο ίδιο καζάνι, τους χαρακτηρίζει εν δυνάμει παιδεραστές και έχει και άδεια μας για να κάνει παρόμοιους προγραματισμους στην ΑΙ για ότι δεν αρέσει σε αυτήν… 

• Like 6
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...