Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, atheatos said:

Και από ότι φαίνεται  και από άλλες ειδήσεις ψαχνει τρόπο να μπουν τα tablet της και οι υπολογιστές της στα σχολεία. 
Στην Αμερική που έχουν αυστηρές αντιλήψεις , νομίζω θα έχει το προβάδισμα με αυτήν την κίνηση, έναντι των αντιπάλων της.

Μου αρέσει που μερικοί πέφτουν από τα σύννεφα . Πραγματικά τα σχόλια έχουν πολύ tunnel effect και κολλάνε όπως πάντα στο θέμα της ιδιωτικότητας χωρίς να υπολογίζουν παράγοντες όπως εμπορική χρήση και πελατολόγιο. Η Apple πουλάει ιδιωτικότητα αλλά αυτό δεν είναι και advantage  για το συγκεκριμένο πελατολόγιο που είναι τα σχολεία κτλ.

Σίγουρα κρύβονται κάποιοι λόγοι από πίσω, δεν το κάνει επί τούτου. Το ζήτημα σε αυτό που λες είναι πως δεν γίνεται να συγκεράσεις δύο τόσο αντίθετες πολιτικές. Η παρέχεις πραγματική ιδιωτικότητα και "ότι γίνεται στο iPhone μένει στο iPhone" - εν αντιθέσει με...το Android ίσως;;; - ή δεν την παρέχεις και δίνεις προτεραιότητα στην ασφάλεια (των παιδιών, κατά της τρομοκρατίας αργότερα ίσως), κάνοντας τους απαραίτητους συμβιβασμούς στην ιδιωτικότητα των δεδομένων του χρήστη σου. You can't have your pie and eat it too.

• Like 1
  • Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μάγκες.. δε διαβάζετε κανένα Cosmopolitan καλύτερα ή κάνα Marie Claire? Αφού όχι μόνο δεν διαβάζετε τί γράφει το άρθρο, αλλά και που διαβάζετε δεν κατανοείτε ΛΕΞΗ, δε πάτε να δείτε κάνα κώλο στην παραλία καλύτερα? Που να μην ήταν και τεχνολογικό forum δηλαδή. 

Σας έπιασε το παράπονο για τα προσωπικά δεδομένα. Βάλτε κάνα password vaggos123 πρώτα και μάθετε να κάνετε backup, και μετά ελάτε να συζητήσετε για το πως *ΘΑ* λειτουργεί ο αλγόριθμος. Λες και έχει όρεξη ο υπάλληλος της Apple (ή της Google ή της Microsoft ή όποιας γουστάρει) να κοιτάει τον κώλο της κυρά Σούλας απ'τα Πετράλωνα. Αυτόματα θα γίνονται όλα, και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα βλέπει τις φωτογραφίες, έλεος. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 4
  • Confused 6
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, polaki said:

Ρε μάγκες.. δε διαβάζετε κανένα Cosmopolitan καλύτερα ή κάνα Marie Claire? Αφού όχι μόνο δεν διαβάζετε τί γράφει το άρθρο, αλλά και που διαβάζετε δεν κατανοείτε ΛΕΞΗ, δε πάτε να δείτε κάνα κώλο στην παραλία καλύτερα? Που να μην ήταν και τεχνολογικό forum δηλαδή. 

Σας έπιασε το παράπονο για τα προσωπικά δεδομένα. Βάλτε κάνα password vaggos123 πρώτα και μάθετε να κάνετε backup, και μετά ελάτε να συζητήσετε για το πως *ΘΑ* λειτουργεί ο αλγόριθμος. Λες και έχει όρεξη ο υπάλληλος της Apple (ή της Google ή της Microsoft ή όποιας γουστάρει) να κοιτάει τον κώλο της κυρά Σούλας απ'τα Πετράλωνα. 

Oταν *ΘΑ* λειτουργήσει ο αλγόριθμος, ΘΑ είναι αργά και θα υπάρχει προηγούμενο. Απ' όσα έχουν γίνει γνωστά υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι ανησυχίας - και προφανώς δεν είναι μόνο τα μέλη του insomnia που έχουν πρόβλημα. Τα υπόλοιπα που λες για κωδικούς και κατανόηση, σκέψου τα καλύτερα.

Επεξ/σία από DrFreeman
  • Like 8
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, NotAliki177 said:

Το θέμα μου δεν είναι το λειτουργικό. Σ@#$σιλα μου αν είναι iOS ή Android. Όπως έχω πει, πάνω από 300-400 ευρώ για  κινητό δεν δίνω. Αν η Apple βγάλει καλό κινητό σε αυτά τα λεφτά δεν την αποκλείω.

Εγώ να παω σε Android, γίνεται όμως να μην "περιτριγυρίζομαι" από "fans" ?

Τι σχέση εχει η τιμή τωρα? Τα πέταξες ολα χύμα στον ανεμιστήρα για να υποστηρίξεις απλά το «ουυυυυ κακιά apple σε μισώ»?

Η τιμή καθορίζει το αν το λειτουργικό σε παρακολουθεί? Αν ναι, τότε συγγνώμη που θα στο πω αλλα λογικά όσο πέφτει η τιμή κάπως ο κατασκευαστής πρεπει να βγάλει κέρδος. Και μάντεψε πως θα το κάνει αυτο! :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε

Oταν *ΘΑ* λειτουργήσει ο αλγόριθμος, ΘΑ είναι αργά και θα υπάρχει προηγούμενο. Απ' όσα έχουν γίνει γνωστά υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι ανησυχίας - και προφανώς δεν είναι μόνο τα μέλη του insomnia που έχουν πρόβλημα. Τα υπόλοιπα που λες για κωδικούς και κατανόηση, σκέψου τα καλύτερα.

Καλώστον να τον πρώτο, περιμένω και τους υπόλοιπους να μου την πέσουν. 

Λοιπόν, ενημερωθείτε, και μάθετε να κάνετε και κάνα backup επί της ευκαιρίας: 

https://www.apple.com/child-safety/pdf/Expanded_Protections_for_Children_Technology_Summary.pdf

Σελίδα 3: The Messages app will use on-device machine learning to warn about sensitive content, while keeping private communications unreadable by Apple

image.png.fd21de914d930a25934b393fab2edc9e.png

Κανείς υπάλληλος της Apple δεν θα βλέπει τίποτα. Άντε.

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, polaki είπε

Σας έπιασε το παράπονο για τα προσωπικά δεδομένα. Βάλτε κάνα password vaggos123 πρώτα και μάθετε να κάνετε backup, και μετά ελάτε να συζητήσετε για το πως *ΘΑ* λειτουργεί ο αλγόριθμος. Λες και έχει όρεξη ο υπάλληλος της Apple (ή της Google ή της Microsoft ή όποιας γουστάρει) να κοιτάει τον κώλο της κυρά Σούλας απ'τα Πετράλωνα. Αυτόματα θα γίνονται όλα, και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα βλέπει τις φωτογραφίες, έλεος. 

Παρόμοια πράγματα γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, με τον αλγόριθμο να παρακολουθεί συζητήσεις ή μυνηματα, στα οποία από ότι ξέρω δεν συμφωνείς… ελπίζω μια εταιρία να μην άλλαξε την άποψη σου πάνω στην κεκκαλυμένη παρακολούθηση…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
Just now, polaki said:

Καλώστον να τον πρώτο, περιμένω και τους υπόλοιπους να μου την πέσουν. 

Λοιπόν, ενημερωθείτε, και μάθετε να κάνετε και κάνα backup επί της ευκαιρίας: 

https://www.apple.com/child-safety/pdf/Expanded_Protections_for_Children_Technology_Summary.pdf

Σελίδα 3: The Messages app will use on-device machine learning to warn about sensitive content, while keeping private communications unreadable by Apple

image.png.fd21de914d930a25934b393fab2edc9e.png

Κανείς υπάλληλος της Apple δεν θα βλέπει τίποτα. Άντε.

Δε σου την πέφτει κανείς, μη βλέπεις φαντάσματα. Διαφωνίες θα εκφραστούν, εκτός κι αν περιμένεις μετά από τέτοια κίνηση της Apple να αρχίσει όλο το forum τα ευχολόγια. Επειδή βλέπω πως είσαι των προσωπικών επιθέσεων, αυτά τα περί back up, στα επιστρέφω ακέραια. Καλύτερα τις υποδείξεις σου σε έναν καθρέφτη, να πιάνουν και τόπο.

Αυτό που γράφεις έχει ήδη απαντηθεί. Από τη στιγμή που υφίσταται ανθρώπινη ομάδα ελέγχου της ΕΤΑΙΡΙΑΣ, η οποία (υπό συνθήκες και όρους που η ίδια καθορίζει) θα αποφασίζει αν συντρέχει λόγος να σε καταγγείλει στις αρχές, όταν τα δεδομένα σου κριθούν επαρκώς ύποπτα, μιλάμε για σκάνδαλο.

• Like 9
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, AtiX said:

Παρόμοια πράγματα γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα στα οποία από ότι ξέρω δεν συμφωνείς… ελπίζω μια εταιρία να μην άλλαξε την άποψη σου πάνω στην κεκκαλυμένη παρακολούθηση…

Η εταιρεία σου εξηγει πως σκοπεύει να υλοποιήσει αυτο το χαρακτηριστικό. Αν η απάντηση ειναι «δεν πιστεύω πως θα ειναι ετσι και θα μας παρακολουθεί γενικώς και καταχρηστικά», το υιοθετούμε αυτο για όλους τους κατασκευαστές και κάνει ο καθένας ο,τι νομίζει…

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Η εταιρεία σου εξηγει πως σκοπεύει να υλοποιήσει αυτο το χαρακτηριστικό. Αν η απάντηση ειναι «δεν πιστεύω πως θα ειναι ετσι και θα μας παρακολουθεί γενικώς και καταχρηστικά», το υιοθετούμε αυτο για όλους τους κατασκευαστές και κάνει ο καθένας ο,τι νομίζει…

Εδώ είναι το λάθος σου, δεν θα γίνει η στάση της Apple κολυμβήθρα του συλωαμ για καμία εταιρία όπως και για καμία αιτία παρακολούθησης…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.

Προς τι η έκπληξη. Όλο αυτό είναι η συνέχεια του να αποδέχεσαι αβασάνιστα κάνοντας κλικ στα EULA συσκευών και προγραμμάτων για την αξιοποίηση των προσωπικών σου δεδομένων. Έπεται συνέχεια. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Παρόμοια πράγματα γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, με τον αλγόριθμο να παρακολουθεί συζητήσεις ή μυνηματα, στα οποία από ότι ξέρω δεν συμφωνείς… ελπίζω μια εταιρία να μην άλλαξε την άποψη σου πάνω στην κεκκαλυμένη παρακολούθηση…

Αν και δεν συμμετέχω συχνά, απλά να πω με αφορμή τα παραπάνω μηνύματα πως η συγκεκριμένη τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται σε εφαρμογή από όλες τις μεγάλες εταιρίες. Οπότε για όσους φοβάστε πως θα είναι αργά αν το εφαρμόσει η Apple, να ξέρετε πως είναι ήδη αργά και ήδη υπάρχει προηγούμενο. Αν ψάξετε στο internet θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως και άρθρα για όταν πρωτοξεκίνησε το project, αλλά μια καλή αρχή είναι και το entry για το PhotoDNA στην WikiPedia

https://en.wikipedia.org/wiki/PhotoDNA

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, primitiveart είπε

Αν και δεν συμμετέχω συχνά, απλά να πω με αφορμή τα παραπάνω μηνύματα πως η συγκεκριμένη τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται σε εφαρμογή από όλες τις μεγάλες εταιρίες. Οπότε για όσους φοβάστε πως θα είναι αργά αν το εφαρμόσει η Apple, να ξέρετε πως είναι ήδη αργά και ήδη υπάρχει προηγούμενο. Αν ψάξετε στο internet θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως και άρθρα για όταν πρωτοξεκίνησε το project, αλλά μια καλή αρχή είναι και το entry για το PhotoDNA στην WikiPedia

https://en.wikipedia.org/wiki/PhotoDNA

Την τεχνολογία την ξέραμε όπως ξέραμε ότι μέσω αυτής πολλοί έχουν πιαστεί για την διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, η διαφορά ήταν ότι ποτέ ο έλεγχος δεν γινότανε στην “πηγή” αλλά στα διάφορα sites που διακινούνταν… αλλά άλλο πράγμα όμως η έρευνα και η εξάλειψη τέτοιων αισχρών πραγμάτων και η τιμωρία αυτών που την διακρατούν και άλλο ο προληπτικός έλεγχος όλων των συσκευών μήπως και βρεθεί τέτοιοι υλικό… 

Συμφωνώ απόλυτα στον έλεγχο δημόσιων “χώρων” που μπορεί να έχει πρόσβαση και να ανταλλάξει ο κάθε ένας ότι γουστάρει… άλλο πράγμα αυτό και άλλο το κινητό μου, το tablet μου, το iCloud μου ή ο υπολογιστής μου…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 5
Δημοσ.

Την Apple την σιχαίνομαι. Αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε αυτό; Βλέπω όλοι λέτε ότι θα σας παρακολουθεί. Και; Αν εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα τότε τι με νοιάζει αν οι υπάλληλοι στην Apple βλέπουν τις φωτογραφίες μου; Το πολύ πολύ να ζηλέψουν από τα τοπία στην Ελλάδα ή τα ωραία φαγητά που τρώω. Εσείς δηλαδή που μιλάτε για προσωπικά δεδομένα και παρακολούθηση τι φωτογραφίες έχετε στα κινητά σας; 

• Like 1
  • Confused 8
  • Sad 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε

Την Apple την σιχαίνομαι. Αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε αυτό; Βλέπω όλοι λέτε ότι θα σας παρακολουθεί. Και; Αν εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα τότε τι με νοιάζει αν οι υπάλληλοι στην Apple βλέπουν τις φωτογραφίες μου; Το πολύ πολύ να ζηλέψουν από τα τοπία στην Ελλάδα ή τα ωραία φαγητά που τρώω. Εσείς δηλαδή που μιλάτε για προσωπικά δεδομένα και παρακολούθηση τι φωτογραφίες έχετε στα κινητά σας

Sorry και όλα, αλλά ότι και να έχω μέσα σε αυτό δεν είναι για τα μάτια κανενός άλλου παρά μόνο αυτούς που θέλω εγώ.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AtiX είπε

Την τεχνολογία την ξέραμε όπως ξέραμε ότι μέσω αυτής πολλοί έχουν πιαστεί για την διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, η διαφορά ήταν ότι ποτέ ο έλεγχος δεν γινότανε στην “πηγή” αλλά στα διάφορα sites που διακινούνταν… αλλά άλλο πράγμα όμως η έρευνα και η εξάλειψη τέτοιων αισχρών πραγμάτων και η τιμωρία αυτών που την διακρατούν και άλλο ο προληπτικός έλεγχος όλων των συσκευών μήπως και βρεθεί τέτοιοι υλικό… 

Συμφωνώ απόλυτα στον έλεγχο δημόσιων “χώρων” που μπορεί να έχει πρόσβαση και να ανταλλάξει ο κάθε ένας ότι γουστάρει… άλλο πράγμα αυτό και άλλο το κινητό μου, το tablet μου, το iCloud μου ή ο υπολογιστής μου…

Καταλαβαίνω αυτά που λες και συμφωνώ κιόλας, απλά να προσθέσω πως ήδη χρησιμοποιείται στις περισσότερες και μεγαλύτερες cloud storage υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και του iCloud, μιας και το ανέφερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...