GreekLegend2 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 16 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Πιο ανησυχητικό κι από τις ενέργειες της Apple που αποτελούν ευθεία επίθεση σε κάθε έννοια προσωπικού δεδομένου για δήθεν λόγους πρόληψης, είναι το γεγονός ότι πολλοί (και κατά τεκμήριο σοβαροί) σχολιαστές εδώ μέσα, κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα και πως όσοι ανησυχούν είναι παράλογοι και "περίεργοι". Αυτό νομίζω πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα οδηγήσει στην κατάργηση κάθε έννοιας ιδιωτικότητας και προσωπικού δεδομένου χωρίς να ματώσει μύτη ή να πέσει τουφεκιά. Μερικοί είναι τόσο τυφλοί φανς της apple που ότι και να κάνει προσπαθούν να την δικαιολογήσουν. Αν έβγαινε τέτοια ανακοίνωση απο την xiaomi θα είχαμε μηνύματα " τι περιμένεις απο κινέζικη εταιρεία κλπ" αλλά η apple το κάνει για το καλό της ανθρωπότητας... 14 3
liberostelios Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 18 λεπτά πριν, billdanos είπε Όχι δεν ειναι ετσι. Κανεις δεν θα κοιτάζει καμια φωτογραφία. Θα γίνεται match τοπικά στη συσκευή στοιχείων των εικόνων με αυτές που υπάρχουν στις λίστες CSAM. Ο έλεγχος αυτός γίνεται σε επίπεδο bit (το λεω απλά) και όχι κοιτάζοντας το οπτικό περιεχόμενο των φωτογραφιών. Όταν χρήστης θα επιχειρήσει να ανεβάσει στο cloud εικόνες που ηδη θα έχουν ταυτοποιηθεί πως ανήκουν στη βάση του CSAM, τότε θα ενεργοποιούνται οι υπόλοιπες διαδικασίες που περιγράφονται στο άρθρο. Μπορείς λίγο να εξηγήσεις τι σημαίνει "το επίπεδο bit" εδώ πέρα; Δηλαδή αν κροπαρω εγώ μια φωτό και της κόψω μια σειρά από pixels (οπότε θα έχει άλλο hash) το σύστημα δε θα την καταλάβει;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 minute ago, AtiX said: Το έχω διαβάσει, και μόνο που θα ελέγχει αν υπάρχουν ή όχι κάποια κριτήρια αυτόματος με βάζει στην ίδια κατηγορία με έναν παιδεραστή! Αν εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό, δικαίωμα σου, μπορεί να ενοχλεί εμένα??? Μα δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τη γνώμη. Απλά σου εξηγώ πως έχεις καταλάβει λάθος κάποια πραγαματα που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές λεπτομέρειες. Το αν σε ενοχλεί, προφανως και ειναι δικό σου θέμα.
vs_skg Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 περα απο το τεχνικά αμεμπτο του ζητηματος που το σχολιασαμε και στο διπλα νημα, κατι πρέπει να γινει με οσους δεν διαβαζουν καν τα αρθρα και σχολιάζουν. Ρεντιτ εχει γινει
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 minute ago, vorlon68 said: Καλα μην παίρνεις ορκο.... Με αυτο το συλλογισμό δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τιποτα ηλεκτρονικό. Ας τα πετάξουμε ολα και να γυρίσουμε στο χωριο. 3 minutes ago, GreekLegend2 said: Μερικοί είναι τόσο τυφλοί φανς της apple που ότι και να κάνει προσπαθούν να την δικαιολογήσουν. Αν έβγαινε τέτοια ανακοίνωση απο την xiaomi θα είχαμε μηνύματα " τι περιμένεις απο κινέζικη εταιρεία κλπ" αλλά η apple το κάνει για το καλό της ανθρωπότητας... Μα η xiaomi δεν το κάνει by default? 😛 (αυθαίρετο συμπέρασμα δικό μου όπως τα δικά σου) 3 minutes ago, liberostelios said: Μπορείς λίγο να εξηγήσεις τι σημαίνει "το επίπεδο bit" εδώ πέρα; Δηλαδή αν κροπαρω εγώ μια φωτό και της κόψω μια σειρά από pixels (οπότε θα έχει άλλο hash) το σύστημα δε θα την καταλάβει; Με ενα απλο crop φαντάζομαι πως και παλι θα υπάρχουν δεδομένα απο την αρχική εικονα που θα μπορούν να ταυτοποιηθούν. Τωρα αν εχεις κόψεις την εικονα ανα 10 pixels, δεν ξέρω τι μπορεί να «πιάσει».
vorlon68 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, billdanos είπε Με αυτο το συλλογισμό δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με τιποτα ηλεκτρονικό. Ας τα πετάξουμε ολα και να γυρίσουμε στο χωριο. Τι σχέση έχουν τα ηλεκτρονικα με την παρακολουθησει προσωπικων δεδομένων. Όπως είπε και κάποιος παραπάνω γι' αυτα χρειάζετε εισαγγελέας. Η Apple και η κάθε άλλη εταιρεία δεν ειναι κυβερνήσεις και εισαγγελείς. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από vorlon68 7
AtiX Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, billdanos είπε Μα δεν προσπαθώ να σου αλλάξω τη γνώμη. Απλά σου εξηγώ πως έχεις καταλάβει λάθος κάποια πραγαματα που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές λεπτομέρειες. Το αν σε ενοχλεί, προφανως και ειναι δικό σου θέμα. Ξέρεις πολύ καλά τις ευαισθησίες μου πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα… ξέρεις ακόμα περισσότερο την γνώμη μου για αυτή την εταιρία… τις τεχνικές λεπτομέρειες τις διάβασα και δεν μου άλλαξε την άποψη ότι είναι μια κεκαλυμμένη μορφή επιτήρησης που σήμερα είναι για την παιδική κακοποίηση, αύριο μπορεί να είναι για την έμφυλη βία και μεθαύριο για τις σεξουαλική, πολιτική ή κοινωνική μου ταυτότητα… σκέψου μόνο αν αντί αυτού του προέδρου, είχανε τον προηγούμενο ή κάποιον εξ ανατολής… θα σκεφτόσουν το ίδιο???? Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από AtiX 3
stormoffire Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Νόμιμη παρακολούθηση .... Για το καλό μας!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 3 minutes ago, vorlon68 said: Η Apple και η κάθε άλλη εταιρεία δεν ειναι κυβερνήσεις και εισαγγελείς. Προφανως και δεν ειναι!
kifinas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Ο καθένας μπορεί να έχει την γνώμη του. Την προσωπική του γνώμη και την δική του οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα. Οι ταμπέλες στα άλλα μέλη, οι ταμπέλες της απόλυτης αλήθειας στις δικές μας απόψεις και τα επιθετικά μηνύματα δεν προσφέρουν τίποτα. Στην Ευρώπη όμως εκτός από τις προσωπικές απόψεις υπάρχουν και αρμόδια όργανα. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν αν σκάσει και εδώ κάτι παρόμοιο.
vorlon68 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Προφανως και δεν ειναι! Άρα αυτο που κάνουν δεν ειναι νόμιμο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 2 minutes ago, AtiX said: Ξέρεις πολύ καλά τις ευαισθησίες μου πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα… ξέρεις ακόμα περισσότερο την γνώμη μου για αυτή την εταιρία… τις τεχνικές λεπτομέρειες τις διάβασα και δεν μου άλλαξε την άποψη ότι είναι μια κεκαλυμμένη μορφή επιτήρησης που σήμερα είναι για την παιδική κακοποίηση, αύριο μπορεί να είναι για την έμφυλη βία και μεθαύριο για τις σεξουαλική, πολιτική ή κοινωνική μου ταυτότητα… σκέψου μόνο αν αντί αυτού του προέδρου, είχανε τον προηγούμενο ή κάποιον εξ ανατολές… θα σκεφτόσουν το ίδιο???? Επειδή ακριβως τις ίδιες ευαισθησίες εχει και η ίδια η εταιρεία (τουλάχιστον αυτο δείχνει τα τελευταία χρόνια), το ότι βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τη σεξουαλικη, πολιτική, κοινωνική ταυτότητα με το θέμα που συζητάμε εδώ, εκτιμώ πως ειναι άκρως υπερβολικό. 1 minute ago, vorlon68 said: Άρα αυτο που κάνουν δεν ειναι νόμιμο. Μα αφού δεν γνωρίζουμε ακομη τι ακριβως θα κάνουν πως το βγάζεις το συμπέρασμα? Θα μπορούσε μια εταιρεία να κάνει κατι παράνομο και να το ανακοινώσει κιόλας?
vorlon68 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Μα αφού δεν γνωρίζουμε ακομη τι ακριβως θα κάνουν πως το βγάζεις το συμπέρασμα? Θα μπορούσε μια εταιρεία να κάνει κατι παράνομο και να το ανακοινώσει κιόλας? Αμα κάποιος κάνει έλεγχο στις φωτό σου ειναι νομιμο ή παράνομο? Στις ΗΠΑ ή στην Κινα μπορει κάποιοι να το θεωρουν νομιμο. Στην Ευρώπη δεν ειναι. 1
AtiX Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, billdanos είπε Επειδή ακριβως τις ίδιες ευαισθησίες εχει και η ίδια η εταιρεία (τουλάχιστον αυτο δείχνει τα τελευταία χρόνια), το ότι βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τη σεξουαλικη, πολιτική, κοινωνική ταυτότητα με το θέμα που συζητάμε εδώ, εκτιμώ πως ειναι άκρως υπερβολικό. Σε μια χωρα που βασανίζεται από ρατσισμό, ρητορική μίσους και ενδοοικογενειακή βία θα έπρεπε να σε πονηρέψει ότι ασχολήθηκαν ένα πρόβλημα που ενώ είναι σοβαρό δεν έχει μεγάλη έκταση… Σκέψου μόνο πόσοι θα τολμήσουν να μιλήσουν δημόσια, στις ΗΠΑ, και να πουν τις ανησυχίες τους, όταν ο αντίλογος θα είναι ότι υποστηρίζουν τους παιδεραστές… 1
DrFreeman Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 4 minutes ago, billdanos said: Επειδή ακριβως τις ίδιες ευαισθησίες εχει και η ίδια η εταιρεία (τουλάχιστον αυτο δείχνει τα τελευταία χρόνια), το ότι βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τη σεξουαλικη, πολιτική, κοινωνική ταυτότητα με το θέμα που συζητάμε εδώ, εκτιμώ πως ειναι άκρως υπερβολικό. Μα αφού δεν γνωρίζουμε ακομη τι ακριβως θα κάνουν πως το βγάζεις το συμπέρασμα? Θα μπορούσε μια εταιρεία να κάνει κατι παράνομο και να το ανακοινώσει κιόλας? Πολλά μπορείς να περάσεις αν έχεις lobbying, ισχυρό following και πηγαίνεις με τα trend της εποχής. To "τσουβάλιασμα" αφορά το ότι δημιουργεί ένα προηγούμενο που πριν μερικά χρόνια θα θεωρούσαμε αδιανόητο και απίστευτα intrusive, ωστόσο τώρα βλέπουμε πως πολλοί στηρίζουν την αλγοριθμική μέθοδο παρακολούθησης. Επαναλαμβάνω: η Αpple και η κάθε Αpple δε θα έπρεπε να σκαλίζει με ΚΑΝΕΝΑΝ άμεσο ή έμμεσο τρόπο τα αρχεία που είναι στη συσκευή μας αν εμείς δεν δώσουμε ρητώς σχετική έγκριση (opt-in δηλαδή) και φυσικά δε θα έπρεπε να κάνει τον μεσάζοντα της καταγγελίας προς τις αρχές. Αδιανόητο από κάθε άποψη. 7 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα