Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν έχεις στήσει την διαδικασία να ελέγχεις για το A hash και έχεις εκπαιδεύσει τον κόσμο ότι είναι σωστό και καλό, τι τον εμποδίζει να ψάξει για το Β hash, αυτός ή ακόμα χειρότερα ένας τρίτος που θα το εκμεταλλευτεί;

Παρακολούθηση είναι 100%. Με συγκεκριμένο τεχνικό τρόπο μεν αλλά παρακολούθηση.

Επεξ/σία από kifinas
  • Like 10
  • Απαντ. 225
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο ανησυχητικό κι από τις ενέργειες της Apple που αποτελούν ευθεία επίθεση σε κάθε έννοια προσωπικού δεδομένου για δήθεν λόγους πρόληψης, είναι το γεγονός ότι πολλοί (και κατά τεκμήριο σοβαροί) σχολιαστές εδώ μέσα, κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα και πως όσοι ανησυχούν είναι παράλογοι και "περίεργοι".

Αυτό νομίζω πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα οδηγήσει στην κατάργηση κάθε έννοιας ιδιωτικότητας και προσωπικού δεδομένου χωρίς να ματώσει μύτη ή να πέσει τουφεκιά.

Επεξ/σία από DrFreeman
  • Like 9
  • Thanks 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kifinas είπε

Το σύνολο των φωτογραφιών θα εξετάζονται με ένα αλγόριθμο για CSAM όπως λένε και μετά θα πηγαίνουν για review από υπάλληλο της εταιρίας. Αν αυτό δεν είναι παρακολούθηση, τι είναι;

Μένει να δούμε αν θα σκάσουν παρόμοιες τακτικές στην Ευρώπη.

Κοιτα εάν ο αλγόριθμος ο οποίος συγκρίνει τα hashes «υπογραφές» φωτογραφιών παιδικής πορνογραφιας, τα οποία βρίσκονται στη βάση δεδομένων της, βρει ότι έχεις στο κινητό σου φωτογραφίες με ίδια «υπογραφή» και ποσοτικά υπερβεί  ένα συγκεκριμένο όριο, καλά θα κανει ο υπάλληλος της apple να ελέγξει οπτικά πλέον τις φωτογραφίες σου γιατί κάτι περίεργο θα συμβαίνει!

Δημοσ.
On 08/08/2021 at 17:26, poulinos said:

ολοι βλεπεις ειναι  special snowflakes εδωμεσα.που να μην ηταν και τεχνολογικο forum.λες και αμα ηθελε δεν θα το κανε τοσο καιρο χωρις να πει τιποτα αφου το cloud ειναι δικο της.αλλα ο καθενας το μεταφραζει οπως του ερθει. 

οι μισοι δεν ξερουν να κανουν  backup οι αλλοι μισοι βαζουν κωδικο qwerty αλλα μολις ακουσουν προσωπικα δεδομενα ξαφνικα ξυπνανε.και οι υπολοιποι δινουν τα pin  και ανοιγουν οτι link  βρουν απο τραπεζα

το επιχειρημα δεν εχω τιποτα να κρυψω οποτε ας εχουν προσβαση σε οτι θενε με αφορμη οτι θενε δεν πειθει κανενα, εαν οι μισοι δεν ξερουν να κανουν backup και οι αλλοι ειναι ψηφιακα αναλφαβητοι δεν αποτελει σοβαρο επιχειρημα για το ποιον μιας εταιρειας, θα πρεπε να ναι κανεις αφελης να πιστευει οτι θα γινονται μονο οσα ισχυριζονται αυτοι...

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, nekrik είπε

Κοιτα εάν ο αλγόριθμος ο οποίος συγκρίνει τα hashes «υπογραφές» φωτογραφιών παιδικής πορνογραφιας, τα οποία βρίσκονται στη βάση δεδομένων της, βρει ότι έχεις στο κινητό σου φωτογραφίες με ίδια «υπογραφή» και ποσοτικά υπερβεί  ένα συγκεκριμένο όριο, καλά θα κανει ο υπάλληλος της apple να ελέγξει οπτικά πλέον τις φωτογραφίες σου γιατί κάτι περίεργο θα συμβαίνει!

Μόνο που εσύ ως χρήστης δεν θα ξέρεις ποτέ με τι συγκρίνει αφού έχεις ανταλλάξει την ενημέρωση που θα είχε ένα open source λειτουργικό με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα που σου έχει πουλήσει η Apple και την εμπιστεύτηκες.

Επεξ/σία από kifinas
  • Like 1
Δημοσ.

Εχουν να μαζεψουν φωτο............ 😅😅😅😅

Εχουν να ανεβουν φωτο απο διακοπες με μαγιο και ο αλγοριθμος θα τις περασει για πορνογραφικες και θα τρεχει κοσμος και κοσμακης μετα....

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, forgotten said:

το επιχειρημα δεν εχω τιποτα να κρυψω οποτε ας εχουν προσβαση σε οτι θενε με αφορμη οτι θενε δεν πειθει κανενα, εαν οι μισοι δεν ξερουν να κανουν backup και οι αλλοι ειναι ψηφιακα αναλφαβητοι δεν αποτελει σοβαρο επιχειρημα για το ποιον μιας εταιρειας, θα πρεπε να ναι κανεις αφελης να πιστευει οτι θα γινονται μονο οσα ισχυριζονται αυτοι...

Άρα ξεκινώντας με το συμπέρασμα πως η ίδια η εταιρεία σου λέει ψέμματα, ποιον θεωρείς πιο αξιόπιστο να στο εξηγήσει καλύτερα? Τους ανταγωνιστές? Τα social media? Τον BillDano? 

Δημοσ.
On 08/08/2021 at 17:17, billdanos said:

Διαβάσατε όλο το άρθρο προσεκτικά?

Γιατι απο ότι καταλαβα ανησυχείτε πως η apple θα κοιτάζει όλες σας τις φωτογραφίες… :) 

On 08/08/2021 at 17:26, poulinos said:

ολοι βλεπεις ειναι  special snowflakes εδωμεσα.που να μην ηταν και τεχνολογικο forum.λες και αμα ηθελε δεν θα το κανε τοσο καιρο χωρις να πει τιποτα αφου το cloud ειναι δικο της.αλλα ο καθενας το μεταφραζει οπως του ερθει.

οι μισοι δεν ξερουν να κανουν  backup οι αλλοι μισοι βαζουν κωδικο qwerty αλλα μολις ακουσουν προσωπικα δεδομενα ξαφνικα ξυπνανε.και οι υπολοιποι δινουν τα pin  και ανοιγουν οτι link  βρουν απο τραπεζα

On 08/08/2021 at 17:26, billdanos said:

Διαβάζοντας το αρχικό κείμενο, μπορείς να μου πεις πώς η apple θα παρακολουθεί τις ιδιωτικές μας στιγμές?

On 08/08/2021 at 17:37, billdanos said:

Όχι δεν ειναι ετσι. Κανεις δεν θα κοιτάζει καμια φωτογραφία. Θα γίνεται match τοπικά στη συσκευή στοιχείων των εικόνων με αυτές που υπάρχουν στις λίστες CSAM. Ο έλεγχος αυτός γίνεται σε επίπεδο bit (το λεω απλά) και όχι κοιτάζοντας το οπτικό περιεχόμενο των φωτογραφιών. Όταν χρήστης θα επιχειρήσει να ανεβάσει στο cloud εικόνες που ηδη θα έχουν ταυτοποιηθεί πως ανήκουν στη βάση του CSAM, τότε θα ενεργοποιούνται οι υπόλοιπες διαδικασίες που περιγράφονται στο άρθρο. 

Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι, προγραμματισμένο, θα σας ελέγχει για το αν τηρείτε κάποια από τα κριτήρια που κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να παρακολουθούνται? Τα κριτήρια της ιδιωτικότητας και της αθωότητας  που βρίσκονται σε όλη αυτή τη διαδικασία??

ΥΓ: είναι ντροπή να χρησιμοποιείται από mod ο όρος snowflakes, μόνο και μόνο για να μειώσει τις απόψεις των άλλων… 

• Like 14
  • Thanks 9
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, vorlon68 said:

Εχουν να μαζεψουν φωτο............ 😅😅😅😅

Εχουν να ανεβουν φωτο απο διακοπες με μαγιο και ο αλγοριθμος θα τις περασει για πορνογραφικες και θα τρεχει κοσμος και κοσμακης μετα....

Καταλαβαίνεις πως ο αλγόριθμος θα συγκρίνει data απο βάσεις δεδομένων με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ φωτογραφίες παιδικής πορνογραφιας και αγνοουμένων παιδιών?

Οι ΑΙ λειτουργίες που θα τρέχουν τοπικά στη συσκευή για να προειδοποιούν τα παιδιά που θα πάνε να ανοίξουν απλά μια γυμνή φωτό ειναι κατι αλλο απο το θέμα της παιδικής πορνογραφιας. Όπως αναγνωρίζει το ΑΙ μια …μπανάνα ανάμεσα σε αλλα φρούτα όταν πας να βγάλεις μια φωτογραφία, εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει μια απλή πορνογραφική εικονα. :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, billdanos said:

Άρα ξεκινώντας με το συμπέρασμα πως η ίδια η εταιρεία σου λέει ψέμματα, ποιον θεωρείς πιο αξιόπιστο να στο εξηγήσει καλύτερα? Τους ανταγωνιστές? Τα social media? Τον BillDano? 

Αυτό που θα προτιμούσα εγώ είναι να μην ελέγχει τις φωτογραφίες (και μελλοντικά ίσως το υπόλοιπο υλικό) που αποθηκεύω ως χρήστης στη συσκευή μου. Δεν έβαλα την Apple (ούτε την Google ή τη MS) τσάτσο για να ελέγχει την ηθική μου, τις ιδεολογικές μου θέσεις ή οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ δημοσιεύω με δική μου ευθύνη. Οι νόμιμες ενέργειες θα έπρεπε να ξεκινούν και να τελειώνουν από τις αρχές και τη δικαιοσύνη, όχι από την εμπλοκή μιας εταιρίας ως μεσάζουσας για "καλό σκοπό".

Επεξ/σία από DrFreeman
  • Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

αν και με αποκαλεσες snowflakes(εγω το ανεβασα γιαυτο εχω την  μυγα) ζω με την αντιληψη οτι μονο οι κρατικοι λειτουργοι μεσω εισαγγελικης αποφασισης εχει το δικαιωμα να σου ψαχνει τα προσωπικα δεδομενα..αν εκχωρησουμε αυτο στις ιδιωτικες εταιριες θα ανοιξει ο ασκος του αιολου.και ναι λεει ψεμματα η apple και το γεγονος οτι χρησιμοποιει την παιδικη πορνογραφια σαν δουρειο ιππο το κανει ακομα πιο χυδαιο

Επεξ/σία από dalan2007
  • Like 11
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, AtiX said:

Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι, προγραμματισμένο, θα σας ελέγχει για το αν τηρείτε κάποια από τα κριτήρια που κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να παρακολουθούνται? Τα κριτήρια της ιδιωτικότητας και της αθωότητας  που βρίσκεται σε όλη αυτή τη διαδικασία??

ΥΓ: είναι ντροπή να χρησιμοποιείται από mod ο όρος snowflakes, μόνο και μόνο για να μειώσει τις απόψεις των άλλων… 

Ξαναδιάβασε το αρχικό άρθρο προσεκτικά. Τεκμήριο αθωότητας θα έχεις παντα. Η apple δεν ειναι δικαστής ούτε θα τσεκάρει η ίδια την ιδιωτική συλλογή των φωτογραφιών σου που θα αποφασίσεις να στείλεις στο cloud. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Ξαναδιάβασε το αρχικό άρθρο προσεκτικά. Τεκμήριο αθωότητας θα έχεις παντα. Η apple δεν ειναι δικαστής ούτε θα τσεκάρει η ίδια την ιδιωτική συλλογή των φωτογραφιών σου που θα αποφασίσεις να στείλεις στο cloud. 

Το έχω διαβάσει, και μόνο που θα ελέγχει αν υπάρχουν ή όχι κάποια κριτήρια αυτόματος με βάζει στην ίδια κατηγορία με έναν παιδεραστή! Αν εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό, δικαίωμα σου, μπορεί να ενοχλεί εμένα???

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, dalan2007 said:

αν και με αποκαλεσες snowflakes(εγω το ανεβασα γιαυτο εχω την  μυγα) ζω με την αντιληψη οτι μονο οι κρατικοι λειτουργοι μεσω εισαγγελικης αποφασισης εχει το δικαιωμα να σου ψαχνει τα προσωπικα δεδομενα..αν εκχωρησουμε αυτο στις ιδιωτικες εταιριες θα ανοιξει ο ασκος του αιολου.και ναι λεει ψεμματα η apple και το γεγονος οτι χρησιμοποιει την παιδικη πορνογραφια σαν δουρειο ιππο το κανει ακομα πιο χυδαιο

Δεν έγραψα κατι τέτοιο. Και το μήνυμα του άλλου mod δεν ήταν προσωπικό. Απο την πλευρά μου προσπαθώ να αναλύσω και να καταλάβω την όλη διαδικασία αρχικά σε τεχνικό επίπεδο. Και η ουσία ειναι πως κανένας δεν θα μπορεί να δει τις ίδιες τις φωτογραφίες των χρηστών, όπως δεν μπορεί να δει και αυτές που υπάρχουν στη βάση δεδομένων με υλικό παιδικής πορνογραφιας. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, billdanos είπε

Καταλαβαίνεις πως ο αλγόριθμος θα συγκρίνει data απο βάσεις δεδομένων με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ φωτογραφίες παιδικής πορνογραφιας και αγνοουμένων παιδιών?

Οι ΑΙ λειτουργίες που θα τρέχουν τοπικά στη συσκευή για να προειδοποιούν τα παιδιά που θα πάνε να ανοίξουν απλά μια γυμνή φωτό ειναι κατι αλλο απο το θέμα της παιδικής πορνογραφιας. Όπως αναγνωρίζει το ΑΙ μια …μπανάνα ανάμεσα σε αλλα φρούτα όταν πας να βγάλεις μια φωτογραφία, εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει μια απλή πορνογραφική εικονα. :) 

Καλα μην παίρνεις ορκο....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...