vs_skg Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, SeaLion είπε Δεν αμφιβάλλω για τις καλές προθέσεις ή το όλο πρωτόκολλο που έχουν σχεδιάσει. Το θέμα είναι πως είναι, για μένα, βήμα προς λάθος κατεύθυνση. Είναι υπερφίαλο feature που ανοίγει δρόμους για άλλα πράγματα. Δεν θα σε κουράσω με άλλα υποθετικά σενάρια, θα σου ξαναπω όμως πως σε περιπτώσεις όπως Κίνα η Apple κάνει ό,τι της ζητηθεί. Το Pegasus κολλάει ως προς το ότι είναι πολύ πρόσφατο, χρησιμοποιήθηκε για πολιτικούς στόχους, και ίσως το χειρότερο που έχω διαβάσει σχετικά με την ασφάλεια του iOS. Δεν είναι το ίδιο να σου ρουφήξει το spyware όλες τις φωτό (κάπου μπορεί να το καταλάβεις) και το να κάνει match on device κάποιο target content. Spyware σαν το Pegasus γινονται deployed πολυ μετα το σταδιο της "ανιχνευσης", όταν εισαι ηδη στοχος. Οταν κατι κοστιζει εκατομμύρια και καθε deployment αυξανει τον κινδυνο ανακαλυψης και patchαρισματος δεν το στελνεις για ψαρεμα. Ναι ολα καταληγουν στο οτι για να γινει κατι το ηθικα μεμπτό με τη συγκεκριμενη τεχνολογια, θα πρέπει να πληρουνται και αλλες προυποθεσεις. Οι οποιες εαν πληρουνται, δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο συστημα. Επανερχομενος στο pegasus, αν μπορώ να κανω οτι θελω στη συσκευη σου θα κατεβάσω ενα mobile net finetuned σε γυμνες φωτογραφιες* και οτι βγαλει match θα στο κλεψω, δεν θα περιοριστω σε distance μεταξύ hashes, που θα βγαλουν κρυπτογραφημενα voucher κλπ. Το απο πανω το σκεφτηκα τωρα, και προφανως υπαρχει ηδη off the shelf τελικα https://pypi.org/project/nudity/ Εν τελει, αν φοβασαι για την ιδιωτικοτητα σου, δεν λεω "σταματα να φοβασαι". Λεω οτι δεν αλλαζει τιποτα. Αν η Κινα μπορουσε να λυγισει την Apple χθες, το ιδιο μπορεί και σημερα. Υ.Γ. αμα κανετε ετσι γι αυτό, που να διαβασετε για τις νεες federated learning εφαρμογες που έρχονται
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, vs_skg είπε Spyware σαν το Pegasus γινονται deployed πολυ μετα το σταδιο της "ανιχνευσης", όταν εισαι ηδη στοχος. Οταν κατι κοστιζει εκατομμύρια και καθε deployment αυξανει τον κινδυνο ανακαλυψης και patchαρισματος δεν το στελνεις για ψαρεμα. Ναι ολα καταληγουν στο οτι για να γινει κατι το ηθικα μεμπτό με τη συγκεκριμενη τεχνολογια, θα πρέπει να πληρουνται και αλλες προυποθεσεις. Οι οποιες εαν πληρουνται, δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο συστημα. Επανερχομενος στο pegasus, αν μπορώ να κανω οτι θελω στη συσκευη σου θα κατεβάσω ενα mobile net finetuned σε γυμνες φωτογραφιες* και οτι βγαλει match θα στο κλεψω, δεν θα περιοριστω σε distance μεταξύ hashes, που θα βγαλουν κρυπτογραφημενα voucher κλπ. Το απο πανω το σκεφτηκα τωρα, και προφανως υπαρχει ηδη off the shelf τελικα https://pypi.org/project/nudity/ Εν τελει, αν φοβασαι για την ιδιωτικοτητα σου, δεν λεω "σταματα να φοβασαι". Λεω οτι δεν αλλαζει τιποτα. Αν η Κινα μπορουσε να λυγισει την Apple χθες, το ιδιο μπορεί και σημερα. Υ.Γ. αμα κανετε ετσι γι αυτό, που να διαβασετε για τις νεες federated learning εφαρμογες που έρχονται Ναι πολύ ωραίος ο σχεδιασμός ρε παιδί μου, οκ, αλλά, εν τέλει και για να μην πλατειάζω άλλο με spyware και υποθετικά σενάρια, (θεωρώ πως) ο κόσμος δεν γουστάρει να ψάχνει κανείς το κινητό του real-time για παράνομο υλικό, όπως δεν θα γουστάρε να ψάχνει κάποιος τις τσάντες μας όπου κοντοσταθούμε. Άλλος ανέφερε νωρίτερα πως δεν έχει πρόβλημα να μπαίνουν σπίτι του να ψάχνουν για παράνομα πράγματα... χμμ... επειδή δεν έχουμε κάποιου είδους χούντα, ναι, μπες και στο δικό μου σπίτι, αλλά με ένταλμα από εισαγγελέα μόνο! Εσύ είπες πως σε database περί "τρομοκρατίας" είσαι "μέσα" -- τι θα τσέκαρε αυτό υποθετικά; εικόνες; keywords? browsing history? --- it's a slippery slope που λένε... Όλο αυτό μου κάνει πιο πολύ ως κίνηση "φύγετε από την πλατφόρμα μας κακοί άνθρωποι, δε θέλω μπλεξίματα με το FBI εγώ!" παρά ως μέτρο με πραγματικό κοινωνικό αντίκρυσμα. Οι κακοί θα πάνε σε άλλα εργαλεία, αν δεν είναι ήδη, με e2e encryption, τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα στο App Store. Θα προτιμούσα τέλος πάντων, να μην καταλήξει η Apple η αγία, άσπιλη εταιρία, με μια ντουζίνα AI sentinels να με προσέχουν μην τυχόν παραστρατήσω. ΥΓ: το μόνο που δέχομαι (κάπως) είναι το nudity detection (on-device) στα μηνύματα του Messages.app για παιδιά κάτω των 13. Αν και θεωρώ πως τα παιδιά πρέπει να τα εκπαιδεύσεις από μικρά κι όχι να τους έχεις ψηφιακά κλειδώματα, καθώς με τον έναν τρόπο ή τον άλλον την τρύπα στην διαδικασία θα την βρουν!
apostolisd Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Χαίρομαι που τουλάχιστον προχώρησε κάπως η συζήτηση από το χτεσινό σημείο στο άλλο άρθρο όπου κάποιος επιτεθόταν προσωπικά χωρίς να έχει καταλάβει τί ακριβώς ισχύει (έχοντας μάλιστα παραδόξως αρκετούς υποστηρικτές). Άσχετα με αυτό και όπως ήδη σημειώθηκε χτες, το κύριο πιθανό πρόβλημα αφορά την hash database που χρησιμοποιεί ο έλεγχος ως input. Μια δικλείδα ασφαλείας είναι το ότι ο τελικός έλεγχος πριν δοθούν οποιαδήποτε στοιχεία παραπέρα γίνεται από φυσικό πρόσωπο, οπότε σενάρια του στυλ "η Κίνα θα βάζει άλλες εικόνες" προϋποθέτουν και ειδική ομάδα της κινέζικης κυβέρνησης να κάνει manual checks εντός της apple. Στην τελική εκεί μετράει το κατά πόσο εμπιστεύεσαι την εταιρία, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό είναι closed source, οπότε αν δεν την εμπιστεύεσαι για αυτό δε θα πρέπει να την εμπιστεύεσαι και για χειρότερα. Για τον φόβο ότι ένα hacking tool θα μπορούσε να εισαγάγει δικά του hashes και να κάνει κάτι με αυτά, επίσης δε φαινεται ρεαλιστικό. Αν έχεις τέτοιο επίπεδο access στη συσκευή, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πιο εύκολα σκανάρεις τις φωτό μια προς μια. Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι τα περισσότερα image cloud repos (πχ google photos) είναι unencrypted, που σημαίνει οτι "όποιος θέλει" κάνει "ό,τι θέλει" με τις φωτό anyway, είναι όπως είπαμε απλά θέμα εμπιστοσύνης. Μου αρέσει προσωπικά αυτό το feature; Μάλλον όχι, απλά και μόνο γιατι είμαι εμμονικός με efficiency και δε θέλω άσκοπους (κατ'εμέ) ελέγχους στο κινητό μου, κάτι που πλέον παραγίνεται (με AI να τρέχει μέχρι και για το ποιά είναι τα charging patterns μου). Είναι η αρχή του κακού για το privacy; Μόνο αν δεν ξέρεις τί πάιζει εκεί έξω. Κάνει τέτοιου είδους έλεγχο "sexier"; Μάλλον και αυτο θέλει προσοχή. Για να δούμε αν θα πάνε all the way. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από apostolisd
vs_skg Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, SeaLion είπε Ναι πολύ ωραίος ο σχεδιασμός ρε παιδί μου, οκ, αλλά, εν τέλει και για να μην πλατειάζω άλλο με spyware και υποθετικά σενάρια, (θεωρώ πως) ο κόσμος δεν γουστάρει να ψάχνει κανείς το κινητό του real-time για παράνομο υλικό, όπως δεν θα γουστάρε να ψάχνει κάποιος τις τσάντες μας όπου κοντοσταθούμε. Άλλος ανέφερε νωρίτερα πως δεν έχει πρόβλημα να μπαίνουν σπίτι του να ψάχνουν για παράνομα πράγματα... χμμ... επειδή δεν έχουμε κάποιου είδους χούντα, ναι, μπες και στο δικό μου σπίτι, αλλά με ένταλμα από εισαγγελέα μόνο! Εσύ είπες πως σε database περί "τρομοκρατίας" είσαι "μέσα" -- τι θα τσέκαρε αυτό υποθετικά; εικόνες; keywords? browsing history? --- it's a slippery slope που λένε... Όλο αυτό μου κάνει πιο πολύ ως κίνηση "φύγετε από την πλατφόρμα μας κακοί άνθρωποι, δε θέλω μπλεξίματα με το FBI εγώ!" παρά ως μέτρο με πραγματικό κοινωνικό αντίκρυσμα. Οι κακοί θα πάνε σε άλλα εργαλεία, αν δεν είναι ήδη, με e2e encryption, τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα στο App Store. Θα προτιμούσα τέλος πάντων, να μην καταλήξει η Apple η αγία, άσπιλη εταιρία, με μια ντουζίνα AI sentinels να με προσέχουν μην τυχόν παραστρατήσω. ΥΓ: το μόνο που δέχομαι (κάπως) είναι το nudity detection (on-device) στα μηνύματα του Messages.app για παιδιά κάτω των 13. Αν και θεωρώ πως τα παιδιά πρέπει να τα εκπαιδεύσεις από μικρά κι όχι να τους έχεις ψηφιακά κλειδώματα, καθώς με τον έναν τρόπο ή τον άλλον την τρύπα στην διαδικασία θα την βρουν! Για να μην βγαινουν αφθορμητα συμπερασματα ομως, ας μην μετεχουμε σε ανθρωπομορφισμο της συσκευης. Η συσκευη δεν ειναι "καποιος" που σε σκαναρει. Δεν θα "κρινει" αν εχεις γυμνες φωτο της Σουλας και της Κουλας ταυτοχρονα. Εδω δεν θα "κρινει" ακομα και τις επιμαχες φωτο αν εχεις. Θα κολλησει στα metadata το κρυπρογραφημενο voucher και τελος. Η κριση, η οποια συνιστα παραβαση της ιδιωτικότητας, δεν έρχεται παρα μονο αν ξεπεραστει το threshold του partial secret sharing. Με πιθανοτητα false positive 1/3 δις, ειμαι οκ μ αυτο. Για τρομοκρατια δεν επεκτεινομαι, μη φαω κανα μπαν. Το αλλο για τα παιδια θα δουλεύει εως και κατω των 18. Δεν θα κλειδωνει τίποτε. Απο 13+ θα ειδοποιει τον κατοχο και θα συμβουλευει. Εως και 12 θα στελνει ειδοποιησεις στον γονιο. Πολυ καλο θεωρω. Το κονσεπτ δεν ειναι να σταματήσει τη μικρη alice απο το να στειλει γυμνες στον μικρο Bob, (ασχετα που ο μπαμπας της μικρής Alice ειμαι σιγουρος οτι θα το εκτιμουσε), αλλα αμα ο μπαρμπα Μητσος βρει τη μικρη Alice στο messenger, στο insta, στο tiktok κλπ και της στειλει το γλυφιτζουρι του, να υπαρχει ενα τειχος προστασιας. 4 λεπτά πριν, apostolisd είπε με AI να τρέχει μέχρι και για το ποιά είναι τα charging patterns μου ενα απο τα παλαιοτερα running jokes στους comp. sci που ασχολουνται με "ai" ειναι οτι και μια σειρα if else να δωσεις στο marketing, AI θα το πουν. Linear regression μοντελο? MACHINE LEARNING 😂
apostolisd Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, vs_skg είπε ενα απο τα παλαιοτερα running jokes στους comp. sci που ασχολουνται με "ai" ειναι οτι και μια σειρα if else να δωσεις στο marketing, AI θα το πουν. Linear regression μοντελο? MACHINE LEARNING 😂 Μη στοχοποιείς το σεβασμό μου προς την ορολογία της Apple!
vs_skg Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 10 λεπτά πριν, apostolisd είπε Μη στοχοποιείς το σεβασμό μου προς την ορολογία της Apple! Την apple, την Microsoft και την google τις πιστευω οταν λενε κατι πάνω σε ML γιατι έχουν τα διαπιστευτηρια σε εμψυχο δυναμικο και δημοσιευσεις. Οταν αρχιζουν κατι Huawei και Oneplus να λενε για personalised AI κλπ ειναι που γελαω (και τρωω και ενα PTSD απ οσα μουφα papers εχω διαβασει απο κινεζους). Ως κατοχος OP το λέω πάντα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 15 λεπτά πριν, vs_skg είπε Για να μην βγαινουν αφθορμητα συμπερασματα ομως, ας μην μετεχουμε σε ανθρωπομορφισμο της συσκευης. Η συσκευη δεν ειναι "καποιος" που σε σκαναρει. Δεν θα "κρινει" αν εχεις γυμνες φωτο της Σουλας και της Κουλας ταυτοχρονα. Εδω δεν θα "κρινει" ακομα και τις επιμαχες φωτο αν εχεις. Θα κολλησει στα metadata το κρυπρογραφημενο voucher και τελος. Η κριση, η οποια συνιστα παραβαση της ιδιωτικότητας, δεν έρχεται παρα μονο αν ξεπεραστει το threshold του partial secret sharing. Με πιθανοτητα false positive 1/3 δις, ειμαι οκ μ αυτο. Για τρομοκρατια δεν επεκτεινομαι, μη φαω κανα μπαν. Το αλλο για τα παιδια θα δουλεύει εως και κατω των 18. Δεν θα κλειδωνει τίποτε. Απο 13+ θα ειδοποιει τον κατοχο και θα συμβουλευει. Εως και 12 θα στελνει ειδοποιησεις στον γονιο. Πολυ καλο θεωρω. Το κονσεπτ δεν ειναι να σταματήσει τη μικρη alice απο το να στειλει γυμνες στον μικρο Bob, (ασχετα που ο μπαμπας της μικρής Alice ειμαι σιγουρος οτι θα το εκτιμουσε), αλλα αμα ο μπαρμπα Μητσος βρει τη μικρη Alice στο messenger, στο insta, στο tiktok κλπ και της στειλει το γλυφιτζουρι του, να υπαρχει ενα τειχος προστασιας. ενα απο τα παλαιοτερα running jokes στους comp. sci που ασχολουνται με "ai" ειναι οτι και μια σειρα if else να δωσεις στο marketing, AI θα το πουν. Linear regression μοντελο? MACHINE LEARNING 😂 Επειδή δεν θα βρεις κάποιον που να σου πει ok στο CSAM ή τον μπάρμπα Μήτσο, ας περιμένουμε λίγα χρόνια να δούμε πού άλλού θα επεκταθεί όλο αυτό και πόσο αποτελεσματικό ήταν τελικά (που σιγά μην μιλήσουν με νούμερα αλλά τέλος πάντων) Eπόμενος στόχος το Facetime
great Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δεν με ενδιαφέρει, καλά θα κάνει οποιος εχει αντίδραση και δεν θέλει θα πρέπει να το κοιτάξει αλλιώς.
DrFreeman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, SeaLion said: Σορρυ κιόλας, αλλά δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Ανάλυση των φωτογραφιών γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια on device (βρίσκει πρόσωπα, ζώα, τοπία κτλ) που από μια άποψη είναι η ίδια τεχνολογία (αυτό για την ανάλυση γυμνών φωτογραφιών στο Messages.app όταν αυτό χρησιμοποιείται από ανήλικους) Matching με database φωτογραφιών τύπου CSAM δεν έχει ξαναγίνει, αλλά θα γίνεται ΜΟΝΟ αν ανεβάσεις στο iCloud τις φωτός. Ασχέτως αν συμφωνούμε με αυτό ή όχι (που εγώ διαφωνώ προσωπικά με όλο αυτό το "feature"), ας ξέρουμε για τι μιλάμε. Το ότι έχει να κάνει μόνο με φωτό στο iCloud μου κάνει και νομική υποχρέωση ή και "κλαδί ελιάς" προς το FBI (αντί να σας δώσουμε πρόσβαση στο iCloud, ας σας δώσουμε τον "δράστη" απ'ευθείας) Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας, αναρωτιέμαι που βρίσκεις σημείο τριβής. Το ότι γίνεται ανάλυση φωτογραφιών για σκοπούς άσχετους με την προσπάθεια να ξετρυπωθούν ανήθικες ή εγκληματικές δραστηριότητες στο υλικό της συσκευής σου και το ότι αυτό υπάρχει ως δυνατότητα σε πολλές εφαρμογές, δεν αναιρεί το μοναδικό στοιχείο που φέρει η συγκεκριμένη μέθοδος της Apple. Γίνεται σε απολύτως θεμελιώδες επίπεδο, δεν υφίσταται on/off switch και δεν υπάρχει ζήτημα επιλογής εφαρμογής (μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες, απλώς ξεκινά από τις φωτογραφίες με αυτό το αιτιολογικό). Κι επίσης, φέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας με την εταιρία όταν κι εφόσον κάνει τα απαραίτητα matches, έστω και με την πιθανότητα false positive (εν πλήρη αγνοία του χρήστη), προκειμένου αυτή να ελέγξει και να δώσει στις αρχές τα στοιχεία σου. Το αν είναι διακριτικό ως μέθοδος είναι δευτερεύον κατ' εμέ. Σχεδόν τίποτε από αυτά δεν υπήρχε ως δυνατότητα σε καμία συσκευή έως τώρα. 11 hours ago, nikosjc said: Καλώς η κακώς η γραμμή ανάμεσα στην ελευθερία/ιδιωτικότητα και την ασφάλεια είναι πάρα πολύ λεπτή και ο καθένας μπορεί να είναι λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά από αυτή. Εγώ είμαι της άποψης ότι ευχαρίστως θα θυσιάσω ένα μικρό μέρος της ιδιωτικότητας μου (όπως κάλλιστα θα επιτρέψω τον σωματικό έλεγχο ή το να ψάξουν το σπίτι μου για κάτι παράνομο) προκειμένου σιγουρευτεί ο εκάστοτε ερευνητής ότι δεν είμαι επικίνδυνος και ότι είναι ασφαλείς οι γύρω μου. Γιατί όταν θα κάνουν το ίδιο στον γείτονα μου, θα νιώθω ασφαλής εγώ με τη σειρά μου. Από τη μια θέλουμε να προλαβαίνουν τους τρομοκράτες πριν ανατιναχτούν μέσα σε πλατείες, αλλά από την άλλη δεν θέλουμε να μας ελέγχουν γιατί εμείς είμαστε υπεράνω κάθε υποψίας και θιγόμαστε! Και οι αρχές πρέπει να μυρίζουν τα νύχια τους για το ποιος είναι επικίνδυνος και ποιος όχι. Αυτό δεν τελειώνει πουθενά. Οσο περισσότερη ελευθερία και ιδιωτικότητα δίνεις, τόσο περισσότερη ασφάλεια (ή αίσθηση ασφάλειας) θα κερδίσεις. Δεν είναι καινούρια ιδέα, ο Πλάτωνας διατύπωσε όλες τις βασικές αρχές μιας τέτοιας διακυβέρνησης στους Νόμους και την Πολιτεία. Κατά τη γνώμη μου πρέπει οι μέθοδοι αντιμετώπισης της εγκληματικότητας κάθε είδους να μην καταπατούν κεκτημένα δικαιώματα, οι λύσεις που βρίσκουμε να είναι διακριτικές, να μην στοχοποιούν προκαταβολικά αθώους και να μην γίνονται μονομανής προτεραιότητα των κυβερνήσεων. Μετά πηγαίνουμε αναπόφευκτα σε αυταρχικά καθεστώτα και νομίζω πως θα συμφωνήσουμε ότι κανένας δε θα ήθελε να ζει σε ένα από αυτά για να νιώθει "ασφαλής". Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2021 από DrFreeman 1
JohnnyDragon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 21 ώρες πριν, pOLoS είπε ωραία αφού δεν έχεις κανένα πρόβλημα περιμένουμε iCloud Link με τις φωτογραφίες που έχεις στο κινητό σου να τις δούμε και όλοι εδώ στο forum Όποιος από εδώ μέσα ασχολείται με την καταπολέμηση της παιδικής κακοποίησης και πορνογραφίας μπορεί αμέσως να μου στείλει μήνυμα να του στείλω το link. Εσύ έχεις συγκεκριμένο λόγο που φοβάσαι αν κάποιος αρμόδιος δει τις φωτογραφίες σου; Στις 8/8/2021 στις 9:34 ΜΜ, vorlon68 είπε Μα δεν έχει σχέση τι φωτο έχουμε μέσα. Σήμερα είναι οι φωτό, αυρίο μπορει να ειναι τα μηνυματα στο μέλλον μπορει να είναι η ομιλία. Οταν γίνει η αρχή τοτε δεν υπάρχει γυρισμός. Ήδη παρακολουθούν την ομιλία και τα μηνύματα για τους ίδιους σκοπούς. Αν κάνεις κάτι παράνομο τότε απλά κάνουν άρση του απορρήτου και τα ακούν και τα διαβάζουν όλα. Τόσο "ζωή στα όρια της" κάνετε όλοι εδώ μέσα και φοβάστε μην δουν τι έχετε στα κινητά σας; Στις 8/8/2021 στις 8:40 ΜΜ, jmirko15 είπε Sorry και όλα, αλλά ότι και να έχω μέσα σε αυτό δεν είναι για τα μάτια κανενός άλλου παρά μόνο αυτούς που θέλω εγώ. Sorry και όλα, αλλά αν μέσα έχεις φωτογραφίες παιδικής κακοποίησης τότε είναι για τα μάτια του εκτελεστικού αποσπάσματος και μόνο. 1
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 13 hours ago, PeggyV said: Και γιατί δεν το γράφεις καβαλημένος ; μπορεις να το πεις και ετσι αλλα γενικα το λενε και snowflake (slang)
sataIII Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δρόοοοοοοομο! Πούλημα το τηλεφωνο καο αγορά άλλου.. σε λίγο θα μας βάλουν και καμερες σην κάμαρα για το καλό μας και την ασφάλεια μας...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 6 minutes ago, sataIII said: Δρόοοοοοοομο! Πούλημα το τηλεφωνο καο αγορά άλλου.. σε λίγο θα μας βάλουν και καμερες σην κάμαρα για το καλό μας και την ασφάλεια μας... Πάρε Android, πάρε Android, πάρε Android.
DrFreeman Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2021 25 minutes ago, sataIII said: Δρόοοοοοοομο! Πούλημα το τηλεφωνο καο αγορά άλλου.. σε λίγο θα μας βάλουν και καμερες σην κάμαρα για το καλό μας και την ασφάλεια μας... Αν τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές τιμωρούνταν στην αγορά από τους καταναλωτές, οι εταιρίες θα το σκέφτονταν πολλές φορές πριν προβούν σε αυτές. Όπως βλέπουμε δυστυχώς όχι μόνο δεν τιμωρούνται συνολικά, αλλά έχουν και σημαντικό ποσοστό συνηγόρων - κάποιοι εκ των οποίων ζητούν κι επιπλέον μέτρα ασφαλείας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα