GATE123 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Νομίζω η καλύτερη προσφορά που μπορείς αυτή την στιγμή να βρεις είναι το OnePlus 8T από το Banggood στα 430€ με το κουπόνι (BG939dba)με EU priority Line χωρίς τελωνείο. Η έκδοση από ότι βλέπω είναι OnePlus 8T 12GB+256GB. https://m.banggood.com/Original-OnePlus-8T-5G-Global-Version-KB2003-12GB-256GB-Snapdragon-865-NFC-Android-11-6_55-inch-FHD+-HDR10+-120Hz-Fluid-AMOLED-Screen-48MP-Quad-Camera-65W-Warp-Charge-Smartphone-p-1840937.html?akmClientCountry=GR&cur_warehouse=HK&ID=6287837&admitad_uid=0484c41c30b86e1850dd9865ddfb3a67&utm_content=634859&tagtag_uid=0484c41c30b86e1850dd9865ddfb3a67 Υ.Γ δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η προσφορά γιατί είδη είναι πριν 21 ώρες. 1
lon-zet Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, mphxths είπε Koιτα , και εγω xiaomi ειχα και σε xiaomi ξαναπηγα . Οχι γιατι της ειχα καποια ιδιαιτερη αγαπη , απλα μου εκανε το συγκεκριμενο κινητο (mi 11 lite 5g). Για το UI της εχουν ακουστει πολλα. Το εμφανισιακο κομματι το αφηνω ασχολιαστο , μιας και με themes το αλλαζεις. Θα εστιασω στο πρακτικο κομματι. Οπως το κρινω εγω , ειναι αρκετα μελετημενο και οργανωμενο. Εχει δηλ πινελιες εδω και εκει που λυνουν τα χερια. Απο την αλλη αν σε καναδυο εφαρμογες της , πεταγονται και διαφημισεις , κλαιν , ποτε δεν τις χρησιμοποιησα (κατι file explorer , browsers κλπ ). Με λιγα λογια , δεν με ενοχλει το UI της. Κανει την δουλεια του σε ικανοποιητικο βαθμο για τα δικα μου κριτηρια. Δεν εχω βρει bugs ή κολληματα ή κατι που να ειναι deal breaker. Η αληθεια ειναι οτι ηθελα να παω σε samsung και ειχα βαλει στο ματι το A52s 5g που για μενα ειναι ο,τι καλυτερο στην μεσαια κατηγορια αυτη την στιγμη και μεχρι 400κατι ευρω (παντα μιλαω για τιμες μεγαλων αλυσιδων) . Αλλα δεν μπορουσα να ανεβω πανω απο τα 400 και θεωρησα το mi 11 lite 5g μια καλη εναλλακτικη. Και υποθετω οτι επειδη το αγορασα απο αλυσιδα δεν θα εχω προβλημα σε τυχον περιπτωση που θα χρειαστω την εγγυηση. Οπτικα λες οτι μοιαζει φτηνιαρικο. Μια τετοια αισθηση μου δινει και εμενα απο τις φωτογραφιες αλλα υποθετω οτι ισως να φταιει και η επιλογη των χρωματων. Στο χερι τι αισθηση αφηνει ? Διοτι αν κατασκευαστικα ειναι σε καλο επιπεδο , χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι... ετσι και αλλιως μεσα σε θηκη θα ειναι... Η αίσθηση που αφήνει στο χέρι είναι μέτρια. Το μέγεθος του είναι πολύ καλό και έχει και καλό σχήμα. Αλλά το θεωρώ απαράδεκτο για ένα κινητό αυτής της κατηγορίας να έχει τέτοια ποιότητα κατασκευής. Το πλαστικό frame είχε μια απαίσια "γυαλάδα" και το πίσω μέρος φαινόταν απίστευτα λεπτό και στην μέση λύγιζε ελαφρώς. Για να καταλάβεις, είδα και το Redmi Note 10s και ήταν κλάσεις καλύτερο κατασκευαστικά.
AntiCambeR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, mphxths είπε Δεν εχω κανενα απο τα τρια , αλλα βασει του συγκριτικου εδω , θεωρω οτι ο νικητης , και τολμω να πω της κατηγοριας εως 400 ευρω (+/- 10-20 ευρω) ειναι το A52s 5g. Xωρις να αναφερθω στην ποιοτητα κατασκευης , μιας και οπως ειπα δεν τα εχω. Γιατι λοιπον ειναι ο νικητης αυτο το κινητο κατ'εμε ? 1. Κορυφαιο soc στην mid-range κατηγορια , αν βγαλουμε εξω τον 780g. 2. Ειναι 5g , αν ενδιαφερεται καποιος για το μελλον. 3. Οπως και να το κανουμε , η samsung εχει τις καλυτερες amoled. 4. Το one UI , ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις gui στο Android. 5. Υπαρξη OIS , για τους μανταλοχερηδες οπως εγω , που στις νυχτερινες ληψεις θα κανει την διαφορα , εκτος απο τα videos. 6. Μιλησες για υψηλο refresh rate. Το samsung εχει 120hz. Τα δυο realme τι εχουν ? Δεν βλεπω καποια αναφορα. Απο αλλα μοντελα εχω ξεχωρισει το oneplus nord (η μπαταρια ειναι λιγο μικρη) , oneplus nord ce 5g , oneplus 8. Επισης ξερω οτι ανεφερες οτι δεν θες xiaomi , αλλα το mi 11 lite 5g (παναλαφρο, το μοναδικο κινητο με soc 780g τα βασικα του προτερηματα) , βγηκε πολυ αξιολογο. Κινητο το οποιο πηρα , μιας και δεν μπορουσα να ανεβω χρηματικα και να παω στο samsung (μιλαω για αγορα απο μεγαλες αλυσιδες). Το A52s ξεκινάει απο τα 430€ στο Σκρούτζ, ενώ απο τα 496€ υπάρχει το S20 FE 4G.Ακόμα και ο Γερμανός το είχε στα 499€.Δηλαδή με +70€ παραπάνω πας σε καλύτερη κατηγορία. Ποιά η χρησιμότητα του 5G στην πράξη;Δεν πρόκειται να κατεβάζεις με data. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2021 από AntiCambeR
mphxths Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Το A52s ξεκινάει απο τα 430€ στο Σκρούτζ, ενώ απο τα 496€ υπάρχει το S20 FE 4G.Ακόμα και ο Γερμανός το είχε στα 499€.Δηλαδή με +70€ παραπάνω πας σε καλύτερη κατηγορία. Ποιά η χρησιμότητα του 5G στην πράξη;Δεν πρόκειται να κατεβάζεις με data. Κοιτα , η συζητηση για τιμες πανω απο τα 400 ευρω ειναι απλα φιλοσοφικη μιας και το θεμα ηταν "εως 400". Απο κει και περα , οπως εγραψα το Α52s το σκεφτομουν , αλλα δεν ηθελα να μπλεξω με σκρουτζομαγαζα. Aλλα πες οτι επαιρνα το Α52s απο σκρουτζομαγαζο στα 430 , αντι να παρω το mi 11 lite 5g στα 370 . Για 60 ευρω παραπανω θα κερδιζα... 1. Καλυτερη οθονη ? 2. Καλυτερες καμερες με ois ? Πρακτικα αυτα... και αν λαβω σοβαρα υποψη τα λεγομενα του φιλου @lon-zet οτι η ποιοτητα κατασκευης του A52s δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη/αναμενομενη , δεν ξερω πλεον αν θα τα εδινα για να το παρω. Μην παρεξηγηθω , θεωρω οτι το A52s ειναι στην κορυφη της mid-range κατηγοριας. Το s20 fe 4g/5g ειναι πλεον αλλη κατηγορια και αλλο ευρος τιμης. Προφανως οποιος εχει να διαθεσει 5 κατοσταρικα , το χτυπαει ασυζητητι. Εγω πλεον το εχω φιλοσοφησει λιγο το θεμα. Πες οτι ειχα 1500 ευρω για ξοδεμα και παιρνω το s21 ultra 5g . Ποσο τοις εκατο θα εκμεταλλευτω τις δυνατοτητες του ? Και στην θεση μου βαλε τον οποιονδηποτε μεσο χρηστη. Θεωρω οτι μεχρι 350-400 ευρω κυκλοφορουν κινητα (upper mid-range , low-high range) που υπερκαλυπτουν τις αναγκες του μεσου χρηστη. Απο κει και πανω ειναι υπερβολη , εθισμος , show-off , οτιδηποτε εκτος απο πραγματικη χρηστικοτητα. Βεβαια υποθετω οτι καποια στιγμη τα κινητα θα γινουν πραγματικοι φορητοι Η/Υ , πραγμα που εχει συμβει σε μεγαλο βαθμο πλεον , οποτε εκει ναι , ενας δυνατος επεξεργαστης , πολλα εξτραδακια , οθοναρες κλπ θα παιζουν πραγματικο ρολο. Αλλα θεωρω δεν ειμαστε ακομα εκει... τουλαχιστον η μεγαλη μεριδα των χρηστων δεν ειναι ακομα εκει. Τελος για το 5g , το βλεπω περισσοτερο ως επενδυση για το μελλον , παρα για κατι πρακτικο αυτην την στιγμη. Εκτος και αν καποιος αλλαζει κινητα καθε 6 μηνες , οποτε δεν τον ενδιαφερει το μελλον. Εγω προσωπικα προσπαθω να μην τα αλλαζω τοσο συχνα , οποτε μια ψυχη που ειναι να βγει... Η πλακα ειναι οτι στο σπιτι μου και στην ευρυτερη περιοχη γυρω απο αυτο δεν εχω καθολου σημα και αναγκαζομαι να παιζω με vowifi . Οχι 5g , αλλα ουτε 3g δεν πιανω Επισης δεν ξερω τι γινεται με τα data . Δηλαδη αν συνδεθεις σε 5g και τραβηξεις speedtest ετσι για τον χαβαλε τι γινεται ? Εννοω οτι το speedtest ειναι time based. Για x δευτερολεπτα κατεβαζει οσα mbytes προλαβει ... αρα δεν ειναι σταθερος ο ογκος των δεδομενων. Σκεψου να εχει συνδεθει στα 1.5gbps ... αν δεν εχεις απεριοριστα data στα 2-3 δευτερολεπτα σου εχει τελειωσει το υπολοιπο !!
AntiCambeR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Κοιτα , η συζητηση για τιμες πανω απο τα 400 ευρω ειναι απλα φιλοσοφικη μιας και το θεμα ηταν "εως 400". Απο κει και περα , οπως εγραψα το Α52s το σκεφτομουν , αλλα δεν ηθελα να μπλεξω με σκρουτζομαγαζα. Aλλα πες οτι επαιρνα το Α52s απο σκρουτζομαγαζο στα 430 , αντι να παρω το mi 11 lite 5g στα 370 . Για 60 ευρω παραπανω θα κερδιζα... 1. Καλυτερη οθονη ? 2. Καλυτερες καμερες με ois ? Πρακτικα αυτα... και αν λαβω σοβαρα υποψη τα λεγομενα του φιλου @lon-zet οτι η ποιοτητα κατασκευης του A52s δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη/αναμενομενη , δεν ξερω πλεον αν θα τα εδινα για να το παρω. Μην παρεξηγηθω , θεωρω οτι το A52s ειναι στην κορυφη της mid-range κατηγοριας. Το s20 fe 4g/5g ειναι πλεον αλλη κατηγορια και αλλο ευρος τιμης. Προφανως οποιος εχει να διαθεσει 5 κατοσταρικα , το χτυπαει ασυζητητι. Εγω πλεον το εχω φιλοσοφησει λιγο το θεμα. Πες οτι ειχα 1500 ευρω για ξοδεμα και παιρνω το s21 ultra 5g . Ποσο τοις εκατο θα εκμεταλλευτω τις δυνατοτητες του ? Και στην θεση μου βαλε τον οποιονδηποτε μεσο χρηστη. Θεωρω οτι μεχρι 350-400 ευρω κυκλοφορουν κινητα (upper mid-range , low-high range) που υπερκαλυπτουν τις αναγκες του μεσου χρηστη. Απο κει και πανω ειναι υπερβολη , εθισμος , show-off , οτιδηποτε εκτος απο πραγματικη χρηστικοτητα. Βεβαια υποθετω οτι καποια στιγμη τα κινητα θα γινουν πραγματικοι φορητοι Η/Υ , πραγμα που εχει συμβει σε μεγαλο βαθμο πλεον , οποτε εκει ναι , ενας δυνατος επεξεργαστης , πολλα εξτραδακια , οθοναρες κλπ θα παιζουν πραγματικο ρολο. Αλλα θεωρω δεν ειμαστε ακομα εκει... τουλαχιστον η μεγαλη μεριδα των χρηστων δεν ειναι ακομα εκει. Τελος για το 5g , το βλεπω περισσοτερο ως επενδυση για το μελλον , παρα για κατι πρακτικο αυτην την στιγμη. Εκτος και αν καποιος αλλαζει κινητα καθε 6 μηνες , οποτε δεν τον ενδιαφερει το μελλον. Εγω προσωπικα προσπαθω να μην τα αλλαζω τοσο συχνα , οποτε μια ψυχη που ειναι να βγει... Η πλακα ειναι οτι στο σπιτι μου και στην ευρυτερη περιοχη γυρω απο αυτο δεν εχω καθολου σημα και αναγκαζομαι να παιζω με vowifi . Οχι 5g , αλλα ουτε 3g δεν πιανω Επισης δεν ξερω τι γινεται με τα data . Δηλαδη αν συνδεθεις σε 5g και τραβηξεις speedtest ετσι για τον χαβαλε τι γινεται ? Εννοω οτι το speedtest ειναι time based. Για x δευτερολεπτα κατεβαζει οσα mbytes προλαβει ... αρα δεν ειναι σταθερος ο ογκος των δεδομενων. Σκεψου να εχει συνδεθει στα 1.5gbps ... αν δεν εχεις απεριοριστα data στα 2-3 δευτερολεπτα σου εχει τελειωσει το υπολοιπο !! Καταρχήν αν μπορείς να δώσεις 430€ τότε σίγουρα μπορείς και 500€, δεν μιλάμε για 1000€. Επίσης το 5G έχει μεγαλύτερες ταχύτητες απο το 4G, όπως έχει και το 4G μεγαλύτερες απο το 3G. Ομως, εφόσον πχ σε 1 σελίδα το περιεχόμενο είναι το ίδιο, δηλαδή ο όγκος των δεδομένων (MB), τότε είτε έχεις 4G είτε 5G, θα καταναλώσεις τα ίδια MB.Αυτό που αλλάζει, είναι η ταχύτητα και η μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας, επίσης υψηλότερες θερμοκρασίες στο 5G ανάλογα με την κατασκευή του κινητού.
Fotia Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Παντως αν τραβας συχνα φωτογραφιες ,το ois κανει τη διαφορα .Φημες λενε απο το 2022 η samsung θα το έχει στα περισσότερα κινητά της. 1
mphxths Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Καταρχήν αν μπορείς να δώσεις 430€ τότε σίγουρα μπορείς και 500€ Ε καλα 70 ευρω δεν τα λες και αμελητεα ποσοτητα. Μιλαμε για +1/6 της αρχικης τιμης... ειναι σχετικο αν το εχει καποιος ή οχι , την στιγμη που εχει τα 430. Οσο για το 5g ειναι ακριβως οπως τα λες , αλλα αν βαλεις στο παιχνιδι και viber/skype/οτιδηποτε με videochat τελοσπαντων , online gaming , VR/AR , AI , IoT κλπ κλπ αποκταει μια σχετικη χρησιμοτητα. Δεν ειναι δηλ μονο το σερφαρισμα η χρηση του ιντερνετ. Θα μου πεις την δουλεια την κανεις και με το 4g στα περισσοτερα... 5 λεπτά πριν, Fotia είπε Παντως αν τραβας συχνα φωτογραφιες ,το ois κανει τη διαφορα .Φημες λενε απο το 2022 η samsung θα το έχει στα περισσότερα κινητά της. Ναι , ειδικα στις νυχτερινες ληψεις που πρεπει να εχεις το κινητο οσο το δυνατον πιο σταθερο μιας και τραβαει μια σειρα απο φωτογραφιες. Αν κουνηθει λιγο το κινητο θα βγουν θολες.
Fotia Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το A52s πάντως είναι νεο στην αγορά ,και η τιμή υποθετω θα πέσει ,ανάλογα και τις εμπορικές συνθηκες. Οταν είχε ερθει το Α52 -4G ,νομιζαν ήταν της σειρας κινητό ,το βρηκα καπου προσφορα και στα 250 ευρω ,και μετα απο λιγες μερες ανέβηκε στα 350+ Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2021 από Fotia
lon-zet Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Fotia είπε Παντως αν τραβας συχνα φωτογραφιες ,το ois κανει τη διαφορα .Φημες λενε απο το 2022 η samsung θα το έχει στα περισσότερα κινητά της. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό. Μεγάλο μπράβο στην Samsung αν το κάνει.
mphxths Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lon-zet είπε Το έχω ακούσει και εγώ αυτό. Μεγάλο μπράβο στην Samsung αν το κάνει. Kοιτα , το OIS ειναι επιπλεον κοστος. Το να το βαλει στα high end κινητα της δεν λεει κατι... το θεμα ειναι να το βαλει και στα mid range. Εκανε καλη κινηση με το A52(s). Aν και η τιμη του αγγιζε τιμες lower-high-end κινητων. Ας ελπισουμε να την συνεχισει και σε αλλα μοντελα της κατηγοριας αυτης. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2021 από mphxths
pratinas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Μια χαρά είναι το A52s. Ο 780g είναι ανώτερος από τον 855, ενώ η διαφορά με τον exynos 990 του φτηνού S20 FE είναι αμελητέα. Επίσης, σύμφωνα με τη Samsung, θα του δοθούν και 3 μεγάλες αναβαθμίσεις. Δηλαδή θα πάρει android 14. Παίζει να είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο στην κατηγορία upper mid range 1
mphxths Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, pratinas είπε Ο 780g είναι ανώτερος από τον 855, ενώ η διαφορά με τον exynos 990 του φτηνού S20 FE είναι αμελητέα. Αν μιλας για το Α52s , φοραει τον 778g και οχι τον 780g. Παρολα αυτα αυτο που εγραψες παιζει να ισχυει και για τον 778g. 1 ώρα πριν, pratinas είπε Παίζει να είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο στην κατηγορία upper mid range Συμφωνω , το 5g μοντελο με τον 778g + τους ποντους που παιρνει απο την υπαρξη του OIS και την σχετικα λογικη τιμη του , ναι θεωρω οτι ειναι το τοπ στην upper mid range κατηγορια. 1
pratinas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι λάθος εκ παραδρομής. Τον 778G ήθελα να πω. O 778G είναι στην ουσία μια rebranded έκδοση του 780G με έξι νανόμετρα (αντί 5 που έχει ο 780). Αλλά και πάλι o 778G δείχνει ότι κερδίζει κατά κράτος σε επεξεργαστές ναυαρχίδων όπως ήταν ο 855 ή ακόμα και ο kirin 980. Μιλάμε για processor που θα κουβαλάει το honor 50 pro Επειδή το έχω ψάξει αρκετά, το μόνο που λείπει από το Α52s είναι η υποστήριξη του HDR. Αλλά ζεις και χωρίς αυτό. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2021 από pratinas
alan boy Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Επίσης στο μπεστ πραισ το Samsung A52s 5g παίζει από 357.50 ευρώ. Και εγγύηση όχι μαγαζιού αλλά αντιπροσωπείας. Νομίζω σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει αντίπαλος. Όσο για το θέμα κατασκευής που είναι πλαστικό εγώ το κινητό πάντα σε θήκη το έχω. Πλάτη δε βλέπω ποτέ.
lon-zet Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 47 λεπτά πριν, alan boy είπε Επίσης στο μπεστ πραισ το Samsung A52s 5g παίζει από 357.50 ευρώ. Και εγγύηση όχι μαγαζιού αλλά αντιπροσωπείας. Νομίζω σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει αντίπαλος. Όσο για το θέμα κατασκευής που είναι πλαστικό εγώ το κινητό πάντα σε θήκη το έχω. Πλάτη δε βλέπω ποτέ. Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πολύ vfm σε αυτήν την τιμή. Φιλική συμβουλή: Δείτε το σε κάποια έκθεση πριν το αγοράσετε μπορεί να απογοητευτείτε όπως και εγώ και να το μετανιώσετε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα