Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εδώ και κάποιους μήνες ψάχνω για smartphone με budget μέχρι 400€. Το μάτι μου έχει πέσει στα μοντέλα της σειράς OnePlus Nord (Nord 2 5g, Nord CE 5g, Nord απλό), τα Realme 8 και 8 pro αλλά και τη σειρά Galaxy a52 - ο λόγος είναι περισσότερο το καθαρό ui και των τριών εταιριών. Δεν βλέπω συσκευές της Xiaomi και της Poco καθώς με ενοχλεί το miui και η κακή υποστήριξη στην Ευρώπη. Δεν με ενδιαφέρουν και πολύ χαρακτηριστικά όπως NFC, Dual Sim, υποδοχή για κάρτα μνήμης, δαχτυλικό αποτύπωμα και θύρα audio jack αλλά θέλω να έχει amoled οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης κατά προτίμηση, γρήγορη φόρτιση, στερεοφωνικά ηχεία και καλή κάμερα. Ακόμα, θέλω να έχει καλή υποστήριξη με τα updates και να έχει κυκλοφορήσει από το 2020 και μετά ώστε να λάβει όσες περισσότερες ενημερώσεις γίνεται στα χέρια μου. Δεν βιάζομαι να αγοράσω καθώς το τωρινό τηλέφωνο μου λειτουργεί ακόμα οπότε μπορώ να περιμένω για προσφορές, πτώσεις τιμών και νέα μοντέλα που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα. Θα ήθελα να μου προτείνεται αν μπορείτε κάποια εναλλακτική των παραπάνω κινητών. Παρακάτω σας παραθέτω ένα σχετικό πίνακα του συνφορουμίτη panos- για να καταλάβετε καλύτερα τι είναι αυτό που ζητάω:

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; - Μέχρι 400€
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; - Και τα 2 αρκεί να είναι αξιόπιστο το site του 
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; -Όχι 
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; - Και μεταχειρισμένες
5) Μέγεθος οθόνης; - Μέχρι 6,5 ίντσες
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); - Αναφέρεται παραπάνω 
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; - Ναι 
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; - Ναι 
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; - Μόνο Android
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) social media, browsing (γενικά απλή χρήση) 

Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός!

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Νομίζω κλάσης ανωτέρω από αυτά που κοιτάς 

https://www.netmobile.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=2690&ref=bestprice.gr

Σε χαρακτηριστικά φαίνεται πολύ δυνατό αλλά δεν με κέρδισε και τόσο στην εμφάνιση... Θα το ψάξω! Ευχαριστώ για την απάντηση

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό για να ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με κάτι. 

Βρήκα με κουπόνι το OnePlus Nord CE 5G 8/128 από Gshopper στα 265€ από την Τσεχική αποθήκη χωρίς τελωνείο. 

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο κατάστημα (δεν έχω ξαναγοράσει από εξωτερικό κάτι τόσο ακριβό); 

Πιστεύτε ότι αξίζει η αγορά ή θα ήταν προτιμότερο να περιμένω για την σειρά Realme 9 ή το Realme GΤ Master Edition όταν έρθει στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

380 το samsung a52s απο bestprice. Καλή οθόνη, επεξεργαστης, φωτογραφιες και αυτονομια. Για μενα το πιο all around smartphone σε αυτή την τιμή.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, lon-zet είπε

Καλησπέρα. 

Επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό για να ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με κάτι. 

Βρήκα με κουπόνι το OnePlus Nord CE 5G 8/128 από Gshopper στα 265€ από την Τσεχική αποθήκη χωρίς τελωνείο. 

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο κατάστημα (δεν έχω ξαναγοράσει από εξωτερικό κάτι τόσο ακριβό); 

Πιστεύτε ότι αξίζει η αγορά ή θα ήταν προτιμότερο να περιμένω για την σειρά Realme 9 ή το Realme GΤ Master Edition όταν έρθει στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ! 

Το Realme GT Master Edition μπορείς να το βρεις στο Ιταλικό Amazon με 311€ και κατά την γνώμη μου αξίζει πιο πολύ σε σύγκριση με το OnePlus Nord CE.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με το λειτουργικό και την υποστήριξη του στην Ελλάδα θα έχει κάποια διαφορά (π.χ. bloatware, ενημερώσεις κ.α.); 

Επίσης, έχει υποστήριξη service στην Ελλάδα ή θα έχει τα προβλήματα των παραεισαγωγών;  

Δημοσ.
Στις 8/8/2021 στις 2:31 ΜΜ, lon-zet είπε

Καλησπέρα,

Εδώ και κάποιους μήνες ψάχνω για smartphone με budget μέχρι 400€. Το μάτι μου έχει πέσει στα μοντέλα της σειράς OnePlus Nord (Nord 2 5g, Nord CE 5g, Nord απλό), τα Realme 8 και 8 pro αλλά και τη σειρά Galaxy a52 - ο λόγος είναι περισσότερο το καθαρό ui και των τριών εταιριών. Δεν βλέπω συσκευές της Xiaomi και της Poco καθώς με ενοχλεί το miui και η κακή υποστήριξη στην Ευρώπη. Δεν με ενδιαφέρουν και πολύ χαρακτηριστικά όπως NFC, Dual Sim, υποδοχή για κάρτα μνήμης, δαχτυλικό αποτύπωμα και θύρα audio jack αλλά θέλω να έχει amoled οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης κατά προτίμηση, γρήγορη φόρτιση, στερεοφωνικά ηχεία και καλή κάμερα. Ακόμα, θέλω να έχει καλή υποστήριξη με τα updates και να έχει κυκλοφορήσει από το 2020 και μετά ώστε να λάβει όσες περισσότερες ενημερώσεις γίνεται στα χέρια μου. Δεν βιάζομαι να αγοράσω καθώς το τωρινό τηλέφωνο μου λειτουργεί ακόμα οπότε μπορώ να περιμένω για προσφορές, πτώσεις τιμών και νέα μοντέλα που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα. Θα ήθελα να μου προτείνεται αν μπορείτε κάποια εναλλακτική των παραπάνω κινητών. Παρακάτω σας παραθέτω ένα σχετικό πίνακα του συνφορουμίτη panos- για να καταλάβετε καλύτερα τι είναι αυτό που ζητάω:

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; - Μέχρι 400€
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; - Και τα 2 αρκεί να είναι αξιόπιστο το site του 
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; -Όχι 
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; - Και μεταχειρισμένες
5) Μέγεθος οθόνης; - Μέχρι 6,5 ίντσες
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); - Αναφέρεται παραπάνω 
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; - Ναι 
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; - Ναι 
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; - Μόνο Android
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) social media, browsing (γενικά απλή χρήση) 

Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός!

Σήμερα πήγα και είδα από κοντά τα Realme 8 και 8 pro όπως και το Galaxy A52. 

Τα κινητά της Realme ήταν πολύ πέραν των προσδοκιών μου! Όσο για το "πιγούνι" τους στο κάτω μέρος, μπορώ να πω ότι συνηθίζεται... 

Το Galaxy A52, από την άλλη μεριά, με απογοήτευσε. Ήξερα ότι το πίσω μέρος και το frame του είναι από πλαστικό, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο:

1. Σχεδόν φαινόνταν το εσωτερικό της συσκευής (το χρώμα ήταν το Awesome Blue) 
  2. H ποιότητα του πλαστικού ήταν κάκιστη 
  3. Οι φακοί της κάμερας ήταν επίσης πλαστικοί και μάλιστα γρατζουνιούνται εύκολα από ό,τι κατάλαβα

Όμως, ποιότητα της οθόνης και τα χρώματα της ήταν εκπληκτικά, οφείλω να πω.

Πλέον στρέφω το βλέμμα μου σε συσκευές της Realme και της ΟnePlus αποκλειστικά.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lon-zet είπε

Σήμερα πήγα και είδα από κοντά τα Realme 8 και 8 pro όπως και το Galaxy A52. 

Δεν εχω κανενα απο τα τρια , αλλα βασει του συγκριτικου εδω , θεωρω οτι ο νικητης , και τολμω να πω της κατηγοριας εως 400 ευρω (+/- 10-20 ευρω) ειναι το A52s 5g.
Xωρις να αναφερθω στην ποιοτητα κατασκευης , μιας και οπως ειπα δεν τα εχω. Γιατι λοιπον ειναι ο νικητης αυτο το κινητο κατ'εμε ?

1. Κορυφαιο soc στην mid-range κατηγορια , αν βγαλουμε εξω τον 780g. 
2. Ειναι 5g , αν ενδιαφερεται καποιος για το μελλον.
3. Οπως και να το κανουμε , η samsung εχει τις καλυτερες amoled.
4. Το one UI , ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις gui στο Android.
5. Υπαρξη OIS , για τους μανταλοχερηδες οπως εγω , που στις νυχτερινες ληψεις θα κανει την διαφορα , εκτος απο τα videos.
6. Μιλησες για υψηλο refresh rate. Το samsung εχει 120hz. Τα δυο realme τι εχουν ? Δεν βλεπω καποια αναφορα.

Απο αλλα μοντελα εχω ξεχωρισει το oneplus nord (η μπαταρια ειναι λιγο μικρη) , oneplus nord ce 5g , oneplus 8. Επισης ξερω οτι ανεφερες οτι δεν θες xiaomi , αλλα το mi 11 lite 5g (παναλαφρο, το μοναδικο κινητο με soc 780g τα βασικα του προτερηματα) , βγηκε πολυ αξιολογο. Κινητο το οποιο πηρα , μιας και δεν μπορουσα να ανεβω χρηματικα και να παω στο samsung (μιλαω για αγορα απο μεγαλες αλυσιδες).

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν εχω κανενα απο τα τρια , αλλα βασει του συγκριτικου εδω , θεωρω οτι ο νικητης , και τολμω να πω της κατηγοριας εως 400 ευρω (+/- 10-20 ευρω) ειναι το A52s 5g.
Xωρις να αναφερθω στην ποιοτητα κατασκευης , μιας και οπως ειπα δεν τα εχω. Γιατι λοιπον ειναι ο νικητης αυτο το κινητο κατ'εμε ?

1. Κορυφαιο soc στην mid-range κατηγορια , αν βγαλουμε εξω τον 780g. 
2. Ειναι 5g , αν ενδιαφερεται καποιος για το μελλον.
3. Οπως και να το κανουμε , η samsung εχει τις καλυτερες amoled.
4. Το one UI , ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις gui στο Android.
5. Υπαρξη OIS , για τους μανταλοχερηδες οπως εγω , που στις νυχτερινες ληψεις θα κανει την διαφορα , εκτος απο τα videos.
6. Μιλησες για υψηλο refresh rate. Το samsung εχει 120hz. Τα δυο realme τι εχουν ? Δεν βλεπω καποια αναφορα.

Απο αλλα μοντελα εχω ξεχωρισει το oneplus nord (η μπαταρια ειναι λιγο μικρη) , oneplus nord ce 5g , oneplus 8. Επισης ξερω οτι ανεφερες οτι δεν θες xiaomi , αλλα το mi 11 lite 5g (παναλαφρο, το μοναδικο κινητο με soc 780g τα βασικα του προτερηματα) , βγηκε πολυ αξιολογο. Κινητο το οποιο πηρα , μιας και δεν μπορουσα να ανεβω χρηματικα και να παω στο samsung (μιλαω για αγορα απο μεγαλες αλυσιδες).

Είναι ξεκάθαρα ανώτερο σε χαρακτηριστικά το A52s, δεν αντιλέγω, αλλά το θεωρώ απαράδεκτο στην χρηματική κατηγορία που βρίσκεται να έχει αυτήν την ποιότητα κατασκευής. 

Το mi 11 lite 5G φαίνεται όντως εντυπωσιακό ακόμα και από τις φωτογραφίες. Δεν μου αρέσει καθόλου όμως το ui της Xiaomi. Αν ήξερα όμως ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει ολοκληρωτικά ίσως και να το ξανασκεφτόμουν για πολλές συσκευές της εταιρίας οι οποίες είναι πραγματικά αξιόλογες σε θέμα hardware. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lon-zet είπε

Είναι ξεκάθαρα ανώτερο σε χαρακτηριστικά το A52s, δεν αντιλέγω, αλλά το θεωρώ απαράδεκτο στην χρηματική κατηγορία που βρίσκεται να έχει αυτήν την ποιότητα κατασκευής. 

Δεν το εχω δει απο κοντα και προφανως δεν το εχω πιασει. Ειναι τοσο χαλια ? Λιγο περιεργο για samsung κινητο... Προσωπικα απο την στιγμη που τα κινητα τα εχω παντα σε θηκες , κλαιν αν ειναι απο πλαστικο ή απο λαστιχο :) Πλακα πλακα να μια ωραια ιδεα...φτιαχτε κινητα απο λαστιχο να μην σπανε ποτε :) 

3 λεπτά πριν, lon-zet είπε

Το mi 11 lite 5G φαίνεται όντως εντυπωσιακό ακόμα και από τις φωτογραφίες. Δεν μου αρέσει καθόλου όμως το ui της Xiaomi. Αν ήξερα όμως ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει ολοκληρωτικά ίσως και να το ξανασκεφτόμουν για πολλές συσκευές της εταιρίας οι οποίες είναι πραγματικά αξιόλογες σε θέμα hardware. 

Ενταξει , το ui της xiaomi ή το αγαπας ή το μισεις. Προσωπικα , ουτε κρυο ουτε ζεστη. Το βρισκω πρακτικο , αρκετα μελετημενο και μεχρι εκει. Επισης σκεψου και το εξης. Το mi 11 lite 5g ειναι το μοναδικο κινητο αυτη την στιγμη στον πλανητη Γη , με τον 780g. Σκεψου την συλλεκτικη αξια που θα αποκτησει στο μελλον :)
Περα απο την πλακα , τα specs που εχουν βαλει σε μολις 159 γραμμαρια ειναι απο μονο του γεγονος αξιολογο...

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν το εχω δει απο κοντα και προφανως δεν το εχω πιασει. Ειναι τοσο χαλια ? Λιγο περιεργο για samsung κινητο... Προσωπικα απο την στιγμη που τα κινητα τα εχω παντα σε θηκες , κλαιν αν ειναι απο πλαστικο ή απο λαστιχο :) Πλακα πλακα να μια ωραια ιδεα...φτιαχτε κινητα απο λαστιχο να μην σπανε ποτε :) 

Ενταξει , το ui της xiaomi ή το αγαπας ή το μισεις. Προσωπικα , ουτε κρυο ουτε ζεστη. Το βρισκω πρακτικο , αρκετα μελετημενο και μεχρι εκει. Επισης σκεψου και το εξης. Το mi 11 lite 5g ειναι το μοναδικο κινητο αυτη την στιγμη στον πλανητη Γη , με τον 780g. Σκεψου την συλλεκτικη αξια που θα αποκτησει στο μελλον :)
Περα απο την πλακα , τα specs που εχουν βαλει σε μολις 159 γραμμαρια ειναι απο μονο του γεγονος αξιολογο...

Και εμένα μου έκανε εντύπωση καθώς είχα άλλη γνώμη για την Samsung... Αλλά και οπτικά χωρίς να το πιάσεις φαίνεται "φτηνιάρικο" ενώ δεν είναι. 

Τώρα για το ui της Xiaomi, είναι αλήθεια ότι έχει πολλές λειτουργίες, αλλά σε πολλά σημεία θεωρώ πως είναι καθαρά απομίμηση του ios (π.χ. στα εικονίδια). Όμως, επειδή και το τωρινό μου κινητό (Redmi Note 4x) τρέχει miui θέλω να κάνω μια αλλαγή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Xiaomi επιμένει στο λειτουργικό της παρόλο το διεθνές κράξιμο που έχει φάει για αυτό. 🤔 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lon-zet είπε

Τώρα για το ui της Xiaomi, είναι αλήθεια ότι έχει πολλές λειτουργίες, αλλά σε πολλά σημεία θεωρώ πως είναι καθαρά απομίμηση του ios (π.χ. στα εικονίδια). Όμως, επειδή και το τωρινό μου κινητό (Redmi Note 4x) τρέχει miui θέλω να κάνω μια αλλαγή. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Xiaomi επιμένει στο λειτουργικό της παρόλο το διεθνές κράξιμο που έχει φάει για αυτό.

Koιτα , και εγω xiaomi ειχα και σε xiaomi ξαναπηγα . Οχι γιατι της ειχα καποια ιδιαιτερη αγαπη , απλα μου εκανε το συγκεκριμενο κινητο (mi 11 lite 5g). Για το UI της εχουν ακουστει πολλα. Το εμφανισιακο κομματι το αφηνω ασχολιαστο , μιας και με themes το αλλαζεις. 
Θα εστιασω στο πρακτικο κομματι. Οπως το κρινω εγω , ειναι αρκετα μελετημενο και οργανωμενο. Εχει δηλ πινελιες εδω και εκει που λυνουν τα χερια. Απο την αλλη αν σε καναδυο εφαρμογες της , πεταγονται και διαφημισεις , κλαιν , ποτε δεν τις χρησιμοποιησα (κατι file explorer , browsers κλπ ). Με λιγα λογια , δεν με ενοχλει το UI της. Κανει την δουλεια του σε ικανοποιητικο βαθμο για τα δικα μου κριτηρια. Δεν εχω βρει bugs ή κολληματα ή κατι που να ειναι deal breaker.

Η αληθεια ειναι οτι ηθελα να παω σε samsung και ειχα βαλει στο ματι το A52s 5g που για μενα ειναι ο,τι καλυτερο στην μεσαια κατηγορια αυτη την στιγμη και μεχρι 400κατι ευρω (παντα μιλαω για τιμες μεγαλων αλυσιδων) . Αλλα δεν μπορουσα να ανεβω πανω απο τα 400 και θεωρησα το mi 11 lite 5g μια καλη εναλλακτικη. Και υποθετω οτι επειδη το αγορασα απο αλυσιδα δεν θα εχω προβλημα σε τυχον περιπτωση που θα χρειαστω την εγγυηση.

Οπτικα λες οτι μοιαζει φτηνιαρικο. Μια τετοια αισθηση μου δινει και εμενα απο τις φωτογραφιες αλλα υποθετω οτι ισως να φταιει και η επιλογη των χρωματων. Στο χερι τι αισθηση αφηνει ? Διοτι αν κατασκευαστικα ειναι σε καλο επιπεδο , χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι... ετσι και αλλιως μεσα σε θηκη θα ειναι...

Δημοσ.

Στους περισσότερους φαίνεται αρέσει ui της xiaomi για να είναι από τις πρώτες εταιρίες σε πωλήσεις.Οπότε δεν είναι ευκολο να βαλει αλλο λειτουργικο ,γιατι θελει τους ευχαριστημενους πελάτες της ,να συνεχίσουν να αγοράζουν προιόντα της . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...