Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Καθόλου. Σε περιοχή με ψαράδες ζω στην Ελλάδα. Όλα ψεύτικα είναι. Τα βάζουν στα καΐκια και τα ξεπλένουν με νερό και μετα τα πουλάνε σαν φρέσκα. 

Το φρέσκο ψάρι είναι όταν το έχουν σε βαρέλι ΖΩΝΤΑΝΟ και κολυμπάει και το φιλεταρουν μπροστά σου. Η έστω κουνιέται κάπως όταν είναι στον πάγκο. Όταν βρίσκομαι Ασία παντού έτσι είναι. Όπως και το κρέας είναι φρέσκα σφαγμένο και το αίμα του ζεστό. 

ΟΛΑ;;; Έγινεεε...😎

  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vs_skg είπε

ναι και δημιουργεί και ευτράπελα, πχ οι Αμερικανοί παθαινουν ενα πολιτισμικο σοκ όταν βλέπουν αυγα εκτος ψυγειου, η οτι σε αμερικανικες συνταγες-βιντεο λενε αν σου πεσει λιγο τσοφλι οταν σπας αυγα να χρησιμοποιησεις το υπολοιπο κελυφος για να το μαζεψεις. 

Εντωμεταξυ οι Ιαπωνες ειναι σε σημειο που τρωνε σασιμι κοτοπουλο... 

Ο Αμερικάνος είναι έτη φωτός από τον Ευρωπαϊο σε οτιδήποτε σχετίζεται με διατροφή και υγεία. Ετη φωτός σου λέω. Αν διαβάσεις γιατί και πως το κάνει ο Αμερικάνος το καθάρισμα των αβγών, θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει καμία μα καμία σχέση το πως προστατεύει ο μεν και ο δεν: Τα αβγά θα είναι υπερασφαλή αν τηρήσεις τις διαδικασίες που σου αναφέρει ο παραγωγός. Εσύ τρως αβγά από κότες που έχουν φάει ένα σωρό εμβόλια, ο Αμερικάνος τα τρώει από κότες που τους έχουν πλύνει τα αβγά και τα έχουν βάλει στο ψυγείο.

  • Confused 2
Δημοσ.

Καταρχήν αυτό που λέτε ότι τα ψαρεμένα από την θάλασσα είναι τα πιο καθαρά δεν ισχύει γιατί ο βυθός και γενικότερα η θάλασσα έχει πλαστικά και άλλα σκουπίδια πεταγμένα τα οποία τα ψάρια τα τρώνε μαζί με την τροφή τους.

Τώρα για τα ιχθυοτροφείου τα καλύτερα είναι τα βιολογικά καθώς οι τροφές που τους παρέχονται είναι βιολογικές και επίσης μεγαλώνουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς να τρώνε τις ακαθαρσίες της θάλασσας.

Οπότε η ποιότητα του ψαριού πάει έτσι:

Βιολογικό εκτροφείου > θάλασσας > εκτροφείο με απλές τροφές

1 ώρα πριν, lanista είπε

Ο Αμερικάνος είναι έτη φωτός από τον Ευρωπαϊο σε οτιδήποτε σχετίζεται με διατροφή και υγεία. Ετη φωτός σου λέω. Αν διαβάσεις γιατί και πως το κάνει ο Αμερικάνος το καθάρισμα των αβγών, θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει καμία μα καμία σχέση το πως προστατεύει ο μεν και ο δεν: Τα αβγά θα είναι υπερασφαλή αν τηρήσεις τις διαδικασίες που σου αναφέρει ο παραγωγός. Εσύ τρως αβγά από κότες που έχουν φάει ένα σωρό εμβόλια, ο Αμερικάνος τα τρώει από κότες που τους έχουν πλύνει τα αβγά και τα έχουν βάλει στο ψυγείο.

Έχεις δίκιο, γι' αυτό άλλωστε έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας και καρκίνου στον κόσμο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, archer100 είπε

 

Γενικα υπαρχουν καποια συγκεκριμενα ειδη που μπορει να αγορασει κανεις και να ξερει πως ειναι σιγουρα ανοιχτης θαλασσης;

Για την τσιπούρα που καταναλώνω συχνά, η αλανιάρα έχει πιο σκληρό κρέας και λιγότερο λίπος από του ιχθυοτροφείου. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lanista είπε

 Ετη φωτός σου λέω.

και παρσεκ θα πρόσθετα, οπότε λόγω τις μεγάλης απόστασης η ΕΕ απλά έχει απαγορεύσει την εισαγωγή πουλερικών από τις ηπα εδώ και δεκαετίες...

Δημοσ.
Στις 8/8/2021 στις 12:21 ΜΜ, lanista είπε

Χαιρετώ την παρέα! 

Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την ποιότητα των "βιολογικών" ψαριών δλδ, ψάρια τα οποία έχουν περάχθει από ιχθυοκαλλιέργια που φέρνει τον τίτλο, "βιολογική καλλιέργεια". Η απορία μου είναι αν είναι περισσότερο "marketing" ή ουσιαστικά καλύτερος τρόπος ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς στην Αμερική που ζω δεν υπάρχει ο αντίστοιχος τίτλος σε ιχθυοκαλλιεργημένα  ψάρια ('farmed fish'): O Αμερικανικός οργανισμός τροφίμων (USDA) δεν αποδέχεται την διαφορά. (έχω έρθει για ένα μήνα Ελλάδα και ψάχνω για καλής ποιότητας λευκά ψάρια και έχω μία σχετική καχυποψία για τα μή επώνυμως συσκευασμένα ψάρια που τιτλοφορούνται ως πελαγίσια - στην Αμερική τα πάντα που τρώω είναι από την θάλασσα αλλά έχουν γίνει deep frozen στο καράβι και πωλούνται συσκευασμένα από 'επώνυμους' distributors). 

Αν κάποιος έχει συγκεκριμένες εντυπώσεις από ελληνικά προϊόντα π.χ. από ΑΒ ή Θανόπουλο μου λέει, ευχαριστώ! 

Η οργανική ιχθυοκαλλιέργεια ξεκίνησε στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το βιολογικό ψάρι (organic fish) έχει πολύ αυστηρότερη ιχθυοκαλλιέργεια. Περίπου το 80% της κατανάλωσης ψαριών στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτάται από τις εισαγωγές. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα νομοθεσία τους τα "υδρόβια ζώα" δεν θεωρούνται βιολογικά, μάλλον για να μην τα αγοράζουν και ακριβότερα. Αλλά ίσως αν τα παρήγαγαν οι ίδιοι και έκαναν εξαγωγές να τα θεωρούσαν σούπερ βιολογικά.

  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως κι εμένα με απασχολεί το θέμα. Και πραγματικά δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στα ψαράδικα ούτε στα ας πούμε φρέσκα ψάρια ούτε στα ιχθυοκαλλιέργειας. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχω δοκιμάσει λαβράκι το οποίο υποτίθεται είναι βιολογικής καλλιέργειας της Σελόντα. Ομολογουμένως αν και δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης των ψαρικών (τραγικό με πατέρα χρόνιο ψαροτουφεκά), το συγκεκριμένο είχε φοβερή γεύση, υφή και εμφάνιση. Από την άλλη με τόσα που ακούγονται για τις ιχθυοκαλλιέργειες έχω κι εγώ τις επιφυλλάξεις μου κυρίως επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις από πουθενά με βεβαιότητα εάν αυτά που σου υπόσχονται όντως τηρούνται ή είναι πλώς για μεγιστοποίηση του κέρδους. Θα είχε ενδιαφέρον εάν κάποιος που ασχολείται επαγγελματικά με το ζήτημα κατέθετε άποψη.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bigi444444 είπε

Πάντως κι εμένα με απασχολεί το θέμα. Και πραγματικά δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στα ψαράδικα ούτε στα ας πούμε φρέσκα ψάρια ούτε στα ιχθυοκαλλιέργειας. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχω δοκιμάσει λαβράκι το οποίο υποτίθεται είναι βιολογικής καλλιέργειας της Σελόντα. Ομολογουμένως αν και δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης των ψαρικών (τραγικό με πατέρα χρόνιο ψαροτουφεκά), το συγκεκριμένο είχε φοβερή γεύση, υφή και εμφάνιση. Από την άλλη με τόσα που ακούγονται για τις ιχθυοκαλλιέργειες έχω κι εγώ τις επιφυλλάξεις μου κυρίως επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις από πουθενά με βεβαιότητα εάν αυτά που σου υπόσχονται όντως τηρούνται ή είναι πλώς για μεγιστοποίηση του κέρδους. Θα είχε ενδιαφέρον εάν κάποιος που ασχολείται επαγγελματικά με το ζήτημα κατέθετε άποψη.

Υπάρχουν πιστοποιήσεις και συστήματα διασφάλισης ποιότητας για ότι αγοράζουμε νόμιμα, είτε αυτά είναι ψάρια είτε ελαιόλαδο είτε νερό :P. Το πρόβλημα είναι αν αγοράζεις ψάρια χύμα, ελαιόλαδο χύμα και νερό χύμα :ph34r:.

Δημοσ.

bigi444444, χάρηκα. Έχεις βρει από κάπου συσκευασμένα βιολογικά ψάρια να πάρουμε κι εμείς; Εγώ πάντως δεν έχω βρει. Και δεν λέω για τόνο. Να βρεις δηλαδή συσκευασμένη βιολογική τσιπούρα για παράδειγμα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

bigi444444, χάρηκα. Έχεις βρει από κάπου συσκευασμένα βιολογικά ψάρια να πάρουμε κι εμείς; Εγώ πάντως δεν έχω βρει. Και δεν λέω για τόνο. Να βρεις δηλαδή συσκευασμένη βιολογική τσιπούρα για παράδειγμα.

AB και Θανόπουλος φέρνουν βιολογική Τσιπούρα. Δεν έχω δοκιμάσει ούτε του μεν ούτε και του δε. Αν είσαι Αθήνα, ο ΑΒ φέρνει μονο σε συγκεκριμένα υποκαταστήματα - π.χ. της Φιλοθέης δεν έχει, και η κοπέλα που ρώτησα στα ψάρια δήλωσε άγνοια για το εν λόγω προϊόν. Ψυχικού έχει σίγουρα καθώς και ένα του Χαλανδρίου (αν το σύστημα του ΑΒ δείχει σωστή διαθεσιμότητα). 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, highlander420 είπε

Καταρχήν αυτό που λέτε ότι τα ψαρεμένα από την θάλασσα είναι τα πιο καθαρά δεν ισχύει γιατί ο βυθός και γενικότερα η θάλασσα έχει πλαστικά και άλλα σκουπίδια πεταγμένα τα οποία τα ψάρια τα τρώνε μαζί με την τροφή τους.

Τώρα για τα ιχθυοτροφείου τα καλύτερα είναι τα βιολογικά καθώς οι τροφές που τους παρέχονται είναι βιολογικές και επίσης μεγαλώνουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς να τρώνε τις ακαθαρσίες της θάλασσας.

Οπότε η ποιότητα του ψαριού πάει έτσι:

Βιολογικό εκτροφείου > θάλασσας > εκτροφείο με απλές τροφές

Έχεις δίκιο, γι' αυτό άλλωστε έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας και καρκίνου στον κόσμο.

Αν τύχει να κανεις κατάδυση γύρω απο τα κλουβιά θα καταλάβεις ποσο χάλια είναι ο βυθός και ποσο επιβαρυμένο είναι το περιβάλλον. Επισης όσα ψάρια πεθαίνουν μέσα στα κλουβιά κανιβαλιζονται απ τα υπόλοιπα για να μην αναφέρω τις συνθήκες στρες που ζουν και τι τοξίνες μπορεί να παράγει η κατάσταση αυτή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Αν τύχει να κανεις κατάδυση γύρω απο τα κλουβιά θα καταλάβεις ποσο χάλια είναι ο βυθός και ποσο επιβαρυμένο είναι το περιβάλλον. Επισης όσα ψάρια πεθαίνουν μέσα στα κλουβιά κανιβαλιζονται απ τα υπόλοιπα για να μην αναφέρω τις συνθήκες στρες που ζουν και τι τοξίνες μπορεί να παράγει η κατάσταση αυτή.

Εξάλλου και οι τσιπούρες ελευθέρας βοσκής γύρω από τα ιχθυοτροφεία βρίσκουν τροφή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...