DownUNDERground Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Έχοντας διαβάσει λίγα πράγματα για τις μαφίες των πολυεθνικών της ιχθυοκαλλιέργειας, τις κάκιστες συνθήκες που έχουν τα ψάρια, τις μπογιές που τα ταΐζουν για να πάρουν χρώμα, για την περιβαλλοντική καταστροφή στην τριγύρω θαλάσσια περιοχή αλλά και την πώληση ψαριών σαν άλλο είδος πιο ακριβό λόγω ομοιότητας, δεν θα εμπιστευόμουν κανένα ιχθυοτροφείο για τίποτα Δε μας παραθέτεις καμμια πηγή αν θυμάσαι να τα δούμε κι εμείς;
lanista Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 53 λεπτά πριν, giwfys είπε Eννοειται..Γαυρος σαρδελα δεν υπαρχουν σε ιχθυοκαλλιεργειες.. Επισης ολα τα σχετικα μικροψαρα τυπου κουτσουμουρα. Εγω αλλο θελω να ρωτησω. Λεμε οτι ειναι τοσο κακο να τρωμε τσιπουρα ιχθυοκαλλιεργειας κτλ.. Τα κοτοπουλα που τρωμε σε τι ακριβως ειναι καλυτερα απο τα ψαρια ιχθυοκαλλιεργειας? Τα κοτόπουλα είναι μία μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν γενικά πολλές διαβαθμίσεις στην Αμερική: free range vs non-free range, organic vs non-organic, pasture-raised vs non pasture-raised, 'humanly raised' versus 'non-humanly raised': Ολα τα παραπάνω επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό την ποιότητα του τελικού προϊόντος, με εξαίρεση το τελευταίο που μάλλον απαντά στην καταναλωτική σου συνείδηση. Το ίδιο παίζει και στα κρέατα, με την διαφορά που μιλάμε για grass-fed vs others. Κοίτα για παράδειγμα πακεταρισμένο κιμά από την καλύτερο σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης: https://shop.wegmans.com/product/13169/wegmans-organic-93-7-ground-beef-family-pack O Αμερικάνος καταναλωτής που αγοράζει conventional κρέατα / πουλερικά ψάχνει αυτά τα χαρακτηριστικά, εκτός και αν πάει για 'εξιδεικευμένα' κρέατα στον χασάπη του.
insomniac01 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Τα καλύτερα ψάρια ακόμα και στις ΗΠΑ είναι να αγοράσεις/νοικιάσεις καμπίνα δίπλα στο ποτάμι σε περιοχή χωρίς εργοστάσια κοντά και να ψαρεύεις μόνο σου. Ακόμα και στον Hudson μπορείς να ψαρεύεις αλλά όχι μέσα στο Central Park γιατί έχουν δηλητήριο. Ο Δήμος ΝΥ έχει σχετικές οδηγίες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει φρέσκο ψάρι. Κατεψυγμένα τα αγοράζουν και τα βουτάνε στο νερό. Φρέσκα μόνο Νοτιοανατολική Ασία, Κίνα, και Ιαπωνία σε street/wet market.
DownUNDERground Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 27 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Στην Ελλάδα δεν υπάρχει φρέσκο ψάρι. Υπεργενίκευση. Μιλάς για πόλεις. Υπάρχουν και οι ψαράδες.
insomniac01 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Υπεργενίκευση. Μιλάς για πόλεις. Υπάρχουν και οι ψαράδες. Καθόλου. Σε περιοχή με ψαράδες ζω στην Ελλάδα. Όλα ψεύτικα είναι. Τα βάζουν στα καΐκια και τα ξεπλένουν με νερό και μετα τα πουλάνε σαν φρέσκα. Το φρέσκο ψάρι είναι όταν το έχουν σε βαρέλι ΖΩΝΤΑΝΟ και κολυμπάει και το φιλεταρουν μπροστά σου. Η έστω κουνιέται κάπως όταν είναι στον πάγκο. Όταν βρίσκομαι Ασία παντού έτσι είναι. Όπως και το κρέας είναι φρέσκα σφαγμένο και το αίμα του ζεστό. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από insomniac01 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Καθόλου. Σε περιοχή με ψαράδες ζω στην Ελλάδα. Όλα ψεύτικα είναι. Τα βάζουν στα καΐκια και τα ξεπλένουν με νερό και μετα τα πουλάνε σαν φρέσκα. Το φρέσκο ψάρι είναι όταν το έχουν σε βαρέλι ΖΩΝΤΑΝΟ και κολυμπάει και το φιλεταρουν μπροστά σου. Η έστω κουνιέται κάπως όταν είναι στον πάγκο. Όταν βρίσκομαι Ασία παντού έτσι είναι. Όπως και το κρέας είναι φρέσκα σφαγμένο και το αίμα του ζεστό. Tι κρεας τρως με το αίμα ζεστό που δεν εχει σιτέψει;
EuphangeL Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Tι κρεας τρως με το αίμα ζεστό που δεν εχει σιτέψει; Τι ρωτάς και εσύ τώρα, από τα υπόλοιπα που είπε βγάλε συμπέρασμα.. Βιολογική ιχθυοκαλλιέργεια χωρίς να το έχω ψάξει καθόλου, υποψιάζομαι οτι θα αφορά τις τροφές που ταΐζονται τα ψάρια και θα είναι "bio". Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό, είναι ένα άλλο θέμα. Το ίδιο ισχύει και με όλα τα "bio" προϊόντα. Δυστυχώς σε κάποιες ιχθυοκαλλιέργειες της Ελλάδας έχουν γίνει καταγγελίες για τέρατα πρακτικών. Αυτό δεν σημαίνει οτι όλες είναι το ίδιο, ούτε οτι το ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας είναι de facto κακό ψάρι. Μία σωστή ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να παράγει ψάρι κορυφαίας ποιότητας. Εννοείται πως το "στην Ελλάδα δεν υπάρχει φρέσκο ψάρι" είναι η μπαρούφα της ημέρας. 9
papoys1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, giwfys είπε Eννοειται..Γαυρος σαρδελα δεν υπαρχουν σε ιχθυοκαλλιεργειες.. Επισης ολα τα σχετικα μικροψαρα τυπου κουτσουμουρα. Εγω αλλο θελω να ρωτησω. Λεμε οτι ειναι τοσο κακο να τρωμε τσιπουρα ιχθυοκαλλιεργειας κτλ.. Τα κοτοπουλα που τρωμε σε τι ακριβως ειναι καλυτερα απο τα ψαρια ιχθυοκαλλιεργειας? Οι τροφές για τα κοτόπουλα είναι εν μέρει ελεγχόμενες και συγκεκριμένες. Στις ιχυοκαλιέργειες τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. 3 ώρες πριν, Haldol είπε Αυτό είναι σα να λέμε "του πουλιού το γάλα" (που έλεγε κάποτε και ο ΑΒ). Δεν υπάρχει πελαγίσια πέστροφα. Η πέστροφα είναι ψάρι του γλυκού νερού. Τσιπούρα ήθελα να πω ρε παιδιά αλλά ο δαίμων του τυπογραφείου.😁
giwfys Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 1 hour ago, papoys1 said: Οι τροφές για τα κοτόπουλα είναι εν μέρει ελεγχόμενες και συγκεκριμένες. Στις ιχυοκαλιέργειες τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Αυτο προκυπτει απο καπου? 3 hours ago, insomniac01 said: Τα καλύτερα ψάρια ακόμα και στις ΗΠΑ είναι να αγοράσεις/νοικιάσεις καμπίνα δίπλα στο ποτάμι σε περιοχή χωρίς εργοστάσια κοντά και να ψαρεύεις μόνο σου. Ακόμα και στον Hudson μπορείς να ψαρεύεις αλλά όχι μέσα στο Central Park γιατί έχουν δηλητήριο. Ο Δήμος ΝΥ έχει σχετικές οδηγίες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει φρέσκο ψάρι. Κατεψυγμένα τα αγοράζουν και τα βουτάνε στο νερό. Φρέσκα μόνο Νοτιοανατολική Ασία, Κίνα, και Ιαπωνία σε street/wet market. Oτι να ναι 2
Morosana Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Φρέσκο και στην εποχή του να είναι από ψάρεμα και μην ψάχνεις ταμπέλες βιολογικού από καλλιέργειες και κλουβιά. Η διαφορά είναι τεράστια 1
fotisdra Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, insomniac01 είπε Καθόλου. Σε περιοχή με ψαράδες ζω στην Ελλάδα. Όλα ψεύτικα είναι. Τα βάζουν στα καΐκια και τα ξεπλένουν με νερό και μετα τα πουλάνε σαν φρέσκα. Το φρέσκο ψάρι είναι όταν το έχουν σε βαρέλι ΖΩΝΤΑΝΟ και κολυμπάει και το φιλεταρουν μπροστά σου. Η έστω κουνιέται κάπως όταν είναι στον πάγκο. Όταν βρίσκομαι Ασία παντού έτσι είναι. Όπως και το κρέας είναι φρέσκα σφαγμένο και το αίμα του ζεστό. Αν δεν κάνεις πλάκα είσαι για ζουρλομανδύα 1
vs_skg Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, lanista είπε Τα κοτόπουλα είναι μία μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν γενικά πολλές διαβαθμίσεις στην Αμερική: free range vs non-free range, organic vs non-organic, pasture-raised vs non pasture-raised, 'humanly raised' versus 'non-humanly raised': Ολα τα παραπάνω επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό την ποιότητα του τελικού προϊόντος, με εξαίρεση το τελευταίο που μάλλον απαντά στην καταναλωτική σου συνείδηση. Το ίδιο παίζει και στα κρέατα, με την διαφορά που μιλάμε για grass-fed vs others. Κοίτα για παράδειγμα πακεταρισμένο κιμά από την καλύτερο σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης: https://shop.wegmans.com/product/13169/wegmans-organic-93-7-ground-beef-family-pack O Αμερικάνος καταναλωτής που αγοράζει conventional κρέατα / πουλερικά ψάχνει αυτά τα χαρακτηριστικά, εκτός και αν πάει για 'εξιδεικευμένα' κρέατα στον χασάπη του. Τωρα θα βγαλουμε τους αμερικανους πρωτοπορους στο θεμα αυτο? που τα κοτοπουλα τα κανουν μπανιο στη χλωρινη (δεν υπερβάλω) και τα αυγα τα πλενουν γιατι τα κοτοπουλα τους ειναι πιτα στη σαλμονελα λογω κακων συνθηκων διαβιωσης?
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Δε μας παραθέτεις καμμια πηγή αν θυμάσαι να τα δούμε κι εμείς; Τα έχω δει από αρκετές και διαφορετικές πηγές. Κυρίως βέβαια είναι αυτός εδώ που έχει ασχοληθεί πολύ με τα των εκτροφείων και οι εταιρείες τον έχουν ταράξει στις μηνύσεις επειδή τους ξεσκεπάζει. https://www.facebook.com/profile.php?id=100009327186416 Επίσης σε ντοκυμαντέρ έχω δει ότι σε πελώριες καλλιέργειες σολομού στην Σκωτία βάζουν τόνους από χρώματα ώστε να βάλουν στα ψάρια την απόχρωση που θέλουν. Και άλλα κατά καιρούς ώστε να είμαι πολύ καχύποπτος με όλα αυτά 1 1
nvel Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, vs_skg είπε και τα αυγα τα πλενουν γιατι τα κοτοπουλα τους ειναι πιτα στη σαλμονελα λογω κακων συνθηκων διαβιωσης? δεν τα πλένουν απλά, τα απολυμαίνουν και τα ψύχουν αμέσως γιατί αλλιώς θα παθαίναν όλοι σαλμονέλα αν τα έτρωγαν εκτός ψυγείου. Ευτυχώς η ΕΕ απαγορεύει τα αμερικάνικα αυγά στην ευρώπη. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από nvel 1
vs_skg Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2021 29 λεπτά πριν, nvel είπε δεν τα πλένουν απλά, τα απολυμαίνουν και τα ψύχουν αμέσως γιατί αλλιώς θα παθαίναν όλοι σαλμονέλα αν τα έτρωγαν εκτός ψυγείου. Ευτυχώς η ΕΕ απαγορεύει τα αμερικάνικα αυγά στην ευρώπη. ναι και δημιουργεί και ευτράπελα, πχ οι Αμερικανοί παθαινουν ενα πολιτισμικο σοκ όταν βλέπουν αυγα εκτος ψυγειου, η οτι σε αμερικανικες συνταγες-βιντεο λενε αν σου πεσει λιγο τσοφλι οταν σπας αυγα να χρησιμοποιησεις το υπολοιπο κελυφος για να το μαζεψεις. Εντωμεταξυ οι Ιαπωνες ειναι σε σημειο που τρωνε σασιμι κοτοπουλο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα