Psyber Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2021 Η Fuma,η be quiet και η Arctic, έχουν πολύ αποδοτικές ψήκτρες σε εξαιρετικές τιμές. Τώρα επειδή το ψήνω και εγώ για 5600x, διαβάζω πολύ καλά πράγματα για την Msi B550 Tomahawk. 1
giantzeron Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2021 23 ώρες πριν, Psyber είπε Η Fuma,η be quiet και η Arctic, έχουν πολύ αποδοτικές ψήκτρες σε εξαιρετικές τιμές. Τώρα επειδή το ψήνω και εγώ για 5600x, διαβάζω πολύ καλά πράγματα για την Msi B550 Tomahawk. Πω πω...τι "γουρούνι" είναι δαυτη?
iignatios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Διάβαζα και εγώ τόσα καλά για τον 5600x. Μπήκε πάνω σε μια Msi B550 Tomahawk. To θέμα είναι ότι τρώει BOSD σε άσχετες φάσεις χωρίς κάποιο ζόρι. Καινούργια εγκατάσταση κλπ. με stοck ρυθμίσεις. Δεν έχω πειράξει κάτι. Θέλει κάποια ρύθμιση στο bios (last update) για σταθερά Volt κλπ? Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από iignatios
hln3 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, iignatios είπε Καλησπέρα παιδιά! Διάβαζα και εγώ τόσα καλά για τον 5600x. Μπήκε πάνω σε μια Msi B550 Tomahawk. To θέμα είναι ότι τρώει BOSD σε άσχετες φάσεις χωρίς κάποιο ζόρι. Καινούργια εγκατάσταση κλπ. με stοck ρυθμίσεις. Δεν έχω πειράξει κάτι. Θέλει κάποια ρύθμιση στο bios (last update) για σταθερά Volt κλπ? Θα χρειαστεί να ελέγξεις αρχικά αν το bios που έχεις υποστηρίζει 5600X. Επίσης, μήπως έχεις overclock στις RAM;
duffyduck Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Αν δεν έχεις BIOS που υποστηριζει τον 5600Χ : 1) Βγάλε επεξεργαστή και RAM 2) Κατέβασε το τελευταίο BIOS και βάλτο σε flashακι (φορμαρισμένο σε FAT32) 3) Ακολούθησε τις οδηγίες της MSI για να κάνεις BIOS upgrade με το BIOS flashback button
iignatios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω περάσει το τελευταίο bios firmware. Όπως ανέφερα δεν έχω πειράξει τίποτα. Εσείς τι ρυθμίσεις έχετε? Ισως να είναι έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής. Έχω διαβάσει ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. https://community.amd.com/t5/processors/bsod-with-ryzen-5-5600x/td-p/456724 Πρoσωρινά έβαλα το vcore 1.4 (από auto) να δω αν θα εξακολουθήσουν τα bosd. UPDATE : Δουλεύει αρκετές ώρες μέχρι στιγμής όλα οκ με 1.4 Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από iignatios
iignatios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, TEOKOS είπε Πολύ το 1.4 . Τι θερμοκρασίες έχεις ; 52 CPU 41 SOCKET με stock ψύχτρα. Έχω παραγγείλει την Arctic Liquid Freezer II 240 Δεν παίζω παιχνίδια, ούτε με ενδιαφέρει το oc. Απλά τώρα τελείωσαν τα bosd. Tι προτείνεις?
triplex1 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/8/2021 στις 3:21 ΜΜ, giantzeron είπε Η μητρική μου είναι η GA-AB350-Gaming 3 αλλά θα έλεγα ότι μου παρουσιάζει μια αστάθεια που θα ήθελα να εξαλείψω. Πηγαινε στον 3800x με τη fuma2 και τα πραγματα που εχεις και αν θα εχεις ασταθειες ελα εδω ξανα να με πεις , μετα αλλαζεις αμα θες μητρικη , οι ασταθειες σου ειναι απο τα ρευματα και συ κοιτας παλι τα 65w Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2021 από triplex1
TEOKOS Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 39 λεπτά πριν, iignatios είπε 52 CPU 41 SOCKET με stock ψύχτρα. Έχω παραγγείλει την Arctic Liquid Freezer II 240 Δεν παίζω παιχνίδια, ούτε με ενδιαφέρει το oc. Απλά τώρα τελείωσαν τα bosd. Tι προτείνεις? Εφόσον δεν κλοκάρεις , κρίμα είναι να τον ζορίζεις με τόσο ρεύμα. Ακολούθα αυτόν τον οδηγό https://levvvel.com/cpu-and-gpu-undervolting-guide/ Έχει ακριβώς την ίδια cpu και mobo με τα δικά σου Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ και είμαι super( δες δικό μου thread παραπίσω)
iignatios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2021 17 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Εφόσον δεν κλοκάρεις , κρίμα είναι να τον ζορίζεις με τόσο ρεύμα. Ακολούθα αυτόν τον οδηγό https://levvvel.com/cpu-and-gpu-undervolting-guide/ Έχει ακριβώς την ίδια cpu και mobo με τα δικά σου Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ και είμαι super( δες δικό μου thread παραπίσω) ok θα το δω ευχαριστώ! Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί στο auto έβγαζε τυχαία bsod? Στο auto ήταν από την msi.
TEOKOS Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, iignatios είπε ok θα το δω ευχαριστώ! Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί στο auto έβγαζε τυχαία bsod? Στο auto ήταν από την msi. Τι να σου πω.. το ίδιο setup έχουμε και δεν είδα πουθενά bsod Φρέσκα windows φαντάζομαι έχεις εγκαταστήσει ε ;
iignatios Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, TEOKOS είπε Τι να σου πω.. το ίδιο setup έχουμε και δεν είδα πουθενά bsod Φρέσκα windows φαντάζομαι έχεις εγκαταστήσει ε ; Ναι φρέσκα. Μετά την τοποθέτηση της υδρόψυξης είμαι -15 κάτω και χωρίς πλέον bsod. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2021 από iignatios 2
giantzeron Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Στις 17/8/2021 στις 9:59 ΜΜ, triplex1 είπε Πηγαινε στον 3800x με τη fuma2 και τα πραγματα που εχεις και αν θα εχεις ασταθειες ελα εδω ξανα να με πεις , μετα αλλαζεις αμα θες μητρικη , οι ασταθειες σου ειναι απο τα ρευματα και συ κοιτας παλι τα 65w Θα ήθελα μια ανάλυση σε αυτό διότι δε κατάλαβα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα