giantzeron Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Χαιρετώ την παρέα και εύχομαι καλό καλοκαίρι. Είμαι με έναν Ryzen 5 1600 και σκέφτομαι την αναβάθμιση σε Ryzen 5600x η σε i7-10700. Θα αλλάξω και μητρική αλλά μάλλον θα κρατήσω τα 32gb ram στα 2400 που έχω. Η εργασίες που με απασχολούν εκτός από σερφαρισμα ( και σαφώς άνοιγμα πολλαπλών tabs ) είναι κυρίως music & video production. Χειρίζομαι cubase, premiere, Vegas κλπ. Έχω και μια rx480 την οποία θα κρατήσω για κανένα παιχνιδάκι που κ που αλλά κατά βάση δεν είμαι gamer. Τι θα με συμβουλεύατε; Ευχαριστώ
nickol-us Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Σε σταματάει κάπου ο 1600; Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα; Δεν μας λες τι μητρική έχεις και ποιά τα specs του τωρινού συστήματος μήπως βρούμε άλλη χρυσή τομή; Γενικά ανάμεσα σε 5600x και 10700, θα έλεγα ότι σου ταιριάζει καλύτερα ο 2ος λόγω χρήσης (πολλά plugins/effects πολλούς πυρήνες). Βέβαια αν έχεις μητρική της προκοπής μπορεί ενδεχομένως να βρεις λύση σε 3700/3800 στα ίδια λεφτά. Οι μνήμες θεωρούνται αρκετά χαμηλής συχνότητας για σήμερα. Ειδικά αν συνεχίσεις με Ryzen προτείνεται να τις αλλάξεις Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από nickol-us 4
nick0lis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Θα εμένα στον Ryzen ανώτερες επιδόσεις στην μισή κατανάλωση. Ενδεχομένως να μην χρειαστείς αλλαγή στις μνήμες εφόσον δεν είσαι gamer του fps. Στα προγράμματα είναι απειροελάχιστη η διαφορά, δεν θα άλλαζα 32gb έτσι εύκολα. 1
giantzeron Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Σε σταματάει κάπου ο 1600; Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα; Δεν μας λες τι μητρική έχεις και ποιά τα specs του τωρινού συστήματος μήπως βρούμε άλλη χρυσή τομή; Γενικά ανάμεσα σε 5600x και 10700, θα έλεγα ότι σου ταιριάζει καλύτερα ο 2ος λόγω χρήσης (πολλά plugins/effects πολλούς πυρήνες). Βέβαια αν έχεις μητρική της προκοπής μπορεί ενδεχομένως να βρεις λύση σε 3700/3800 στα ίδια λεφτά. Οι μνήμες θεωρούνται αρκετά χαμηλής συχνότητας για σήμερα. Ειδικά αν συνεχίσεις με Ryzen προτείνεται να τις αλλάξεις Η μητρική μου είναι η GA-AB350-Gaming 3 αλλά θα έλεγα ότι μου παρουσιάζει μια αστάθεια που θα ήθελα να εξαλείψω.
ilos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, giantzeron είπε Χαιρετώ την παρέα και εύχομαι καλό καλοκαίρι. Είμαι με έναν Ryzen 5 1600 και σκέφτομαι την αναβάθμιση σε Ryzen 5600x η σε i7-10700. Θα αλλάξω και μητρική αλλά μάλλον θα κρατήσω τα 32gb ram στα 2400 που έχω. Η εργασίες που με απασχολούν εκτός από σερφαρισμα ( και σαφώς άνοιγμα πολλαπλών tabs ) είναι κυρίως music & video production. Χειρίζομαι cubase, premiere, Vegas κλπ. Έχω και μια rx480 την οποία θα κρατήσω για κανένα παιχνιδάκι που κ που αλλά κατά βάση δεν είμαι gamer. Τι θα με συμβουλεύατε; Ευχαριστώ Από τη στιγμή που θα περιμένεις από Σεπτέμβρη και μετά, περίμενε να βγουν οι 12th gen να δούμε τι ψάρια θα πιάνουν. Τις μνήμες θα τις κρατήσεις και με αυτούς, θα υπάρχουν μητρικές και με DDR4.
nickol-us Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, giantzeron είπε Η μητρική μου είναι η GA-AB350-Gaming 3 αλλά θα έλεγα ότι μου παρουσιάζει μια αστάθεια που θα ήθελα να εξαλείψω. Η μητρική αν και σχετικά παλιά φαίνεται κομπλέ. Σαφώς αν έχεις υπόνοια για οτιδήποτε καλύτερα να πάρεις μια πιο σύγχρονη B550, όπου με 3700/3800 θα εκμεταλλευτείς και όλα τα features. Από την άλλη ακόμη και ο Ilios έχει δίκιο. Γενικά η αγορά μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχει αλλάξει κατά πολύ, πόσο μάλλον αν έχουν κυκλοφορήσει και οι 12th gen. Ότι συζητάμε σήμερα, μπορεί να μην ισχύει σε ένα μήνα από τώρα. 1
giantzeron Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, nickol-us είπε Η μητρική αν και σχετικά παλιά φαίνεται κομπλέ. Σαφώς αν έχεις υπόνοια για οτιδήποτε καλύτερα να πάρεις μια πιο σύγχρονη B550, όπου με 3700/3800 θα εκμεταλλευτείς και όλα τα features. Από την άλλη ακόμη και ο Ilios έχει δίκιο. Γενικά η αγορά μέχρι τον Σεπτέμβριο μπορεί να έχει αλλάξει κατά πολύ, πόσο μάλλον αν έχουν κυκλοφορήσει και οι 12th gen. Ότι συζητάμε σήμερα, μπορεί να μην ισχύει σε ένα μήνα από τώρα. Οι 12th gen διαβάσω ότι θα βγουν καλό Δεκεμβρη
nickol-us Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 19 λεπτά πριν, giantzeron είπε Οι 12th gen διαβάσω ότι θα βγουν καλό Δεκεμβρη Όντως, δεν το είχα ψάξει και πάλι βέβαια το ζουμί δεν αλλάζει. Η αγορά είναι γενικότερα άστατη και έχει πολλά ανεβοκατεβάσματα τελευταία. Πανδημία, μεταφορές, διαθεσιμότητες πρώτων υλών... όλα έχουν δημιουργήσει αρκετά άστατο κλίμα. Με τα σημερινά δεδομένα, στα λεφτά του 10700f υπάρχει απέναντι ο 3800x έχοντας εφάμιλλες επιδόσεις, με την amd να έχει καλύτερες επιλογές/τιμές στις μητρικές. Στο δικό μου το μυαλό όπως σου είπα ήδη θεωρώ καλύτερα για σένα, βάσει εφαρμογών, να πάρεις περισσότερους πυρήνες. Από εκεί και ύστερα είναι καθαρά θέμα προσωπικής προοπτικής και επιλογών
leros2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giantzeron είπε Η μητρική μου είναι η GA-AB350-Gaming 3 αλλά θα έλεγα ότι μου παρουσιάζει μια αστάθεια που θα ήθελα να εξαλείψω. Είναι το bios updated ? Αν όχι βάλε το τελευταίο πάρε και εναν 3700x και κράτα τα ρέστα Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από leros2004 1
giantzeron Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, leros2004 είπε Είναι το bios updated ? Αν όχι βάλε το τελευταίο πάρε και εναν 3700x και κράτα τα ρέστα Είναι ναι... Αλλά όπως είπα έχω διαπιστώσει κάποιες ασυμβατότητες. Είναι βασικό το να αλλάξω μητρική.
leros2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, giantzeron είπε έχω διαπιστώσει κάποιες ασυμβατότητες. δλδ ? 2
giantzeron Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, leros2004 είπε Είναι το bios updated ? Αν όχι βάλε το τελευταίο πάρε και εναν 3700x και κράτα τα ρέστα Δε θα παίξει ρόλο κάπου το γεγονός ότι είναι zen 2? Μόλις τώρα, leros2004 είπε δλδ ? Δλ... Σε ενδεχόμενα updates blue η black screen. Τα DVD drives άφαντα. Σε recover από backup ..failures κλπ.
leros2004 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, giantzeron είπε Δε θα παίξει ρόλο κάπου το γεγονός ότι είναι zen 2? οχι, μια χαρά υποστηρίζεται όλη η 3xxx σειρά https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350-Gaming-3-rev-1x/support#support-cpu Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2021 από leros2004
duffyduck Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 παρε μια MSI B450M Mortar Max, ή Β450-A Pro Max, ή B450 Tomahawk Max II ειναι πολυ καλες και σε τιμες χωμα. παρε και εναν 3700X με μια Scythe Fuma 2 ή καλυτερη και θα εισαι αρχοντας 1
giantzeron Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, duffyduck είπε παρε μια MSI B450M Mortar Max, ή Β450-A Pro Max, ή B450 Tomahawk Max II ειναι πολυ καλες και σε τιμες χωμα. παρε και εναν 3700X με μια Scythe Fuma 2 ή καλυτερη και θα εισαι αρχοντας Έχω βρει την MSI MPG B550. Σε σχέση με την Scythe Fuma 2 η σειρά be quiet δεν είναι καλύτερη ? Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2021 από giantzeron
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα