Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα 

Σε ένα pc με mb msi H61M P23 (B3) προσπάθησα να κανω update το bios γιατί είχα πολλές μπλε οθόνες καθημερινα

ειχε την έκδοση 17.6 2013 και κατέβασα την τελευταία του 2017.

εκανα ότι έλεγε αλλά μετά το reboot δεν συνέχισε η και να συνέχισε εγω δεν βλέπω τίποτα… μαύρες οθόνες…

το έχασα το pc πατριώτες? Μπορώ να κανω τίποτα μήπως ξαναδουλέψει? 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Αν είναι θέμα corrupted Bios δεν έγινε κάτι. Αφήνω τα άλλα μέλη να κάνουν τις προτάσεις τους κι αν δεν, θα κάνω τη πρότασή μου.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Εβγαλα την κάρτα γραφικών και έβαλα μια παλιά οθόνη πάνω στο mb και εμφανίστηκε ότι δεν βρίσκει το αρχείο… 

φυσικά το usb είναι στην θέση του

Καμία ιδέα?

image.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως πρέπει να μετονομασεις το κατεβασμένο bios σε συγκεκριμένη ονομασία που ορίζει ο κατασκευαστής της μητρικής, όπως και το usb flash (συνήθως) πρέπει να είναι σε φορμάτ fat32.

Έλεγξε τα παραπάνω, αν δεν είναι αυτό, περιμένεις για άλλες προτάσεις

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν κατάφερες να κάνεις BIOS update αλλά στα γραφόμενά σου κάτι είναι λάθος!

Η μητρική σου είναι η MSI H61M P23 (B3); Γιατί στην συγκεκριμένη το τελευταίο BIOS είναι το 19.2 με ημερομηνία 9-1-2013! Δεν υπάρχει BIOS του 2017 (βασικά αυτό με παραξένεψε)!!!

Αν χρησιμοποιήσεις λάθος BIOS για το update μπορεί να καταλήξεις με "κολλημένη" μητρική (αν δεν το έκανες ήδη)!!!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Δεν ξέρω αν κατάφερες να κάνεις BIOS update αλλά στα γραφόμενά σου κάτι είναι λάθος!

Η μητρική σου είναι η MSI H61M P23 (B3); Γιατί στην συγκεκριμένη το τελευταίο BIOS είναι το 19.2 με ημερομηνία 9-1-2013! Δεν υπάρχει BIOS του 2017 (βασικά αυτό με παραξένεψε)!!!

Αν χρησιμοποιήσεις λάθος BIOS για το update μπορεί να καταλήξεις με "κολλημένη" μητρική (αν δεν το έκανες ήδη)!!!

στα λεγόμενα σου έχεις δίκιο, από λάθος στο πρωτο πόστ εγραψα 2017, Δυστυχώς για μενα διαλεξα το σωστό... και λέω δυστυχώς γιατί παλιότερα σε ενα αλλο PC είχα πάρει λάθος αρχειο και δεν ξεκίνησε η διαδικασία βάζοντας μου οτι δεν ταιριάζει το αρχείο. 

Σημερα ξεκίνησε κανονικα εβγαλε μια μπαρα και στο 50% με ειδοποιησε οτι θα κανει επανεκκινηση και να μην βγαλω το στικακι, εκανε επανεκκινηση ακουστικε ενα συντομο μπιπ και ολα μαυρα. Μετα εβγαλα την καρτα γραφικών και ειδα το μνμ οτι δεν βρισκει το αρχειο

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ.

Τις σημειώσεις παρακάτω τις διάβασες, ακολούθησες τις οδηγίες;

Αναφορά σε κείμενο

* Please download and execute the file in USB pen drive only.
System will restart several times to update ME firmware after updated system BIOS.
Please DO NOT remove the USB pen drive until ME updated successfully.
* Please make sure you have read the SOP before you update the BIOS.
* MSI recommend you to update BIOS with ME8 only if you are using IvyBridge 22nm CPU.
* It is not possible to reflash back to ME7 if you already updated to ME8.

**Please reinstall driver after updating BIOS with ME8.

Φαίνεται αρκετός "μπελάς" με την αναβάθμιση της Intel ME και την προϋπόθεση χρήσης IvyBridge cpu. Δεν ανέφερες επεξεργαστή, μήπως δεν έχεις IvyBridge;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Τις σημειώσεις παρακάτω τις διάβασες, ακολούθησες τις οδηγίες;

Φαίνεται αρκετός "μπελάς" με την αναβάθμιση της Intel ME και την προϋπόθεση χρήσης IvyBridge cpu. Δεν ανέφερες επεξεργαστή, μήπως δεν έχεις IvyBridge;

αυτό με το IvyBridge 22nm CPU με προβληματίζει (αν θυμαμαι καλα santy εχω) γιατι δεν το πρόσεξα, αλλά και πάλι λεει "συνιστά" 

κάτι μου λέει ότι κόλλησε σε αυτό το σημείο και από ότι βλέπω πισωγύρισμα δεν υπάρχει....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok, δοκίμασε κάτι άλλο

αφού το σύστημα boot-άρει k απλά λέει file not found, σημαίνει πως από πίσω υπάρχει σωστό bios κ απλά δεν κάνει το update.

ΒΓΑΛΕ το usb stick σου

χωρίς ρεύμα, κάνε από το jumper πάνω στη μητρική CLEAR C-mos (δεξιά από τη μπαταρία, κάτω από την pci-e)  και θα (πρέπει να) πάει στα default settings.

άναψε το σύστημα

ΑΑΑΑΝ λειτουργήσει, ρύθμισε το bios όπως το είχες, ημερομηνία, ώρα κλπ, boot order κλπ κλπ

μπες στα windows

πήγαινε στο site της μητρικής και από τα utilities κατέβασε το LiveUpdate 6 //win8 64bit

https://www.msi.com/Motherboard/support/H61MP23_B3#down-driver&Win8 64

και δoκίμασε μέσω αυτού να κάνεις bios update

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dkstopo είπε

αυτό με το IvyBridge 22nm CPU με προβληματίζει (αν θυμαμαι καλα santy εχω) γιατι δεν το πρόσεξα, αλλά και πάλι λεει "συνιστά" 

κάτι μου λέει ότι κόλλησε σε αυτό το σημείο και από ότι βλέπω πισωγύρισμα δεν υπάρχει....

Αν εχεις Sandy και πηγες να βαλεις Ivy χαιρετα τα πατριωτη , δοκιμασε με το προηγουμενο και το στικακι μηπως ξεκινησει και το σωσεις αλλιως την εστειλες την μητρικη.

Κανε ενα στικακι με Ubuntu και δοκιμασε αν ξεκιναει χωρις να κανεις εγκατασταση

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Κανε ενα στικακι με Ubuntu και δοκιμασε αν ξεκιναει χωρις να κανεις εγκατασταση

το bios είναι pre-OS, δεν έχει σχέση με το τι λογισμικό θα τρέξει

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Kthulhou είπε

ΒΓΑΛΕ το usb stick σου

χωρίς ρεύμα, κάνε από το jumper πάνω στη μητρική CLEAR C-mos (δεξιά από τη μπαταρία, κάτω από την pci-e)  και θα (πρέπει να) πάει στα default settings.

άναψε το σύστημα

Το έκανα αλλά τζίφος... ακριβως το ίδιο μνμ. εχει κολλήσει μαλλον ανεπανόρθωτα. Αν και έχω κανει παμπολα bios update ειναι η δευτερη φορά που πάει κατι στραβά. Την πρωτη φορά καπου πριν απο 20 χρονια περιπου την ειχα γλυτώσει λόγω διπλού bios που εχουν οι  gigabyte. Αυτη τη φορά μου έτυχε η στραβή σε MSI.... 

Δημοσ.
Στις 8/8/2021 στις 10:14 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Αν είναι θέμα corrupted Bios δεν έγινε κάτι. Αφήνω τους άλλους να κάνουν τις προτάσεις τους κι αν δεν, θα σας πω τι εννοώ.

στείλε κ ένα Pm στον Τέρη να σου πει τι εννοεί, δε χάνεις τίποτα, μπορεί να έχει τρόπο να στο επαναφέρει.....και να μας το πεις :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...