Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Σε Peugeot 206 τοποθετήθηκε υγραέριο καλοκαίρι του 19, καλοκαίρι του 20 αλλάχτηκε η αντλία βενζίνης για πρώτη φορά, ενώ έχω την βενζίνη εκεί που πρέπει και το έχω υπο έλεγχο άρχισε πάλι να μου βγάζει πρόβλημα,  σε ενα συνεργείο που πήγα μου είπε για τοποθέτηση ενός ρελέ απενεργοποίησης. Δεν έχω ιδέα όμως περί τίνος πρόκειται. Αυτός μου είπε ότι το βάζουν για να μην βγάζει πρόβλημα η αντλία και είναι εντελώς ακίνδυνο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γενικά πληροφορίες;

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτόν που στο πρότεινε να ρωτήσεις τι εννοεί και πόσο ασφαλές είναι για την αντλία, για το σύστημά υγραέριου κτλ. 

Από την 8ετη εμπειρία μου με lpg το μόνο έξτρα κουμπί που υπήρχε στο αυτοκίνητο ήταν αυτό της εναλλαγής καυσίμου. 

Το αυτοκίνητο όταν ξεκινάει καίει βενζίνη, ανα Χ κύκλους καυσεως lpg κάνει και 1 κύκλο καυσεως ψεκασμού βενζίνη. 

Για ποιο λόγο θες να απενεργοποιησεις την αντλία βενζίνης; 

Φταίει 100% η αντλία βενζίνης ή μήπως υπάρχει άλλο πρόβλημα;

Ποιους κινδύνους ελλοχεύει αυτή η επιλογή με το ρελε; 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
5 ώρες πριν, giannis2429 είπε

Καλημέρα. Σε Peugeot 206 τοποθετήθηκε υγραέριο καλοκαίρι του 19, καλοκαίρι του 20 αλλάχτηκε η αντλία βενζίνης για πρώτη φορά, ενώ έχω την βενζίνη εκεί που πρέπει και το έχω υπο έλεγχο άρχισε πάλι να μου βγάζει πρόβλημα,  σε ενα συνεργείο που πήγα μου είπε για τοποθέτηση ενός ρελέ απενεργοποίησης. Δεν έχω ιδέα όμως περί τίνος πρόκειται. Αυτός μου είπε ότι το βάζουν για να μην βγάζει πρόβλημα η αντλία και είναι εντελώς ακίνδυνο. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γενικά πληροφορίες;

Ευχαριστώ.

Πόσο καιρό άφηνες τη βενζίνη μέσα ; Εγώ σε 2 υγραέριο οχήματα δεν είχα βάλει .

Όλοι λένε ότι δεν υπάρχει θέμα , αλλά εγώ έχω τη έννοια σε περίπτωση προσπέρασης που για το Χ λόγο σταματησει το υγραέριο και δεν δουλέψει το ρελέ τι γίνεται ;

Πόσα χιλιόμετρα έχεις σύνολο και πόσα με υγραέριο; 

Ρίξε μέσα μια φορά τα προϊόντα της tunap 163&164 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, terry308 είπε

Το αυτοκίνητο όταν ξεκινάει καίει βενζίνη, ανα Χ κύκλους καυσεως lpg κάνει και 1 κύκλο καυσεως ψεκασμού βενζίνη. 

Για ποιο λόγο θες να απενεργοποιησεις την αντλία βενζίνης; 

Φταίει 100% η αντλία βενζίνης ή μήπως υπάρχει άλλο πρόβλημα;

Ποιους κινδύνους ελλοχεύει αυτή η επιλογή με το ρελε; 

Σε πολλά αυτοκίνητα όπως το δικό μου (astra g του 1999) με παλιότερα συστήματα υγραερίου όταν καίει υγραέριο δεν καίει καθόλου βενζίνη. Παρ΄ όλ΄ αυτά η αντλία βενζίνης δουλεύει συνέχεια. Έτσι μπορείς να το γυρίσεις όποτε θέλεις εσύ ή να γυρίσει αυτόματα μόνο του σε βενζίνη. Επειδή όμως συνήθως δε βάζουμε πολλή βενζίνη ή απλώς κάνει τον κύκλο της, η αντλία βενζίνης χαλάει. Έτσι πολλοί βάζουν έναν διακόπτη (προφανώς με ρελέ) και την απενεργοποιούν όταν ζεσταθεί η μηχανή και γυρίσει σε υγραέριο. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να ξεχάσεις να την ενεργοποιήσεις και να τελειώσει το υγραέριο όταν κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα ή προσπαθήσεις να κάνεις καμιά προσπέραση.

Δημοσ.

σε παλιά αυτοκίνητα που καίνε μόνο αέριο ναι το κανουν αλλα μηλαμε για αυτοκίνητα 99 και πίσω τετοια οχήματα πλέον δεν υπάρχουν στον δρόμο

σε ποιο "καινούργια" θα πρέπει να καίει αέριο και λίγο βενζίνη (κύκλοι καύσης)
αλλιώς η αντλία θα ειναι το λιγοτερο πρόβλημα αν είσαι μόνιμα με αέριο (οχι οτι δεν γινεται ζημια ετσι και αλλιώς απλά ποίο αργά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...